Fulgusori de nov-dec2009(158)-Felicitari RALUCI_B!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Bravo Raluci, esti puternica . Sa dea DD sa ai laptic mult mult

Lili 39 cu Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluci_b

va pup

bebe cuminte, acum la 12 ii dau titi sa vedem, si eu sunt bine nu ma doare taietura cat ma doare un hemoroid dar il dovedesc eu.

va pup si va multumesc de sustinere

37+ Remus Andrei
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere
www.petitieonline.ro/petitie-p47134046.html" target="_blank">petitie de semnat
AMR 3 SAPTAMANI

RALU - curaj, trece si hemoroidul. Si la mine taietura e gata vindecata, dar si hemoroidul s-a mai calmat. Nici nu stii cat de tare te inteleg. Nu stiu daca si citesti sau te-ai legat doar cat sa ne scrii, dar vorbim noi cand vii acasica

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmynik spune:

Buna ziua proaspetelor si viitoarelor mamaici!
Am si eu o intrebare: este cineva printre voi care e studenta si care beneficiaza sau va beneficia de indemnizatie pentru studente, o data cu intrarea in vigoare a legii 240/2009 conform careia si mamicile studente la zi vor primi indemnizatie? Eu inca nu am aflat ce acte sunt necesare caci evident ca noi, studentele, nu avem de unde sa ducem adeverinta de salariu. Ma gandesc ca in locul acestei adeverinte de salariu trebuie sa ducem o adeverinta de la facultate, insa asta e doar parerea mea...daca are cineva normele metodologige ale acestei legi v-as fi recunoscatoare daca mi le-ati transmite si mie...
Cosmina, 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Zodie de foc uneori lapticul vine mai tarziu. Eu am nascut miercuri prin cezariana(dar nasterea era deja declansata- contractii, membrane rupte-iar lapticul a venit abia duminica). Eu pt stimulare am folosit garmastan si ceai pt stimularea lactatiei de la Humana iar medicul meu mi-a facut 3 injectii cu oxitocina. La mine insa canalele erau infundate si pana la desfundare s-au umflat sanii f tare. Apoi am tras cu desfundatul si pompele iar acum suntem pe alimentatie mixta.
Fetelor mai are cineva un bebic lenes ca al meu? Suge la san 10 minute dupa care adoarme si nu il pot trezi si convinge sa mai suga su nici o forma. Daca insa dupa 5 minute ii dau biberon mananca, daca nu nu plange ci doarme linistit in continuare. Eu una habar nu mai am cum sa procedez desi sunt fericita ca a luat f bine in greutate pt un dismatur.

mami fericit de Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Beneficiaza de concediul de ingrijire a copilului mama sau tatal copilului in varsta de pana la 2 ani care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, a realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal si care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap).

Veniturile profesionale supuse impozitului pe venit sunt acele venituri obtinute din salarii, din activitati independente, din activitati agricole.

Din cele 12 luni care preced nasterea pot face parte si perioade in care mama sau tatal ce doreste intrarea in concediu de crestere a copilului s-a aflat in una dintre urmatoarele situatii:
si-a insotit sotul in misiune permanenta in strainatate;
a beneficiat de indemnizatie de somaj;
a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
a realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii (conf. Legii 19/2001);
a beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului pina la 2/3 ani;
a beneficiat de pensia de invaliditate;
a beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare/perfectionare profesionala din initiative/cu acordul angajatorului;
a urmat sau urmeaza cursurile de zi ale invatamantului universitar sau preuniversitar organizat potrivit legii;
se afla in perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a invatamantului universitar cu examen de diploma/licenta.
alte situatii prevazute de OUG 148/2005 modificata.
Concediul si indemnizatia se acorda pentru primii 3 copii nascuti dupa 1 ianuarie 2006 (se iau in considerare si copiii nascuti inainte de aceasta data, daca solicitantul a indeplinit conditiile de acordare a indemnizatiei dupa 1 ianuarie 2006).

Indemnizatiea se acorda daca solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
este cetatean roman, strain sau apatrid;
are, conform legii, domiciliul/resedinta pe teritoriul Romaniei;
locuieste impreuna cu copilul.
Indemnizatia de ingrijire a copilului

Valoarea sa este fie 85% din salariul avut, fie 600 lei, in functie de optiunea mamei (tatalui) care intra in concediu de ingrijire a copilului (CIC), dar nu mai mult de 4000 lei.

De la 1 ianuarie 2009 a intrat in vigoare legea nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, ce da posibilitatea parintelui care intra in concediu de ingrijire a copilului (CIC) sa opteze sa primeasca fie 600 RON, fie 85% din salariu (cu plafonare la 4000 lei), dupa cum il avantajeaza mai mult.

Cei 85% se calculeaza din media veniturilor nete pe cele 12 luni anterioare nasterii.

Dosar
cerere (ANEXA 1 din Monitorul Oficial nr.1025/2006, O.U.G. NR.148/2005, modificata);
actul de identitate al solicitantului - (copie si original);
certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original); hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei sau de incredintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului in regim de urgenta (copie si original);
certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
adeverinta tip eliberata de angajator, din care sa rezulte:
ca persoana indreptatita a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului,
venitul net pe cele 12 luni anterioare nasterii,
prima si ultima zi de concediu de maternitate,
data implinirii celor 42 de zile reprezentand concediul de lauzie ,
prima zi de concediu de cresterea copilului;
Dosar cu sina din carton (coperti intregi)
dupa caz, adeverinta eliberata de autoritatea competenta, prin care se certifica indeplinirea conditiilor prevazute de OUG148/2005, altele decit realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, si assimilate de lege acesteia.
Dosarul se depune la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de care apartii si se trimite spre solutionare Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale a judetului tau sau Agentiei pentru Prestatii Sociale Bucuresti. Aceasta solutioneaza cererea, prin decizie de aprobare sau respingere, si efectueaza plata indemnizatiei pentru cererile aprobate, (aproximativ 2 - 2.5 luni prima plata).

Ridicarea banilor

Banii pot fi primiti postal sau pe card. Indemnizatia si alocatia de stat pentru copii sunt primite impreuna.

Indemnizatie si alocatie primite prin mandat postal

Daca nu se opteaza pentru virarea indemnizatiei pe card, banii vor fi primiti prin mandat postal: la o anumita data a lunii (nu mereu aceeasi din pacate), banii vor fi adusi acasa de postas. Daca beneficiarul nu este la domiciliu, se va prezenta cu mandatul si buletinul la oficiul postal de care apartine.

Indemnizatie si alocatie primite pe card

Pentru a primi banii pe card, trebuie specificat acest lucru la depunerea dosarului, caruia i se ataseaza si un extras de cont din ziua curenta cu stampila bancii.

Daca nu s-a specificat de la inceput, se poate face o cerere pentru virarea banilor pe card, insotita de:

copie certificat de nastere copil;
copie carte de identitate reprezentant legal (persoana care incaseaza banii);
extras de cont (cu cod IBAN) la una din urmatoare bancile agreate (BCR, BRD, ProCredit, Transilvania, Romextera, Alpha, Piraeus, Raiffeisen Bank, CR Firenze Bank, Volksbank, Unicredit-Tiriac Bank si CEC). Titularul contului este reprezentantul legal care incaseaza prestatia solicitata.

Cererea poate fi depusa personal sau trimisa postal.

Cand primesc prima indemnizatie?

Prima indemnizatie se primeste de regula la 2-3 luni dupa nastere.

Baza legislativa

Legea nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului

Art. I. - Alineatul (1) al articolului 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."

Art. II. - Pot beneficia de prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, precum si cu modificarile aduse prin prezenta lege, si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
DACA VA AJUTA CU CEVA...

36 saptamani
A.M.R. MAXIM 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

http://www.drepturile-gravidelor.ro/Pagini/links.html....AICI GASITI MAI MULTE REFERITOARE LA TRUSOU..ALOCATIE NOU-NASCUTI...INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL..PRECUM SI MODELE FORMULARE SOLICITARE A ACESTOR DREPTURI....SPER SA VA FIE DE FOLOS...

36 saptamani
A.M.R. MAXIM 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Dymomo - nu am deloc experienta, dar doctorul copilutului mi-a spus ca n-o sa stiu daca mananca destul (eu ii dau doar san). Dar daca nu mananca, voi sti sigur, pentru ca se va trezi (nu va dormi legat), va plange si va cauta sanul. Din ce zic fetele mai "vechi" daca uda scutece si ia in greutate, e totul ok. Mai multe nu stiu, dar astept si eu mamicile mai vechi sa scrie.

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov 2009) poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_alinutza spune:

Felicitari proaspetelor mamici! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si voua si bebeilor!
N-am mai intrat pe forum de cateva zile, sambata am fost la botez la fetita fratelui meu, ieri am mai bantuit cu sotzul prin magazine sa mai facem cumparaturi, si azi de dimi am fost la control, mi s-a spus sa stau cuminte si sa fiu pe faza ca am inceput sa pierd din dopul gelatinos si bebele a coborat destul de bine si apasa in partea de jos a burticii. A mai zis medicu sa revin la control maine dupa-masa daca nu cumva ajung la noapte pe acolo
Adevaru e ca nu mai prea am rabdare, azi spal haine si fac papa ca sa fie cat de cat asigurat si iubitzelu daca trebe sa ma lase la spital....
Va

saptamana 39 cu pe care o sa-l cheme David
www.sarcina-nasterea.ro/sarcina-pe-saptamani/" target="_blank">Sarcina pe saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Buna fetelor.
Iar merge ingrozitor de incet forumul asta.

Zodie de foc felicitari!Recuperare rapida si laptic mult!Bine ai venit pe lume Matei Gabriel!
Pentru stimularea lactatiei trebuie sa bei multe lichide,in special ceai de anason,fenicul,chimen (se gasesc gata preparate din amestecurile astea) ,Galactogil ,sa iti dai pe sani inainte de alaptat sau muls cu dusul cu apa cat suporti de calda.Pui bebelusul la san de cate ori vrea papa ,abia apoi ii dai completare cu formula.Daca nu suge trebuie sa te mulgi cu o pompa foarte buna.Mai multe nu stiu sa zic,dar ar trebui sa functioneze ce am zis eu.

Mami de LauraG multumim mult ca ne tineti la curent.
Hai Laura!!Curaj si nastere usoara!!

Ionela eram precisa ca va fi emotionanta revederea

Lyly ok ,am motivat prezenta mai slaba.

Coque maine sa ne transmiti ca te pregatesti de nasterre,ok?

Dienutze ma gandesc la tine ,sa primesti ce vesti vrei tu de la medic

Alexa ma bucur asa de mult ca frumusetea aia mica se simte mai bine dupa infectia aia si ca a crescut asa de bine.Tu esti o curajoasa si o puternica

Raluca ma bucur tare mult ca sunteti bineHaideti repede acasa,ok?

Dymomo daca spui ca dupa ce papa san adoarme si nu plange,eu as zice ca se satura doar asa ,fara lapte praf.

Monis foarte corect ce ai scis tu

Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si 36+Iustin

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cosmynik

Buna ziua proaspetelor si viitoarelor mamaici!
Am si eu o intrebare: este cineva printre voi care e studenta si care beneficiaza sau va beneficia de indemnizatie pentru studente, o data cu intrarea in vigoare a legii 240/2009 conform careia si mamicile studente la zi vor primi indemnizatie? Eu inca nu am aflat ce acte sunt necesare caci evident ca noi, studentele, nu avem de unde sa ducem adeverinta de salariu. Ma gandesc ca in locul acestei adeverinte de salariu trebuie sa ducem o adeverinta de la facultate, insa asta e doar parerea mea...daca are cineva normele metodologige ale acestei legi v-as fi recunoscatoare daca mi le-ati transmite si mie...
Cosmina, 34+

NUSH DACA TE AJUTA...
HG 1016/2009 modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin HG 1025/2006. Hotararea nr. 1016/2009

Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 655 din 2 octombrie 2009

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1025/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 704 din 17 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins: "(5) In situatia in care, in cadrul primelor 3 nasteri se inregistreaza sarcini gemelare, de tripleti sau multipleti, denumite in continuare sarcini multiple, indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza conform art. 1 alin. (1) si art. 2 din ordonanta de urgenta."

2. La articolul 4 alineatul (7), dupa litera i) se introduc patru noi litere, literele i1) - i4), cu urmatorul cuprins:
"i1) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar, organizat potrivit legii, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale, considerandu-se inclusiv perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, si inceperea invatamantului universitar, in acelasi an calendaristic;
i2) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea in acelasi an calendaristic a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
i3) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant universitar cu sau fara examen de licenta sau de diploma si inceperea in acelasi an calendaristic a unei alte forme de invatamant universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
i4) se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj."

3. La articolul 4, dupa alineatul (7) se introduc doua noi alineate, alineatele (7^1) si (7^2), cu urmatorul cuprins:
"(7^1) Se iau in considerare perioadele prevazute la alin. (7) lit. (1) - (3), indiferent daca persoana incepe sau nu cursurile unei alte forme de invatamant preuniversitar sau, dupa caz, universitar, organizat potrivit legii, doar pentru situatiile in care persoana nu poate incepe cursurile din motive medicale, inclusiv starea de graviditate.
(7^2) Conditia prevazuta la art. 4 alin. (7) lit. k) nu este obligatorie pentru persoanele care nu sunt apte sa participe la examenul de licenta sau de diploma din motive medicale, inclusiv starea de graviditate."

4. Dupa articolul 4 se introduce un nou articol, articolul 4^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 41
(1) In aplicarea art. 1 alin. (2) lit. m) din ordonanta de urgenta, prin persoana care frecventeaza cursurile preuniversitare se intelege orice persoana care a dat nastere unui copil si care frecventeaza cursurile de zi ale invatamantului primar, secundar sau postliceal, definit si organizat potrivit Legii Invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cursurile preuniversitare sau universitare pot fi frecventate atat la unitati de invatamant de stat, cat si particulare autorizate si acreditate, in conditiile legii."

5. La articolul 6 alineatul (4), dupa litera f) se introduce o noua litera, litera g), cu urmatorul cuprins:
"g) actul doveditor care atesta calitatea de reprezentant legal al persoanei minore lipsite de capacitate deplina de exercitiu al drepturilor civile, indreptatita sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului, respectiv parinte, tutore, curator, alta persoana desemnam reprezentant legal prin decizia directorului general al directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului sau, dupa caz, prin hotarare judecatoreasca."

6. La articolul 6 alineatul (5), litera g) sa modifica si va avea urmatorul cuprins:
"g) copia contractului de munca sau, dupa caz, dovada eliberarii de angajatori ori de autoritatile competente straine sau romane, tradusa si legalizata, care sa ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de munca in strainatate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state, sau, dupa caz, realizarea de venituri profesionale dobandite in urma activitatilor salariale ori independente, inclusiv veniturile provenite din perioadele de somaj si concedii medicale, totalizate in baza prevederilor Regulamentului Consiliului (GEE) nr. 1408/1971 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrilor familiilor lor care se deplaseaza in interiorul Comunitatii."

7. La articolul 6 alineatul (6), dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d^1), cu urmatorul cuprins:
"d^1) adeverinta eliberata de institutia de invatamant preuniversitar sau, dupa caz, universitar, care sa ateste frecventarea cursurilor fara intrerupere, pana la data solicitarii acesteia, pentru situatiile prevazute la lit. i1)-i4);".

8. La articolul 6 alineatul (6), dupa litera f) se introduc doua noi litere, literele g) si h), cu urmatorul cuprins:
"g) dovada privind calitatea de elev sau student la o unitate de invatamant preuniversitar sau, dupa caz, universitar recunoscuta pe teritoriul statului respectiv, eliberata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si inovarii, prin Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, ori de catre institutiile de invatamant preuniversitar sau, dupa caz, universitar abilitate pentru recunoasterea studiilor ori a perioadelor de studii efectuate in strainatate, in baza procedurilor legale in vigoare, pentru situatia prevazuta la lit. i^1);
h) dovada eliberata de medicul de familie sau, dupa caz, de medicul specialist pentru exceptiile prevazute la lit. i1)-i3), precum si pentru situatiile prevazute la art. 4 alin. (7^1) si (7^2)."

9. La articolul 7, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) Persoanele prevazute la art. 4 alin. (7) lit. i^1) beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului indiferent daca intrerup sau nu frecventarea cursurilor preuniversitare ori universitare pe perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap."

10. Articolul 8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 8
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a stimulentului lunar sau, dupa caz, a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, se procedeaza dupa cum urmeaza:
a) daca cele 12 luni prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sunt acoperite in totalitate de perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordarea acestora se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pe aceasta perioada se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil;
b) daca cele 12 luni prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sunt constituite si din perioade in care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit prevazute la art. 5, atunci indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate pe aceasta perioada, inclusiv pe baza celor realizate in perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) lit. c)-g), i), l), n) si q).
(2) In situatiile prevazute la alin. (1), dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, inceteaza la data solicitarii noului drept.
(3) In situatia prevazuta la alin.(1) lit. b), daca din calcul rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, atunci se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita anterior."

11. Articolul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 9
(1) In situatia in care, dupa implinirea varstei de 2 ani, copilul, respectiv unul dintre copiii rezultati din sarcini multiple este incadrat intr-un grad de handicap, drepturile prevazute de ordonanta de urgenta se acorda de la data depunerii cererii pana la implinirea de catre acest copil a varstei de 3 ani.
(2) In situatia in care unul dintre copiii rezultati in urma unei sarcini multiple este incadrat intr-un grad de handicap pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani, pentru acesta se va continua plata indemnizatiei pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 2 alin. (4).
In cazul in care sunt incadrati in grad de handicap mai multi copii rezultati in urma unei sarcini multiple, pe langa indemnizatia pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 2 alin. (4) se va acorda si suma prevazuta la art. 2 din ordonanta de urgenta, in raport cu numarul copiilor."

12. La articolul 11, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) In situatia in care persoana beneficiara de stimulent lunar se afla in una dintre situatiile asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) lit. c), d), f), g), i), l) si n), plata stimulentului lunar nu se suspenda."

13. Articolul 30^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 30^1
(1) Dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 2 alin. (4) se acorda incepand cu luna ianuarie 2009 si persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau in una dintre urmatoarele situatii:
a) in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului;
b) in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1);
c) in plata stimulentului lunar;
d) in concediu de maternitate si in plata indemnizatiei aferente;
e) ar fi fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului sau de stimulentul lunar si nu au solicitat acest drept;
f) cererile privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu au fost solutionate pana la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.
(2) Dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 1 alin. (1) si art. 2 din ordonanta de urgenta, asa cum a fost acesta modificat prin Legea nr. 239/2009 pentru modificarea art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului si, respectiv, Legea nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, se acorda incepand cu data intrarii in vigoare a prevederilor acestor legi.
(3) Prevederile alin. (2) se aplica si urmatoarelor persoane:
a) care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului si care au in ingrijire copii proveniti din sarcini multiple;
b) care au in ingrijire copii in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, si care inainte de nasterea acestuia/acestora au urmat cel putin 12 luni cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau universitar, organizate in conditiile legii, luandu-se in considerare si perioadele prevazute la art. 4 alin. (7) lit. i1 )-i4) si art. 4 alin. (7^1) si (7^2)."

14. La articolul 30^2, dupa alineatul (3) se introduc doua noi alineate, alineatele (4) si (5), cu urmatorul cuprins:
"(4) Pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului persoanelor care au in ingrijire gemeni, tripleti, multipleti si au deja dreptul stabilit la indemnizatia pentru cresterea copilului, suma prevazuta la art. 2 din ordonanta de urgenta se acorda din oficiu, fara a fi necesara transmiterea unei noi cereri, pe baza dosarelor administrate si gestionate de agentiile teritoriale.
(5) Pentru situatia prevazuta la alin. (4), agentiile teritoriale, in termenul prevazut la art. 30 alin. (2), transmit beneficiarilor o decizie de modificare a drepturilor acordate, conform modelului prevazut la anexa nr. 3 d)."

15. Articolul 30^3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 30^3
(1) Pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in situatia prevazuta la art. 30^1 alin. (1) lit. c), persoana care doreste sa beneficieze de concediu de crestere a copilului transmite la agentia teritoriala cererea prevazuta in anexa nr. 1 si documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) si (6).
(2) Pentru persoanele prevazute la art. 30^1 alin. (3) lit. b), dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului se acorda pe baza de cerere si documente doveditoare care se transmit agentiilor teritoriale pana cel tarziu la data de 31 decembrie 2009."

16. Articolul 30^4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art.30^4
Pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in situatiile prevazute la art. 30^1 alin. (1) lit. d) si e), persoana indreptatita depune la primarie cererea prevazuta in anexa nr. 1 si documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6, cu respectarea termenelor prevazute la art. 10 alin. (1) din ordonanta de urgenta."

17. Anexa nr. 1 "Cerere si declaratie pe propria raspundere pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului/stimulentului si alocatiei de stat pentru copii" se modifica si se lnlocuielste cu anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art. II
Hotararea Guvernului nr. 1025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta hotarare, se va republica, dandu-se textelor a noua numerotare.

Anexa (anexa nr 1 la normele metodologice)
Cerere si declaratie pe proprie raspundere pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului/stimulentului si alocatiei de stat pentru copii

Cerere si declaratie pe proprie raspundere pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului/stimulentului si alocatiei de stat pentru copii - click

Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Lege nr. 239/2009 pentru modificarea art. 2 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
Lege nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, legea nr. 272/2004
Ordin nr. 299/2009 pentru modificarea si completarea Metodologiei privind selectia si pregatirea prin rezidentiat cu timp partial in specialitatea medicina de familie sesiunea 22 martie 2009, aprobata prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 171/2009
Legea nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, consolidata 2009
Codul Familiei, actualizat 2009
Ordin nr. 68/2009 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate p
Sprijin familie - OUG nr. 148/2005 privind privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului si Legea nr. 321/2001 privind acordarea gratuita de lapte praf pentru copii cu varste cuprinse intre 0-12 luni
Decizie nr. 1345/2008 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. II din Legea nr. 288/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 4/1953 - Codul familiei
HG nr. 1682/2008 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare
Casatoria - notiune, impedimente
Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei
Rudenia. Rudenia fireasca, rudenia prin adoptie. Afinitate
Resurse juridice. Informatii juridice de interes. Articole juridice
Lege nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului
Lege nr. 236/2008 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 105/2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala
Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie
OG nr. 95/2003, ordonanta privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie

36 saptamani
A.M.R. MAXIM 4 SAPTAMANI
www.drepturile-gravidelor.ro/Pagini/links.html" target="_blank">drepturi gravide

Mergi la inceput