Ceapa umpluta
Am facut sarmalute, si n-am apreciat cantitatea de carne/frunze, asa ca mi-a ramas umplutura. Nu mai aveam niciun "recipient" leguminos dispus sa fie umplut in casa (ardei, dovlecei etc), doar ceapa.
Am scobit-o in interior (am lasat peretii destul de grosi), am umplut-o, i-am taiat un capat ca sa stea in picioare, si la cuptor cu ele, cu smantana deasupra.
(Nu stiu daca e important - eu inabus tocatura putin, iar orezul il pun pe jumatate fiert la sarmale/ardei/rosii umplute).
A iesit un deliciu, ceapa usor dulceaga cu continutul condimentat se potrivesc de minune! Miroase un pic a ceapa coapta, dar nu deranjant, insa rezultatul este o incantare.
Am vrut sa impartasesc cu voi aceasta experienta, poate foloseste vreodata cuiva!
Raspunsuri
silvi_2005 spune:
Mediajust f bine ai facut in franta se fac o multime de retete de legume umplute uite ce am facut eu in vara http://bucataria-sylviei.ro/legume-de-vara-umplute/ am mai facut o multime dar nu am avut timp sa le postez. Se pot face ardei umpluti cu grau si branza ricotta si legume, dovlecel din acela rotund cu carne si ciuperci sau cu branzeturi, rosii umplute cu carne si legume coapte la cuptor...o sumedenie de combinatii, delicioase toate, nu imi vin acum in minte mai multe Pentru rosii daca te tenteaza sa faci sa folosesti rosiile acelea mai mari rotunde, spor la toate .
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvi_2005 Mediajust f bine ai facut in franta se fac o multime de retete de legume umplute uite ce am facut eu in vara http://bucataria-sylviei.ro/legume-de-vara-umplute/ am mai facut o multime dar nu am avut timp sa le postez. Se pot face ardei umpluti cu grau si branza ricotta si legume, dovlecel din acela rotund cu carne si ciuperci sau cu branzeturi, rosii umplute cu carne si legume coapte la cuptor...o sumedenie de combinatii, delicioase toate, nu imi vin acum in minte mai multe Pentru rosii daca te tenteaza sa faci sa folosesti rosiile acelea mai mari rotunde, spor la toate . Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde |
Multumesc, Silvia.
Am tot umplut diferite legume, niciodata insa ceapa. Mi-a placut teribil savoarea!
Te-ai gandit vreodata sa scrii o carte de bunatati? Cu poze? Sigur ca blogul este mai usor accesibil, dar cartea are farmecul ei...
silvi_2005 spune:
Ar fi minunat sa reusesc vreodata sa scriu o asemenea carte dar trebuie mai intai sa ajung la un nivel de arta culinara ca sa pot aduna suficiete retete noi experimetate de mine ca sa am o baza, trebuie poze facute foarte profesionist, cale lunga. Daca voi ajunge vreodata la nivelul acela si voi gasi un editor interesat o voi face, daca nu raman macar cu blogul si placerea de a experimenta si impartasi retete noi inventate sau adaptate de mine .
Intr-adevar ceapa umpluta are o aroma aparte si un gust deosebit, o sa mai postez ci eu ceva retete cu legume umplute mai ales ca ne bate postul la usa.
Spor in toate si multumesc pentru aprecieri .
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde