Vedem impreuna 'Pas in doi'
Raspunsuri - Pagina 3
avmaria spune:
Am apucat si eu aseara sa ma uit la Pas in doi. Dar n-am ajuns decat pe la jumate - trei sferturi, si era deja 1 noaptea trecut. Ce nostalgie m-a apucat si pe mine, vazusem filmul acesta la cinematograf, cand tocmai iesise. Doamne ce repede a trecut timpul, atat de multi ani de atunci. Si eu am avut un soc sa-l vad pe Claudiu Bleont asa de tanar... Am ezitat sa citesc ce ati scris voi, inainte sa termin vizionarea. Io il tineam minte pe Mihai infrant, coplesit; o imagine de genul el luat la pumni, ramane singur in final. Se pare ca nu tin minte bine - dar au trecut macar 20 de ani !
Si mie mi se pare evident faptul ca Monica e insarcinata. Nu numai scena din bucatarie, Mihai o intreaba daca i-a spus tatalui, iar ea ii explica ca se va marita cu un coleg al acestuia - in lipsa asumarii de catre Mihai. Pe el il sperie perspectiva asta pentru ea, dar il sperie si perspectiva viitorului lui alaturi de Monica. Monica cea ingenua, cea pura, care n-ar putea trai singura, care are nevoie de "cineva". Si-atunci adopta atitudinea lui Scarlett, si maine e o zi, o sa vorbeasca cu taica-su. Cand? Dupa examene ...
Si recunosc ca ingros si eu randurile celor care se simt mult mai aproape de Mihai decat de Ghita cel drept si integru - si in felul lui anost?
Adela, io cred ca personajele feminine sant destul de bine alese, prin opozitie : copila si femeia. Maria intradevar e o "victima a barbatilor" - toti barbatii e porci - si independenta ei nu e cautata ci obtinuta prin forta imprejurarilor, dar mie mi-e simpatica prin nazuinta ei spre demnitate cumva. Si culmea e ca atitudinea lui Mihai ii va intari convingerea ca nu poate avea incredere in niciun barbat.
avmaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Oana MC Ce spuneti despre faptul ca Mihai e cel care poarta coroana christica? Vi se pare ca e cel mai victimizat de sistem? |
Eu nu sunt 100% convinsa de coronita christica (ma rog, de simbolul consacrat al acesteia). Vad mai degraba un semn de provocare, menit doar sa contureze si mai bine caracterul original, provocator al lui Mihai. Sau eventual provocare din partea lui Dan Pita vis à vis de sistem - deci nu pt ca Mihai ar fi cel mai victimizat. Eventual as spune ca Mihai e cel care sufera cel mai mult - cautandu-se, incercand sa inteleaga lumea (deci coronita ca simbol al suferintei, nu al victimii).