**Zmeurici de iulie-august 2009 (12)**
Raspunsuri - Pagina 13
Alina spune:
'neatza fetele!
Eu nu sunt intr-o dispozitie prea buna,mama mea are ceva probleme de sanatate si pina nu se clarifica diagnosticul,nu sunt deloc linistita.Nu sunt pregatita pt vesti rele
,ii iubesc mult pe parinti si ii vreau cit mai mult timp linga noi...
Muffinuta,ce descrii tu pare dermatita atopica si din ce stiu eu,debuteaza asa pe la 3-4 luni.Sigur e pe teren alergic asa ca daca ai posibilitatea da-i o formula de lapte hipoalergena,HA.Crema cu cortizon inca nu i-as da,citeste putin la efectele cortizonilor si oricum,efectul benefic e doar cit il folosesti,apoi trece si dermatita revine in forta.Ce poti sa faci e sa hidratezi ff bine pielea si cu produse cit mai naturale.Frigul ii face mai rau dar tu ai noroc ca acolo e vara.
Referitor la dormitul cu parintii,aici am primit din maternitate o foaia in care scria ca "primul an bebelusul va dormi in aceeasi camera cu parintii dar in patutul lui"...in fine,fiecare cum considera.El il tin cu mine pe Sefan,dormim pat linga pat iar in weekend dormim si cu tati,in dormitorul conjugal.Ah,nu se pune problema de aer inchis sau poluat,noi locuim la tara,avem spatiu mult,aerisim des si dormim cu usile deschise.
In rest,ma bucur ca zmeuricile sunt bine,vad ca multe au inceput sa pape si altceva,noi nu ne grabim deloc,asteptam alea 6 luni si nu ne facem mari griji daca la un an nu avem nu stiu ce meniuri sofisticate
.
si sanatate zemuricilor racite!
monica2008 spune:
buna fetele
noi ieri am facut vaccinul de 4 luni.DENIS a fost cuminte nu a plans si nici temperatura nu a facut,a fost doar putin mai agitata dec at de obicei dar in rest a fost ok.
MUFI si DENIS a avut ceva asemanator cu ce ai spus tu ca are lutul si mie mi_a dat sa il sterg pe fata de 3 ori pe zi cu APA de la A_DERMA,cica e speciala pt copii si dupa sa il dau cu crema de la dermogela,pt noi a functionat.
fug sa trezit gogoselul
monica mamica fericita de denis stefan 8.07.2009
http://s603.photobucket.com/albums/tt113/monica2008_album/denis-stefan/
Alina spune:
Am uitat sa zic ca imi place ce a scris Clara
si e adevarat,chiar citeam niste blogguri f dragute in genul asta.
Acum eu nu stiu daca practic AP,pur si simplu fac cum simt ca le e bine copiilor mei si noua.
Oricum,in general,cind fac ceva de la diversificare pina la tratamente,citesc f mult si caut zile in sir informatii,in nici un caz nu ascult 100% sfatul pediatrei,traim intr-o lume moderna si informatia e putere
.
Motana,
.
Bun-venit noilor fete!
lucialu spune:
'Neata!
Tanimi bine ca ai scris din nou, ca am mai vrut sa zic dar uitasem
:imi place mult de tot numele fetitei tale![]()
Pooh pe mine ma ajuta mult galaforul,care pe langa ca e pt lactatie ne mai tempereaza furtuna hormoniceasca
Oricum, cand plange pupa rau nici mama galaforului nu-mi scoate mixerul din cap, e la viteza maxima,turbo
Nu ma enervez pe fata clar,sufar in schimb si nu mai vad nimic in jur,deci imi pierd rabdarea cu oricine si orice altceva decat copilul.Asta e ceva new pt mine de cand sunt mama si e oribila senzatia
Muffinita nu sh ce sfat sa dau ca nu am patit.Noi am avut cosulete/bubite rosii pe fata,am inteles de la caldura,dar pot fi si de la schimbarile hormonale care trec prin lapte-asa am citit.Tu ii dai formula deci nu e asta.Vezi ce poti face si daca trebe asculti si dr pana la urma. Dar din ce am mai citit pe net si gasesti si tu info respective,daca e dermatita atopica:crema avene trixera http://www.farmablu.ro/farmacie/avene-trixera-crema-emolienta.
Dintre produsele naturale si mai ales pe baza de galbenele sunt cremele si lotiunile,samponelele de la WELEDA. Iti dau un link de exemplificare produse http://www.weleda.co.uk/Baby/Baby-Skin-Care/icat/babyskin, daca te intere comanzi de pe net sunt multe situri .Eu ce am de la unguri o lotiune de corp si sampon/dus si sunt ft bune!Mai tre sa iau cand voi merge plus ce mai gasesc de la ei.
Si mai era atoderm http://www.efarma.ro/products.php?id=1244. Ideea e sa fie hidratat, curat si poate trebuie si o formula de lapte hipoalergenica. Sanatate micutului!
Noi dormim impreuna cum am mai spus.Oricum din lipsa de spatiu patutul este in camera,dar pupa mi-a impus sa doarma cu mine,deh...e sefa
ordinele nu se discuta,se executa
E epuizanta lipiciala asta, ma ocup singura fara ajutor,doar tati care e si el de cele mai multe ori obosit, vine ft tarziu cu limba scoasa
.Insa am o pupa fericita si ma-sa pe langa ea ca si eu sunt ft posesiva si iubareata
asa ca tac
.Restul le fac cum da DD, pe fuga,mereu pe fuga sau amanate.Si oricum la cat am asteptat-o chiar imi doream sa ma ocup personal de fata.Asta nu inseamna ca nu am si eu cam aceleasi trairi ca oricare alta mama inclusiv durerile de spate
acutizate si mai nou picioarele parca sunt din gelatina cand calc pe ele.Dar sunt mamica pupei si asta e tot ce conteaza.![]()
si noi mai slabuta-5 kile dar lunguta.Are si falcute si caltabosi,daca e vesela si sanatoasa nu ma mai agit.Lapte am ca curge de miroasim toti a lapte
, nu stiu cat papa ca are mese mici si dese si n-am sanii gradati![]()
![]()
Oricum mi-au fost suficiente si parasuficiente controalele saptamanale la pediatra pt cantarire(tot sustinea ca nu am lapte sufi
)timp de aprox 2 luni.

ungaras spune:
Neata.
Pooh,
, Maria-Catalina trimite si ea
pentru mami de dulce Balázs. Sa ii fac zestre?
,sau poate ceva pamant pe luna, cu o fii atunci...
Noi am papat la 7 dimineata si pana acum a fost maraita. Am pus-o pe brat sa pot incalzii lapticul. Cand a fost gata, gata si fetita mea la nanitza. Iar 150ml de lapte incalziti degeaba. Asta e, noroc ca are Milka de unde.
Multam pt raspunsuri
eumada spune:
salut fetele..
Referitor la ce a spus CLARAJ sunt d e acord cu ea..
depinde...Dar Eva mea doarme foarte bine in camera ei...am interfon cu senzori si daca respira mai tare stiu.....la cea mai mica miscare sunt langa ea....si macar doarme linistita si se trezeste zambind...ca daca e ciufuta oricum tre` s-o tin numa in brate....ea e un copil care doarme noaptea.......si care urla ziua...
Foarte independenta....ca eu oricum nu pot sa dorm...bustean...asta e clar...
Dar eu stiu caz in cre cei doi nu puteau face sex sau ceva de genul deloc ca.....pustiul er invatat cu ei in pat si nu mai puteau sa-l dezobisnuiasca........pana la 5 ani....nasol nu?
daca bebe e fericit....
Madalina
de minunica Eva-Maria
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
lucialu spune:
Bun venit mamicilor noi!
pt noi ca pt voi sunteti aici de la inceput
Vazut pozici cu Olguta pletoasa![]()
Motana iti dau dreptate, nu ca ai fi cerut-o
Insa nu poti fi atat de categorica, nu cred ca vreo mamica cel putin de pe forumul asta,ca nu vad ca cineva inscris aici poate sa-si lase copilul sa se resemneze.Mai ales cine a deschis subiectul,Loreley a si intrebat.Toate cred ca ne intrebam/intrebam mereu daca facem bine cum facem.
Fiecare face cum crede, cum isi cunoaste o mama puiul sau ar trebui sa-l cunoasca, nu-l cunoaste nimeni.
Blanca sunt convinsa ca daca nu era multumita fata ta iti spunea la fel de clar si de categoric cum mi-a spus a mea si imi spune de fiecare data cand ceva nu-i este pe plac.Cum spuneam:nu ma deranjeaza deloc
ca dorm cu ea dar nici nu as fi avut incotro altfel
Singurii resemnati sunt copilasii bolnaviori de chestii mai grave motiv pt care nu pot sa spuna,ori sunt cu parintii bolnavi la cap carora chiar nu le pasa
.
Alina ma bucur ca ai aparut.Sanatate mamei tale!Am vazut si cu voi pozici si mi-au placut mult.Ai niste dulcei de copii, fetita o printesa
Cum a fost cu fibromul?S-a infirmat existenta lui la nastere?
muffinuta spune:
Buna fetelor!
Pooh multumesc,exact asta e aspectul..azi a urlat ca din gura de sarpe nu va poi descrie in cuvinte tipetele,am cedat si dupa baie cu crema fragrance free de la Johnson-unica pe care doc mi-a recomandat-o l-a iritat probabil era rosu si tipa ingrozitor,asa ca am folosit Advantancu corticoizi,nu am avut incotro,a cazut practic rapus la cateva minute a adormit..
Alina multumesc am citit contraindicatiile dar nu am avut azi incotro..am tot amanat si uite s-a agravat,eu sunt total impotriva medicamentelor,nu mai vorbesc de cele pt bebei dar aici nu ai variante homeopate cum avem noi acasa-Doamne ce cuvant minunat cu toate problemele din RO..nu am mai suportat sa il vad in dureri..devenise tot mai grav..
Lucialu..ce dor imi este de TM..paca sunt la capat de lume,pe Marte,nu mai vorbesc de altele sunt singura cuc si ma chinui ingrozitor singura mea bucurie si sens al vietii este Nikolai,iar ultimele saptamani au fost teribile...am notat multumim,am gasit Weleda am sunat pe la toate magazinele,sa vad cum ajung sa il cumpar ...pupici pupei tale.
va multumesc va imbratisam pe mamici si zmeurici cu drag.
Giova spune:
Neatza!!!
Noi suntem ok, putin fonfanit, dar aspiram zilnic si sper sa ne revenim.
Clara super articolul trimis de prietenul tau...mi-e dor si mie de unele chestii din acei ani.
Muffi s-ar putea sa fie o dermatita atopica, cum ziceau si unele fete. si eu stiu ca apare dupa 2 luni si cam astea sunt semnele ei. sper totusi sa nu fie adevarat....te cred ca ti-e dor de tara, oras...e naspa singura printre straini.
Cand veniti in vizita? poate o punem de-o intalneala
.
Pooh e mortal Balazs, are o mutrita dulce-dulce, iar Timeea o printesa, ai 2 copii minunati.
Adela frumoase pozele de la botez, tu erai gata coafata pt. nunta, asa-i? Doamne ajuta sa iasa cum vrei testul. mie nu mi-a venit inca, dar sunt doar 25 zile de la ultimul, asa ca mai astept.
Alina sa dea DD sa nu fie nimic grav cu mama ta, e groaznic cand nu sunt parintii ok, of doamne.
Monica bine ca ati scapat fara reactii adverse naspa.
ma pun sa mai citesc din urma, atat am retinut.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)