**Zmeurici de iulie-august 2009 (12)**
Raspunsuri - Pagina 11
buburuza1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Motana E la alegerea fiecaruia, dar macar sa nu proslavim singuratatea copilului si sa o consideram perfectiune. "Mai Fericit" nu are cum sa fie un copil singur, and that's all! |
subscriu!

gogoasha"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."
lisa79 spune:
Michelle81,mai hai si pe la noi sa ne mai spui despre voi, sper ca nu ne-ai uitat![]()
Votati-o pe ANA!!!
meleea spune:
Mufinuta , asa arata eruptia? http://picasaweb.google.ro/meleea9/AlexMic#5396146857998636674 ca noi asa am avut si ne-a chinuit vre-o luna pana am dat cu antibiotic unguent triderm, stiu ca nu prea sunteti de acord cu antibioticele dar....uneori ajuta. dar si asta are corticoizi dar noua ne-a trecut imediat in 3-4 zile ,am urmat totusi 10 zile sa nu recidiveze.
tu decizi
si sanatate la leut!
http://picasaweb.google.ro/meleea9
ClaraJ spune:
Dragi mamicute,
Oh, da, grea decizie, in camera lui sau in camera cu noi. Sunt de acord cu ideea: fiecare mamica isi creste puiul asa cum crede. Nu cred ca nici o metoda ar fi gresita, atit timp cit fiecare copil primeste iubirea si atentia de care are nevoie, asa cum sunt sigura ca se intimpa cu fiecare puiut din aceasta odisee. Si mie imi place ideea de AP, dar, pe de alta parte am impresia ca exageram un pic cu toate aceste filozofii si trenduri nou aparute: daca nu-l tinem in sling, nu mai e copilul destept, daca nu doarme cu noi in pat, nu mai stiu ce nu se mai intimpla etc.
Va las sa cititi un eseu trimis de un bun amic de-al meu si care, dupa parerea mea, subliniaza conceptul despre care dezbatem cu atita ardoare:
Nascuti la inceputul anilor 70-80,
> > vedem acum in anul 2008 cum casa parintilor nostri este de
> > 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o
> > si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur
> > de 50 de ani.
> > Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici
> > despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala,
> > pentru ca asta insemna ceva o data.
> > Suntem ultima generatie care a jucat
> > "Ascunselea" , "Castel", "Ratele si
> > "vanatorii", "Tara, tara! Vrem ostasi",
> > "Prinsea","Sticluta cu otrava",
> > "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii
> > care au strigat "Un doi trei la perete stai",
> > ultimii care
> > au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut
> > petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam
> > la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut
> > desene animate color, primii care am renuntat la casete
> > audio si le-am inlocuit cu CD-uri.
> > Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati,
> > geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau
> > Puma era deja lider de gasca.
> > Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste
> > grile la admitere.
> > Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si
> > ultimii "Pioneri".
> > La
> > gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza...
> > Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la
> > aniversari.
> > Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills ,
> > Melrose Place , Twin Peaks, Dallas .. si cine zice ca nu s-a
> > uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
> > Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si
> > abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau
> > pustile alea absolut superbe cu apa.Intre timp, ne consolam
> > cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane
> > umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne
> > provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la
> > scoala.
> > Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ
> > Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That,
> > si inca nu auzisem de manele singurele melodii de joc fiind
> > horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti
> > dansam!
> > Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am
> > auzit atat de Abba, si de Queen, cat si de noile nume gen 50
> > Cent si Britney Spears.
> > Am citit "Licurici", "Pif",
> > Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva
> > extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la
> > TEC" fara sa ne fie teama ca "au prea multe
> > E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla
> > de suc fara teama de virusi.
> > Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am
> > descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram
> > sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam
> > toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau
> > Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna
> > dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.
> > Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau
> > "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau
> > Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa
> > "pupam pe gura" pe cine "iubeam"..
> >
> > Noi suntem cei care inca au mai "cerut
> > prietenia", care inca roseam la cuvantul
> > "sex", care dadeam cu banul care sa intre in
> > farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem
> > cu apa si sa le aruncam in capul colegilor,
> > care am completat mii de oracole, sperand ca persoana
> > iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti
> > place?" ca ne place de el/ea.
> > Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca
> > noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si
> > cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat
> > la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu
> > am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de
> > copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti
> > cainii si
> > toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide
> > si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof
> > the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la
> > alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.
> >
> > Noi am auzit cum
> > s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei
> > schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu
> > Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la
> > Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea
> > "Feriti-va de magarus".
> > Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de
> > "first-timers" ...
> > Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri,
> > esti de-al nostru !
> > Trimite si la prietenii pe care poate i-ai uitat de
> > mult, sa isi aduca aminte si ei .
As mai adauga doar, sa nu uitam ca am fost si noi copii, crescuti cu multa dragoste fara notiunea de AP sau sling sau bouncer etc. Cel mai important e ca noi ne iubim copiii, e singele nostru, suntem mame si nu conteaza, dupa parerea mea, daca bebe doarme cu noi sau in camera lui care si aceea a fost amenajata cu multa dragoste si numai pentru el/ea, ceea ce conteaza e iubirea de mama si aceea e din belsug.
PS:Al nostru pitic e pe doua fronturi: cind la noi, cind la el. :)))
Pupam cu respect pentru fiecare opinie,
Clara
Mami lui Bryce Mihai
buburuza1979 spune:
Clara 
asa m-a pocnit nostalgia ... foarte bine a cuprins acolo toata copilaria/adolescenta noastra.
ce dor imi e de celebrul Brifcor in sticla verde ![]()
gogoasha
"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."
muffinuta spune:
Buna dimineata ,fetelor!
am reusit cu chin cu vai sa il pun in pat,nu mananca ma omoara cu zile..in rest iritat si mai arunca cate un zambet strengaresc cand uita probabil de ale lui..faptul ca nu mananca el care topea practic sticlele e frustrant si ingrijorator..sunt praf ce mai..nu mai vorbesc de altele ..din cauza asta nici nu am mai intrat pe forum..
Motana..stiam de calendula,mi-e ciuda ca nici magazine homeopate nu au pe aici..cu greu am reusit sa gasesc flori de musetel ca restul numai la plic la supermarket..dc gasesc planta mai am nevoie de reteta,poate ai tu idee ca stiu ca esti fan produse naturiste...bun articolul cu coconut oil numai sa gasesc pe aici..habar nu am pe unde sa caut,maine vad eu..multumesc Motana pt ajutor
numai bine tie si Dariei
Meleea..merci pt link,e puiutul tau,nu-i asa?pe fata seamana,dar pe corp s-a uscat pielea si arata ca niste cosulete mici rosii,nu au lichid nimic,dar mi-e teama sa nu evolueze mai rau...in jurul ochilor e rosu si pe obrajori..doc spunea cae posibil sa fie si un microb,se ia prin atingere au cazuri recente..m-am infuriat rau,mai ales ca am fost acum vreo 2 sapt pe un iaht,iar desteptul de barbatu-meu cica-s prea protectoare,l-a luat pe Nikolai l-a purtat prin bratele tuturor parca era pachet m-am indispus toata e ft posibil cum are obiceiul sa isi frece fata de piept sa fi luat ceva ..am niste nervi ..crema am luat-o doc spunea ca poate ii trece dar se poate agrava asa ca mai bine il dau vreme de o sapt zilnic cate o data..mai astept pana maine si incerc vreau sa ii fac baie cu ceai de musetel,am eliminat complet orice ulei sau chestii parfumate..
va las sunt praf nu va pot descrie urletele in care se trezeste sau dc am nevoie sa ies toata lumea se uita la noi ca la urs..suzeta dc o folosesc il calmeaza dar imi refuza apoi hrana si cate 6-8 ore..atat de multa satisfactie ii da suptul ei..probleme probleme.
va pup
Motana spune:
muffin, coconut oil il iau de la un fel de plafar in genul asta, noi ii zicem magazinul cu "vrajitorii" ca mereu miroase a betsoare parfumate si tot felul. in US mi se pare ca e la supermarket, langa grapeseed oil si celelalte, ori la raion de cosmetice, ca il folos. mult pt fatza si ca demachiant.
daca nu e f. urgent intra pe iherb.com, livreaza in afara USA si acolo ai si ulei de calendula. good luck!
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
pooh spune:
Fetelor,multumesc pt. complimente......

Eu ma simt magulita ca printese frumoase ca Eva si Bia vor sa-mi fie nurori....doar sa asteptati un piculet sa crestem si noi....si sa termine mami alaptatul si se i se aseze hormonii,ca acum nu garantez ca voi fi o soacra de nota 10![]()
![]()
Chiar,fetelor,pe voi nu va iau nervii si toti dracii din cand in cand?sau doar eu sunt dusa?
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
icmanu spune:
neata,
fetelor aseara cand ii schimbam scutecul fetei am obsvat ca i se lua pielea de pe fundulet. Pielea nu era rosie, nu era iritata ci doar i se lua un strat foarte subtire. Si am vazut acelasi lucru si pe spate si pe burtica. O fi vreo problema sau asa ar trebui sa se intample?
http://lilypie.com/pic/2009/10/12/ACUO.jpg
http://lb1f.lilypie.com/QRICp3.png
http://community.webshots.com/user/icmanu
flosideea spune:
neataaa...sper ca nu dormiti ca acusica trimit pe la voi aroma de
,care se poate servi cu frica sau lapte...
am intrat zilnic sa citesc ce mai faceti(cu exceptia week`end`ului cnad am fost la Buc si apoi mi`am sarbatorit cumnatul),dar nu m`a lasat "sefu" sa fac mai mult de atat...sa citesc...
Sambata am fost in Baneasa la cumparaturi...M`au terminat magazinele de acolo.Am fost la Next,i`am luat lui Denis niste hainute de acolo,dar sora mea si`a luat 80% din ce are nevoie pt nepotel de la ei.A avut de unde alege,fata de Brasov.Am mai luat din alt magazin un plovaras dublat Bluezoo superb,superb...aici n`am gasit asa ceva decat intr`un magazin mare unde era la pret dublu si chiar nu vroiam sa arunc asa cu banii...ne`am luat tot ce ne`a trebuit,salopetele,pijamalute,bluzite....mai venim la Buc peste vreo 3 luni ca merita.
baietelul meu a fost foarte curios pe toata durata vizitei,n`a vrut sa doarma,exploata totul in jur...ce mai,era epuizat si nu vroia sa doarma.cum il puneam in pozitia de supt,cum incepea sa planga,iar cand ii era foame,papa pana simtea ca i se inchid ochii si gata masa
.aaa,si am fost la Ikea sa mancam praji d`aia buna,ca am zis ca as veni pana acolo doar pt praji,Next si Zara
.
La intoarcere ne`am oprit la soacra lui sor`mea in Sinaia si asa am plecat la 10 din Bv si am ajuns la miezul noptii acasa.eram franti toti!
Duminica am fost de ne`am sarbatorit cumnatul,apoi printr`un mall si gata ziua...nu`mi vine sa cred cum trece timpul!
In legatura cu dormitul...eu zic ca fiecare dintre noi simte cum e mai bine pt bubulus si nu o cred pe niciuna in stare sa`si lase copilul sa planga singur in camera doar pt ca ce stiu eu ce.Denis are patutul langa noi.Seara doarme in patut,iar la prima trezire(ieri a fost la 7 jum) il iau in pat cu mine.dar asta pt ca sunt eu puturoasa,el papa,adoarme lipit de mine,iar daca mai ridic din pat da din picioruse pana`si simte taticul si adoarme la loc.dar dormind impreuna,dormim pana pe la 10...
muffinuta eu stiu ca musetelul intretine infectia...acum tu stii cel mai bine.Sa se faca bine cat mai repede leutul tau,te astept cu vesti bune!
pooh stai linistita ca nu esti singura!Eu cateodata nu ma recunosc,dar asta e,n`avem ce face...
fug sa termin cafeaua cat doarme piciul si revin...vroiam sa mai zic ceva,dar trebuie sa mai citesc din urma putin pt a`mi reimprospata neuronul...
Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)