ziua de nastere-petrecere! ce gatim?

ziua de nastere-petrecere! ce gatim? | Autor: 3x3

Link direct la acest mesaj

se apropie ziua de nastere a bb-eului meu. si, am prieteni care imi vin, cat si copii cu mamicile lor! ideea de a gati pentru doua categorii atat de diferite, ma cam pune in dificultate! orice sugestie este binevenita! nu numai pentru mine, ci si pentru toate mamicile care vor sa faca din aniversare o zi de neuitat!
multumesc tuturor mamicilor pentru eventualel raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

sa-ti traiasca si sa va bucurati de el!!!

dar nu ar fi mai prudent, in perioada aceasta, sa eviti sa pui in contact atatia adulti si copii ? pana nu ne lamurim ce si cum cu gripa asta noua, eu una as fi tentata sa renunt la organizarea unei petreceri...dar asta este doar parerea mea, fiecare procedeaza cum considera...

nu stiu ce varsta are bb, daca implineste 1 sau 2 ani sa stii ca mare lucru nu va intelege din aniversare...abia de la 3 ani incolo va gusta pe deplin o petrecere organizata in cinstea lui...

decizia este desigur, a ta, in totalitate...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

am gasit aici crochete, aperitive din ou.
nu imi fac probleme de gripa! dar apreciez faptul ca ti-ai exprimat punctul de vedere!
am mai gasit pe forum, o reteta de chec, pe care am facut-o astazi. seamana cu un pandispan mai mult, insa este teribilde bun. si am sa il pregatesc pentru desert.
la desert m-am gandit sa fac profiterol in caramel, profiterol si in ciocolata, pentru a fi servite cu inghetata si sorbet
m-am gandit sa fac niste placinte de branza!
pentru copii, sa le fac niste saratele si covrigei
insa mai am nevoie de alte sfaturi!
ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

noi azi am sarbatorit domnisoara noastra si am facut un bufet cu:
-salata de boeuf
-salate de vinete
-oua umplute
-cubulete de branza,masline si rosii cherry pe tepuse
-chifle mici cat o mandarina umplute cu sunca de curcan
-sanwich cu sunca presata,salam
-focaccia sarata
-saratele gen maxi-mix
-arahide sarate
-migdale
iar la sfarsit...TORTUL!
ai putea sa mai faci niste snitzele din fasii de piept de pui,astfel incat sa iasa ca niste bastonase usor de mancat cu mana,iar copiii sunt foarte incantati de ele ca seamana cu cele de la Mc.
o alta idee sunt omletele foarte inalte,cu diferite umluturi,pe care le tai apoi cubulete,jumatati de rosii umlute cu pasta de branza,mingiute din branza tavalite prin seminte de susan/marar tocat/boia dulce de ardei(sau iute)
deocamdata nu mai imi vine nik in cap.
sa-ti traiasca bb si sa va distrati la petrecere

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Poti sa mai faci:

--pasta de ton
--pasta de branza
--bruschete cu rosii
--cremvusti in foietaj
--chiftelute
--crochete de peste
--rulada cu branza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui vickip

Poti sa mai faci:

--pasta de ton
--pasta de branza
--bruschete cu rosii
--cremvusti in foietaj
--chiftelute
--crochete de peste
--rulada cu branza



vickip, din tot ce ai enumerat, nu stiu sa fac decat chiftelute. si nu le fac, pentru ca fac mici pe bbq.
am pregatit deja o prajitura in foi, crema de ciocolata pentru profiterol, crema pentru profiterol in caramel, nuga cu macademia. am facut pentru prima data bomboane fondante. am pus cate o mura ininterior. mai fac un chec. si cam atat la dulciuri. am sa mai fac, am uitat, biscutiti, pe care ii inmoi in ciocolata, jumatate! sunt atat de buni!
la mancare, nu stiu inca ce sa fac. am decis sa fac niste salata cu maioneza.niste oua umplute. trebuie sa caut pe net.
inca ma mai gandesc!
inca mai astept sugestii! please!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

ceva idei ar fi si in linkul asta... eu dupa poze ma inspir cel mai bine.

http://images.google.com/images?q=Appetizers

un platou cu fructe e intotdeuna binevenit la party-urile de copii.

http://blog.mlive.com/food-source/2008/04/large_APPETIZERS_FRUIT%20KEbobs.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:


si inca un platou ceva in genul asta as face eu pe langa cel de fructe.

http://www.crystalcitycatering.com/assets/images/appetizers_024.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

http://hostedmedia.reimanpub.com/TOH/Images/Photos/37/exps18400_KFCC1115482D65_DKType.jpg

wow, ce dragute buburuzele stea. Oare cu ce sa le fac punctele acelea negre?

Scuze ca ma bag pe subiect 3x3, dar si eu planuiesc un B-day party curand, si ma inspir din subiectul tau.
Eu ma gandesc sa fac si o salata de paste integrale, cu multe vegetale crude.

Am fost recent la o petrecere, si aveau un fel de aperitive insirate pe betzele alea de frigarui, implantate asimetric intr-un ananas intreg: mozarella, struguri, masline de 2-3 soiuri, rosii mici, curmale, bucatele de carnat afumat uscat sau gogosar rosu.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Citat:
citat din mesajul lui 3x3

Citat:
citat din mesajul lui vickip

Poti sa mai faci:

--pasta de ton
--pasta de branza
--bruschete cu rosii
--cremvusti in foietaj
--chiftelute
--crochete de peste
--rulada cu branza



vickip, din tot ce ai enumerat, nu stiu sa fac decat chiftelute. si nu le fac, pentru ca fac mici pe bbq.
am pregatit deja o prajitura in foi, crema de ciocolata pentru profiterol, crema pentru profiterol in caramel, nuga cu macademia. am facut pentru prima data bomboane fondante. am pus cate o mura ininterior. mai fac un chec. si cam atat la dulciuri. am sa mai fac, am uitat, biscutiti, pe care ii inmoi in ciocolata, jumatate! sunt atat de buni!
la mancare, nu stiu inca ce sa fac. am decis sa fac niste salata cu maioneza.niste oua umplute. trebuie sa caut pe net.
inca ma mai gandesc!
inca mai astept sugestii! please!



--pasta de ton :
Conserva de ton in suc propriu sau in ulei se scurge bine, apoi se mixeaza cu unt, sare, piper, suc de lamaie. Se poate adauga si ceapa daca vrei.
Se serveste pe paine prajita, sau ne-prajita, sau se pot umple cu ea rosii, ardei, oua fierte.
De asemenea se poate pune si intr-un castronel si fiecare isi pune cat vrea pe paine

Varianta a 2-a ar fi sa amesteci tonul scurs bine cu maioneza in loc de unt si in rest la fel...sare, piper, lamaie.

Varianta a 3-a ar fi sa amesteci tonul scurs cu icre gata preparate din comert.

Varinata a 4-a ar fi asa : ton, unt, sare, piper, pasta de rosii, lamaie daca mai e necesar.

--pasta de branza
var 1: Branza dulce amestecata bine cu sare, piper, boia, unt, smantana (ceapa daca vrei)
Var2 : branza dulce, feta, smantana, (ceapa)

--bruschete cu rosii
O bagheta de paine se taie felii care se prajesc putin.
Rosiile de taie cubulete, se aduga peste ele putin ulei de masline, sare, piper, putin otet balsamic.
Feliile de paine parjita se freaca cu f putin usturoi si peste se pun rosiile.

--cremvusti in foietaj

Se intinde o foaie de aluat frantuzesc cumparat (ca e mai simplu), apoi se taie fasii.
Cremvustii se taie in 3 si neaparat se cresteaza pe lungime ca sa nu crape la copt.
Se invelesc cremvustii in fasiile de aluat, apoi se ung cu ou, se aseaza in tava si se dau la cuptor vre-o 30 min la foc mediu (in cuptorul preincalzit).

--chiftelute
--crochete de peste
Acele fish fingers ce le gasesti de cumparat.

--rulada cu branza
reteta o am de un blog...dar nu ami stiu exact de unde...
Aluat
½ litru lapte
125g margarina
un sfert lingurita sare
120g faina
5 oua
Ulei sau untura pentru uns tava

Umplutura:

branza dulce de vaca
smantana
feta sau telemea
sare, piper
sunca daca vrei

Se pune la fiert laptele si margarina. Cand margarina s-a topit si s-a omogenizat cu laptele se adauga sarea si faina in ploaie, putin cate putin amestecand continuu. Acest amestec se fierbe pana se deslipeste de pe fundul vasului, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand compozitia este suficient de rece adaugam ouale rand pe rand amestecand. In continuare se unge tava cu ulei sau untura si se toarna compozitia rezultata in tava.
Se lasa la cuptor aproximativ 20-25 de minute.

Pt umplutura se amesteca bine in mixer branza dulce cu telemeaua rasa (sau feta), smantana, sare daca mai este nevoie si piper.
Apoi se adauga sunca taiata marunt.
Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei budinci...in sensul ca sa nu fie f lichida, dar nici f solida.

Dupa ce am scos blatul din cuptor, il lasam la racit, apoi blatul se pune cu fata in jos pe un tocator. Se intinde umplutura pe intreaga suprafata, dupa care se ruleaza foarte strans avand grija sa nu se rupa. Dupa ce am rulat, se intinde o foaie de celofan se pune rulada pe celofan si se ruleaza din nou foarte strans pentru a rezulta o rulada bine inchegata. Se lasa la rece cateva ore.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Pt oua umplute ai mai multe variante:

--oua umplute cu pateu, galbenus,fiert castraveti acrii si un pic de maioneza
--oua umplute cu galbenus fiert frecat cu maioneza si eventual putin albus fiert
--cum am spus si mai sus oua umplute cu pasta de ton

Eu de obicei fac oua umplute cu pateu facut de mine si peste ele torn o maineza cu iaurt.

Pateu de casa : se invelesc ficateii de pui in hartie de copt si asa se prajesc in unt. (sau se pot pune pe gratar). Dupa ce s-au prajit se lasa la racit si apoi, in mixer se amesteca cu unt, sare, piper.

Maioneza cu iaurt: se face o maioneza clasica peste care se toarna iaurt. Eu pun de obicei un borcanel de iaurt la o maoineza obtinuta dint-un ou, dar se poate pune si mai mult si mai putin.

Mergi la inceput