ziua de nastere-petrecere! ce gatim?
Raspunsuri - Pagina 2
vickip spune:
si mai poti gasi retete aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109669
3x3 spune:
multumesc, deja folosesc din retete. insa este foarte greu sa decid un meniu. de aceea am cerut sugestii.
gabitza2005 spune:
Ceva in genul "buburuzelor" care sunt superbe deadreptul (eu zic ca punctuletele negre trebuie sa fie piper)http://gospodini.blogspot.com/2009/01/pinguini-maslinii.html
La ziua lui , fimiu a fost foarte incantat de "pinguini" si de dobosul acela cu cascaval si sunca in care am infipt stegulete.
Nu te supara dar eu nu prea sunt de acord cu alegerea ta in ceea ce priveste profiterolul, unii copii nu au voie inghetata pe vremea asta si ar putea aparea probleme si multe plansete .
Petrecere frumoasa!
3x3 spune:
gabitza2005, iti multumesc pentru grija ce o arati! din fericire, in australia au inceput caldurile, si idea de sorbet chiar ma gandeam ca este bine venita!
cum se face dobosul de cascaval?
abramburika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 3x3 gabitza2005, iti multumesc pentru grija ce o arati! din fericire, in australia au inceput caldurile, si idea de sorbet chiar ma gandeam ca este bine venita! cum se face dobosul de cascaval? |
Off-topic: Hahhahahaaa ... si ce legatura are Australia, ca din profilul tau vad ca esti din Ro???
Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
gabitza2005 spune:
eu m-am inspirat de aici http://gospodini.blogspot.com/2008/11/bufet-suedez-aperitive-asortate.html pentru dobosul de cascaval si l-am facut cu o zi inainte
carla28 spune:
uite, te mai poti inspira si de aici
http://www.coolest-kid-birthday-parties.com/
http://www.birthdaypartyideas4kids.com/
petrecere reusita iti doresc si La Multi Ani pentru
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
3x3 spune:
multumesc pentru urari. idea era , ca din inspiratiile fiecarei mamici sa se ajunga ca si sugestie la un meniu cat mai avantajos pentru un eveniment ca asta!
am facut pentru copii snitele de pui, dar nu in modul clasic. am taiat pieptul de pui in feliute subtiri, pe verticala lungimii pieptului, pe care le-am pregatit ca si snitelul. au fost un succes!
apoi clatita de vegetale este o idee minunata.
salata de cartofi fierti cu maioneza si ou fiert
tortul a fost o bunatate. am mai facut placinte de branza, pentru manute micute, adica in loc de forma aceea patrata cum apar placintele la patiserie, le-am facut mai lunguiete si micute, ca sa le apuce cu manuta!
am facut un coctail de fructe la gheata! adica am pus mure de padure, capsuni, lamaie si lime taiate felii, am indulcit cu putina ,miere, si am pus gheata! a fost de asemenea un succes! aici, se poate diversifica, cu ce fructe sunt in casa sau pe piata!
am mai facut un sorbet de fructe, si inghetata de vanilie! afara nu au fost calduri mari, cum am avut inaintea zilei de nastere a puiului meu, insa inghetata de vanilie a fost savurata de toata lumea, mic si mare! pe care am servit-o alaturi de sorbet!
si-au mai bagat manutele in eclere, pe care le-am facut micute, in forma profiteroalelor!
am mai avut taiate legume, in feliute lungi. pe care piticii au putut sa le molfaie!
pentru adult, am facut sushi cu salmon crud (a fost o minunatie), am avut friputa de pui la gratar si mici. salata de cartofi cu vegetale, maioneza, carne de curcan...un dip, icre, pastrama feliute, cascaval, masline, placinta de branza si cafe frappe!
toata lumea a plecat fericita!cu alte cuvinte, a fost un succes!
am uitat sa mentionez, am facut amandine (si multumesc autoarei retetei), au fost delicioase!
am mai facut un chec, dupa o reteta tot de aici(la fel de bun). am sa caut retetele si autoarele acestora si am sa le felicit in mod mai personal, cu un mesaj pe privat! au fost minunate! am uitat sa spun ca am mai facut bomboane fondante, invelite in ciocolata! si tortul l-am facut dupa o reteta dintr-o carte de aici, umplutura dintre straturi a fost cu crema sugerata de reteta de amandine, si am invelit tortul cu fondant, din care am facut si decoratiile de flori! tortul l-am pus pe un fund de lemn rotund acoperit cu marzipan! a fost delicios!
am mai avut pe masa, pentru adultii care insotesc copii, nuiga cu macademia!
bebeirina spune:
3x3 cum i-ai asezat pe cei mici? Si noi avem peste 2 sapt party de 2 ani si am 10 copii si 25 de adulti si nu stiu cum sa-i asez pe cei mici. Masute am, dar n-am scaunele. Tu cum ai procedat?
Merci
3x3 spune:
desi am avut scaunele nu am avutnevoie de scaunele
au sta in picioruse si din alergat au mancat ce au vrut si au pelcat iar sa se joace cu jucariile. puiul meu are multe jucarii la sol. si in ziua aceea le-am lasat la dispozitie! party meu a fost tot de 2 ani! si nu a stat nimeni pe scaun! in afara de adulti!
ce alternativa buna
pune la dispozitie pe o masuta ce ai nevoie pentru bb-ei. si cand va fi nevoie sa le servesti ceva, pune-i sa stea in fundulet pe u paturica frumoasa! a manca ca la picnic este un mare succes aici, in special in scoli! si ricum, can nu vor mai dori ceva cei adulti vor ingriji de cei mici. la dispozitia lor pune doar finger food. pentru ca ei vor lua bucatica in mana si vor pleca cu ea! pentru orice eventualitate [pune un scaunel, doua scaunele pe undeva, sa fie! dar nu ti fa probelme. daca aduci o paturica colorata special si fac invitatia sa se manance acolo, si stai jos, si copilul sarbatorit, toti vor urma exemplu! asta in cazul in care nu vor fugi sa se joace!
ar fi de preferat sa ai jucarii la dispozitie! sunt micuti! si isi vor gasi de joaca peste tot! si ca sa nu faca ravagii prin mancare, jucariile sunt foarte nimerite!
asa a fost party meu! piticii s-au zbenguit pe unde au vrut, au mancat din picioruse ce au vrut, si cu ajutoru ladultilor.
daca vrei in mod pecial sa ii pui la masa, pune pernute, sau perne! masute, si pernute!daca nu ai prea multe, urleaza o plapuma si inveleste-o.
asa as face eu!