Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (240)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Buna dis de dimineata! 5 AM!!!!! Sotul macar o tuleste la serviciu unde pana la 7 se calculeaza ore suplimentare....eu ca ieri poate nici n-apuc sa dorm la pranz cand doarme gaza...

Cafea?

Da, stiu nu e foarte spectaculos ca si cadou un toilet trainer . E ceva util si poate nici daca ii spun ca e de la Mosu nu o sa il foloseasca cu mai mare incantare. Doar ca e sper sa totusi sa il "incante" si sa incepem incet-incet operatiunea olita pe picior mare....

Gatta,
1,5kg intr-o luna??? Wow! Copilu asta al meu ma dispera cu mancatul...
Ieri dimineata la 6:30 lapte. La 8:30 a furat din bucatarie o muffin si a mancat-o. Bun, nebun asta e! Am incercat sa ii mai ofer iaurt cu fructe. N-a vrut! Am plecat la cumparaturi si a mancat in masina un baton de fructe de la Hipp. La pranz luat cu noi la masa nu s-a atins de cartoful fiert si nici de garnitura de fasole verde a halit doar carnea de pe o pulpa mica de pui. Putin lapte, somn 1,5h apoi n-a mai vrut nimic...... i-am facut salata de fructe cu iaurt si branza de vaci-nimic. Am fost pe cocaluri unde a mancat doua bucati de pateu de carne si putin chifla. Acasa a cerut cereale cu lapte dar nu s-a atins de ele, inainte de culcare putin lapte -si gata! A mai trecut o zi cu nemancatul B. Ma consoleaza macar ideea ca mananca putin, n-o sa haleasca niciodata peste masura ca cea mai apropiata ruda a lui? Unde sunt vitaminele din fructe, legume etc?
Azi avem ciorbita de vita cu x-legume si stelute (taitei)... sa vedem ce sanse ii da.
Poate ar fi cazul sa ne intoarcem la blenduit? Desi de supa crema de dovleac -un deliciu pentru noi adultii nici nu s-a atins. In ultima vreme nici nu mai sta in scaunul lui prin in centuri urla si se zbate si il las fara si face echilibristica de-mi sta mancarea in gat: cu o mana il hranesc cu alta il tin ancorat.
Unde gresesc?
Dati cu ignore daca va plictiseste pomelnicul.....

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Mai am o problema. Sper ca e doar a mea (PITICI) si nu a gazei mele.
La sf de mai am cules cu mare chin sange pentru analize.Am plecat in Ro si rezultatul l-au zis sotului telefonic: tot ok. Bun!
Acuma fiindca urma controlul de 2 ani i-am spus dr nostru dinainte ca ne-am mutat la alt doctor pentru ca e mai aproape, mergem acolo la control sa nu ne dea disparuti (U-urile astea tre bifate si daca nu apaream ne contactau ei) si am cerut sa-mi trimita tot ce ar trebui sa stie noul dr despre istoricul copilului. Mi-au trimis numai buletinul de analize. Normal ca imi bag nasul sa vad cum sunt si apar mai multe valori peste normal....

Lymfocite 71,8 (%) grila e de 20,0-50,0
K, Ca peste limita un pic
Fosfati anorganici 6,7 2,7-4,5
LDH 342 <286
alfa2 globulina 15,5% 7,1-11,8%
alfa2 globulina 1,16g/dl 0,46-0,98g/dl

EDIT:trombocite 443 150-300 (mii pe ul)
EDIT2: cu bold sunt valorile noastre la dr NORMA

Google asta m-a bagat la dubii rau, poate cineva sa ma ajute cu o interpretare?

Blogu` nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

neatza ,zuze buburuze

Monicaa, ma bucur sa aud asa vesti bune. ce bine ca ati rezolvat si acum nu va mai fi nevoie de atata medicamente. sanatate multa

LauraI, ma bucur ca te-am ajutat intr-un fel ,cu cartile. si eu caut acum cateva carti noi pentru matei, chiar daca nu e rabdator sa citim. mi-a recomandat o mamica Scoala ursilor.

Ceska, eu am problema serioasa cu mancatul de pe la un an al lui matei pana acum vreo luna si ceva. adica manca fix 5 lingurite de mancare la o masa, in cca 45 de min sau chiar o ora, iti dai seama ca nu mai puteam de nervi. si acelasi lucru, nu ma gandeam la kg ci la vitaminele lipsa din meniul lui zilnic. Am sta mult pe ganduri pana i-am dat nist siropele,septilin si pe cele cu s care seamana la nume cu sanosan. i-am dat o singura tura, nu cu pauza si luna viitoare iar, cum imi recomadase medicul. acum are 4 mese pe zi si oricat de obosit ar fi nu se culca pana nu mananca.Va pupam dulce,sper sa rezolvati intr-un fel.cu analizele ,imi pare rau,dar nu te pot ajuta.

multumesc gatta pentru urari. si fetelor care l-au vazut pe pletosul meu. aseara la baie imi venea sa ii bag foarfca putin in par ,ca nu e uniform

Mergi la inceput

Ereena,
uf, grea meserie de mamica! Si eu alerg dupa el cu mancare mi-e dor de perioadele cand statea in scaun si primea fara probleme cu lingurita mancare. Intr-o vreme o banana intreaga nu era o problema acum abia daca mananca o jumatate.
Dl dr o sa-si faca cruce cand ies din cabinetul lui, am o groaza de intrebari ...
Intr-un fel n-as vrea sa ii dau de la mine putere ceva pentru sporirea apetitului si chiar pt imunitate dar dr aici nu se inghesuie sa prescrie ceva.

Blogu` nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

ceska, te inteleg perfect. mie mi-a luat vreo 7 luni sa ma hotarasc sa intreb medicul ,apoi cam o luna sa ma hotarasc sa le cumpar si o saptamana m-am gandit serios daca sa i le dau ori ba.tot speram sa ii revina apetitul ,dar nu si nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Buna dimineataaaa!!!
Mutumesc de cafeluta!!!
Daca nu as fuma as intra si eu mai devreme ca tot ma trezesc la 5.30 dimineata.

Laurici, ce mai faci ? ce face theuta vorbareata? ce mai spune, a invatat tot luceafarul?

Simonik, offf nu vreau sa-mi imaginez ce chin ai cu mancarea mofturoasei tale...
Poate ca treptat-treptat sunteti pe drumul cel bun si se apuca sa manance mai bine. 1.5 kg intr-o luna este foooarte bine!!!!

Ceska, nu stiu ce sa spun de rezultatele la analize.... Niciodata nu m-am priceput la chestii d'astea ...
Cat despre meniul lui benji...ca si la gatta ! poate niste siropele l-ar ajuta sa manance mai bine...

Ereena, pletoselul frumos si pe mami lui! Bine ca te-ai abtinut si nu ai taiat frumusete de pleata a baiatului !!!

Daca voi aveti probleme cu lipsa apetitului - sorry daca invart cutitul in rana - eu ma lupt cu eleni sa-i stavilesc pofta de mancare...
cand ajunge acasa la 4 dupa amiaza de la cresa abia apucam sa o dezbracam si sa o spalam pe manute si pana ne dezbracam si noi, ea este deja urcata singurica in scaunelul de masa si striga de acolo : "papa, oiez, ungulita" si repeta cuvintele astea ( mancare, orez, lingurita ) pana ne apucam sa-i dam sa manance...
Aseara a mancat doua boluri micute de spaghete cu branza apoi un danete de vanilie. S-a dat jos de la masuta si dupa vrero 30 de minute a papat o banana. apoi m-a vazut pe mine ca mancam cartofi prafiti cu ou, branza cas si rosie si in timp ce se juca facea curse pana la mine si mai imi fura din farfurie rosioara sau branzica, mai si o farama de cartofior...
Laptele la 8 seara - 220 ml
Iar la 1.30 noaptea urla de mama focului ca sa ma trezeasca: "lapte,mamaaaa, lapte, mamaaaa, lapteeeee"
Bine ca nu e miri pe faza sa ma certe... m-am conformat, bineinteles si i-am adus un bibe cu lapte.. Problema a fost ca am lasat-o cam mult sa-mi ceara lapte si pentru ca nu m-am executat imediat s-a trezit d'a binelea si dupa ce si-a baut laptele nu mai avea chef de somn... M-a escaladat pe mine din patutul ei si s-a dus la taica-sau si i-l intreba serioasa: "a tetit?" - te-ai trezit ? jap o palmuta pe pe fata... "a tetit?"
Mie mi se pare ca a facut progrese enorme cu vorbirea de cand merge la cresa din cauza copiilor de acolo, ba mai mult a inceput sa faca si la olita, sa cera singurica olita...
sunt tare incantata de aceste aspecte pozitive ale mersului in colectivitate!
Hai ca m-am laudat destul
Ma duc sa mai "mez" o tigara ca acusi ma cheama jos sa dau raportul si zau ca nu este un raport despre copii mei ca sa-mi fie placut sa o fac

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

toamna2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Neata si multu de .

In primul rand, asa este, am vrut sa scriu,a propos de situati Ceskai cu apatartamentul ca si noul proprietar va dori sa inchirieze (dar cum buburuza mea striga disperata 'maimii, mamiii' nu stiam cums a scriu mai repede).

Apoi, Monica ce bine ca totul a decurs normal si Clara va fi bine de-acum !

Simona si Ceska, off, cred ca nu mai puteti cu ne-manactul piticilor; o colega de-a mea (are fetita de 1an juma'te) ii da BIOCIN (parca Andreea de Cj ii da) si intr-o luna de zile a luat mai mult de 1kg.

Cat despre analize, habar n-am sa le interpretez.

Laura - park ai descris-o pe Adela; la fel face si ea, cum se trezeste dimineata "apte, apte" si cred ca toata ziua ar manca dak as lasa-o.
Noi manacam pe rand si sa nu ne vada ea; asta ar mai lipsi sa-i dau mancare 'de-a noastra' - s-ar face cat casa.

M-am uitat si eu la lego, dar vorba Simonei, eu as face si ea ar darama.
Mi-a ramas gandul la Mr. Potao ...

Revin.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

'Neata!

Monica - ma bucur mult ca ati scapat cu bine si fara traume din aceasta incercare. Doamne ajuta sa fie mult mai bine de acum incolo...macar de otite sigur ati scapatcreata curajoasa.

Ceska - si eu sunt in gasca celor cu oscilatii serioase de apetit, a mea cand face ca Benji, cand face ca Eleni...DAR eu sunt impotriva stimulentelor de apetit...nu dati cu pietre...am in anturajul apropiat 2 familii cu mame dr a caror copii sunt in prezent obezi, ca n-au mancat in copilarie si mama le-a dat tot felul de vitamine si stimulente de apetit. Nu spun ca o cura de vitamine dupa o perioada lunga de nemancat sau dupa o boala face asta, dar eu incerc sa evit pe cat posibil...vb dr. mele - ai vazut tu copil mort de foame cu mancarea in fata??? ...poate un flacon de NIKWORM n-ar strica (http://www.naturaplant.ro/produse/4016/Nikvorm)

Laura - m-ai bine dispus in dimineata asta cu -te-ai trezit...de pomina Eleni...

Ereena - cu ce hranesti mami frumusetea de copil de creste ca Praslea cel Voinic?

Gatta - ofera-i fructe taiate mic in bol cu furculita ...poate o pasioneaza sa vaneze ea prin bol bucatile sa le manance, eventual adu-i si o papusa si dati o bucata papusii, una fetitei...mama-mia da ce mult a luat intr-o luna...Stef are in jur de 11 kg...si eu zic ca mananca...

Fetele mele sunt ceva mai bine, adica Ana respira mai usor si n-a mai facut febra de ieri, deci poate ne fereste DD de antibiotic...Stef e inca cu febra si mai avem si ziua de maine (dupa tiparul Anei), dar ei i-am introdus la sfatul medicului de la inceput aerosol sa nu-mi faca si ea spasm laringian ca sor'-sa...dar fac cu nervii cu atatea sedinte de aerosol pe zi (8 Ana si 4 Stef)

Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

neata ..

desi numa' buna nu e la mine .. imi vine sa bocesc pana la loc comanda ..

daca eu credeam ca 1.30 noaptea nu e o ora potrivita de adormit ptr un bb .. anna mi-a demonstrat ca poate si mai mult .. azi-noapte s-a culcat la 3 .. colac peste pupaza la 1, eva a inceput sa se jeleasca, m-am dus la ea si frigea ca focul .. temperatura 39,2 .. da-i impotriviri din partea ei ca nu vroia supozitor, se jelea "dudu meu, dudu meu" (fundu' meu ..). am dovedit-o in cele din urma. i-am pus si sosete .. in timpul asta, din camera mare se auzeau tipetele annei .. ce sa fac mai intai .. am rezolvat-o pe eva si apoi m-am dus la anna. in timpul asta, eva o luase la patrulat in casa .. am luat-o pe anna in camera evei sa-i dau sa suga si s-o adorm si pe eva .. dar .. in timpul asta, m-a luat burta .. am lasat-o pe anna in pat si pe eva cu mine in baie .. la 2 noaptea eu faceam codite ca ale veronicai (altfel nu puteam s-o tin pe eva cu mine si imi era ca ii face ceva annei .. ) .. febra i-a scazut la 38,2 pe la 2 si ceva. in timpul asta a aparut si ta-su, imi venea sa-i crap capul si lui (a fost o petrecere la pizzerie si a trebuit sa stea acolo). si fara sa ma intrebe nimic s-a rastit la eva, ca ce cauta treaza la ora aia, sa` treaca in pat, in fine. dimineata eva s-a trezit vioaie .. dar parca tot mai are un pic de februta ..

azi-dimineata, a luat 2 guri de mar copt cu branzica pe care le-a vomitat imediat ... offff .. si sunt tare amarata ca diseara eva era invitata la o petrecere si acum o rateaza .. si cat i-am spus ca mergem la alex la ziua lui, ii cantam la multi ani, mancan tort .. mi se rupe sufletul ....

scuzati placinta dar ma lasa nervii ..

monica Doamne cat ma bucur pentru vestile bune! ma bucur ca a reusit operatia si clarita s-a comportat exemplar. tin pumnii sa fie totul bine!

roxanici un pup mare ptr buburuza si mami a ei!!

laurici sunt tare amarata ... imi vine sa bocesc non-stop ..

gatta lasa ca si a mea e tot cu pasatul si e super mega extra mofturoasa .. chiar nu stiu ce sa mai ma fac cu ea ..

ma bag inapoi in butoi ...

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Off...Elle, draga mea! Te inteleg si-mi pare tare rau ca ai avut asa noapte. S-a nimerit prost sa fie si sotul plecat.
Ai reusit sa-ti dai seama de ce Anna adoarme asa de tarziu? O chinuie burtica, dar in mod sigur este si ea f obosita si ar trebui sa doarma. Incearca sa descoperi motivul si incearca sa elimini cauza. E bebe mic si sigur are nevoie de somn si ar dormi daca nu ar exista ceva care sa o impiedice.
Iar Evita..papusica mica, i-a fost rau! Daca a avut febra mai bine nu mergi cu ea la petrecere, chiar daca azi se simte mai bine. Vor mai fi multe alte petreceri la care va merge; esti tu mai suparata decat ea ca o rateaza. Hai, incearca sa te odihnesti si tu putin cand doarme Anna. Las-o pe socrela cu Eva si baga-te si tu la un somn mic. Vei observa ca lumea va parea mai roz dupa ce te vei odihni putin.
fetele si sper sa treaca problemele cat mai repede!

Laurici am ras in hohote gandindu-ma la Eleni, cum il trezea ea pe tati! Asa obisnuia Luca sa faca atunci cand era mic. "Taaaatii, trezeste-te!!!" si zbang! o palma peste fata de sarea sotul disperat si nu stia ce se intampla.
Ce mult papa Eleni!!! Stiu ca intotdeauna a avut apetit, dar tot sunt impresionata!
Succes la raportari!

Nati, ma bucur ca fetele-s mai bine! Sper sa scape si Stef cat de repede de febra!

Veeeeeeen scoate capsorul din butoi si vorbeste cu noi! Cum mai esti? Cum decurg ostilitatile?

Monica eram sigura ca Clarita va fi cuminte cuminte! Bravo! Ma bucur ca ati trecut peste acest hop si sper sa fie mai bine acum ca a scapat de polipi.

Roxi, stiu ca buburuza ta are multe rochite faine tare! De unde le cumparati voi? As vrea sa-i iau Anei de ziua ei o rochita mai speciala, insa sa nu dau o caruta de bani pe ea pentru ca n-am de unde.

Apropos de cadouri, pentru inceput am dat comanda si eu de carti. Am atat de multe cadouri de luat!!! Sper sa nu intru in faliment! Chiar daca iau doar pentru copii...am o gramada, in afara de cei doi pitici ai mei.

Si tot in acelasi ton, voi veti face petrecere aniversara clopoteilor la implinirea a 2 ani? Sincer eu ma gandesc sa nu-i fac Anei... O vom rasfata in ziua aceea, ii cumparam cadouri, facem tortulet, papa bun, dar fara sa invit oaspeti (poate doar pe nasii ei) pentru ca m-ar baga la cheltuieli mai mari...si daca nu e, nu e! Sigur, pentru clopoteii din ianuarie, februarie (adica majoritatea ) este oarecum mai simplu, dar la noi se suprapune cu perioada sarbatorilor si deja ma iau caldurile cand ma gandesc la cheltuieli.

Ereena pup iubitul meu! Ma bucur ca nu l-ai tuns!

Ceska, imi pare rau, nu te pot ajuta cu interpretarea rezultatelor! Moamaaa...da' ce matinal ai tu acolo!!! Si eu ma vaitam ca se trezesc ai mei la 6:30-7:00.

Gatta, nu te lua cu mainile de cap ca nu sunteti singurele. Asa face si Ana! Daca pasez mancarea mananca mult mai bine. Daca nu...maxim 4-5 lingurite si gata masa! Fata mea are 11.9-12 kg de cateva luni bune. Dar nu ma mai agit si nici suplimente nu vreau sa-i dau. Ma asigur ca papa macar 1-2 fructe zilic, carne, lactate si asta e!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput