Spirt sau clor?
Raspunsuri - Pagina 3
mihaela_80 spune:
Chiar ma intrebam intr-o seara cine cumpara toate solutiile alea complicate din Mega Image.
Eu nu inteleg de ce e nevoie sa inhalezi clor si sa poluezi mediul inconjurator turnand clor ca sa dezinfectezi toaleta la 2 zile. in ce mod se infecteaza? Ca presupun ca e vas cu apa, nu wc turcesc.
Si chiuveta la fel, de ce nu merge stearsa cu apa si un pic de sapun lichid? Ce fel de germeni ingrozitor de periculosi ajung pe ea atunci cand va spalati pe maini si pe dinti?
Intrerupatoarele, tastatura se sterg bine cu spirt, da, pt ca e in primul rand degresant iar mainile noastre lasa urme grase.
Un_pacatos, felicitari ca tu si sotia ta sunteti pe aceeasi lungime de unda...am avut odata un musafir care mi-a terminat in 3 zile domestos-ul, il turna in wc dupa fiecare folosire, uf, uf.
UnPacatos spune:
Deci, ca sa trag o concluzie utila la acest subiect, mai usor cu clorul, spirtul e ok
Daca e mai prietenos Mr. Proper trec pe Mr. Proper. Dar pe wc chiar nu suport sa vad urme de sau piarta. Sau dupa cateva bai sa vad dunga aceea maronie pe vana .
Mihaela spalatul vasului de toaleta cu Domestos (nu dati, nu o sa-l mai folosesc, trec pe ceva mai bland) e la fiecare 2 zile, nu dupa fiecare . Atunci se spala cu apa calda si daca copiilor cand se ridica se spala la fund si dau cu apa in vas si nu li se pare greu, atunci nu am ce sa mai zic.
Multumesc oricum pentru toate opiniile si sfaturile.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui UnPacatos Deci, ca sa trag o concluzie utila la acest subiect, mai usor cu clorul, spirtul e ok Daca e mai prietenos Mr. Proper trec pe Mr. Proper. Dar pe wc chiar nu suport sa vad urme de sau piarta. Sau dupa cateva bai sa vad dunga aceea maronie pe vana . Mihaela spalatul vasului de toaleta cu Domestos (nu dati, nu o sa-l mai folosesc, trec pe ceva mai bland) e la fiecare 2 zile, nu dupa fiecare . Atunci se spala cu apa calda si daca copiilor cand se ridica se spala la fund si dau cu apa in vas si nu li se pare greu, atunci nu am ce sa mai zic. Multumesc oricum pentru toate opiniile si sfaturile. |
ca sa nu mai ramana dunga pe cada, pune spumant de baie in apa, garantat functioneaza, si eu am acelasi fix. ce fel de cada ai, din ce este facuta ?
eu fac dus, dar sotul prefera sa se "scufunde" si sa stea in apa calda (sta foarte mult in aer liber, in picioare si baia in cada e o metoda de relaxare/detensionare muschi pentru el), mereu ramanea urma pana am descoperit spumantul de baie si l-am convins sa-l foloseasca.
atentie insa, copii pot aluneca in apa cu spumant !
daca vrei cu adevarat sa protejezi mediul, exista o gama completa de produse pentru curatenia locuintei, sunt bio, nu contin clor, acizi si alte chestii toxice, dar sunt mai scumpe decat produsele obisnuite.
nu-mi amintesc acum cum se numesc, dar cred ca te ajuta google sa gasesti asa ceva si la noi...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Tala spune:
Nu stiu de ce unii ma considera exagerata, citindu-va pe voi ma simt chiar - nici nu stiu cum. Pana a facut copilul 6 luni, avand in vedere ca locuiam in 2 camere si avem si catel, frecam-frecam-frecam...uitam sa mai si dorm. Saptamanal mutam si mobila din camera in care statea copilul, vomita zilnic pe jos, dai spala, aeriseste - a fost extenuant, dar a fost alegerea mea si nu regret. Totusi am inceput sa devin constienta ca realitatea este ca nu-l pot proteja la nesfarsit de microbi, germeni si virusi (reali sau imaginari) si am ales sa mai si traiesc. Nu vreau sa fiu rautacioasa (sunt destui cu mine), dar totusi e mai bine sa te eliberezi putin de teama de infectare. Sunt deacord cu mentinerea curateniei, si a ordinii, dar un mediu neviciat nu cred ca exista nici in laboratoare. Nu va ustura mainile de la atat clor? degeaba spui ca nu se simte - mirosul de domestos nu dispare nici dupa 1 zi. Trebuie sa ne gandim si la mediu pana la urma. Eu, ca sa fiu si on-topic, spal cada dupa fiecare utilizare cu detergent de rufe (e abraziv si se clateste bine dupa), doar la curatenia de sezon cu ceva mai tare, clantele nu m-am gandit sa le dezinfectez, pana la urma noi suntem locatarii si stiu ca ma spal pe maini dupa ce intru in casa. Nu apuc sa spal pe jos decat la 2 saptamani (e si suprafata mare si imi ia 2 ore). Mi-as dori sa fac mai multe dar cu siguranta as sacrifica copilul sau o noapte de dormit - nu-mi permit nici una nici alta. In concluzie, nu e rau ce faci Pacatosu-le dar ai grija sa nu se agraveze.
Bucurie!
ladyJ spune:
Bine ca ati pomenit de clantele de la usi. Putina lume se gandeste la ele si colcaie de microbi.
Pe de alta parte, eu refuz sa frec obsesiv faianta de exemplu, la fiecare doua zile sau in fiecare saptamana. Trebuie sa intelegem ca nu putem trai sub glob de sticla, feriti de absolut orice microb. Exista reguli elementare de igiena, daca le indeplinim, suntem absolut Ok. Si le putem indeplini fara a cadea in extrema obsesiei.
trischa spune:
cand era copila mea mica cumparam carti si jucarii pe care le bagam in pungi in congelator vreo 12 ore.
Intre timp copila a mai crescut,eu mi-am mai revenit...dai dileli mai sunt destule..cine credeti ca de descalta la usa si nu intra incaltat pe hol???
Si mai am...
O seara frumoasa tuturor!
angipangi spune:
Cred ca benzina daca mai dai si foc ,omoara de tot microbii si nu mai trebuie ,din la doua zile
anisiap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angipangi Cred ca benzina daca mai dai si foc ,omoara de tot microbii si nu mai trebuie ,din la doua zile intalnire angi album www.onetruemedia.com/my_shared?z=28994027d3010e142ed60e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">angi www.onetruemedia.com/shared?p=902af51d5dde832c319fba&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">sensapolis |
dar nu e bio....whisky sau bere
ceva bio de curatat folosea bunica
cenusa
nisip(fff abraziv varianta cu pietricele)cu urzici
UnPacatos spune:
Ultimele comentarii mi se par deplasate.
Nu avem de ce sa ne dam foc daca reusim sa fim si exigenti cu curatenia, sa avem timp de copii si sa mai si lucram.
Nu am considerat jegos pe nimeni pentru ca timpul nu-i permite sa dea cu aspiratorul decat odata pe luna, praful il sterge doar cand ia obiecte de pe raft sau ca in veceu sunt urme de la facerea lumii.
In loc sa ne dam foc noi am reusit sa tinem sub control astmul baiatului, care nu numai ca a mai facut nici o criza de 4 ani ci mai mult, acum e un copil perfect normal.
Nu ne-am cocosat cu un credit la banca sa construim o casa imputita si prafoasa in care copii sa nu poata respira ci tocmai ca sa ne mutam dintr-o casa veche si mucegaita.
Daca ai fi stat macar o noapte cu copilul pe piept rugandu-te sa mai traga o gura de aer, inca una - ai lupta si tu ca macar in casa ta sa respire aer curat si nu praful din marele si minunatul oras.
Inca odata multumesc celor care mi-au dat idei bune, niste sfaturi pe care oricine dealtfel le poate urma pentru imbunatatirea propriului confort.
ladyJ spune:
Un Pacatos, copilul tau e asmatic? Atunci , pentru a tine praful sub control iti recomand sa renunti la mocheta(daca aveti) la jucariile de plus, la draperiile grele.