America (182)
Raspunsuri - Pagina 16
pumba spune:
miere- felicitari pt viza! primul Mos, cu bunicii din Romania!wow !ma bucur pt voi!
ramona- cum e Ancuta?
buflea-sa fie in februarie si poate, pana atunci, se mai schimba ceva, in bine
abia astept deseara vreau sa castige CarolHannah
lisa- sanatate multa Anei.
sunt fericita ,la anul pot vota
pumba spune:
ciuf- imi pare rau pt slujba
si pe mine ma chinuie un pui de gripa - nu am febra, dimineata ma doare capul,parca am un sac(pe parcusul zilei imi trece)si am o tuse seaca.
josefine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Probabil ca o sa vina mama cand o sa ma hotarasc sa merg la servici:)) Tu ce ai facut cu jobul? Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
Multumesc; inca o data felicitari pentru viza! Tin pumnii sa fie pe 10 ani. Am intrebat de curiozitate ca noi le-am facut in vara invitatie (AOS) parintilor sotului, dar nu au ajuns in timp util la ambasada si acum nu mai e nimic valabil - slujbe, statut de student. Si acum au zis ca vor sa vina dupa ce suntem la casa noastra, aranjati si cu slujbe:) Socrii sunt tinerei, 52-53 de ani, asa ca e timp.
E o mare loterie acordatul de vize. Dentista din Ro la care ma duc, are vreo 50 si ceva de ani, prietena cu maica-mea a vrut sa vina aici in vizita la fratele ei. S-a dus saptamana asta la interviu si nu i-au dat viza. Cica i-au cerut cartea de munca si nu o avea.
Cu slujba nu stiu inca la primii; am mai avut un interviu la altii si in decembrie ma duc onsite, in Colorado la al doilea interviu. Trebuie sa ne mutam cat mai repede de aici, ca ne lasa astia pe drumuri. Noi stam in campus, in apartamente de family pentru studenti. Cica la trei zile maxim, dupa ceremonia de graduare, trebuie sa eliberam apartamentul. Ceremonia e in decembrie, pe 12. Sunt foarte stresata, ramanem homeless-i si cu matza la purtator.
Sanatate multa copilasilor!
www.razvanphotography.com
miereamara spune:
Bafta multa! E f greu cu slujbele, eu tot aplic, pana acum eram asa, intr-o doara, dar acum dat fiind faptul ca am rezolvat partial problema cu Aidan, probabil ca o sa ma apuc serios de cautat. Vreau sa stau pana cand implineste el un an, un an si 3 luni maxim.
Oricum, voi sunteti fericiti pt ca aveti GC, e mult mai greu sa fii absolvent si pt opt, tb sa te misti f repede sa prinzi job si sa rezolvi cu viza. Cand ma gandesc ce noroc am avut cu loteria asta!
Ciuf, imi pare rau pt job, dar dc spui ca e mai bine acasa...atunci tot raul spre bine. Nici eu nu te-as sfatui sa aplici pt unemployment benefits, nici eu nu am aplicat.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
ruxij spune:
Da mai ciuf, dar voi la ce-ati platit taxe? Unemployment nu e totuna cu a sta pe welfare. Nici eu nu cred ca are legatura cu cetatenia. Imi pare rau sa aud ca atata lume are probleme! Josefine, deci ce joburi cautati voi? Ati terminat doctoratele amandoi?
anca_ spune:
buflea, multa bafta cu serviciul! Sper sa iti gasesti un job bun cat mai repede si sa nu mai conteze ce se intampla la serviciul actual! Iti tin pumnii! Li se da severance la cei dati afara?
Imi place si mie de Brian, dar e cam conservator, putin boring, de asta il prefer pe Michael. Kevin pare bun bucatar, dar ca personalitate nu imi place, la fel, mi se pare boring ...dar vedem , Jennifer se pare ca s-a cam dat la fund, comparand cu cat de buna parea la inceput..
ciuf, si eu zic ca iei unemployment, nu pierde banii. Am eu o prietena care a fost pe unemployment si apoi a luat si cetatenia fara probleme.
josefine, bafta la interviuri!
miere, bine ca au luat bunicii viza, sigur va fi pe 10 ani. Macar stii ca ai pe cine aduce in caz de vreo urgenta.
miereamara spune:
Deci voi ziceti ca e ok sa aplici pt unemployment?
Dar in cazul meu as putea aplica? eu nu am platit social si nici medicaid, asa se taxeaza assistantships (nu stiu dc peste tot), plateam doar niste taxe federale.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
josefine spune:
Miere, inteleg perfect, cand am terminat, in septembrie, imi spunea sotul sa nu fiu asa optimista, ca dureaza cu gasitul unei slujbe. Am aplicat peste tot unde am gasit posturi libere, dar nici un raspuns. Am fost tare dezamagita. Am ajuns la concluzia ca slujbele alea sunt puse doar sa dea bine la imaginea firmei, ca daca era altfel, vedeam ca se misca ceva.
Acum, cu al doilea interviu, am avut un coleg care lucreaza la firma respectiva. Un fel de relatie, ca, de disperare ca nimeni nu ma contacta, am mers si pe calea asta.
E un moment foarte prost sa ne cautam slujbe si vad ca multa lume e afectata. Nici nu vreau sa ma gandesc cum era daca nu aveam drept de munca.
Ruxij, am renuntat la doctorat, am terminat cu masteratul (nu stiu daca mai tii minte discutia noastra de pe PM). Cred ca a fost o greseala sa ma dau batuta asa repede, dar a fost o conjunctura tampita. Am un masterat in Electrical Engineering, cu specializare pe antene/RF.
Sotul nu are studii aici, a lucrat ca web designer/developer:-). Suntem oarecum fortati sa imi gasesc eu intai pentru ca sunt foarte putine firme care lucreaza in domeniul meu - sunt colosi, da, dar putini si in cateva zone. Dupa aia sa isi caute si sotul; cel putin asa ne-am gandit. Intre timp, aplica si el, dar nu f. convins. In cel mai rau caz, ne mutam in NY si isi cauta de munca -inainte de criza, aplica la o slujba si il sunau imediat acolo.
Nici eu nu cred ca unemployment-ul e acelasi cu welfare.
www.razvanphotography.com
anca_ spune:
josefine, ai dreptate, se angajeaza mai mult pe recomandari, daca ai noroc sa cunosti pe cineva care deja lucreaza la firma care te intereseaza si te-ar putea recomanda ai mai multe sanse. Se ocupa pozitiile imediat si interviurile sunt de multe ori doar de forma. Bafta multa, poate sare iepurele de pe undeva!