Licurici de ianuarie-februarie 2009 (63)
Raspunsuri - Pagina 15
Alina1976 spune:
Seara buna si de la noi,
Referitor la ce s-a mai discutat, mie CM mi-a venit de muuuult din pacate ....de cand avea Sabina 4 luni. Si ce e mai rau ca am o hemoragie de nu pot sta in picioare, patez tot indiferent de ce absorbant folosesc...asta in primele 2-3 zile. M-am si programat la gine sa vad ce zice.
Sabinutza bea cam 500ml-550ml lapte pe zi (si ala majoritatea cu cereale) si in rest inca 2 mese solide.
Cand bea laptic Sabina ma trage pe mine de par!! La cat imi cade si la cat ma trage si ea cred ca in curand voi fi Sined O'Conner (varianta romaneasca, of couse ).
Naty, as fi vrut sa merg si eu la Stelele baletului....ochisem spectacolul pe un afis...da n-am cu cine . Al meu cand a auzit a zis ca sa nu contez pe el ca nu-i place....asta e. Poate la anul...
LMA pt mama ta! Sa fie sanatoasa si multe bucurii.
Ledi, bravo pt bebe David!! E fff bine daca are pofta de mancare si papa bine. Si Sabinutei ii place spanacul cu iaurtel si branzica. I-am dat si ficatel dar nu se omoara....ia cateva guri si dupa aceea trebuie sa trec la planul B
Topic nou, legat de batista sugarului. Am intalnit o D-na Dr pediatru (destul de in varsta si cu multa experienta) care mi-a zis sa nu mai trag mucii cu batista sugarului pt ca nu fac altceva decat sa-i intretin!!! M-a socat!! Ca ii trag imediat cum vad ca are ca sa nu stea cu ei acolo. Cum sa las copilul cu nasul plin si sa nu respire si sa se duca si in gat....Voi ce parare aveti?? Ati mai auzit asa ceva?? Care o fi realitatea....ca pe mine m-a bulversat de tot...
SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
"http://lb4f.lilypie.com/qhF1p3.png" Asa creste Anutza noastra
"http://lb1f.lilypie.com/lHCCp3.png" Asa creste Sabinutza noastra
miereamara spune:
Alina nu stiu ce sa spun legat de batista copilasului, eu nu i-am scos mucii decat de doua ori lui Aidan de cand s-a nascut, am folosit o pipeta din aia de cauciuc (tip para). e drept ca nu a fost niciodata racit si nu am avut nevoie, insa am auzit ca unele mame fac chestia asta cu batista bebelusului ca o chestie uzuala, in fiecare zi...tu la asta te referi sau la situatia in care e racita? Ti-am zis eu doar de doua ori in 10 luni de zile.
Dar avem o problema intr-adevar, Aidan tot tusea, o tuse seaca, ca si cand isi curata gatul, fara temperatura sau secretii nazale.
Am fost la doctor si cica are o alergie la ceva. Pe langa tusea aia, are si ochii cam rosii si aposi si un pic umflati.
Mi-a spus ca ar putea fi praf, muncegai, pisica, tb sa le luam prin eliminare pt ca teste nu se fac asa de devreme (cel putin aici, nu stiu in alte parti) decat dc problema devine mai grava, pt ca a spus el ca deocamdata sistemul copilului de abia se formeaza si inca e in perioada de adaptare la diversi factori alergeni. De fapt a spus ca dc vreau neaparat pot face si teste numai ca e nevoie de recoltare de sange si parca nu as chinui inca bebele.
Sper sa nu fie pisica.
Docamdata o sa stergem ferestrele si baile pt muncegai, o sa spalam mochetele cu un aspirator cu apa si aburi si dupa aceea mai vedem. Mi-a dat Claritine, dar inca nu sunt hotarata.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
miereamara spune:
Am uitat sa va dau un site f bun cu diverse activitati si jocuri ce se pot face cu copilasii in functie de varsta (anna mama parca tu voiai mai demult sa stii ceva de genul, sau vorbesc din amintiri:))
http://www.activitaticopii.ro/jocuri_6_9_luni
crisspy spune:
Miere imi pare rau sa aud de problemutzele voastre...
Nu vreau sa te sperii da' asa am inceput si eu: tuse seaca, ochii rosii, parca erau injectati...apoi nu am mai putut sa respir...si mi-am facut testele si sunt alergica la pisic...
Incearca sa limitezi contactul lui Aidan cu pisica cel putin pana scapa de tuse...
sa treaca si sa nu fie nevoie sa dati pisi...
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009
Razvi
www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta
miereamara spune:
Tu ce ai facut Crisspy, ai dat pisicul? Cum te manifesti acum, mai ai probleme? Mie mi se pare ciudat ca l-ai avut de atata timp si de abia acum s-a declansat, nu m-as fi gandit ca se poate.
O sugestie pe care am citit-o pe un site: ca sa poata manca mai usor fructele gen banana, piersica (in general cele care se storcesc su devin alunecoase), se taie fructul in bucati mai mici si se tavalesc prin praf de cereale sau cereale. Copilul le apuca mult mai usor, pe probate.
Leditia spune:
Alina,noi am folosit batista doar cand avea muci,altfel copilul nu poate respira,manca si se si inneaca cu ei,de aici voma..si nu cred ca-i mai indicat asa.Pana la urma nu poti lasa copilul asa si nici cu mucii pana in barba nu-l poti lasa.Si noi folosim batiste,nu?(ma rog,servetele)In plus,eu stiu ca nu e bine sa-i lasi acolo,ca se pot infecta si pot da otite si alte chestii.(nah,asa mi-au zis si mie drii)In rest,daca nu e racit nu o folosim.Si uite ca am folosit-o si i-au trecut mucii de ceva vreme.Si inainte de a intra in spital la fel,ii trecusera,avea doar febra..in rest nimic..
POZE CU NOI
de David Christian
flowerbee spune:
Fetelor, ma speriati cu cat si ce papa papaceii vostri. Sa va spun cat papa Alexiuta? Cam jumatate din cat povestiti voi. Papa 400 ml lapte (mese de seara si dimineata), fructe cu branzica la orele 10 si 19 (in jur de 130 g per masa) si legume cu carnita (cam 130-140 g). Si asta in zilele bune, pentru ca de vreo 3 zile, papa cam jumatate din ce am scris mai sus. Insa incerc sa asigur cantitatea recomandata de branzica si carnita ca sa ma asigur ca are proteinele necesare cresterii. Nu papa iaurt sau alte combinatii de legume, insa ii plac cerealele, asa ca ii pun o masura in laptele de seara si ii mai fac cateodata la masa de ora 19, combinate cu fructe.
Isis, noi am avut probleme cu greutatea, dar au trecut, slava Domnului. Insa tot mofturici este. Dar daca creste si e vioaie, e ok.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
roxanaz spune:
sara buna!
la multi ani sarbatoritilor si sarbatoritelor de ieri si mii de scuze pentru intarziere. sa fiti sanatosi si fericiti!
aveti update pe mail pentru situatia contului lui David mancatorul de spanac
Alina, asa-s si eu intr-a 2-a si a 3-a zi. oribiiil! si tot de cand a facut Eva 6 luni.
Miere, e important daca poti sa il tii departe pe Aidan ceva timp de pisica si sa vezi daca simptomele se amelioreaza. si aspiratul cu apa e ff bun.
ma duc sa imbaiez mandra ca e in zodia maraielii.
o noapte linistita!
crisspy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Tu ce ai facut Crisspy, ai dat pisicul? Cum te manifesti acum, mai ai probleme? Mie mi se pare ciudat ca l-ai avut de atata timp si de abia acum s-a declansat, nu m-as fi gandit ca se poate. |
Miere nu am dat pisicul...mi-e mila de el si il iubesc prea mult...
Acum imi este mai bine, nu-i mai dau voie sa doarma cu mine...inainte dormea cu mine in pat, ba cateodata chiar pe aceeasi perna...acum nu mai are voie in dormitor...
Nu mai tusesc, insa daca il mangai si nu ma spal pe maini imediat incepe sa ma manace fatza...daca mai fac si prostia sa pun mainile din greseala pe fata incep sa ma usture ochii...in rest e OK...
Si Adi a cautat zile intregi mucegai prin casa si umezelea caci speram sa fie de la asta, dar degeaba...eu mia-m facut niste teste pe piele, nu de sange, si asa am descoperit
Si mie mi s-a parut ciudat cum dupa atata timp am devenit alergica...ma gandesc ca dupa nastere am capatat o sensibilitate aparte si poate d'aia...sunt tare curioasa daca Razvi ma mosteneste...o sa-l urmaresc indeaproape cand vine la mine de Craciun...
Bafta sa nu fie asta si multi
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009
Razvi
www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta
Leditia spune:
Repede si eu,inca ceva si gata pe ziua de azi..
Flo,daca ia in greutate nu ai de ce sa te stresezi ca mananca mai putin,important e sa asimileze tot ce papa.
Noi mancam 500-600ml de lapte pe zi si 3 mese solide-dim fructe cu cereale,la pranz legume cu carne pui/vita/peste/ficat de pui sau galbenus de ou,iar seara iaurt cu cereale/fructe/orez cu lapte,depinde ce-i fac.Cantitativ mananca destul,nu stiu in grame pt ca nu am cantar,dar stiu ca atunci cand i-am pus borcanasul de legume in castron,cand eram in Bucuresti,era mult mai putin fata de cat ii dau eu in mod normal..in ml,ca in ml am masurat,vin cam 200-250ml.
o seara placuta tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian