Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (17)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

MyLady e posibil sa nu fie adevarat acest anunt ????

Sotul are aceasta grupa de sange, a vrut sa ajute acest copilas (care sa-mi fie cu iertare dc gresesc dar ma indoiesc de existenta lui), a sunat la nr respective si raspunsul a fost unul in engleza (nu a inteles nimic din ce a spus robotul).. crede ca poate fi un nr cu taxare automata..iertare inca o data daca gresim !!

este posibil sa ne legam de viata unui copilas ptr a obtine ceva ?
cand am citit anuntul, am sarit sa-mi sun sotul cu gandul de a face un bine..

nu vreau sa cred ca poate fi unul dintre anunturile care le primim aproape zilnic pe mail in legatura cu diferite cazuri disperate..:(((

fericita 16+ cu NICOLAS
Mamica fericita de floricica EVA PARASKEVA (22.09.2008)
poze cu printesa mea si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

cristina, multumim de informatie . chiar nu stiam ca e periculos sa dormi pe dreapta, eu stiam doar ca e bine sa dormi pe partea stanga si atat. la maternitate, cat ne petreceam travaliul in pat, veneau asistentele si ne certau daca nu stateam pe partea stanga .

despre ridicatul copilului in brate chiar nu cred ca am cum sa scap de tot- chiar daca e destul de mare sa se urce/coboare din pat. tot trebuie sa-l ridic sa-l pun in cada cand face baita sau pe wc, sau sa-l urc pe scaun la masa, sa-l urc pe masa de shimb de la gradinita (care e destul de inalta), deci e imposibil sa elimin toate situatiile.

de visat eu nu prea visez in legatura cu sarcina, desi ma stresez destul de mult si ma gandesc toata ziua la asta. insa visez alte chestii, foarte intens, ba chiar ma trezesc si apoi continui visul .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 9+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

iN ALTA ORDINE DE IDEI..

noi suntem bine, am fost la munte in week, ne-am relaxat cu totii...pitica a fost incantata si parca mai obosita a dormit muuult mai bine..

vineri am fost la eco..putza e bine (ca acum e sigur putza) mi-era frica sa nu se schimbe ca la Ioana si sa trebuie sa schimb numele, are 11 cm..creste intr-un ritm ametitor toate masuratorile ok.

va citesc zilnic si sunt alaturi de voi !

fericita 16+ cu NICOLAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Buna ziua tuturor.

Zuzulici imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat....

Noi mai avem fix o luna pana la prima echo, asa ca mai e mult de asteptat. Ce frumos ca puteti sa vedeti bebeii deja..

Am mai scapat si eu de drumurile dese noaptea pe la baie insa nu mai scap de starea de rau rau si dureri de cap; cand nu mi-e rau sunt dureri de cap si invers.
Cat despre kg, cu gemenii m-am ingrasat 25 de kg (dar am si lenevi fortat mai non stop); acum ma ingrasasem 4 kg brusc la inceputul sarcinii iar in ultimele 2 sapt am slabit 2kg. Sa vad cum o fi pana la final.

O zi frumoasa tuturor!

Ioana,
, + 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Ola frumoaselor

Cristina multumim frumos pentru informatie. Nici eu nu stiam a e asa periculos sa dormi pe partea dreapta. Stiam ca e recomandat sa dormi pe stanga din motivele expuse de tine. Dar acum ma gandesc...de la ce varsta a sarcinii se aplica chestia asta? Ca ma gandesc ca acum e cam devreme nu? Si cand o fi burta maaaare, eu o sa fiu fericita daca o sa pot sa dorm...cumva. La Tudor am incercat sa dorm mai mult pe stanga, e adevarat, dar daca nu imi era bine pe stanga stateam pe dreapta.

Despre ridicat copilul in brate eu incerc sa evit pe cat pot ca si eu am un grasut de aproape 14 kg acasa. Prin urmare: la baita il pune si il ridica taica-su, am renuntat de vreo 3 saptamani la patutul de bebelus si acum are un patut junior deci urca si coboara singur, afara incerc sa ies mai mult cu tricicleta (desi mai iesim si pe jos si vrea in brate normal ca oboseste) iar in restul zilei il mai iau in brate ca n-am ce face dar eu zic ca ma feresc destul de mult. Si daca simt ca ma doare ceva cumva luam jucariile/plastilina sau ce-o fi si ne urcam in pat astfel incat sa pot eu sa stau intinsa.

In alta ordine de idei eu cred ca l-am simtit pe bebe sambata. Stiu ca e foarte foarte foarte devreme dar eu sunt convinsa ca a fost samburel. Gazele stiu cum sunt, eu le simt in toata burta si ..inauntru bine de tot. Cand zic eu ca a fost bebe am simtit...de parca ar fi fost chiar sub piele, adica foarte foarte la suprafata. Sper ca ati inteles ce am vrut eu sa zic (,) ca imi dau seama ca nu am fost foarte coerenta.

Gata, inchei aici ca m-am intins cat o placinta.

toate fetele

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 11+

Handmade by Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

fetelor eu stiam ca e invers, pe stanga nu este indicat sa dormi, pe partea cu inima, ca ii dauneaza lui bebe.

Sabina 16+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck_29 spune:

as avea ceva de completat la problema cu concediile fara plata la bugetari...din cate stiu eu si mi-a confimat cineva de la resurse umane, trebuie sa existe cotizatie 12 luni anterioare nasterii; deci, daca intr-o luna vei avea cotizatie pt mai putine zile, nu este problema, ideea este sa existe cotizatie in luna respectiva; te va afecta la bani, pt ca vei primi 85% aplicat la mai putin venit pt luna in care ai avut concediul

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

ANDRADA, problema e ca NU e un profesionist bun, din pacate am ajuns la concluzia asta, nu vreau sa intru in detalii pana nu sunt pe lista altui doc, dar mi se pare ca a facut niste erori grave, nu e vorba doar de eco, insa inca nu vreau sa spun mai mult.

ALE, e nasol rau cu concediul fara plata, nu stiu cum sa faci sa scapi de el dar TREBUIE sa scapi, intra in medical, sau ia=ti fara plata dar roaga-i ca in acte sa nu apara pentru ca altfel nu o sa beneficiezi de indemnizatie dupa nastere! In ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului tu trebuie sa nu ai nici macar o zi de concediu fara plata, asa e legea.ATENTIE TUTUROR CARE LUCREAZA IN SISTEMUL BUGETAR! Acum nu stiu daca o sa faca o exceptie de la lege pentru ca zilele astea esti obligat sa le iei, in mod normal asa ar trebui, insa in romania nimic nu e normal!

Monica, mami de Luca Andrei si 10+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Eu dormeam numai pe burta inainte,acum incerc sa dorm pe partea stanga dar tot pe burta ma trezesc..plus k am numai cosmaruri,tzip in somn,si de la 3 nu mai pot dormi...deci la mn e chiar dezastru.

14 s+ http://community.webshots.com/album/575361149cWVlfo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monyca.C

MyLady e posibil sa nu fie adevarat acest anunt ????

Sotul are aceasta grupa de sange, a vrut sa ajute acest copilas (care sa-mi fie cu iertare dc gresesc dar ma indoiesc de existenta lui), a sunat la nr respective si raspunsul a fost unul in engleza (nu a inteles nimic din ce a spus robotul).. crede ca poate fi un nr cu taxare automata..iertare inca o data daca gresim !!

este posibil sa ne legam de viata unui copilas ptr a obtine ceva ?
cand am citit anuntul, am sarit sa-mi sun sotul cu gandul de a face un bine..

nu vreau sa cred ca poate fi unul dintre anunturile care le primim aproape zilnic pe mail in legatura cu diferite cazuri disperate..:(((

fericita 16+ cu NICOLAS

Monica, incearca sa dai un PM catre MyLady... vezi ce profil are, eventual raporteaza la Admin faptul ca, in mod constient, se tine de treburi neserioase.
Bravo tie si sotului insa pentru altruismul dovedit!
Rusine celor care sunt neseriosi!

Mary 11+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

[quote]citat din mesajul lui ck_29

as avea ceva de completat la problema cu concediile fara plata la bugetari...din cate stiu eu si mi-a confimat cineva de la resurse umane, trebuie sa existe cotizatie 12 luni anterioare nasterii; deci, daca intr-o luna vei avea cotizatie pt mai putine zile, nu este problema, ideea este sa existe cotizatie in luna respectiva; te va afecta la bani, pt ca vei primi 85% aplicat la mai putin venit pt luna in care ai avut concediul

[quote]citat din mesajul lui moni_or

ANDRADA, problema e ca NU e un profesionist bun, din pacate am ajuns la concluzia asta, nu vreau sa intru in detalii pana nu sunt pe lista altui doc, dar mi se pare ca a facut niste erori grave, nu e vorba doar de eco, insa inca nu vreau sa spun mai mult.

ALE, e nasol rau cu concediul fara plata, nu stiu cum sa faci sa scapi de el dar TREBUIE sa scapi, intra in medical, sau ia=ti fara plata dar roaga-i ca in acte sa nu apara pentru ca altfel nu o sa beneficiezi de indemnizatie dupa nastere! In ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului tu trebuie sa nu ai nici macar o zi de concediu fara plata, asa e legea.ATENTIE TUTUROR CARE LUCREAZA IN SISTEMUL BUGETAR! Acum nu stiu daca o sa faca o exceptie de la lege pentru ca zilele astea esti obligat sa le iei, in mod normal asa ar trebui, insa in romania nimic nu e normal!

[quote]

A fost publicata astazi in M. Of. nr. 761, Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, etc. si la art. 10, alin. (6) este prevazut ca "zilele libere sau reducerea programului de lucru... nu afecteaza durata concediului de odihna anual si sunt asimilate unei perioade de activitate, inclusiv in specialitate, efectiva. Salariatul beneficiaza in aceasta perioada de toate drepturile cuvenite, potrivit legii, [b]altele decit cele salariale[/b].

Insa ck are mare dreptate, problema apare atunci cind, solicitand intrarea in CIC, pentru plata indemnizatiei de 85%, se iau in calcul anterioarele 12 luni... deranjul apare aici! In functie de ce salariu are fiecare, o scadere de 15% pentru 2 luni inseamna scaderea indemnizatiei(in cazul meu este vorba de 240 lei/luna, 480 in 2 luni... o pierdere de vreo 35 lei pentru fiecare luna de indemnizatie; nu e mult dar e un drept, pe care o legislatie facuta cu fundul, ne afecteaza).

Chiar nu stiu ce ar fi de facut in cazul nostru... decit sa suportam rigorile sistemului!:(... daca aveti solutii, dati un semn si la noi, cit mai repede, va rugam!Mary 11+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput