Trucuri pentru a te imbraca super

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Anne, scrie putin despre constitutia ta, culoarea parului si-a pielii, si despre ce ai in dulap.

Cum te imbraci de obicei?Cum te machiezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

pai am 1.73 si 80 kg (rusine sa-mi fie ca m-am ingrasat 10 kg si nu am ambitie sa le dau jos) si sunt mai lata in solduri (cand eram adolescenta eram slaba rau in talie iar diferenta intre solduri si talie era evidenta, acum insa m-am ingrasat si surprinzator s-a depus relativ uniform si arat parca mai bine proportionata. Parul momentan il am un saten - kaki cu tenul alb sprancene negre si ochii verzi (m-a dat natura cu par saten deschi si sprancene negre....dar nu ma plang ca se putea si mai rau). De imbracat ma imbrac cred ca casual (scuzati cacofonia). Sunt adepta tinutelor lejere: blugi, tricou (vara) pulovere (iarna caci sunt foarte friguroasa). La birou am pantaloni clasici si camasute sau acum pe timp de iarna folosesc tricouri cu maneci lungi si vestute. Cu incaltarile am o problema caci nu-mi permit toc foarte mare si sub nicio forma toc subtire pt ca am probleme cu echilibrul si nu pot sta drept pe ele si decat sa arat ca o tzoapa prefer sa nu-mi cumpar toc. Cel mai bun pt mine e un toc de 6-7 cm si destul de grosut.
M-am dat peste cap cand mi-am cumparat o pereche de cizmulite rosii de piele intoarsa si mi-am dat seama ca nu stiu daca merge cu ce am eu (ca si textura nu ca si culori) asa ca am intrebat o verisoara. Si a inceput sa ii turuie gura ca trebuie sa iau geanta nu stiu cum , ca acum se poarta genti cu catarame, dar sa nu iau ceva masiv, m-a innebunit si cu culorile ca trebuie 3 culori: 2 complementare si una "secundara" ca sa fie in nu stiu ce proportii, ca merge nu stiu ce bratari... M-a zapacit complet..daca stiam ca e asa mare bataie de cap nu mi le mai luam.
Ma uit la fete pe strada si mi-ar placea sa ma imbrac si eu asa, dar mi-e teama sa nu fac gafe iar stilul asta clasic neaccesorizat cu pantof de piele naturala clasic mi se pare sigur, nu prea poti sa faci greseli majore. Dar cred ca e timpul sa imi schimb ceva si in mentalitate (am imbratisat cu placere ideea "moda sucks, e o pierdere de energie si de timp, haina nu-l face pe om etc) si in vestimentatie. Dar daca sunt eu buna la ceva atunci sunt la studiu. De aceea am zis ca trebuie intai sa ma pregatesc cu teoria, macar cateva trucuri iar daca imi place si ma acomodez, ma dezvolt in timp. Tare mi-ar fi fost de ajutor o persoana care sa-mi placa si care sa vada exact ce am eu in dulap, sa observe ce tendinta am , sa mearga cu mine prin magazine, sa-mi explice.... dar nu am gasit inca o persoana cu un stil deosebit si cu care sa ma imprietenesc pt a-i il fura .

Mergi la inceput

Anne, eu zic ca nu e nimic rau daca iti place stilul clasic, asa cum zici(si cu care esti mai sigura ca nu dai gres).
Poti incerca pentru inceput sa ramai pe clasic,(pentru birou) dar sa aduci ceva mic si mai altfel la tinuta ta: o esarfa colorata, o brosa, o bratara mai groasa(una) un zorzon din acela pus la gat, butoni deosebiti pentru camasa, cercei, etc.
Pentru birou este suficient daca ai o geanta clasica, incapatoare.Nu cu lanturi, nu cu tinte, ci simpla din piele, intr-o culoare neutra(negru, bej)

Cizmele rosii nu par a face parte din stilul tau, probabil le-ai cumparat din dorinta de a fi altfel . Fa-le cadou verisoarei...
Ramai pe pantoful clasic, mai ales la birou.Si nu trebuie sa fie cu toc de 7, in timpul zilei este destul de incomod.
Nu trebuie sa iti schimbi stilul radical, trebuie doar sa indulcesti cumva clasicul, iar daca la pantofi nu ai curajul nu e tragedie, mergi pe alte accesorii deosebite si colorate.Porti ochelari? Ia-ti o pereche cu rame colorate, rosii, albastre, etc. Nu incerca sa schimbi brusc, ia-o incet, azi o brosa, maine o esarfa, un ruj, sandale...

Pentru timpul liber este super ok jeans cu tricou.Aici poti alege o geanta mai putin sobra, colorata .

Mergi la inceput

saru`mana. Cu brosele am o problema...nu stiu cum sa le port. MI-a dat cadou cumnata mea o brosa luata din Venetia care e din argint mai "murdar" cu o fata mascata (masca fiind albastra). Nu am purtat-o si nici nu cred ca am sa o port vreodata caci nu stiu cum. Cineva mi-a spus ca ea poarta brose pe/in (nu stiu cum se spune) palton. Am vreo 4-5 esarfe si am si zorzonele....dar nu le-am purtat. De asemenea am si genti de culori diferite si clasice...pe astea le port dar le asortez cu pantofii si am inteles ca acum nu se mai asorteaza. Dimineata insa nu ma vad cu pantofi de-o culoare si geanta de alta (ce ziceam eu ca trebuie sa-mi schimb si mentalitatea/viziunea )
Cizmele le-am luat caci mi-au placut foarte mult dar multe probleme mi-au ridicat.
Scriind insa imi dau seama ca totusi exagerez....nu am probleme majore cu vestimentatia caci totusi ma descurc destul de bine cu clasicul (parere mea cel putin) doar ca tanjesc la altfel de tinute si mi-e teama sa le incerc si nici constitutia nu ma ajuta foarte tare. Totusi o sa-mi cumpar cateva reviste sa arunc o privire pe acolo dar tot e greu caci nu as stii daca geanta sau cureaua (am inteles ca e foarte importanta cureaua) merg la ce am eu.... Iar mie imi place sa critic persoanele care nu au simtul ridicolului si nu-mi doresc sa fiu eu in postura aia.
O sa caut o geanta mai putin sobra si colorata pentru jeans asa cum ai spus. Aici insa intervine bariera de care iti povesteam la inceput. E usor sa spun "ma duc sa-mi iau geanta mai putin sobra" dar cand ajung la magazin ma apuca ametelile si nu stiu ce sa cumpar. Pana acum la jeans nu purtam geanta caci, de cele mai multe ori, imi aruncam mobilul intr-un buzunar si portofelul in altul si pe-aici ti-e drumul. Prima geanta pt. o tinuta mai sport mi-am cumparat-o anul trecut si era din tesatura nu din piele. Dar am spalat-o cu altceva colorat si s-a stricat
Trebuie eu sa gasesc in buzaul asta pe cineva de varsta mea, cu o alta viziune asupra vestimentatiei de la care sa invat.
pupici

Mergi la inceput

Brosa o poti prinde oriunde. Pe gulerul puloverului, pe piept la un tricou sau bluza sau pulover, pe sacou, pe un sal, la o rochie...oriunde.
Curelele merg de obicei..cam la orice. Poti sa le porti peste un pulover larg, la o rochita, sarafan, etc.

Cred totusi ca iti faci prea multe probleme..
Mie imi e greu sa imi imaginez ce scrii, pentru ca, chiar daca ne referim doar la jeansi, acestia sunt de nenumarate feluri..nu stiu ce exact porti tu, ce tricouri porti...deci vorbim asa la modul general , lucru care probabil nu te ajuta foarte tare.

Mergi la inceput

aaa ador ochelarii. Mi-am luat o pereche cu rama rosie si lentila heliomata (?). De asemenea vara ador ochelarii de soare dar pe care ii asortez la ceva din vestimentatie. De 2 ani mi-am schimbat garderoba (si pt ca m-am ingrasat dar si pt ca vroiam) si am inclus mai multa culoare. Vara purtam jens cu tricouri albe iar iarna mult negru. Problema este ca imi plac culorile tari....nu-mi place bleu ci albastru inchis, nu-mi place roz ci rosu, sub nicio forma nu-mi place bej, crem. Din cauza ca mi-am diversificat paleta de culori si numarul de ochelari de soare a crescut.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Mie imi e greu sa imi imaginez ce scrii, pentru ca, chiar daca ne referim doar la jeansi, acestia sunt de nenumarate feluri..nu stiu ce exact porti tu, ce tricouri porti...deci vorbim asa la modul general , lucru care probabil nu te ajuta foarte tare.

ai perfecta dreptate. Si mie imi e greu sa-mi imaginez ce scrieti voi sau ce am citit in alte articole pe internet De aceea am zis ca poate m-ar ajuta o revista sau o prietena care sa vada cu ochiul ei ce am si sa-mi explice (dar nu am o astfel de prietena).

Mergi la inceput

neatza. Lady haide sa iti spun cu ce m-am imbracat azi. O sa incerc sa dau cat mai multe detalii ca sa-ti dai seama daca sunt o tzoapa.
Azi mi-am luat cizmulitele rosii care mi-au mancat zilele. Deci:
- cizmulite rosii piele intoarsa
- pantalon gri clasic, usor evazati. Este un gri mai inchis
- pulovar subtire casmin crem (mi s-a parut ca fiind parca mai pufos merge cu pielea intoarsa din picioare, iar pulovarul cremul, desi nu e culoarea mea favorita, l-am cumparat-aseara ca sa "sparga" cumva celelate culori de nuante mai inchise)
- palton rosu (nuanta semanatoare cu pantofii)
- geanta de marime medie, de culoare gri deschis. Nu are zorzoane , lanturi sau mai stiu eu ce
- esarfa gri peste pulovarul crem nu stiu cum merge (cred ca mergea bine o esarfa rosie nu? dar nu am, o sa cumpar)

Sunt ca o sorcova? Ce ai schimba daca ai fi tu si iti spun daca as putea reproduce cu ce am eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Pana iti raspunde Lady, hai sa-mi dau si eu cu parerea, daca tii cont de ea ok, daca nu, nu-i bai.

Eu nu as asocia cremul cu griul. Evident, depinde de nuanta de crem si de cea de gri, dar una peste alta daca nici una din ele nu este grej, parerea mea este ca nu merg. La botine rosii din piele intoarsa si pantaloni gri inchis as fi "spart" monotonia cu o bluza din matase, usor larga, usor vaporoasa si neaparat imprimata - ca si nuante in bluze nu deranja negru, rosu alb, mov inchis, flori, abstract la placerea fiecaruia.

Nu mai asorta niciodata paltonul cu incaltamintea-este o greseala fundamentala in moda - exceptand negru, evident, dar e de preferat sa nu ai in garderoba palton negru, dar o geaca de piele neagra, o blanita neagra, da

Rosul este o culoare puternica ce mergea indulcita sa zicem cu un palton gri deschis. Eu as evita de asemenea, asocierea pantalonului cu palton, as prefera o hainuta de stofa la jumatatea "fundului" ca lungime.

Geanta - la botine rosii, cred ca merge si geanta gri.

De esarfa rosie, uita, e prea stridenta, mai degraba una imprimata care sa aiba si rosu in ea, e ok sa o ai, pentru diverse ocazii. Esarfa rosie simpla e greu de accesorizat, parerea mea, si transformarea ei in "cravata de pioner" e usor de facut.

Ce as mai adauga eu, botina rosie este un accesoriu extravagant, evita-l la birou - pastreaza-le daca iti plac, dar pentru o iesire in oras cu prietenul intr-o sambata seara. Eu personal, le-as purta la iesirile in oras sau la diferite petreceri "de dupa amiaza" cu niste blugi usor evazati si lungi, bleumarin, cu o bluza gen tunica frumos imprimata si cu niste cercei rotunzi mari, argintii. Haina, cum am spus mai sus, nu f lunga, si un gri deschis...

La birou incearca sa fii "diferita" cu articolele de imbracaminte, accesoriile nu le alege extravagante decat daca lucrezi intr-un mediu mai nonconformist, ceva gen moda, prezentari, marketing. Daca lucrezi intr-un birou obisnuit in care se intalnesc zilnic persoane cu varste diferite, cu stiluri diferite, mergi pe clasic "indulcit" sa zicem de o bluza frumoasa, un pantalon "turnat", o esarfa deosebita...Nu da altfel spus, motiv de "barfa".

Printre altele fie spus si eu iubesc rosul la nebunie - de o viata visez la o pereche de pantofi rosii "oau" dar pana acum nu am avut curaj sa ii cumpar Cand porti rosu trebuie sa ai si atitudinea potrivita, avand in vedere ca este cea mai puternica culoare.

Pupici. Si eu ma bucur ca s-a revigorat subiectul, hainele pe langa parfumuri si bijuterii sunt preferatele mele, de doar sunt femeie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Anne, eu zic sa o iei incet, sa nu schimbi tot deodata, ca te confuzezi. Incepi cu o esarfa, o brosa etc, nu direct cu botine rosii...

Stiu ca poate nu vrei sa crezi asta, dar eu ti-o spun din experienta: porti numai simplu si clasic pt ca la dimensiunile pe care le ai acum arati mai supla asa si tu stii asta undeva adanc... Asa am fost si eu, ma imbracam ca o baba pana am inceput sa slabesc si sa ma simt muuult mai bine in pielea mea, acum indraznesc mai multe, la birou insa sunt aproape la fel de "plistisitoare", adaug doar un detaliu care sa insenineze tinuta: costum negru, camasa alba, margele/esarfa colorata, de ex.

Mergi la inceput