Trombofilia o cauza a infertilitatii - 17 -

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Feteleeee, mobilul lui Avram-Coltea, va rog :)

Creatza, cu sarc. oprita in evol... lucrurile stau cam asa: mi-am facut toate analizele cand inca nu eliminasem macar produsul de conceptie, si toate au iesit bine cu exceptia polimorfismului MTHFR - genotip A1298 homozigot. Dar mutatia in sine nu e suficienta ca sa iti opreasca o sarcina in evolutie: ar trebui sa iasa ceva in neregula in materie de coagulare, daca vina o poarta gena mutanta, ori nu a fost cazul la mine...
Mai mult, mie mi-a iesit factorul VIII foarte mic, ceea ce ma face suspecta de coagulare dificila - adica fix pe dos decat tendinta de trombozare.
N-am avut nimic grav, chiar si avortul spontan dupa oprirea in evolutie a decurs fara probleme hematologice, nici intr-o directie nici in cealalta.
Cand am facut FIV, am raspuns extrem de prost la stimulare (ma asteptam, avand FSH mare si AMH mic), dar dr. a zis ca foliculii au crescut foarte, foarte greu... a cam "tras de eu", asa s-a exprimat ea... a conchis ca pierderea sarcinii anterioare, obt. natural, trebuie sa fi fost cauzatat de imaturitatea ovocitului in momentul ovulatiei, resp.fertilizarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

Buna seara,

uscatescu@gmail.com
viorica507@yahoo.com (e-mailul asistentei)

Cum spunea una din fete, fiti specifice la subiect, altfel o sa raspunda altadata.

Eu mi-am facut si testul pt TBC - dupa ce am fost in contact cu acea colega, sunt ok, nu am nimic.
Sarcina nu am obtinut luna asta, am trecut de pe BU pe MACA, in continuare acid folic. CM mi-a venit la 26 de zile, luna trecuta la 28, teoretic ovulatia ar trebui sa fie in ziua 12, nu?

O seara buna va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Dragelor, care faceti un pustiu de bine sa-mi spuneti si mie care este necesarul de vitamine in caz de MTHFR?
Stiu ca s-a mai spus dar am nu am notat si acum nu reusesc sa gasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Initial postat de Carmenbr.

Am mare nevoie de ajutor, de o indrumare mai precis pentru ca nu stiu la care din subiectele de aici as putea pune intrebari ca sa stim incotro sa o luam.
Cumnata mea a primit diagnosticul asta. A mai trecut cineva prin asa ceva, ma puteti ajuta cu niste sfaturi ca sa stim care e urmatorul pas va rog?

Multumesc mult pentru orice sfat.

Pacienta este purtatoare heterozigota a ambelor mutatii.
Este vorba de asa numita "heterozigatie compusa" deoarece ambele mutatii sunt heterozigote. Combinarea ambelor mutatii se asociaza cu un nivel crescut de homocisteina si un nivel scazut de folat,comparativ cu populatia generala.
Deoarece hiperhomocisteinemia este un factor de risc recunoscut pentru tromboze arteriale si venoase si pentru avorturi in luna mica de sarcina, se recomanda normalizarea nivelului homociteinei prin substitutie vitaminica adecvata. De asemenea recomandam anual un control al homocisteinei. La purtatorii alelei A1298C s-a comunicat un risc crescut de boala coronariana. Alti factori de risc asociati (imobilizare, traumatisme, sarcina, contraceptive orale, fumatul, obezitatea) pot declansa tromboze. Se recomanda un control familial.

La analize au iesit asa:

Mutatia factorului V LeidenReal-time PCR LightCycler
Detectie pozitiv
Genotipare heterozigot

Homocisteina
metoda imunochimica cu detectie prin chemiluminiscenta [
b]4.66 #956;mol/L valori normale 5 - 12

Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C) - risc
trombofilie
Real-time PCR LightCycler
Mutatia C677T
Detectie pozitiv
genotipare heterozigot

Rezistenta la proteina C activata (APCR)
test de coagulare 83 secunde valori normale #8805; 120

Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C) - risc
trombofilie
Real-time PCR LightCycler
Mutatia A1298C
Detectie pozitiv
genotip heterozigot

Imunoglobulina IgG (subclase 1-4)
IgG1 1070 mg/dL valori normale 280 - 800
IgG2 635 mg/dL valori normale 115 - 570
IgG3 147 mg/dL valori normale 24 - 125
IgG4 27.9 mg/dL [/b]valori normale 5.2 - 125

Editez, ca se pare ca am gresit. Ala77 multumesc de atentionare. Am mai deschis inca o data raportul de analize si sunt de fapt 2 coloane de raspuns, pozitiv si negativ. Eu am dat copy paste si am copiat gresit din graba. Cele de mai sus sunt toate pozitivate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Surioarele mele
Catalina cu intarziere iti multumesc pt urare, ai ghicit
Goggy te felicit pt puiuti dar te si trag de urechi, varza murata? Prune? alea nu au ce cauta in alimentatia ta!! Kiwi si iaurt papat seara e bun pt constipatie. Dc esti constipata inseamna ca ai prog mare, e semn de ceva bun
Edit: vit B6 50mg, B12 500 mcg si Acid folic 5mg, din trim 2 cresti B12 la 1gr.
Carmenbr spune-i cumnatei tale ca tb sa se duca cu ac anal la un hematolog specializat in trombofilii obstreticale. Tratam este cu clexan si vitamine B6 B12 si acid folic mai mult. Vitaminele tb luate de acum iat clexan dc are cel mai mic semn de sarcina sau dc face IA sau FIV dupa IA sau dupa ET. Ar fi bine sa se logheze aici si sa vb cu noi.
Gabi imi pare rau, eu nu am tel dr Avram, da-i un PM lui Bubulina1 stiu ca ea a fost pac ei.

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Fetelor, cand vorbiti de simptome de sarcina, sau de venire a CM intr-un ciclu stimulat si cu administrare de Pregnyl / Orgalutran... la ce va ganditi de fapt?

Dupa Pregnyl, si apoi progesteron in faza luteala... nu va dor sanii oricum? Ca stiu ca la multe fete asta e singurul simptom la inceput de tot al sarcinii...

In cat timp dispare pregnyl din organism?...

Mergi la inceput

miki, multumesc frumos.
Nici varza, nici prune zici.....varza e drept ca n-am mancat mult, da' prune am bagat cateva... Asta inseamna ca nici sarmale nu am voie, nu? Prepararea termica influenteaza cu ceva vit K?
Mi-am luat 2 kg de kiwi, 10 activia...
Secara am voie? Trebuie sa studiez tabelul de pe prima pagina

Mergi la inceput

miki, in tabel prunele sunt trecute cu continut mic, chiar mai mic decat kiwi. La varza e cam naspa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Goggy Ups, de Kiwi nu stiam. Pai at un kiwi + o pruna + activia cred ca e o bomba Ovazul e bun, are si l-arginina care ajuta la implantare. Tu ce clexan faci dupa ET?

Gabi hormonii reactioneaza diferit de la o pers la alta, pe ciclu stimulat ai tot felul de simptome derutante. Sfarcurile sensibile sunt un simptom bun si asta cred ca apare doar in sarcina.

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Bai, da' stii ca esti desteapta? Ovaz fiert cu lapte dimineata, demential ! Poate gasesc si 3-4 afine
Crede-ma ca nu stiu ce mai inseamna bomba acum. Ieri am facut un carcalete de prune si kiwi cu varza murata cu activia si cu supozitor de glicerina, si abia- abia, cu rugaminti fierbinti si jale mare s-a lasat treaba induplecata. Si luasem si ulei de parafina cu o seara inainte! Si am papat si paine de secara, dar nu normala, ci din aia care arata ca o caramida usor umeda si vine ambalata in pachetele foarte mici.....si e scarboasa si scumpa
Da' ovazu' e papa bun
Eu fac Clexane de 0,4 din Z5 de stimulare, plus Aspirin 100mg.

Mergi la inceput