Trombofilia o cauza a infertilitatii - 17 -

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

neata fetelor,

Miki, eu sunt Raluca, si da...nu sunt in fiecare dimi dezamagita:)), azi sunt racita bocna, noroc ca nu am febra ca in ultimele dati ajungeam la 40. Nu mai am nici concediu sa stau acasa.

M-am uitat aseara la un reportaj interesant, cu o fetita de 10 ani, care -pana la acea varsta avea diaree in fiecare zi, cate 10-15 scaune pe zi, plus probleme cu ochii - cataracta la ambii ochi, aproape nu mai vedea, lucru rar la aceasta varsta. Lucru ciudat sa fie afectate doua sisteme: cel neurologic, olfactiv si cel gastric, dar nu exista coincidente, probablilitatea ca doua sisteme ale organismului sau mai multe fara legatura unul cu altul sa fie afectate trezind suspiciuni. Prognosticul era unu sumbru, cu imobilizat la pat in letargie. Umbland cu ea parintii din doctor in doctor au ajuns la un genetician metabolic si supriza. Ii lipsea din organism o enzima care ajuta la procesarea colesterolului - intra in arealul geneticii metabolice. De aici tot cosmarul. Era vorba de o gena (nu mai stiu cum se numeste care apare la 1 din 50.000 pers), doctorul le explicase ca a fost transmisa de unul din parinti, deci sanse de 50%. Daca o aveau ambii parinti .... Intr-un final au gasit un tratament, un medicament care nici nu se mai fabrica in SUA din cauza cazurilor rare, producatorilor nu le renteaza sa incapsuleze praful respectiv, asa au ajuns sa gaseasca medicamentul resp in Germania. Dupa ce a inceput tratamentul scaunele zilnice s-au redus la 1, a castigat in greutate, sistemul nervos - pe drumul bun.

Mai cunosc o persoana care are deficienta de zinc in organism (ajuta la functionarea ficatului), un adevarat cosmar - singura solutie - transplant de ficat. Imposibilitatea absorbtiei zincului - cu repercusiui grave asupra sist locomotor, imunitar ... nimeni nu-i facea interventii dentare din cauza ca nu i se coagula sangele cum trebuie, in consecinta hemoragii.

M-a apucat paranoia, stiind ca aprox 40-50% din populatie are gena MTHFR heterozigota, am insistat ca sotul meu sa ia in continuare acid folic, preventiv, inca o certitudine ca ceea ce fac e bine.

Acum insist pe capitolul greutate, dieta. Multe studii sustin ca si greutatea e un factor important in producera ovulatiei, la pesroanele cu IMC normal ovulatia se produce, la pers supraponderale - trebuie dieta, astfel - cateva kg in minus (ca IMC sa ajunga in grafic) va produce ovulatia.

Imi cer scuze ca m-am lungit, o dimineata voioasa.
Va pup,

Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikas

Buna fetelor,
Tel de la Coltea pt Simona Avram:0213874100.
Sa auzim de bine.

buna dimineata,
am sunat si eu chiar ieri pentru programare la acest numar de telefon (e chiar numarul de pe www.coltea.ro), merge foarte repede, am ajuns sa vorbesc chiar cu doamna doctor Avram. Cand sunati trebuie sa cereti direct interior 145 ca sa nimeriti unde trebuie. Mie mi-a facut programare doamna doctor pentru joia viitoare.

va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui doina74
lamuriti-ma si pe mine;analizele de trombofilie,analize genetice si celelalte care sunt pe prima pagina se fac in anumite zile ale cm?
mie nu mi-a spus nimeni sa fac aceste analize, dar dupa 3 esecuri nu vreau sa mai ratez nimic.

nici una nu trebuie facuta in anumite zile ale CM, nici nu trebuie la anumite ore ale zilei, nici pe nemancate/nebaute...
doar analizele hormonale pt; infertilitate (marea majoritate) se preleva in anumite zile si, din cate stiu cam pe la 7-8 dimineata, dar nu neaparat pe nemancate/nebaute (dar asta depinde de tipicurile laboratorului unde te prezinti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina74 spune:

dezamagita,am facut 2 fiv +ICSI si un et cu embrioni congelati la Medsana.Ancar mi-a spus ca eu nu as avea probleme, analize hormonale bune,sotul ogligospermie , rezultat 0.
vreau sa fac cat mai multe investigatii,sincer nu stiu la ce doctor sa ma duc.
creatza11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

Buna Doina,

din cate reiese sotul tau are problema putin mai grava, Miki scria pe undeva de un tratament si pt barbati, naturist, daca nu ma insel. S-ar putea ca ceaiul de naprasnic sau de cretisoara sa ajute si in cazul lui, dar baut cateva luni, pt o imbunatatire, apoi facute din nou teste de spermograma-spermocultura, apoi un nou FIV sau natural:). Din pacate eu nu prea cunosc problemele legate de barbati. Uite aici niste discutii interesante, poate utile:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144847&whichpage=1

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143441

Daca suspectezi probleme legate de trombofilie ar fi bine sa investighezi, macar mutatiile, genele MTHFR si celelalte.

Eu beau de o luna ceai de naprasnic, cca 1 1/2 L/zi si ceai de cretisoara cam la 2 zile, m-am obisnuit mai greu la inceput cu atatea lichide, dar acum sunt multumita, sper ca sunt pe drumul cel bun.

Doina, daca ai scrie repede inca 7 mesaje vei scapa de moderarea mesajelor (>10), iar mesajele vor fi vizibile indata.

va pup,
o seara buna,
raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Creatza11 spune:

buna seara fetele si la toate.
Dar ce s-a intamplat azi....de n-a intrat nimeni, v-a speriat cifra 13? Aaaaaa.....m-am prins...aveti treaba ....sa faceti !!!
Eu m-am intors azi din Buc din bou , vaca. De ce???? Haideti sa va povestesc:
Deci am plecat la 6 dim de acasa, am ajuns la Fundeni la 10 fara ceva. Acolo dr m-a trmis la asist Vioria, cica vorbise cu ea ce schema de trat sa-mi dea (i-am trimis dr un mail la incep sap unde-i scrisesem ca am MTHFR homoz).D-na Viorica m-a pus sa scriu ce iau acum, si am scris asa: aspenter 1tb/2 zile, acid folic 5mg/zi, vit C 1g/zi, B6 100mg/2 zile , MgB6 1tb/zi, B12 1 tb/zi. Asa.... d-na Viorica a taiat B12 si a mai adaugat 5 mg/zi (adica 10 mg in total) acid folic si vit E 1tb/zi.Si mi-a dat verde.Am intrebat daca ma va trece pe clexane cand voi fi gravi, si cu ce gramaj va incepe si mi-a zi ca nu are de unde sa stie.Eu vroiam sa cumpar o cutie s-o am in casa, sa nu alerg atunci de nebuna. Totusi a zis sa iau de care gasesc ca vedem noi atunci cum le adunam sau injumatati dozele.
La Coltea, dr Avram mi-a zis sa iau B6, B12, acid folic si aspenter 1 tb/zi. (nu una la 2 zile), si....mi-a dat verde.
Deci eu ce fac? Eram sigura ca nu-mi vor da amandoua acelasi tratam......offfff,

MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Creatza, ai un MP de la mine.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Aaaaa.... aveam si o veste buna, am intrat intr-o farmacie Sensiblu de pe langa spitalul Coltea si am intrebat de clexane si aveau de toate felurile, de la 02 la 0,8, dar n-am avut bani la mine sa iau o cutie de 0,4.Dar e bine ca am vazut ca au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Creatza, sora mea de mutatie, mie medicul german, foarte relaxat mi-a zis sa nu ma mai agit ca imi fac singura rau si sa iau acid folic si B6. Si ca sa stau linistita pana incep stimularea pentru FIV.

cami

salpingectomie partiala+neosalpingostomie 2005
FIV 1 2008( oprita in evolutie)
SEU septembrie 2009: s-au rezecat ambele trompe
nou! MTHFR A1298C homozigot
FIV 2- daca strang bani in ianuarie 2010

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui cami30

Creatza, sora mea de mutatie, mie medicul german, foarte relaxat mi-a zis sa nu ma mai agit ca imi fac singura rau si sa iau acid folic si B6. Si ca sa stau linistita pana incep stimularea pentru FIV.

cami

salpingectomie partiala+neosalpingostomie 2005
FIV 1 2008( oprita in evolutie)
SEU septembrie 2009: s-au rezecat ambele trompe
nou! MTHFR A1298C homozigot
FIV 2- daca strang bani in ianuarie 2010

Iti multumesc surioara, nii nu vreau sa ma gandesc cumoi fi pe timpu sarcinii, daca cu ma streez atat.

Mergi la inceput