Sarcina si bolile autoimune (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

De o importan#355;#259; esen#355;ial#259; este faptul c#259; celulele uterine NK sunt diferite din punct de vedere fenotipic #351;i func#355;ional de celulele NK din sângele periferic #351;i ar trebui s#259; fie privite ca un subset limfoid separat. Este controversat#259; prezen#355;a unui tip aparent unic de limfocite în uter la implantare #351;i în timpul form#259;rii placentei. În ciuda specula#355;iilor, func#355;ia celulelor uterine NK este necunoscut#259;. Ele pot afecta ciclul endometrial controlând func#355;ia vascular#259; prin secre#355;ia factorilor de cre#351;tere angiogenici. În acest fel aceste celule pot decide între sarcin#259; #351;i menstrua#355;ie. O mai mare aten#355;ie se acord#259; posibilului rol în controlul hr#259;nirii f#259;tului, prin modularea adapt#259;rii structurale ale arterelor uterine spiralate. Cercet#259;rile continu#259; în ceea ce prive#351;te recunoa#351;terea celulelor trofoblast de c#259;tre celulele NK. În prezent, în ciuda numelui lor, nu exist#259; probe care s#259; ateste c#259; celulele uterine NK ar distruge celulele uterine trofoblast. În schimb, ele pot avea un efect benefic asupra trofoblastelor prin secre#355;ia citokinelor care modific#259; grosimea placentei. Bazându-se pe asem#259;n#259;rile dintre celulele NK din sânge #351;i celulele uterine NK, examinarea celulelor NK din sângele periferic al femeilor infertile sau care au suferit avorturi spontane, a devenit din ce în ce mai utilizat#259;. Aceste teste se bazeaz#259; pe supozi#355;ia c#259; femeile care au suferit avorturi spontane repetate #351;i femeile infertile sufer#259; de anomalii func#355;ionale ale celulelor NK. Aceast#259; abordare ridic#259; câteva semne de întrebare. Celulele NK sunt diferite de celulele aflate în sângele periferic. Examinarea celulelor NK din sângele periferic nu poate explica ceea ce se întâmpl#259; în uter. În al doilea rând, procentul de celule CD 56+ în sângele periferic al subiec#355;ilor s#259;n#259;to#351;i variaz#259; de la 5% la 29%. În ciuda acestei determin#259;ri, identificarea a 12% de celule NK la femeile infertile sau care au suferit avort spontan, a fost definit#259;, în mod arbitrar crescut#259;, în consecin#355;#259; cu indica#355;ia de tratament. Procentul celulelor NK din sânge poate fi influen#355;at de mul#355;i factori incluzând sexul, etnia, stresul #351;i vârsta, dar nu exist#259; indica#355;ii privind concentra#355;ia acestora la limita superioar#259; ca fiind d#259;un#259;toare. În al treilea rând, func#355;ionarea celulelor NK este m#259;surat#259; printr-o serie de analize, dar rezultatul acestora este diferit, în func#355;ie de laboratorul în care se efectueaz#259;. Cea mai obi#351;nuit#259; analiz#259; efectuat#259; in vitro este citotoxicitatea, care nu are relevan#355;#259; în ceea ce prive#351;te func#355;ionarea celulelor NK in vivo. Cu siguran#355;#259; c#259; în infec#355;iile virale celulele NK func#355;ioneaz#259; prin producerea de citokine. Mai mult, celulele uterine NK au o activitate citolitic#259; mai sc#259;zut#259; decât celule NK din sânge. În felul acesta, nici o analiz#259; clinic#259; nu poate stabili procentajul citotoxicit#259;#355;ii celulelor NK din sânge pentru femeile care sufer#259; o pierdere de sarcin#259;.

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro

Alina e o fata tanara ca si noi .. isi doreste familie si copii ..s-o ajutam sa-si indeplineasca visul

http://alinadonescuumanitar.blogspot.com/2009/10/poveste-de-viata_1788.html#comments

MTHFR C677T genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Eu sunt varza, ati auzit de cineva care are NK si are bb? Ce tratam a facut? Eu din ce citii numai tratam cu Ivig e indicat, prednison e pt alti anticorpi
Un link utul de pus pe prima pag http://www.illinoisivf.com/recurrent-pregnancy-loss/post-implantation.html

Miki La anul pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

http://gineco.pulsmedia.ro/article--x-Infertilitate-Celulele_uterine_natural_killer_in_sarcina_normala,_avorturi_habituale_si_preeclampsie--5671.html

Am citit dar nu am retinut nimic

DOAMNE AJUTA!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari

Mergi la inceput

Populatie NK si B agresiva

Exista peste 40 de tipuri de limfocite care alcatuiesc sistemul imunitar si care sunt clasificate in functie de antigenele prezente la suprafata lor membranara, denumite CD (Cluster Determinant). Buna si echilibrata lor functionare permite unei persoane sa ramana sanatoasa indiferent de agresiunile la care este supusa de catre factorii din mediu. Dintre aceste tipuri doua sunt extrem de importante in aparitia problemelor de infertilitate si avort spontan: CD 19+5+ si CD 56+. Fiecare femeie se naste cu un anumit tip de astfel de celule limfocitare. Daca o femeie are unul dintre aceste tipuri agresive, ea va avea sanse foarte mari sa aiba avorturi spontane recurente.

CD 19+5+ sunt limfocite din categoria B, adica cele ce produc anticorpi. Din pacate anticorpii produsi de aceste celule B sunt anticorpi antifosfolipidici, FAN sau anticorpi anti-sperma, astfel ca femeile cu aceasta populatie celulara sufera de afectiuni precum cele descrise la bolile respective. In mod normal procentul acestor limfocite tip B este de maxim 10%, asa ca o crestere in numar a populatiei acestea de celule B este insotita de probleme de infertilitate, implantatie si dezvoltare eficienta a sarcinii. Aceste celule mai produc si anticorpi impotriva hormonilor necesari sarcinii sa se dezvolte (estradiol, progesteron si hCG) astfel ca mucoasa uterina este prea subtire pentru a putea sustine o implantare eficienta a embrionului si pentru a-I asigura hrana, corpul luteal nu este sustinut eficient de doze adecvate de hCG astfel ca va secreta insuficient progesteron, etc.

CD 56+ sunt limfocite de tipul NK (Natural Killer), adica celule care nu au nevoie de cooperare cu alte tipuri de limfocite si pot ataca direct structurile considerate non-self. Daca cresc in numar (peste 12% din totalul de limfocite) celulele NK pot determina avorturi spontane. De asemenea si o crestere a citotoxicitatii lor poate avea aceleasi consecinte dezastruoase. Celulele NK de acest tip pot sa previna implantarea embrionului, pot leza celulele trofoblastice sau structurile embrionare, pot duce la aparitia de necroze deciduale (a mucoasei uterine unde se implanteaza embrionul) sau pot afecta circulatia placentara, toate acestea putand conduce la avort spontan

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Numai eu bantui pe aici. Fetelor gasii un produs care stimuleaza celulele NK www.clubafaceri.ro/director/stand/22957/211103/AHCC_ 200 Ron.html" target="_blank">aici si imi pica o fisa. Eu iau pulbere de napraznic sublingual (pt fibrom) si este si anticancer si exista posib sa am NK marite de la ea. Voi ce ziceti?
Mai gagici voi pe unde bantuiti?? O se termine cap numai cu mesajele mele

EDIT: si Cat's Claw stimuleaza NK www.pcfarm.ro/produs/3131/Cat-s-Claw---Nature-S-Way" target="_blank">prospect

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

tb sa ma reapuc de fumat, cica scade NK

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Tot eu. Am tras un plans zdravan, am mai citit cate ceva si se pare ca prednisonul nu are efect la NK , numai Ivig are iar asta din cate imi aduc eu aminte ziceati ca e f scump si nu se gaseste la noi. Ce dr imi da mie si ma monitorizeaza aici?

Un link util : http://autoimmunedisease.suite101.com/article.cfm/nk_cells_in_pregnancy

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Numarul celulelor natural killer uterine variaza de-a lungul ciclului menstrual. Ele sunt reduse in faza proliferativa, cresc semnificativ in faza secretorie, ramanand in numar mare in sarcina precoce si scad apoi dupa 20 de saptamani gestationale, fiind practic absente la termen(4).
Miki, eu inca nu am facut analizele astea, ma gandesc sa ma apuc de lee. Intrebare mea: oare trebuie facute intr-o anumita perioada? Rezultatul se da, ca la hormonale, in functie de faza in care esti?

Mergi la inceput

Feli eu le-am facut in zi 10, nu mi-a spus nimeni ca tb facute intr-o zi anume. Tot sper ca am NK-rile mari de la tratam cu pulbere de napraznic. Am obs ca toate prod anticancer cresc NK-rile iar napraznicul este anticancer. Neaparat sa faci ac analize pt ca sunt f f importante.

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

buna fetelor, si eu am probleme cu anticorpii antitiroida si ma gandeam sa fac celulele NK imi puteti spune mai exact unde se fac...tot am citit si am aflat ca la anticorpiii antitiroida se activeaza celule NK care dau avort sau nu lasa embrionul sa se implanteze asta cred ca e problema mea ca nu am avut nicio sarcina.pentru celulele NK am citit in carti ca s/a contatat ca la procedura FIV cresc sansele dc se administraza pe perioada FIV heparina, aspirina si IvG incepand din perioada stimularii si inca cateva saptamani pana la implantare.E foarte scumpa aceasta Imunoglobulina G pentru ca se face din sange, la noi in tara se face doar in spitale(cateva sute de dolari fiola).Am trimis un mail dr Kovacs in Ungaria si mi a spus ca la ei nu se face acest tratament...stiu ca la Viena fac acest tratament...nu cred ca este vreun tratament ptr asta decat asta pe timpul FIV ului...dar nu stiu la cat ar putea ajunge un astfel de FIV cu aceasta schema de tratament.
Ptr ATPO iau Seleniu 100 mg pe zi si au scazut de la 800 la 300, sper sa ii fac cat mai mici ....va pup

Mergi la inceput