Sarcina si bolile autoimune (3)
Raspunsuri - Pagina 18
iepumic spune:
georgia, ce ma enerveaza ca STIU ca ai dreptate!!!!! Lol...da' intre timp m-am mai temperat ca nu cred ca se va putea oricum asa devreme fiindca tb sa rezolvam alte probleme mai intai.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
All's Well That Ends Well.
georgia_c spune:
iepumic, bun bravo ....pana la urma sa fie asta singura asteptare pana la cele 2 liniute ..luna asta
ANAR.. in primul rand , felicitari medicului care te-a trimis la analize,ai dat o sapca de bani dar macar ai descoperit ceva (din pacate nu bun ) ; caci si daca stateai 1an sau 2 ca asa scrie la carticica(care aropos e de pe vremea lu'bunica care facea copii la 23-24 ani cel tarziu si avea timp de asteptat 1an sau 2), si incercai sa ramai gravi ,cate sperante in van
despre anestezie generala , nu ai teama , mie mi s-a parut simpla operatia laparo , am fost operata la 7.30dimi , si seara la 17 am plecat acasa (asta pt ca nu a putut sotul sa vina mai devreme sa ma ia de la spital)
nu vreau sa te sperii , departe de mine , insa daca cumva pe acolo prin organism lucrusoarele nu is bune , asteptarea din pacate nu imbunatateste sanatatea , ba dimpotriva , s-ar putea sa o subrezeasca..iar varsta nu este un atuu ..eu am 35 si musai trebuie sa rezolv cat mai repede si sa obtin o sarcina
ciresica de pe tort este ceva ce nu suna deloc incurajator .. haschimoto poate fi considerata si singura factor de infertilitate (studii din afara) , dar daca mai avem bafta si a altor balarii , ne-am scos ..
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
MTHFR C677T genotip heterozigot
danny1 spune:
iepumic,sun-o pe gine.un tel dureaza un min si te linistesti.
pai si daca o persoana ramane gravi cu un TSH peste 4 e bai?
poate sunt pers la care nici cu tratament nu le scade,ca uitati ce cu cantec e.si atunci ce se intampla?
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
ANAR spune:
Georgia,
am nevoie si de incurajari si de 'scuturari'
Da, doamna doctor e minunata (Dr. Indiana Pelin), pacat ca dansa nu se ocupa si de probleme de fertilitate.
georgia_c spune:
danny1, eu nu cunosc persoane sa nu fi scazut cu tratament .. poate exista , eu n-am auzit; stiu doar varianta cu lupta pt gasirea dozei corecte pt pacinet
http://www.romedic.ro/hipotiroidism/cauze
http://www.topsanatate.ro/articol/hipotiroidismul-in-sarcina-22441.html
Determinarea TSH reprezinta cea mai utila evaluare, concentratia acestuia semnificativ crescuta în timpul sarcinii indicand hipotiroidism si necesitand terapie. Este important de determinat prezenta anticorpilor antitiroidieni circulanti în serul matern, inclusiv a anticorpilor antireceptor TSH pentru a aprecia originea autoimuna a afectiunii tiroidiene.
Tratarea pacientelor hipotiroidiene diagnosticate în cursul sarcinii este necesara deoarece s-a constatat ca hipotiroidismul subclinic (asimptomatic) netratat poate determina complicatii ale sarcinii precum:
- hipertensiune gestationala (abruptio placentae),
- avort,
- nastere prematura,
- nasterea unor copii cu o greutate mica,
- malformatii congenitale,
- hemoragii postpartum,
- anemie.
Tratamentul adecvat reduce la minim riscul aparitiei acestor complicatii.
daca nu stii ca ai un tsh mare si sansa sa ramai gravida, un medic cu cap te pune sa faci analiza , dar sa stii ca e marit si sa te expui riscurilor de mai sus ... hmmm.. mai bine nope
ANAR, de orice detalii mai ai nevoie cu multa plecere ..si daca tot te hotarasti la o laparo , fa si o histero , io tocmai ce am bifat-o si pe asta in lista
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
MTHFR C677T genotip heterozigot
luck spune:
Fetelor ,
cred ca am innebunit , in cazul Hashimoto trebuie evitata sarea iodata din alimentatie sau nu?
Multumesc.
MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot ; antitrombina III sub limita
iepumic spune:
Wow, ce active ati devenit!
Danny, o s-o sun sigur pe gine. Dar deocamdata il mai testam pe sot pt niste balarii. Pana nu lamurim partea lui, nu am ce sa-i spun dr. gine. Iar pana atunci e posibil sa coboare si TSH.
Georgia, oare gasim undeva ceva statistici referitoare la cazuri de femei cu Hashimoto care au avut succes in a ramane gravi si a duce sarcina la bun sfarsit? Eu nu vreau sa cred ca e chiar asa de rea Hashimoto asta. Pana la urma care ar fi factorii care ar face-o asa rea, doar anticorpii?
Luck, de ce citesti mai mult, de-aia e mai greu de spus. In principiu la hipo-tiroidie se recomanda sarea iodata. Dar se pare ca Hashimoto e destul de diferita si sarea amplifica procesele inflamatorii. Probabil se aplica principiul :" ce-i mult, strica". Asa ca...masura in toate.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
luck spune:
iepumic
sa traiesti !!!
MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot ; antitrombina III sub limita
iepumic spune:
Si tu draga Luck
Sa va spun cum mai stau: am deja vreo 2 saptamani de cand iau noul tratament si ma simt ceva mai bine. Cred ca un rol il are si seleniul dar si faptul ca am introdus ceva sport in program. Mai fetelor, nu am mai fost demult consecventa in ceea ce priveste sportul fiindca nu ma simteam in stare dpdv fizic, nici timpul nu imi permitea si, sincer, mi se pare foarte plictisitor. Dar am gasit o chestie super faina care ma motiveaza si chiar ma face sa vreau as fac sport: e vorba de Nintendo Wii. Mi-am luat un program de fitness, iti arata calorii arse, ai instructor care te corecteaza si, mai ales, iti imprima un ritm de executie a exercitiilor pe care chiar pot sa il respect. Cand fac singura cred ca exagerez si reusesc sa ma extenuez, drept urmare dupa aceea nu mai sunt in stare sa exersez zile intregi. Vreau sa spun ca faptul ca fac sport ma face sa ma simt mult mai bine. Am mai multa energie, dorm mai bine si sunt muuuuult mai vesela si optimista. Am mai citit pe un forum din State ca multe persoane cu Hashimoto fac sport si se simt foarte bine.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
danny1 spune:
si eu am avut tentative de a ma apuca de sport.dar am o lene......
si intotdeauana ma simt mai bine.nu stiu daca se potoleste hashi,dar cu siguranta endorfinele isi fac treaba.plus ca ma primesc si complimente,deci cresc si sporesc endorfinele.manca-le-ar mama,ca bune-s .
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah