Sarcina si bolile autoimune (3)
Raspunsuri - Pagina 16
ANAR spune:
Buna fetelor,
ma preocupa si pe mine treaba cu celulele ucigase, mai ales ca am o boala autoimuna...
Am gasit un articol, poate l-ati citit si voi : http://miscarriage.about.com/od/twoormoremiscarriages/i/NKcells.htm
Ce parere aveti?
miki-miki spune:
Fetelor eu ma confrunt cu o pb, am temp corpului f scazuta 35.4...35.9. Dc pun mana pe spate/fund il simt rece. Oare ce-o fi asta? Mentionez ca astazi am avut liber de la servici, am stat numai in casa. Cred ca ma duc sa fac o baie lunga si fierbinte.
Anar interesant art. Eu azi am citit de efectele benefice ale duphastonului (contine dydrogesteron) asupra NK . Cititi aici: http://www.freepatentsonline.com/y2005/0020553.html
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
iepumic spune:
Salutare, fetelor!
Revin si eu cu noutati: am facut HSG si trompele sunt permeabile. Azi am fost la monitorizare si am folicul de 1,8/1,6 cu endometru de 0,8 in z12.
TSH este acum vreo 6,8 fata e 41 cat era acum 2 luni, inainte sa incep tratamentul cu Euthyrox 25 si vit. C 1 g/zi. Diseara ma duc la endocrinolog pentru control si sa vedem ce zice.
Toti ceilalti anticorpi au iesit in limite normale (anti-speramtici, anti-fosfolipici, anti-lupinici etc.) asa ca raman la ideea ca tiroida e vinovata.
Sunt mai increzatoare, am schimbat medicul ginec. si imi place foarte mult doamna la care merg acum, simt ca facem echipa buna, putem comunica si se implica. Mi-a zis la prima intrevedere sa am incredere in dumneaei fiindca are "mana buna". Mi-a placut faptul ca a simtit nevoia sa ma incurajeze din proprie initiativa.
Voi ce mai faceti, ceva noutati?
Va pup cu drag pe toate, sper sa reveniti cu vesti excelente cat de curand.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
All's Well That Ends Well.
ANAR spune:
Buna fetelor,
daca aveti o lista, va rog sa ma treceti si pe mine. Rectific TSH-ul =2,54, ATPO-ul = 245. Intr-un mesaj anterior scrisesem ca TSH-ul e 1 ...
As vrea eu, pt ca am inteles ca in cazul unei hipotiroidii, intervalul de valori ale TSH-ului in care se poate obtine o sarcina este de 1-2. Cel putin asta am citit pe diverse sit-uri , ca si recomandare a unor medici pentru cele suferinde de infertilitate, 'depistate' cu hipo.
Iepumic , spune-mi, te rog, unde ai facut HSG? ...si cum a fost?
Eu merg de o luna la dr. Tutunaru. Am facut monitorizare, ovulez cu ovarul stang, cel care are si trompa, insarcinata tot nu raman...ba mi-a mai si intarziat ciclul de la AREFAM-ul de dupa ovulatie..
Urmeaza spermograma sotului si daca si aceea este o.k., laparoscopie...de care mi-e teama si nu prea as vrea s-o fac - nu stiu exact de ce, dar parca mi se pare mai invaziva dacat un HSG.
Ma gandeam sa fac si eu HSG, dar nu stiu unde si nici la ce sa ma astept...
ANAR spune:
Miki-Miki :) am citit ( in mare) ;)
- progesteronul inhiba ovulatia, asa ca, trebuie monitorizare lunara pentru a incepe tratamentul dupa. Eu luna aceasta am luat AREFAM (progesteron natural), timp de 14 zile, incepand cu data ovulatiei. Daca as vrea sa urmez un tratament cu progesteron, ar trebui sa ma monitorizez lunar?
- Deficienta de faza luteala manifestata prin defazarea dintre 'fereatra de implantare' a endometrului si ciclul hormonal se stabileste, am inteles in urma unei biopsii de endometru. Stie cineva unde se poate face aceasta analiza?
goldi spune:
Cam toate clinicile private o fac: Medsana, Medlife, Sanador, etc .
Eu am facut la Sanador si am nimerit un doctor anatomo-patolog f bun, este cel mai important in cazul unei astfel de analize .
Iepumic, ma bucur ca ai revenit in cursa.
Iti tin pumnii si stii cum se spune ... "schimbi locul, schimbi norocul "
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
iepumic spune:
ANAR, eu am facut HSG la spitalul CF 2. A fost ok, doctorita a avut "mana usoara" dar m-a si durut din cauza substantei de contrast. Nu pot sa mint sa spun ca-i o placere dar a fost foarte scurta suferinta, cu siguranta mai putina decat la laparoscopie, si consider ca a meritat 150%. Si eu am fost la Tutu si nu inteleg de ce mergem el direct pe laparo...probabil ca furnizeaza mai multe informatii si rezolva mai multe "dintr-o lovitura" dar nu mi se pare in favoarea pacientului fiind o procedura invaziva si clar mai dura decat HSG. Cred ca laparo e o solutie doar in anumite cazuri, nu ca metoda standard cum o foloseste el. De altfel asa se si recomanda: intai procedurile si investigatiile non-invazive, apoi cel invazive usoare si abia apoi "the hard stuff".
Cat despre TSH = 1...eu nu stiu daca este reala povestea asta sau e doar un mit. Dpdv. logic: daca intervalul normal este intre 0,5 si 4, adica o persoana a carei tiroida functioneaza normal intre valorile astea ar trebui sa se situeze, a spune ca un TSH > 1 dar < 4 e un motiv de infertilitate echivaleaza cu a spune ca o persoana eutiroidiana (adica sanatoasa) nu poate ramane insarcinata. Eu cred ca nu sta in picioare treaba asta. Dar asta e doar parerea mea. Am fost la 4 endocrinologi pana acum si tuturor le-am spus ca incerc sa am un copil si nu reusesc dar nici unul nu a mentionat povestea cu TSH = 1.
Sa va povestesc si ce am facut la endocrinolog: mi-a schimbat schema de tratament. Fata de Euthryox 25/zi mi-a adaugat in zilele de luni, miercuri si vineri inca 25 (deci 3 zile/ sapt. doza de 50 si in rest tot de 25) si Seleniu 1/zi. Vit C 1 g. tb sa iau in continuare 1/zi.
Mai face cineva un tratament similar? Sper sa ma simt si eu mai bine. De o luna iau vitamine A-Z Retard dar nu simt nici o ameliorare a starii mele, in afara de faptul ca m-am ingrasat si mor de ciuda.
Va pup.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
ANAR spune:
Multumesc pt raspunsuri fetelor,
Iepumic eu ma tratez alopat la un medic homeopat
Adica sunt pe tratament cu Euthyrox 100 mg, luni, miercuri si vineri. Schema asta de tratament mi-a adus tsh-ul la valorile normale, l-a stabilizat si mi-a redus ATPO-ul. Pt. a scadea si mai mult anticorpii mi-a introdus si Bio-Seleniu-Zinc in schema, 1 pastila pe zi. Insa nu am apucat inca sa fac analizele sa verific daca a functionat.
Pana a ajunge aici am mai incercat cu diverse homeopate(Ignatia,etc.), Bio-Seleniu-...., Euthyrox in concentratii mai mici (25,50 mg), care mi-au scazut ambii indici - dar doar pt perioade scurte de timp. Dupa cum spuneam, m-am resemnat si de ce am fugit n-am scapat: Euthyrox 100 tooata viata!
La o adica eu nu am nici una dintre simptomele hipo! Mananc si nu ma ingras, sunt slaba, am pofta de mancare, toleranta la frig si intoleranta la caldura, sunt 'fierbinte'...
Nu stiu incotro s-o apuc. Sa merg pe mana lui Tutunaru sau sa fac un HSG ? Sa fac biopsia de endometru? Ciclul meu -cand e regulat- are 27 de zile..cu ovulatie in ziua 15.
Daca am ramas cu aderente si mai stiu eu ce in urma operatiei de extrauterina de acum 13 ani? Ca si acolo a fost cu cantec...m-au tinut 8 zile in spital (Giulesti) si mi-au facut 1 chiuretaj si 2 punctii vaginale si tot nu si-au dat seama ca e extrauterina. M-au bagat in operatie dupa ce am intrat in coma sau ceva de genul...cu 2 litri de sange in abdomen. Ce o fi pe acolo dupa toata nebunia asta, nu stiu...
iepumic spune:
Ana, nu stiu ce sa te sfatuiesc. Poate in cazul tau e mai recomandata laparo, avand in vedere istoricul. Tutu ce ti-a zis?
Si eu tb sa iau seleniu.
"Autoimunitzele", stiti cumva daca are rost sa fac IA cu un TSH de 7????? Oare sa mai astept o luna pana mai scade???? Tocmai am primit bomba in cap ca tb sa fac IA si n-as sta pe ganduri, as face luna asta dar singura retinere e ca nu vreau sa fac IA daca as stii sigur ca nu se prinde din cauza TSH. Voi ce stiti?
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici