La multi ani! Fulguleti de nov-dec 2006 (223)
Raspunsuri - Pagina 6
Yagmur spune:
Laura, ma bucur sa aud ca Dani se simte mai bine si sint convinsa ca in timp va trece si socul spitalizarii... multa putere in continuare; esti o mamica foarte puternica
Lavinia, ma gandesc la voi... o sa fie bine
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
dianav spune:
Donia
Am si eu o intrebare. Ma framanta problema testului cu tuberculina ff mult. ACum vreo 5 ani, a venit la mine in vizita o colega de facultate cu care statusem 3 ani in camera la camin. A dormit la mine vreo 2 nopti. Asta era vara. Prin iarna, aflu ca ea, cu un an inainte fusese internata pt. TBC iar sora ei care locuia in alt oras, tot timpul cat noi eram studente fusese permanent in evidenta cu aceeasi boala (un caz nefericit, intre timp a si murit, iti imaginezi in secolul asta sa mori de tbc.) Cert e ca ea cand a venit la mine lua un pumn de pastile dar eu nu am intrebat ce e cu ea. Inconstienta crasa si din partea mea si a ei!!!!
Ma rog. Cand am aflat ca ea la 7-8 luni dupa spitalizare a venit la mine, m-am ingrozit si am mers la spital. Deja ma tinea in spate (subconstientul asta !!) Si am facut testul cu tuberculina si o radiografie. Radiografia a iesit bine dar testul pozitiv, desi nu sunt sigura daca au citit corect pt ca se masoara protuberanta si nu diametrul rosetii. Mi-au zis sa iau niste pastile ff puternice 6 luni de zile. Un dr. ginecolog, profesor in varsta si cunoscut in Bucuresti mi-a zis sa nu le iau pt ca el insusi avea testul pozitiv si ca multa lume are la fel. Oricum, m-am gandit ca imi fac ficatul praf si nu le-am luat.
Eu am facut fireste BCG cand eram mica dar si testari cu tuberculina in copilarie si nu odata. Mama mi-a zis ca si la gradi si la scoala ne-au facut.
Acum ma gandesc: poate iesi pozitiv daca ai facut BCG sau si daca ai mai facut acelasi test cu tuberculina? Adica mintea mea incearca sa caute explicatii sa nu dau vina pe inconstienta (ca sa nu zic altceva) de colega.
Intre timp eu sunt bine, am copil, nu racesc usor.
ruxandra_sb spune:
Ieri m-am plimbat si eu mai mult pi shentru.. si vazui si primele masti. Un baietel prin Pta Victoriei, cateva eleve guralive prin metrou si un cuplu da batranei..
Pana si in spectacolul de aseara dadui peste .. noua gripa.
In www.onlinegallery.ro/stire/noi-spectacol-prezentat-de-compania-passe-partout-dp-la-sala-rapsodia" target="_blank">Noi.. era o sceneta in care un nene stranuta.. si sarira pe el unii mascati cu masti.. iar un nenea care aducea bine cu Streinu-Cercel il fugarea c-o seringa mare, mare..
Donia, cum baietii is plecati ca-i vacanta nu facem party acu.. mai vedem. Pana una alta au avut parte de o bucatica de iarna.. cu sapuneala, dat cu sania si oameni de zapada . Fiecare cu al lui.. Tati unul mare, M unul mai mititel.. iar lui G i-a iesit cica un dragon.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
danutz spune:
Lavinia, eu zic sa nu-ti faci nici un fel de griji nici de faptul ca nu stii germana si nici de organizare. Aproape toti nemtii pe care i-am intalnit pana acum vorbeau engleza bine, eu una chiar cred ca nu ai sa ai nici un fel de problema de comunicare.
Iar cu organizarea lor...nemtii is tare organizati si planifica totul la secunda. Daca ti-au zis 4 zile inseamna ca atata au calculat ei ca dureaza totul si intr-adevar atat va si dura. Nu te gandi la nimik rau, gandeste-te ca totul va fi bine, incarca-te cu energie pozitiva si fii optimista.
Imi amintesc de o intamplare de anul trecut, cand eram la Frankfurt la curs, la un moment dat unui coleg de curs, un domn de 55 ani din Yemen i s-a facut brusc rau. El nici nu prea vorbea bine engleza si oricum nu prea mai putea vorbi fiindca gura i se inclestase.Era seara pe la 8 si noi cativa in holul hotelului. Am sarit 3 insi sa-l ducem la un spital ceva, am anuntat-o pe organizatoarea noastra (care locuia la 1 ora in afara orasului si care nu avea masina personala). Ea ne-a indicat adresa unei clinici, l-am urcat intr-un taxi pe coleg si am plecat spre clinica. Cand am ajuns acolo, cam in 15 min, ne asteptau deja,organizatoarea ii sunase , un doctor cu 2 asistente l-au luat imediat, ne-au intrebat de simptome cu lux de amanunte, colegul nu prea mai era in stare sa vorbeasca, apoi ne-au poftit frumos si ferm sa mergem acasa. Noi nu prea voiam sa-l lasam singur acolo, dar receptionista ne-a explicat ca noi nu avem ce sa mai facem acolo, ca va veni organizatoarea si ca ea va sta in clinica cat va fi nevoie.
A doua zi la curs, organizatoarea ne-a explicat ca domnul din Yemen facuse un preinfarct dar ca starea lui era buna si ca va reveni la cursuri in ziua urmatoare. Iar eu am ramas blocata, cum putea sa prezica cu o asa mare exactitate, ca starea lui va fi ok si ca el va fi in stare sa si revina la cursuri. Dar asa a si fost...Iar eu am ramas cu gura cascata la ce repede s-a miscat totul si au mers lucrurile ca unse. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca femeia aia venise de acasa aproape la ora 10 si statuse in clinica langa el pana dimineata-ea ne-a zis senina ca si asta facea parte din job-ul ei... Ideea era ca in momentul cand s-au facut invitatiile la curs, am avut cu totii de completat un formulat extrem de detaliat in care ne-au pus sa declaram bolile de care suferim, meniul de mancare preferat, religia, si cate si mai cate. Iar ei au facut o asigurare de sanatate pentru toata lumea, plus una generala (furt, accident, etc). Clinica unde am fost era particulara, (aveau contract cu ei) si se miscau cu o precizie de ceasornic, ca intr-o piesa de teatru bine regizata, unde fiecare stia perfect ce rol are si ce are de facut. Jos palaria pentru ei...
Am tinut sa insir toata polologhia asta, ca sa-ti arat Lavinia ca la nemti lucrurile se misca ca unse si ca eu una sunt convinsa ca nu veti avea nici o problema
danutz spune:
Laura, ma bucur ca lucrurile merg spre bine. Ai rabdare cu Dani, el acum isi exprima frustrarile si spaima prin care a trecut, rabdare si lucrurile vor intra incet incet in normal!.
.
Noi acasa bolnavi. La Rares la gradi ieri au avut controlul medical. De obicei il au de 2 ori pe luna, dar acum cu paranoia asta generala, ii controleaza saptamanal. Si fiindca avea muci si tusea mi l-au trimis frumusel acasa cu recomandare ca macar o saptamana sa nu calcam pe acolo. In afara de muci si tuse nu prea are nimik, e energic cat 3 plozi la un loc si ma inebuneste sa repetam numaratul pana la 10 in cinci limbi (iar remarc ca are o preferinta pentru franceza ).
Io cu febra cam de luni, am rezistat pe baricade la munca pana ieri ca problemele erau multe si adunate; iar ieri sefa mea m-a invitat frumos sa merg la dr. sa ma controlez si sa ma parchez intr-un pat.
Iar la Medlife, m-au controlat pe toate partile, m-au iradiat la plamani si m-au trimis in medical cu diagnostic de bronsita si cu antibiotice la pachet. Asa ca stau cuminte azi acasa, iau antibioticele, pazesc telefonul (am niste colegi fantastici, nu ma suna nici de-a naibii) si cetesc forumul atat cat ma lasa Maria-sa.
Maine cica plecam la Bran, eu una tare cred ca o sa ne prinda bine la toti 3 sa iesim din Bucuresti, chiar daca luni si marti am o sedinta acolo, macar schimbam aerul asta plin de virusi (sper sa nu dam de alti virusi mai...virulenti)
gata, am batut campii destul...voiam sa mai zic ca tare-i bine sa stai toata ziua acas', cu o carte in mana si cu copilu' din dotare pe langa tine!!!
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danutz Lavinia, eu zic sa nu-ti faci nici un fel de griji nici de faptul ca nu stii germana si nici de organizare. Aproape toti nemtii pe care i-am intalnit pana acum vorbeau engleza bine, eu una chiar cred ca nu ai sa ai nici un fel de problema de comunicare. Iar cu organizarea lor...nemtii is tare organizati si planifica totul la secunda. |
Asta nu pot decat sa confirm.. cu organizarea.
Chiar compara un prieten care traieste de ani buni in Germania si era atunci la o scolarizare in US:
"Pai aici (in US) e totul cam relativ.. de exemplu cum sa ajungi din campus la institut.. fata de Deutschland unde organizatorii ti-au pus in program si pe la ce minut sa mergi la wc."
Ah, si ce stiu si io.. sunt extrem de punctuali... ora 8 inseamna ora 8,00. Nu in stil romanesc 8,07 sau mai rau 8,20 . La ultimul curs tinut de-un neamt.. la 8,00 laptopul, beamerul, etc. erau conectate si functionale si a inceput sa predea.. cine a intarziat treaba lui.
Si stai fara grija, vorbesc bine engleza. N-o sa fie probleme.
Plus ca este o clinica unde vin si multi pacienti din afara; sunt obisnuiti.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
ingeras26a spune:
La Maya la gradi a fost epidemie de varicela. Initial Maya nu a avut nimic (este vaccinata impotriva varicelei), dar acum mai bine de o saptamana i-au aparut bubitze aproape pe tot corpul. Are mai putine pe un piciorus si pe spate, nu are deloc in cap. Are cateva cu "zeama" ca la varicela, insa nu are ganglionii inflamati, nu are si nu a avut deloc febra, nu este apatica sau obosita. Doar ca o mananca ... rau. Mi-e mila de ea tare mititica.
Am fost cu ea la pediatra ei, a vazut-o si pediatra de la gradi si ambele mi-au spus ca fie are o intoxicatie (a naibii intoxicatie, exact cand a fost epidemia de varicela), ori a facut varicela sub vaccin (o forma mult mai usoara, dar de ce nu are bubitze si in cap?!!).
So... nimeni nu m-a lamurit.
Duminica pe 25 octombrie i-au aparut primele bubitze, azi, 6 noiembrie, inca e plina.
Banuiala ca ar fi putut fi varicela sub vaccin o au de-abia de alataieri.
Am scos din alimentatie branza topita, oua, orice cumparat din comert (cioco, bombo, bis etc), iaurt cu fructe.
Ca si stare ea este foarte ok, neschimbata, plina de viata si .. neobosita :)
V-ati mai intalnit cu asa ceva? va pup.
Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingeras26a V-ati mai intalnit cu asa ceva? va pup. |
Da, M a facut o forma usoara de varicela, vaccinat fiind.
Vaccinul pt varicela ofera o protectie relativ scazuta..
ingeras26a spune:
Ruxandra, multumesc mult.
Si in cat timp de la aparitia primelor bubitze i-au dispatur toate? Ca ma ingrijoreaza, are deja aproape 2 saptamani...
Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!