Bucurii de sept-oct 2006 (174)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna fetelor!

scuzati ca n-am mai dat nici un semn de viata de cateva zile, dar am fost si plecata pe teren cu serviciul si, in plus, sunt drumurile la budimex pt tratamentul cu unde al dariei.

in primul rand vreau sa-i multumesc lui Usorlili pentru ca mi-a impartasit experienta sotului ei. stiu si eu ca un fond genetic poate favoriza aparitia bolii, iar la noi mama si bunica din partea ei sunt reumatici. deja incerc sa iau lucrurile ca firesti in situatia noastra si sa facem tot posibilul sa ii fie ei bine, fara a ne panica. doar ca uneori nu ne iese, pentru ca uneori spunem ca am gasit leacul si ne da peste cap o revenire a bolii.

in plus eu ma gandesc si la viitor, cum mi-as dori ca daria sa faca un sport, sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa. iar in forma acuta, cand ea schioapata si are recomandare de odihna a articulatiei, nu poate urma nici un sport. si ma gandesc ca este fata si ca, daca va trebui sa urmeze toata viata aceste tratamente cu antiinflamatoare puternice va influenta starea ei in cazul in care va vrea sa aiba copii. in acelasi timp m-as putea reorienta sa ma gandesc ca ii pot ocupa timpul cu alte indeletniciri in afara sportului (muzica, pictura), dar inca mi-e greu sa imi schimb felul de a vedea viata ei.

azi ma voi duce cu ea la rmn si ce ma ingrijoreaza este faptul ca va fi sub anestezie... dar asta este, trecem noi peste.

Adina, imi pare rau ca te lupti cu morile de vant la gradinita aia. acum, daca tot se stie ca ai facut o reclamatie si tot e educatoarea suparata pe tine, eu zic sa mergi la cei care au primit reclamatia ta si sa-i intrebi ce au intreprins in urma ei. sa ii presezi intr-un fel sa ia masuri, caci e clar ca asa nu e bine. eu asta as face inainte sa ma gandesc sa-mi retrag copiii. nu stiu exact care-i sistemul acolo, dar eu am niste rude in germania, iar o vara prin alinta a sotului (nemtoaica) este educatoare. si ne povestea ca la ei tot timpul poty fi dati in judecata educatorii dse catre parinti si ca educatorii sunt mereu sub lupa acestora. asa ca eu zic sa te lupti pentru ca acea educatoare sa revina la sentimente mai bune sau sa se pensioneze.

Trisha, felicitari pentru mica literata! ce multe litere scrie!

Lexi, simpatica rau maria! in ultimul timp scoateti perlute una dupa alta!

va pup pe toate

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Roxana, bafta la RMN!

Beatrix, total de acord cu tine. Cu siguranta, fiecare mamica face tot ceea ce tine de ea pt a-l ajuta pe puiul ei sa se dezvolte sanatos si armonios. Dar intr-devar, in Romania se face abuz de antibiotice (cunosc o multime de cazuri concrete); de aceea cred ca este benefic sa ne impartasim experientele aici, macar ca si semnal de alarma ca poate o anumita situatie nu este ok si este bine sa mai cerem o opinie.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Buna dimieata!

Lexi,in primavara cred,cand era Patrizia la krippe,chiar langa usa lor era si o gradinita.A fost un timp tot asa nebunie cu gripa de porci si la aceea gradi au fost vreo cateva cazuri.Stiu ca s-a inchis acea gradinita si pe noi ca vecini cu ei ne-au avertizat si ne-au facut cunoscute niste masuri de precautie.In plus am primit un mail cu o adresa si un nr de tel al unui doctor la care sa apelam in caz de vreo nalamurire sau altceva.
La krippe programul a mers normal mai putin faza cu masa de pranz cand noi parintii am gatit pentru copilasi.Copilasii de la krippe primeau mancare din bucataria gradinitei.

Ce vreau sa-ti spun e sa nu te sperii.Daca sunt intr-o gradi mai mult de un caz deja se considera epidemie si automat se inchide gradi.E cred,procedura standard.
O sa dureze vreo saptamana.
Ce puteti voi face e sa o urmariti pe Maria si de ceva este cu semn de intrebare, fuga la dr.Daca e sambata ,duminica sau noapte fuga la urgente si ca sa se miste mai repede le spui faza cu gradinita.
In rest fiti calmi si atat ca mai mult nu se poate face.
Multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Beatrix, am inteles ideea, cred ca toata lumea a inteles-o.

Eu ii dau tinctura de propolis Mariei, am intrebat si dr. daca e OK, ca e cam "tare" din cauza alcoolului . Dr a zis ca da, sa-i dau ca-i foarte bun. Am sa cumpar niste cuburi de zahar, poate o sa fie mai usor de luat.

Ma gandeam sa-i iau niste Luivac. O mamica a zis ca o sa-i dea la copilul ei. Lilina, tu?
Sau macar este eficient?

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.1,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

…primul mesaj era de ieri ca la repezeala in loc sa-l trimit l-am salvat!

Gety, ieri te-am sarit cu bataitza, dar azi nu te mai iert! Cand vii cu rezultatul, ai scapat! Nu stiu ec sa zic de medicamentul ala!
Usorlili, bine ai revenit! Principalul e voi sa fiti impacati si fericiti cu decizia luata! Sper sa o ajute pe Roxana experientza sotului tau!
Roxana, nici nu stiu ce sa zic! Sper din tot sufletul sa reusiti sa gasiti cauza si Daria sa fie sanatoasa ! succes cu rmn-ul!
Adriana, sunt curiosa cum o sa fie joi la scoala! Adevarul e ca si eu as vrea sa asist la ore! Mai prind asa 5-10 minute din cate o ora, dar fara sa ma vada Eric!
Lexi, tare scumpa Maria! Sper sa fie bine sanatoasa! Nu cred ca poti face mare lucru decat sa o supraveghezi si daac e ceva sa mergi al doctor! Sa speram can u av fi cazul! Gradinitza cred ca o sa va contacteze ei cand va reincepe! Banuiesc ca dureaza cateva zile pana dezinfecteaza tot!
Trischa, felicitari micutei tale! Si la noi ca si la Lexi de la 4 ani incep cu inotul la gradi! Merg cu Eric de 2 ori pe saptamana la piscina, inoata cu aripioare si sare singur de pe marginea bazinului! ii place enorm!
Acum tratez cu sotul sa mergem la patinaj ca s-a deschis, dar eu nu stiu patina! el stie si sper sa ma invete! Bineinteles ca rade de mine ca Eric va invata inaintea mea! Cred si eu!
Mimi_me, ce repede a trecut timpul! nu-mi vine sa cred ce putin mai e! Nastere usoara si bebe sanatos tun! Acomodare placuta! E bine ca Iulia nu are probleme din cauza climei!
Elenia, bun revenit! Sper ca si voi sunteti bine sanatosi!
Crisnemes si noi avem ceva cu negru si albastru! Astea sunt primele culori care se termina! Poate din cauza constrastului, nu stiu! La haine in schimb si la alte obiecte a inceput cu albastru! Suntem in perioda “albastru”!
Xandrutza, lasa ca macar te-ai odihnit si tu un pic! Sa-ti fie de bine! Mai poate astepta aspiratul o zi! Sunt convinsa ca recuperezi tu imediat daca nu ai recuperat deja!

pe toate!

Roxana si Eric (11 Septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

AM uitat sa-i spun lui lili ca stiu ca nu are voi vaccin, de nici un fel, in afara de cele obligatorii. asta pt ca deocamdata suntem incadrati la boala autoimuna si nu vrem sa ne jucam cu imunitatea ei...

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Roxana, stiu, inteleg framantarile tale. Le traiesc si eu cateodata dar le alung repede-repede din gand. Dar sigur nu le traiesc la intensittea ta. Eu ma agat de faptul ca uneori boala sare cate o generatie si poate-poate la Te nu va aparea. Din fericire el pana acum este super ok. Taica-su are o forma destul de urata fata de frati-su (la care se manifesta doar la efort fizic foarte mare).
Alex este una din persoanele care traieste de o viata cu antiinflamatoare. Zilnic. De vreo 8-9 luni face un tratament profilactic (o injectie la doua saptamani) care l-a scapat de tot de antiinflamatore. Nici nu-i vine sa creada. La inceputul tratamentului se ducea instinctiv la friggidere dupa medicamente. Si incepea sa rada ca "iar m-am dus ca fraierul la frigider degeaba". Medicina a mai evoluat si poate nu o sa fie cum au fost generatiile trecute afectate de reumatism.

Stiu de ce ti-e teama. Dar lasa, sa fie doar asta si o sa-i dati de cap. Trebuie sa-i dati de cap.

Si sa stii ca dupa ce se pune Daria pe picioare s-ar putea sa vi se recomande sportul. Sport soft. Este foarte bun pentru articulatii. Alex a zis ca daca va fi sa fie si la Tudor cazul nu o sa-l lase "cum m-au lasat ai mei pe mine. Fara miscare, fara sport." Dar asa erau vremurile pe atunci. Nu aveau parintii nostrii timp pentru noi atat cat ar fi trebuit.

As vrea sa te ajut cumva ca as putea spune ca stiu boala destul de bine. Dar altceva decat sa ma rog sa iasa RMN-ul bine si apoi sa "o puneti sub papuc" nu stiu...

Sa aveti noroc si sa veniti cu rezultate de la foarte bune in sus.

Beatrix da...pana acum suntem ok. Am si avut nororc (eu cu seviciu, sotul s-a apucat sa faca ceea ce si-a dorit mereu). Lui Te i-a mers bine (cu sanatatea). Suntem ok una peste alta. Sau vedem noi parte plina a paharului... .

Oricum Te este cetatean canadian, ta-su se duce saptaman viitoare sa-si ia cetatenia. Teoretic avem usile deschise acolo. Teoretic caci practic ar fi foooooarte grea o re-re-alocare.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Buna, am venit la cafea, merci Gety!
Lexi, tare simpatica a fost Maria Aici institutiile de invatamant (cele cu activitatea suspendata pentru dezinfectie) au fost inchise cam o saptamana.
Roxana, mult succes la rmn!
Beatrix, daca tot ai vorbit de antibiotice, cam asa procedam si noi, asteptam cam 3 zile, si in functie de cum se prezinta situatia mergem la medic, pentru un eventual antibiotic. Asa cum spune Adriana, stiu si eu cazuri de prescriere rapida a antibioticului, fara o antibiograma in prealabil, pe ideea ce merge la unul merge si la altul...
Usorlili, e bine totusi ca v-ati pastrat o portita deschisa spre Canada.
Trischa, uitasem, copila ta stie multe litere, felicitari!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui xandrutza_76

Usorlili, e bine totusi ca v-ati pastrat o portita deschisa spre Canada.

Xandrinne si ale ei Raluca (03.08.1997), Narcisa (21.09.2006) si Diana (24.09.2008)

poze cu noi

mai grav este ca doar baietii pot intra oricand in Ca. Eu nu am cetatenie si mi-a expirat si cardul de rezidenta. Deci tre' sa ma port frumos cu amandoi sau macar cu unul din ei ca sa nu raman pe aici daca ni se schimba optiunea vreodata.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari!
Cam liniste pe-aici, pe unde sunteti? Eu citesc despre Dinica, tare trista sunt ca s-a dus...

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput