Albinutze de Mai-Iunie 2009(32)
Raspunsuri - Pagina 8
dani3lla spune:
Multumim de reprimire si complimente
carla un pupic mare pt fete sa treaca febra dar pe bune ,daca nu scade, mergeti la spital sa nu fie ceva mai rau Doamne fereste
Apropo de bau bau am citit ....undeva...chiar nu mai tin minte unde ca se intampla in sarcina, ca e indicat sa te joci cu puiul mic in felul asta pt ca asa prinde incredere ca te vei intoarce cand pleci de langa el si nu va mai plange.Eu ma joc tot timpul cu el asa si nu stiu in ce masura a contribuit cert este ca nu plange cand il las in patut si plec.Se uita dupa mine un pic dupa care se intoarce la jucariile lui.Eu cred ca e foarte important sa-i castigi increderea copilului prin diverse "artificii".
picky ai vrea tu sa aruncam cu rosii pe criza asta dar nu-ti merge![]()

.Ai dreptate fiecare face cum crede ca e mai bine pt copilul lui.Si eu noaptea las o mica "fereastra" la patut sa-l vad(sunt la fel de disperata).Eu am montat in sufragerie patutul pliant pe care il folosesc pt joaca si in care are o sumedenie de jucarele iar cand vad ca se apropie ora de somnic ii dau sa pape dupa care il duc in dormitor la patutul de lemn cu aparatoare evident si plec.Ma mai duc din cand in cand sa vad ce face dar ma uit din usa si nu-l bag in seama decat daca are ceva pe fata respectiv aparatoarele de care trage si pe care la roade de zici ca sunt din ciocolata(asta pt ca in patutul din camera nu exista jucarele de nici un fel).Cand adoarme patutul este deja vandalizat in adevaratul sens al cuvantului.Dar nici nu pot renunta la ele.Cand se intoarce de pe burta pe spate ridica de fund in sus si ...zdrang se arunca in parti lovindu-se evident de gratii
ioana sunt de acord cu ordinea fructe apoi legume.Asa stiam si eu.Mai tarziu in legume se adauga carnea iar in fructe branzica
clody baga si septarii ca joc si eu.La fel face si Denis.Daca incepe sa planga si nu ma duc repede repede in cel mult o secunda e vanat la fata si scoate niste tipete de nu m-ar mira daca ar chema vecinii protectia copilului![]()

serialbastre DA DA DA sunt de acord
DANA mamica fericita de bebe botos Denis Andrei
COPILUL MEU SCUMP
LauraOana spune:
picky vizionat filmulet...inteles putin
sebastian doarme ziua acoperit cu o paturica si noaptea in sac..eu am noroc ca sebastian nu plinge cind il pun la nani...daca plinge dupa 2 min ma duc la el si il mangai pe spate...asa imi adoarme in 2-3 min..tre sa precizez ca doar seara merge treaba...ziulica adoarme doar la san sau in carut...
carla austrieci spun ca abia de la 39°c febra sai dai paracetamol...inrest nimic 

Mami
de Sebastian Gabriel 30.Mai.2009 http://b1.lilypie.com/1dPfp2.png
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=3271029365&ownerId=174883471&albumId=275705303" target="_blank">Burtica si Sebastian
CarlaV spune:

Multumesc tuturor pentru sustinere si ganduri bune.
Sabinei i-a mai scazut febra. Cu Larisa am ajuns la 39.7 fara alte simptome 
. Dr. ei spune ca nu crede sa fie atat de mare de la vaccin, ii mai dau cate ceva si stau cu ochii pe ea. Stiu ca gripa asta porcina nu e cu febra mare, probabil e ceva mai usor.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
cris_82 spune:
ancy........bine ca ati scapat de raceala ca tare pacatoasa mai este
picky..........brotacul meu roade ,musca maraie si capseaza tot ce prinde..si jos avem deja un coltisor de dintisor
,iar vecinul de langa cred ca o sa-si faca cat de curand si el aparitia ca locul e alb.Stii ca eu iti spusesem ca o mai lasam sa se scartaie ca ma descentrase de tot cu statul in brate,dar acuma stie ca nu o las singura si daca dispar din camera de uita dupa mine sa vada unde plec si apoi se intoarce la jucarioarele ei![]()

otilia......ce naiba???nu v-au dat drumul la caldura pe frigula asta??pupam titiza sa se faca bine
carla....off..off,pupam fetele sa treaca febra
Brotacul meu era praf,asa ca am bagat-o la balta si acum face
.Voi le faceti baita in fiecare seara?Eu daca sar o seara de balaceala,parca nu oboseste indeajuns si toata noaptea e de belea maimutica..se trezeste si nici ca vrea sa faca nani
mami de
Miruna(29 mai) 

http://img207.imageshack.us/img207/7853/fotografie0122.jpg
Bebe Beca spune:
Carla, daca in 3 zile nu trece febra, poate ii faci ceva analize de sange. Sa nu fie vreo infectie urinara, de exemplu. La noi a debutat imediat dupa vaccin.
Andreea, noi ii dam sarei premergatorul o data la cateva zile, nu am nimic impotriva lui atata timp cat nu se lasa copilul acolo cu zecile de minute.
Ioana,
Rebeca (16.05.2004) si
Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
roxi2000_ro spune:
Buna seara! Ce ziceti de-o ciocolata calda?V-o ofer cu drag
badriana exact asa e si Ruxi plange daca o pun pe burtica si nu vrea deloc singurica. Felicitari ca ati nimerit asa o asistenta la gradi, chiar ca e o raritate
Carla,
sa treaca febrele si supararile...sa scapati de viroza
Picky,Multumim de lista de alim, sigur am sa iau si eu din ea, chiar ma gandeam la combinatia orez cu cate putin din alta leguma.Dar nu -s de acord cu carnita de porc si alte cateva.Apoi chiar ca sunteti mari
Chiar ma gandeam ca si mie imi plange(urla) pana ma invart de doua ori si-i fac papica...Nu stiu oare cum sa fac sa se mai obisnuiasca cate putin si fara mine in camera...
Dani3lla, fain program aveti...si nu-l crede pe dr ca Sebi dormea toata noaptea de la 3 luni si nu papa mancarica. Felicitari pentru statul pe burtica
Yuppy, chiar asa spun si eu ca in DEX ca e pandemie, adica se acopera o suprafata mare(America, Europa, Africa, nu stiu parca si in Asia au fost cazuri)As putea sa vorbesc de variabilitatea genetica a virusului gripal care a dus la acest nou tip care din definitie duce la pandemie si nu la epidemie ca si celelalte subtipuri din alti ani cu multe cazuri in arii restranse, dar nu vreau sa intru in detalii desi m-ai cam nimerit in domeniu...Scuze, dar chiar sa aduci citate din Dex...
Andreea si la voi zapada? Trimite si-ncoace!Aveti grija de degetel sa nu-l pape tot, sa ramana si la mami
Trimit si revin.
http://community.webshots.com/user/roxi2000_ro
coraly spune:
Carla, asa credeam si eu initial, dar am citit la subiectul de la generale si fetele din america care au facut au zis ca, din contra, e cu febra mare care debuteaza brusc si tuse seaca. Dar nu cred ca e si cazul vostru. Vezi sa nu fie ceva reactie la vaccin. Sunt bbi care fac si febra mare dupa vaccin. De care vaccin i-ai facut?
Eu sunt cobza de racita, cred ca dau in bronsita. Bb mic deocamdata rezista bine, desi am tusit pe el la greu.
Legat de plansul copiilor, ma bag si eu in discutie. Asta si din perspectiva experientei cu primul copil. Nu mi-a placut niciodata sa aud copilul plangand. Totusi, pe la 3 luni, dupa ce ma saturasem sa-l adorm in brate, l-am lasat ziua sa planga cu ochii pe ceas, si ma tot duceeam la el din min in min, dar el oricum plangea. Pana la urma in 2 zile nu a mai plans si a invatat sa se adoarma singur, isi canta:). Dupa 2 luni, a tebuit sa-i monteze branula la mana pt atibiotic si nu am vrut sa-l las singur pt a nu-si misca pansamentul, asa ca l-am adormit in brate, si de atunci ziua tot in brate sau la san a adormit pana la 2 ani, cand trebuia sa ma intorc la servici si l-am invatat treptat sa adoarma fara san, apoi fara brate, dar cu mine langa el si il miscam cu mana. Seara adormea la san, iar mai tarziu l-am invatat sa se culce si singur, dar am renuntat si la acest bun obicei datorita durerilor lui de burtica. Asa ca si acum la aproape 5 ani cineva sta cu el in camera pana adoarme
. El a dormit in camera lui de la nastere, eu in camera lipita auzeam orice zgomot. Pe burta l-am pus de pe la 2,5 luni dar numai la ultima trezire, adica spre dimineata, desi isi intorcea singur capul foarte bine.
Ei, acum sa va zic cum gandesc acum, la al doilea copil.
Unu la mana: nu l-as mai fi putut lasa singur in camera de la inceput. Inca doarme cu noi. Doi la mana, nu mai pot sa-l las sa planga singur. Atunci am condiderat o reusita faptul ca adormea singur, dar acum nu as mai putea lasa bebemicul sa planga disperat nu stiu cate minute. Ei nu plang de rasfat, ci de nevoie. Printre nevoile lor primare se numara si somnul, si multi bebici nu stiu sa se adoarma singuri, trebuie ajutati. Acum folosesc alta metoda. Il tin putin in brate, ii cant, apoi il pun in patut si ii cant si il leagan. Daca plange, il iau sus iar, pana se linisteste. Apoi repet procedura. Cel mai des am repetat-o de vreo 6 ori. Dupa aia va intelege ca trebuie sa adoarma in pat, stiind totusi ca atunci cand plange nu o va face in zadar, ci va fi alinat. Ce vreau sa schimb, e sa nu-l adorm in brate pana la 2 ani![]()
Acum sa vorbim de plans. Plansul are motive. Mai ales daca un copil era linistit si dormea bine, si dintr-o data e altfel, asta arata ca ceva il deranjeaza. Nu exista rasfat la bebelusi, doar nevoi cauzate de foame, sete, durere de burta/dinti, boala, se simte singur, se plictiseste, ii e cald/frig, are scutecul murdar. Desigur, exista si obisnuita de a adormi intr-un anumit fel, sa zicem la san. Pentru asta, se poate face un program de supt. De exemplu, la primul nu-i dadeam sa suga decat la minim 2,5 ore de la ultimul supt (noaptea). Daca se trezea mai repede il adormeam in alte mijloace. Nu am vrut sa-l privez de suptul de noapte pentru ca era slabut. Sau sunt metode de a-l invata sa adoarma fara, daca asta deranjeaza. Dominic se trezea in medie de 3 ori pe noapte pana acum vreo 10 zile, cand a inceput sa aiba un somn haotic, uneori s-a trezit si de 5 ori in primele 4 ore de somn, si m-am tot intrebat ce are, pana cand am vazut ca ii ies dintisorii, si acum stiu ca il doare, si il consolez de fiecare data sau il dau cu dentinox.
Mie mi se pare ciudat cand se plang unele mame ca li se trezesc bebelusii de 2 ori, si tot nu e bine. Al meu cel mare s-a trezit intre 3-8 ori pana la 10 luni, apoi cam de 3 ori pana la 2 ani, de 2 ori pana la 3 ani si de multe ori o data cel putin pana la 4 ani. Au fost si dintii, dar in special din cauza ca il durea burta. Uneori se mai trezeste si acum daca nu i-a cazut ceva bine...
Concluzia ar fi ca fiecare mama trebuie sa-si asculte instinctul, dar sa nu uitati ca ei nu plang niciodata degeaba. Si faptul ca plansul le este alinat de fiecare data ii invata ca nu sunt singuri si se pot baza pe mamica lor.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
cris_82 spune:
Am facut branzica de care zicea Carla si e bunaaa

maine o mozolesc si pe fi-mea oleaca pe botic cu ea![]()
roxi.....o ciocolata calda as vrea si eu...mie mi-e lene sa ma duc la bucatarie iar sa prepar una![]()
mami de
Miruna(29 mai) 

http://img207.imageshack.us/img207/7853/fotografie0122.jpg
roxi2000_ro spune:
Am facut baita.Fetita mea isi papa de zor piciorusul drept,dar inmuiat parca era si mai delicios....
Carla, ai incercat cu comprese cu otet la picioruse sau baita in apa calaie? Sper sa ne dai vesti ca e bine printesica
http://community.webshots.com/user/roxi2000_ro
Bebe Beca spune:
Fetelor, va pup! Mergem la somnic. Aaa , in seara asta am facut mojito. fara alcool insa, virgin mojito. a fost tare bun. Fetele mele s-au jucat, Sara rade atat de frumos cand este Rebeca pe langa ea...
Alina, voi ce faceti?
Dana? Cum se simte Bubu? Nu stiu ce am facut, ce n-am facut, ideea este ca nu am numarul tau de telefon salvat... Poate vezi asta si imi dai un tel, te rog... O sa iti trimit si un e-mail, poate ajunge mai repede la tine. Multa sanatate!
Carla, ce faceti?
Coraly, multa sanatate! Subscriu la cele scrise de tine.
Ioana,
Rebeca (16.05.2004) si
Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca