urmele lasate de cezariana...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by alba

Hallo fetelor! Da in Ro numai taietura pe verticala se face la cezariana ? Orizontala nu ?
Pupici

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
[/quote]

Eu am taietura orizontala. Unii medici, in caz de urgenta, mai fac si taieturi verticale. Asta ca sa nu se complice, am inteles ca e mai usor de facut taietura verticala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catia spune:

eu am nascut pe 11 si burtica am ceva.asta pt ca eu am fost dreapta ianinte.n-am avut decat muschiuleti taota viata mea
astept sa treaca cele 6sapt si ma pun pe sport.imi vreau muschii inapoi.dar sa nu-ti imaginezi o burta de luna mare.
anestezie eu am facut generala si mi-am revenit superbine.dupa 2 ore eram ok.a doua zi deja mergeam.de-asta am si plecat acasa.
multa bafta si bb sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

quote:
Originally posted by alba

quote:
Originally posted by adita

Si eu am nascut prin cezariana si am o burta de zici ca mai am putin si nasc, dar nu cred ca are legatura cu operatia. Am fost grasa dintotdeauna si nici sport nu am facut, asa ca probabil as fi avut aceeasi burta si daca nasteam normal. Singura diferenta e ca la mine taietura fiind pe verticala, se vede oribil. Imaginati-va o ditamai burta si cu o taietura care o strange pe mijloc.

Hallo fetelor! Da in Ro numai taietura pe verticala se face la cezariana ? Orizontala nu ?
Pupici

***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba

La mine a fost o urgenta si de-asta m-au taiat asa. Dar eu nu mai cunosc pe altcineva cu o cezariana mai recenta si taiata pe verticala. Nu cred ca se obisnuieste prea mult asa.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Eu am nascur prin cezariana si a fost foarte, foarte bine. Nu am simtit nimic si m-am refacut deosebit de repede. Este drept nu am luat in greutate decat 12-13 kg. La 11 luni dupa operatie mai am de dat jos 2-3 kg fara sa tin un regim . Mai am ceva burtica dar si mamicile care au nascut normal ziceai ca inca sunt insarcinate in 4-5 luni. Mie doctorul mi-a recomandat sa imi supraveghez greutatea pentru max. 12 kg. in plus.

Am un exemplu in familie : sotia fratelui meu, o tipa cam la 50 kg a nascut de doua ori si de fiecare data a ramas cu burtica ,care dupa aproape un an de zile s-a retras definitiv.

Ideea este ca dupa nastere unii recomada sa-ti pui un brau in jurul mijlocului , alti cred in ideea ca este mai bine ca muschi sa revina in mod natural la starea normala.

In ceea ce priveste pozitia taieturii din cate stiu eu acesta este functie de prezentatia fatului. la mine prezentatia fatului a fost verticala pelvian si operatia este orizontala.

Bafta si toate cele bune. sa auzim numai de bine

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Neaparat burtiera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cat de stransa o suporti si din saptamana in saptamana o mai strangi putin! Ma intelegi ce spun - OBLIGATORIU!!!!!!!!!!!!! Si eu am nascut prin cezariana si nu am nici un pic de burta. A, sa nu uit: si sutienul la fel - sa-l porti la fel si sa-ti ridice sanii pt a nu avea forma aceea lasata dupa ce se termina lapticul Da?

Dar ai grija cu burtiera - sa o cumperi de acum si sa o pui in bagaj!

Pupici, nastere usoara si un bb sanatos si frumos

Mel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Si eu am nascut cu cezariana acum 4 ani si la trei luni dupa purtam hainele si in special blugii dinainte.

Nu am facut nici un fel de sport in timpul sarcinii - dimpotriva am stat numai in pat - iar dupa nastere nu pot spune ca mi-am revenit miraculos. Asa am fost eu, mai greoaie...

Oricum, totul s-a terminat cu bine si asteptam repriza a doua, undeva pe la sfarsitul lui ianuarie

Andra cu burtica de 22 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Fetelor!
Nu depinde numai de organism ci si de varsta... va spun eu din proprie experienta. Prima cezariana am avut-o la 23 de ani si luasem in timpul sarcinii nici mai mult nici mai putin de 28 kile. Da, 28... nu va miratzi. Dupa 3 luni, mi-am putut imbraca hainele de dinainte, fara nici o exceptie. Chiar si sutienele.
A doua cezariana am avut-o la 36 si am luat in timpul sarcinii doar 12 kile. Am avut grija tot timpul sa nu iau prea mult si am reusit. Ei, aflati ca am dat jos 9 kile in primele 2 saptamani si asa am ramas... adica cu 2-3 kile in plus pe care nu le mai pot da nicicum Si a ramas si putina burtica pe care sper sa o dau jos cu exercitii. La 23 de ani, m-am apucat de exercitii imediat, dupa 6 saptamani. Acu' la 36 am incercat in fiecare luna si nu prea mi-a dat voie. Incepea sa ma doara burta si nu ma simteam bine, asa ca a trebuit sa tot aman. Poate de acum incolo.
Nastere usoara si bb-i sanatosi,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Io una n-am fost niciodata slaba ...Ba da , in scoala generala eram o schija cu fundu-napoi...Apoi m-am latit in solduri , da' ziceam ca asta o sa ma ajute la nastere..Si ciu-ciu , ca tot la cutit am ajuns si io...De la 72,5 kg. am ajuns la 94 , 10 kile le-am dat jos in spital ( 9 zile ) apoi incet-incet , fara nici un fel de efort sau gimnastica , am ajuns la 78 si m-am oprit. Deci am ramas cu vreo 5 kile dupa nastere ( + vreo 5 de dinainte !!! ).Fiecare pune in alt loc ...Io pun la fund.
Burtica nu prea am , desi primul soc pe care l-am avut in spital a fost sa ma vad inca cu burta. Nu sunt predispusa la a face burta , in schimb pe 'partea opusa' se pune tot. Totusi , deasupra taieturii ramane putina burtica si se formeaza un mic pliu. Burtiera n-am purtat prea mult ca aveam senzatia ca ma dor matzele..La cezariana nu stiu cat te lasa sa porti burtiera de a doua zi , cat ramai in spital esti sub observatia medicului si tre' sa faci ca el ( io 9 zile n-am putut purta nici kiloti ca stateau pe taietura si dr. nu mi-a dat voie ! ). 6 luni de la cezariana stiu ca nu prea e voie sa faci efort , ce sa mai zic de ex. abdominale ( mie mi-era frica sa nu se rupa ceva in mine ! ). Refacerea in general , e destul de rapida , eee , te mai tine oleaca operatia , da' parca prefer o taietura sus decat 'jos'.
Hai ca m-am intins la povesti !
Sanatate , sarcina usoara si un bebe cu scor 10 !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosica spune:

Am nascut prin cezariana acum opt luni. Dupoa nastere aveam o burtaaaa...ziceai ca mai am un bebe acolo.....bebe a avut 4,200 kg.
Dupa ce am iesit din spital mi-am cumparat de urgenta centura cu chilot special facuta pt sustinerea burtii (are niste intarituri in fata, de fapt o croiala in zig-zag). Pe masura ce burta scadea am schimbat centura cu un nr. mai mic. Si trebuie purtata in permanenta in primele 4 luni, chiar daca este neplacut. Cu gimnastica nu le am asa ca nici nu am facut. Acum burta s-a retras si o am ca inainte( n-am "platfus" la burta dar nici mare nu este; atat cat pot burta bluze deasupra burtii fara sa se vada ceva dizgratios).
Parerea mea este ca purtarea centurii a contat pt ca nu a permis lasarea burtii. Nu te speria, vei reveni la dimensiunile initiale daca perseverezi si nu te lasi pagubasa.
Vorba unui doctor: "Noua luni ti-au trebuit ca sa aduci pe lume un copil - "si sa te si rotunjesti" - noua luni iti vor trebui ca sa revii la forma initiala"

Pupici,
Gogosica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Daca ramii sau nu cu burta depinde de foarte multi factori: starea musculaturii, predispozitie genetica etc. Virsta nu este neaparat un impediment in a-ti reveni, eu am avut prima cezariana la 32 ani si, dupa 30kg depuse in timpul sarcinii, la un an dupa nastere aveam iar 56 kg si nici un pic de burta. E drept ca inainte de sarcina facusem mult sport si am facut destul de regulat si dupa ce am nascut (dupa 6 luni!). Acum sint la a doua sarcina (35 ani), iar m-am bortosit ca un hipopotam, dar sint sigura ca imi voi reveni pentru ca am vointa cind e vorba de asta. In ce priveste centura, si eu stiam ca e obligatorie, cel putin cind am nascut prima data am fost legata peste burta din spital, imediat dupa operatie, cu un fel de briu din bumbac pe care ni-l stringeau de doua ori pe zi (sper sa nu spun prostii, dar cred ca rostul acelui briu este si sa ajute uterul sa-si revina, plus ca durerea post-operatorie e mai usor de suportat daca esti legat la burta). Si cum am iesit din spital mi-am procurat un briu elastic pe care l-am purtat vreo doua luni.
Acum am de gind sa-mi iau din nou o centura postnatala speciala pe care sa o port consecvent, numai ca de la magazin am fost sfatuita sa nu o cumpar acum, pentru ca si astea sint pe marimi, ci sa-mi masor mijlocul dupa ce nasc si sa o iau atunci, ca e destul de scumpa - vreo 800.000 (asta fiind de fapt cea mai ieftina, ca sint si de 2 mil.) si n-are rost sa-mi iau si sa nu o pot folosi.
In concluzie, poti sa-ti revii si dupa cezariana la formele apetisantede dinainte.
Sanatate si succes!
Livia

Mergi la inceput