urmele lasate de cezariana...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

hai sa ma bag si eu in subiect. Am facut cezariana acum 10 luni. Cu anestezie totala a carui fan sunt in ciuda eventualelor complicatii. Taietura este orizontala,o bijuterie ce mai. Am avut mici probleme datorate mie in exclusivitate..adica nu m-am menaajat absolut deloc, am ridicat, nu am stat in pat etc etc. Acum dupa 10 luni nu mai am burta deloc, taietura se estompeaza, amintiri despre nastere cat se poate de placute. Am facut vreo 20 de abdomene in tot timpul asta cred, iar centura nu am purtat nici macar o ora.

nastere usoara!
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Nu cred ca exista nici o legatura intre cezariana si "burtica". Si pe mine ma speria mama, ca ea are burta din cauza cezarianei, dar acum stiu sigur ca de fapt burta ei se datoreaza grasimii (totdeauna a fost supraponderala). Am nascut si eu prin cezariana (nu a fost alegerea mea, copilul era in prezentatie pelviana) si nu am burta deloc. M-am refacut foarte repede dupa operatie, iar crescand copilul, fara nici o alta activitate fizica decat plimbatul lui zilnic in parc, nu numai ca revenisem la greutatea dinainte de sarcina, dar slabisem si mai mult. Dar asta nu imediat, cateva saptamani dupa nastere m-am simtit "greoaie" si mi se parea ca nu incap in nimic! Am inceput din nou sa ma ingras cand am inceput serviciul (deh, munca sedentara!), in loc sa ne plimbam pe jos (cu caruciorul nu ma puteam urca in autobuz si faceam zilnic kilometri) stau toata ziua pe scaun. Acum mi-e greu sa ma mentin la greutatea ideala. Deci, zvonul care circula privind faptul ca femeile se ingrasa cand fac copii nu e adevarat, poate doar in sensul ca incep ele sa se neglijeze in acest moment.
Asa ca nu te speria, vei trece de toate astea si totul va fi bine. In ceea ce priveste "taietura" propriu-zisa, cred ca e bine sa vorbesti cu doctorul de la inceput sa ti-o faca orizontala, ca sa nu ai ce regreta mai tarziu (am auzit tot felul de chestii si e mai bine sa fie lucrurile lamurite de la inceput). Bineinteles, toate astea le-am aflat dupa ce am nascut, din fericire taietura mea e orizontala si abia se mai observa acum.

Sarcina usoara, o nastere usoara, un copil sanatos si tot ce iti doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Eu am 31 de ani si am nascut prin cezariana acum exact 12 saptamani.Nu am pus decat 9 kg in timpul sarcinii, nu-s vreo grasuta de felul meu, asa ca m-am si mirat ca am dat jos totul in 11 saptamani.Burtica mai am ceva, nu e vizibila decat in slip, dar deja port pantalonii si mai ales fustele de dinaintea sarcinii.Taietura a fost orizontala, subtire, acum se mai vede putin, dar nu mai e rosie.Am purtat si eu burtiera din a 5-a saptamana dupa nastere (pana atunci n-am indraznit, ca ma durea zona taieturii)si sa stii ca burta s-a retras mai repede.De o saptamana, am inceput sa fac si "abdomene', 15 pe zi deocamdata, ca asa a zis doctorul.
Referitor la anestezia folosita: eu am avut rahianestezie, pentru ca ginecologul meu nu e de acord cu peridurala, si am facut prostia sa-mi misc capul dupa operatie, asa ca am avut timp de 6 zile niste dureri atroce de cap, nu puteam nici sa stau in fund.Au trecut pana la urma, dar m-au chinuit ca naiba.In orice caz, nu as fi vrut sa fac anestezie totala, pentru ca eram prea nerabdatoare sa-mi vad bebele.
Si curaj, cezariana nu-i chiar ataat de grea cum se crede !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu am facut cezariana si nu mai am burta( depinde ce intelegem prin burta, eu inteleg sa p[oti sa vezi ceva din parul pubian in tipmp ce stai dreapta...)
dar eu am vergeturi, asa ca tot nu port haine cu buricul gol....

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Multumesc, fetelor, m-am mai linistit putin. Eu nu am pus pe mine prea multe kilograme, adica 10, si nici nu am fost prea rotunda inainte de a ramane gravida, asa ca sperante sa scap fara prea mari "urme" exista, din cate inteleg. Am sa-mi cumpar si centura post-natala, si Doamne ajuta in rest... cum o fi o fi, principalul e sa fim noi doi sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Si eu am nascut prin cezariana exact acum 7 saptamani. Am luat 31 kg in timpul sarcinii si imediat dupa nastere , a doua zi, obsedata fiind de greutatea mea, am zis sa ma cantaresc. M-am socat, aveam chiar mai mult cu un kg decat inainte de a ma interna,asta fiind de la lichidele administrate tot timpul travaliului. Eu ma urcasem pe cantar, increzatoare, in mintea mea credeam ca am scapat de vreo 8 kg dupa nastere. Si de unde..pusesem inca unul!
In sfarsit, dupa 2 saptamani aveam cu 11 kg mai putin , iar acum sper sa scap de cele 20 kg pe care le mai am in plus. Fac totusi o greseala, mananc dulciuri f multe, cred ca din cauza oboselii.
Cta despre burtiera, nu mi-a spus nimeni la spital sa port, eu am citit pe forum si mi-au mai spus si 2 prietene ca e bine sa porti sa nu ramai cu burta. Vreau sa spun ca nu o port zilnic, ma strange, burta mai am, e destula, dar totusi nu e asa mare, grasimea o am pe fund si pe picioare.
Pot sa dau un exemplu pozitiv, cumnata mea a nascut prin cezariana, a luat 26 kg, avea un burtoi urias si dupa nastere, a purtat burtiera si cred ca a scapat de toate kg in 2-3 luni, nu-mi amintesc exact. Si de atunci au trecut 10 ani si ea nu are absolut deloc burta nici acum.

Mergi la inceput