Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (42)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Sensibila Felicitari, pt ! Sa fie sanatoasa si sa se nasca la termen!
Ellanik ma bucur ca sotul e acasa, si mai ales ca se simte bine. Asa si trebuie..
Asa e, eu dau tortul..ma gandeam ca te referi la faptul ca stiu sa fac torturi.
honeybaby da, asa e..numai ca de cateva zile am inceput sa pap si dulce.
Andira super tari, perlele Irinei! Abia astept si ale Ioanei.
oanaiacovita pe 9 Noiembrie merg la eco, sa speram ca ne va arata. (am mai spus cand, sa speram ca voi afla caruciorul )

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justin(a)

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 16+ - JUSTIN/JUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia13 spune:

Buna seara burticute am intrat sa schimb si eu samnatura. IOANACT, eu folosesc paradontax de ceva vreme la recomandarea medicului stomatolog dinainte sa fiu gravida, dar mi s-a spus sa ma spal cu ea la 2, 3 zile in rest cu pasta normala, am folosit un timp si bicarbonat da nu a avut cine stie ce efect, acum depinde de la caz la caz.Oricum esti tare draguta cum ai cautat tu pe net. SAMARIA< CASTELANA, nu imi fac cine stie ce griji de lesin ca ma gandesc ca din caua frigului, dar cine stie?, oricum azi mi-am facut analizele la sange sa vad in ce stadiu sunt. CRISTINA<bine ai venit iti zic si eu cu intarziere.ELLA< ziceai ca ai sa-mi dai ceva inform. astept sa-mi lasi un PM sau pe mess. ofline. Mai am de recuperat ma duc sa mai citesc

Delia13 21+ David Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Am mai gasit ceva interesant si postez aici ca sa stim ce neplaceri se mai pot instala in acest al doilea trimestru al sarcinii si cum le putem ameliora.

Desi mai usor de "traversat", al doilea trimestru de sarcina are si el neplacerile lui.

Constipatia, arsurile la stomac si indigestia
Progesteronul, hormonul sarcinii, relaxeaza musculatura intestinului, fapt care incetineste miscarea acestuia determinand constipatia. O dieta cu un continut bogat in fibre ar trebui sa rezolve problema. In acelasi timp, bea multa apa si fa cu regularitate exercitii usoare, cum ar fi o plimbare. Evita laxativele!
Din cauza abdomenului marit poti avea arsuri la stomac si indigestie. Arsurile le simti ca pe niste dureri sub forma de arsura in abdomenul superior.
In astfel de cazuri, evita mesele abundente, condimentele si prajelile si bea lapte cald. De ajutor este si pozitia in pat, cu capul cat mai ridicat, sprijinit de mai multe perne.

Mancarimi ale pielii
Esti in perioada in care pielea ta se intinde foarte mult pentru a putea face loc copilului, placentei si lichidului amniotic. Unde mai pui ca si organele tale interne tot acolo sunt, iar kilogramele in plus se vad tot mai clar. Toate acestea ti-ar putea da o senzatie de mancarime.
Este indicat sa te ungi cat poti de des cu crema hidratanta sau cu ulei pentru copii si disconfortul va disparea. Atentie! Daca mancarimea se generalizeaza, poate semnifica o suferinta hepatica. Intreaba doctorul.

Urinari dese
Uterul tau este cat o minge de fotbal si a inceput sa apese tare pe vezica. De aceea, vei urina mai des. Daca urinatul iti strica somnul noptii, incearca sa eviti consumul exagerat de lichide seara.
Trebuie sa stii ca urinatul frecvent devine o problema daca simti usturime sau durere la urinat. In acest caz, mergi la doctor.

Retentia de lichide
Gleznele si fata ti se umfla din cauza retentiei de lichide, iar principalul vinovat de acest disconfort este consumul de sare. Incearca pe cat poti sa elimini sarea din alimentatie.
Foarte bun in aceste cazuri este ceaiul de macese. Bea-l in loc de apa si te va ajuta sa elimini lichidele din organism. In plus, in aceasta perioada esti predispusa la infectii urinare, iar antidotul este...tot apa.

Sangerari ale gingiilor

In urma unui periaj mai drastic al dintilor, ai putea observa o sangerare a gingiilor. Acest lucru se intampla din cauza volumului mult mai mare de sange pe care il produce organismul tau.
Foloseste ata dentara pentru a curata resturile de mancare dintre dinti si nu ezita sa mergi la stomatolog. Tratamentul este gratuit in timpul sarcinii, dar nu trebuie sa faci ecografii sau anestezie generala.

Atentie la vergeturi!
Spuneam ca pielea se intinde foarte mult in aceasta perioada, existand astfel riscul aparitiei vergeturilor pe solduri, sani, abdomen si coaste. Din pacate, acolo unde apar, pielea nu se mai reface.
Preventiv insa, obisnuieste-te sa te ungi zilnic cu o crema hidratanta sau unguente speciale pentru vergeturi. Daca mama ta nu are vergeturi, asta nu inseamna ca si tu vei fi ferita sa acestea.

Dar, crede-ma, efortul acestor 9 luni chiar merita, indiferent ce transfomari aduc ele.

Mami de Luca si19+ cu

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle_sf spune:

Buna seara, fetele! Eu de ieri dimineata sunt in spital, dar maine merg acasa. M-am speriat ieri dimineata, aveam scurgeri maronii, sunat doct, internat... Faza e ca au trecut cum au venit, ieri pe la amiaza deja erau din nou la culoarea normala... Doctorul meu zice ca imi place mie la spital si ca daca vreau, ma tine pana nasc (bleaaaahhh, Doamne fereste!) Si uite asa ieri am facut si eco si am aflat insfarsit ca voi avea FETITAAAAAAA!!!!! Imi pare rau ca nu pot sa pun multi smiley fericiti, va scriu de pe telefon. Totul e bine, dimensiuni normale pt 18 saptamani. Deja mi-e mila de bietul tati care o sa aiba doua berbecute in casa. Va pup, abia astept sa scap de aici, cica e carantina, dar nu stiu cum mama naibii lasa sa intre cate o tiganca care vinde papuci, in fine, te oripileaza complet spitalul. noapte buna, burtici si bebici!

cu bebica de 18+
cum creste bebelusul meu drag

Mergi la inceput

Si inca una de... sezon:

RACEALA IN TIMPUL SARCINII

Ca viitoare mamica, sistemul tau imunitar este mai scazut, ceea ce te face sa fii mai vulnerabila la infectii de tot felul, dar mai ales la raceala.
De aceea, simptomele acestei, mai ales cand este mai puternica (febra, durere de cap, friguri, oboseala si lipsa apetitului) te pot lasa fara vlaga.
Raceala de natura virotica se manifesta prin dureri de gat sau inrosirea acestuia, dureri de cap si febra, infundarea nasului sau scurgerea de secretii nazale, stranut si respiratie dificila pe nas. Dureaza intre 2 si 14 zile. In cazul in care tine mai mult de 2 saptamani, putem vorbi de o alergie.
Poti ajuta la cresterea sistemului imunitar printr-o dieta sanatoasa, cu multe fructe si vegetale proaspete. Acestea contin vitamine (de exemplu vitamina C) care vor ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. De asemenea, poti lua suplimente de vitamine si minerale, admise si gravidelor.
Atentie! Nu lua doze mari de vitamina C. Potrivit medicilor, doza zilnica recomandata unei gravide este de 60 mg. In plus, odihneste-te cat mai mult si mentine la minim nivelul de stres.

Ameliorarea simptomelor gripei

Exista multe modalitati naturale:
Consuma multe fructe si vegetale proaspete. Acestea iti vor asigura necesarul de vitamine si minerale.
Daca ai nasul infundat, incearca sa faci o infuzie cu aburi. Acopera-ti capul cu un prosop si stai cu fata deasupra unui vas cu apa fierbinte. Vei obtine rezultate mai bune daca vei pune in apa cateva picaturi de eucalipt.
O gargara cu apa sarata te poate ajuta daca ai gatul infectat.
Odihneste-te cat mai mult - somnul ajuta organismul sa se vindece.
Bea multe lichide, mai ales daca ai febra, pentru a evita deshidratarea. Consuma sucuri bogate in vitamina C, cum ar fi cele de portocale, care te vor ajuta sa scapi de infectie, in timp ce ceaiurile calde (in special de macese, este bogat in vitamina C, ) cu lamaie si miere iti vor ajuta gatul inflamat.

Ce medicamente poti lua

Avand in vedere ca esti insarcinata, nu trebuie sa cumperi niciun medicament fara a consulta in prealabil medicul ginecolog/de familie sau farmacistul. Cele mai multe nu sunt recomandate gravidelor, deoarece contin substante care pot afecta dezvoltarea si sanatatea bebelusului. Unele medicamente contin cofeina sau chiar alcool.
"In situatia in care gravida dezvolta o viroza respiratorie mai puternica, poate lua preparatele uzuale gen Coldrex, Strepsils, Paracetamol sinus etc., insa nu mai mult de 1 gram pe zi si nu mai mult de 5 zile", explica dr. Magda Carauleanu, medic primat obstetrica-ginecologie in cadrul clinicii Dr. Carauleanu, din Iasi.

De evitat!

Aspirina trebuie evitata deoarece in primele saptamani de sarcina poate afecta dezvoltarea fatului iar in ultimele luni de graviditate poate avea consecinte negative asupra debutului si duratei travaliului. De asemenea, trebuie evitat si Ibuprofenul. "In principiu, sunt bine de evitat tratamentele intensive sau prelungite, mai ales in primul trimestru de sarcina", atentioneaza dr. Magda Magda Carauleanu.

Nu uita! In timpul sarcinii nu ai voie sa faci vaccinul antigripal fara avizul doctorului.

Daca gripa persista si nu da semne de ameliorare, trebuie sa apelezi la medicul de familie pentru a vedea daca nu cumva ai o infectie secundara (de exemplu, in piept) care necesita tratament. Este bine sa apelezi la medic ori de cate ori sanatatea ta te ingrijoreaza. Discutand cu medicul vei fi mai linistita, chiar daca ingrijorarea ta era minora. Nu uita sa mentionezi ca esti insarcinata.

Doctorul imi recomanda antibiotice - sunt sigure pentru bebelusul meu?
Sunt multe antibiotice care pot fi luate fara nicio problema in timpul sarcinii, insa unele sunt interzise. Fii sigura ca doctorul la care mergi stie ca esti insarcinata inainte de a-ti prescrie anumite antibiotice. De exemplu, penicilina e sigura, dar tetraciclina poate cauza anumite anormalitati fetale in primele luni ale sarcinii.

Cum scapi de febra
Paracetamolul este cunoscut ca fiind un medicament sigur in timpul sarcinii si poate fi administrat pentru diminuarea febrei. In cazul racelii, se recomanda patru doze de paracetamol (500 mg-1 g), la sase ore. Pe cat posibil, este bine sa eviti utilizarea frecventa a paracetamolului, mai ales in ultimele luni de sarcina. Conform unor studii, gravidele care iau paracetamol frecvent risca sa nasca bebelusi cu probleme respiratorii.
"Tot impotriva febrei, gravida poate lua si Ampicilina, cate 2 grame pe zi. Este bine ca ampicilina sa fie asociata si cu asociat Vitamina C, multe fructe (citrice) si lichide calde. Nu sunt recomandate baile foarte fierbinti", adauga dr. Carauleanu.

Gripa il va afecta pe bebelus?
Oricat de inconfortabila ar fi raceala, ea nu il va afecta pe bebelus, atata timp cat respecti sfatul medicului. In interiorul uterului, fatul este bine protejat de virus. Important este sa te odihnesti cat mai mult si sa reincepi activitatea la serviciu numai dupa ce ti-ai revenit complet.

Mami de Luca si19+ cu

Mergi la inceput

Michelle sa fie sanatoasa fetita din burtica si sa se nasca la termen!

Mami de Luca si19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Alina, eu am zis ca nu am apucat sa recuperez tot.Scuze.

Rebiana
Apropo,am pus pe docs listuta ta si am pus-o si pe a mea, facuta in mare dupa prima postata de tine si dupa altele ce le aveam salvate.

Michelle felicitari si tie pentru codite.
Mama mama dar ce multe codite au aparut, pare-mi-se ca sunt mai timide.

Oana 23+ Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia13 spune:

SENSIBILA SI MICHELLE felicitari pt pasarici.. Din cate vad mai toate fetele care ne-au tinut in suspans cu carucioru au fetite.Michelle , imi pare rau ca ai fost in spital , dar totu e bine cand se termina cu bine , maine vii acasa.ELLA, acum am citit si de sotul tau,stiu cum e cu rinichii si tatal meu a tot avut pietre, bine ca acum e venit acasa si e bine.

Delia13 21+ David Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanaiacovita
Rebiana
Apropo,am pus pe docs listuta ta si am pus-o si pe a mea, facuta in mare dupa prima postata de tine si dupa altele ce le aveam salvate.

Foarte bine, asa stim unde sa le gasim; mai adaugam ceva util sau "bifam" ce-am mai luat!
Eu am o teama ciudata de a cumpara ceva din cauza problemelor cu sarcina insa am marele noroc de a avea f multe lucruri de la Luca; unele sunt aproape noi, altele sunt in stare buna! Am mai primit de la o cunostinta din Spania alte lucruri; mama mi-a zis ca are si ea o gramada. De aceea nici n-am avut tentatia... insa cum ajung in luna a saptea cum "deschid sezonul de cumparaturi" in cazul meu.

Mami de Luca si19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Rebiana eu am luat ce stiu ca imi doream pentru bebe. Ramane carutul care e cel mai costisitor, si apoi incep sa iau de pe listuta.

Pupicei la toate burticutele si noapte buna!

Oana 23+ Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput