Virusul H1N1
Raspunsuri - Pagina 9
maminuta spune:
Tisina...cind tu faci niste afirmatii si presa denatureaza,normal ca ti se acreste.Eu consider ca omul asta este unul dintre oamenii care chiar se gindesc la noi,sa tina lucrurile sub control.
In tara asta in care toate merg dea-ndoaselea,eu personal am toata stima si pt Strainu Cercel si pt toti ceilalti epidemiologi.
Conform Institutului European pentru Prevenirea si Combaterea Bolilor exista 2 virusi: AH1N1 virusul responsabil de gripele sezoniere, iar AH1N1v virusul pandemic care provoaca gripa noua.
In Romania,la momentul acesta avem AH1N1.
Vaccinul de la Cantacuzino se face pentru acest tip de virus.
dayanara spune:
aici simptomele ni le.au descris exact cum a spus anca
febra mare si brusca, tuse...si restul prin care a trecut si ea si fata
roxana 19+ arthur martin si ivan leonard(2.12.2006)
POZE
Happiness_4_us spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui delsim
Nu are cum ginecologul sa stie ca sigur din cauza asta s-a intamplat asta. Sunt un milioan de alte cauze. Si eu tot in luna 4 sunt, am facut antigripalul obisnuit si nu am patit nimic. Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
In revista Mami pe okt scrie clar ca se pot vaccina antigripal, femeile insarcinate si cele care alapteaza.
SI mai scrie ca daca se vaccineaza femeia insarcinata, copilul are si el imunitate pana la 6 luni.
Si eu stiam ca nu este indicata vaccinarea de nici un fel in timpul sarcinii.
Acum, Dumnezeu cu mila!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
herra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli Cristina, mastile te apara de bacterii, nu de virusi, aia se plimba nestingheriti. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
a, daa?
pai atunci oamenii din ucraina pe care i-am vazut la tv purtandu-le...
si am mai citit si o stire pe realitatea.net ca in bucuresti au inceput sa imparta masti la intrarea in scoli sau licee...
sirimie spune:
Eu cred asa: nu e cazul sa fie panica dar nici sa se minimizeze. Inca nu este epidemie iar autoritatile incearca sa evite epidemia, pentru asta toate locurile unde apare gripa sint izolate, scolile sint inchise. Dar nici sa spui ca o sa scapi ca de obicei daca te imbolnavesti de gripa porcina. Sau ca nu te vaccinezi ca nu cumva sa cistige companiile farmaceutice (de data asta chestia asta nu are nici un fundament, vaccinul e facut la Cantacuzino care e o institutie de stat, cel mult cistiga statul ceva)
Alte informatii care au aparut si la celalalt topic (ar trebui sa intereseze mai mult informatiile astea in luarea deciziei si mai putin ce spune cineva pe forum ca va face)
www.who.int/csr/disease/swineflu/frequently_asked_questions/vaccine_preparedness/production_availability/en/index.html" target="_blank">Production and availability of pandemic influenza A (H1N1) vaccines
www.who.int/csr/disease/swineflu/frequently_asked_questions/vaccine_preparedness/safety_approval/en/index.html" target="_blank">Safety and approval of pandemic influenza A (H1N1) vaccines
www.cdc.gov/h1n1flu/vaccination/vaccine_safety_qa.htm" target="_blank">General Questions and Answers on 2009 H1N1 Influenza Vaccine Safety
Si ce sustine cineva la tembelizor in SUA:
www.cbsnews.com/stories/2009/08/17/earlyshow/health/main5246940.shtml" target="_blank">Weighing Possible H1N1 Vaccine Risks
http://clinicaltrials.gov/ct2/results?term=Influenza+vaccine%2C+H1N1
www.fda.gov
www.pentruviatacluj.ro/articole-si-scrisori/35-noutati-despre-gripa-porcina-si-vaccinarea-impotriva-gripei-porcine" target="_blank">Noutati despre gripa porcina si vaccinarea impotriva gripei porcine
www.romedic.ro/agentia-europeana-pentru-medicamente-da-unda-verde-pentru-doua-vaccinuri-anti-h1n1-0N14694" target="_blank">Agentia Europeana pentru Medicamente da unda verde pentru doua vaccinuri anti-H1N1
Pandemrix
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/H-832-ro1.pdf
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00980850?term=Pandemrix&rank=1
The vaccine consists of a suspension vial with the H5N1 antigen and an oil–in-water emulsion vial
with the AS03 adjuvant, which are mixed extemporaneously. Thiomersal, 10 #956;g/ml (5 #956;g per dose), is
added because of the multi-dose presentation.
Each 0.5 ml dose of vaccine has the following composition:
Active Ingredient:
Purified antigen fractions of inactivated split virion
A/Vietnam/1194/2004 NIBRG-14 (H5N1) 3.75 #956;g HA
Adjuvant:
Squalene 10.68 mg
Alpha-tocopherol 11.86 mg
Polysorbate 80 4.86 mg
Other Ingredients:
Octoxynol 10
Sodium chloride
Disodium phosphate
Potassium dihydrogen phosphate
Potassium chloride
Magnesium chloride
Thiomersal
Water for injections
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/H-832-en6.pdf
Focetria
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/H-710-ro1.pdf
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00914771?term=Focetria&rank=1
Vaccinuri macheta care au fost autorizate:
Comisia Europeana a acordat autorizatii de punere pe piata pentru 4 vaccinuri macheta:
• Celvapan, al companiei Baxter AG
• Daronrix, al companiei GlaxiSmithKline Biologicals
• Focetria, al companiei Novartis Vaccines and Diagnostics
• Pandemrix, al companiei GlaxoSmithKlein Biologicals
Trei dintre aceste vaccinuri, Daronrix, Focetria si Pandemrix, contin “adjuvanti”, compusi care se introduc cu tulpina de vaccin pentru a ajuta la stimularea unui raspuns mai bun. Toate vaccinurile macheta au fost preparate cu o tulpina H5N1 a virusului gripal, care trebuie schimbata acum cu tulpina H1N1 care produce pandemia actuala.
Toate vaccinurile macheta au fost preparate cu o tulpina H5N1 a virusului gripal, care trebuie schimbata acum cu tulpina H1N1 care produce pandemia actuala.
http://www.emedic.ro/Articole/2092.htm
Informatiile astea ar trebui sa fie hotaritoare in decizia de a vaccina sau nu, si nu ce zice unul sau altul ca face sau ca nu face.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Deborah77 spune:
Eu mai am o nelamurire: de unde stim ca nu am avut deja gripa asta, intr-o forma usoara care sa nu necesite internare? La sfarsitul lui iunie am venit din Bulgaria cu o raceala care m-a tinut vreo 3 saptamani; am avut si muci, si tuse, si stari febrile. Cand intr-un tarziu, exasperata, am ajuns la Medicover, m-au banuit de pneumonie, dar nu si-a pus nimeni problema de gripa, desi incepuse deja isteria. E drept ca nimeni din jurul meu nu s-a imbolnavit, desi am fost la servici ca de obicei. Copilul a fost putin bolnav, cu febra si muci, cu cateva zile inaintea mea...dar na, el a mic, piscina era rece...nimic neobisnuit.
Apoi, acum 2 saptamani, tot copilul a luat de la gradi un virus ceva, dr l-a tratat de laringita. Dar a avut si ceva febra, si diaree, si lipsa poftei de mancare, si tuse seaca...si am luat si eu si taica-su febra si diareea de la el. A, si am ajuns si la spital intr-o seara cu stare de sufocare, tegumente vinetii si inimioara batand ca la balamuc. Iarasi, nimeni nu si-a pus problema de gripa.
adialex spune:
exact asta ma gandeam si eu, de aia am intrebat-o si pe anca daca e posibil ca unu sa faca si altul nu; acum 2 sapt am avut o raceala groaznica, cu toate simptomele descrise la porcina(nu stiu daca am avut febra, nu m-am termometizat) ; m-a tinut 14 zile cu totul, complicatia a fost ca am facut otita la ambele urechi, cu antibiotic si tot tacamul; prima sapt am venit la serv, asa rau cum eram, nu m-am gandit la porcina si nici nu incepuse nebunia, imediat dupa aceea a aparut; oricum, nu am imbolnavit decat 2 colege, dar sot, copil, nimik, nici macar un stranut;
pt otita am fost la camera de garda, sambata trecuta, eram coapta de racita, nu mi-a zis nimeni nimik de porcina; asa ca e posibil sa fi avut porcina asta si eu habar n-am avut....
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui herra
a, daa? pai atunci oamenii din ucraina pe care i-am vazut la tv purtandu-le... si am mai citit si o stire pe realitatea.net ca in bucuresti au inceput sa imparta masti la intrarea in scoli sau licee... |
Pe noi ne-au informat frumos ca nu trebuie sa ne agitam cu mastile, nu ne protejeaza anti-viral.
Eu ce sa zic, avem aici zeci de mii de cazuri (daca nu au ajuns deja la sute de mii) statisitic vorbind fiecare persoana neinfestata cunoaste cel putin 2 persoane care au avut swine flu. Vecinii mei au avut, fetita lor de un an, fetita prietenei mele de 2 ani, seful meu...
Am vorbit si eu de curand cu o prietena din Romania care mi-a zis ce se intampla acolo, cum baga media groaza in oamenii. Eu cu mana pe inima spun, scenarita e in floare la tv.
Acum sa nu credeti ca nu dau importanta insa cazurile de deces la persoane care nu au alte probleme de sanatate sunt putine. Normal o sa ziceti, nu vreau sa fie copilul meu un caz. Firesc, asa gandesc si eu, insa in momentul de fata sunt intr-o tara care are cu zeci de mii mai multe cazuri de swine flu decat Romania.
Eu admir cum au gestionat ei epidemia, fara panica, strict informativ, au explicat, exista hot line unde poti suna 24 din 24 sa descrii ce simptome ai... Sincer eu m-am calmat, stiu sigur ca cineva de la noi din familie va avea gripa, sper ca vom fi noi adultii insa si daca sunt copiii stiu unde sa merg si ce sa fac.
Cred ca asta e important, lipsa de panica si capacitatea de a te organiza, de a stii pana cand poti sta acasa si cand sa mergi la spital.
Despre vaccin nu zic nimic, nu ni s-a oferit inca, cand ni se va oferi voi decide daca il fac sau nu, momentan nu cred.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)