Virusul H1N1

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Anca, multa, multa sanatate! Ce bine ca ai actionat rapid.

Si eu am facut vaccinul antigripal in luna a cincea de sarcina si totul a fost bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Fetelor, eu m-am bucurat ca nu mi-au tinut fetita internata la spital. Detest spitalele!
Nu stiu de ce au procedat asa, dar ne-au trimis acasa cu prescriptia. Era inca foarte dimineata, in jur de 4 AM cand am plecat de la spital si, desi am umblat vreo ora cu fetita adormita in spate pe bancheta, in scaunelul ei, sa incerc sa gasesc o farmacie deschisa la ora aceea, nu am gasit niciuna. Am venit cu ea acasa, i-am mai dat o doza de antitermic, si am culcat-o.
Iar la 8 AM am fugit la prima farmacie deschisa sa-i iau medicamentele.

A fost si mai "fun" cand farmacista mi-a spus ca nu mai au in stock Tamiflu (back order la compania producatoare) in doze pentru copii si ca, data fiind situatia, a trebuit sa-mi concocteze ea dozajul pentru Anna dintr-un Tamiflu dozat pentru adulti. Mai mult, a completat spunand ca e prima oara cand face lucrul asta fiindca eram primii pacienti cu reteta de Tamiflu. Fun, fun, ce mai! 2 ore am stat dupa cele 2 medicamente.

Mie, personal, acest Tamiflu mi se pare de-a dreptul miraculos. Diminueaza la minim efectele gripei, gen mucisori, febra, tuse, starea aia de cacao. In nebunia mea, nici nu mi-am inchipuit ca ar fi existat riscul la pitica mea sa fie alergica la acest medicament si sa pateasca ceva mai rau... Doamne fereste! Bine ca nici nu m-am gandit la asa ceva. Si bine ca Anna mea nu-i alergica la el!

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Le meilleur moyen de réaliser ses ręves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Am facut gripa data de H1N1. Fac gripa foarte rar, in ultimii 20 de ani am avut gripa de doua ori. De data asta m-a dat gata. Cel mai suparator in toata afacerea este tusea, accesele de tuse imi sug toata energia. Febra n-am avut decit o data, in rest toate simptomele. Nu am ajuns la medic, am intrat pe site-ul guvernului, unde am aflat ca trebuie tratata ca o gripa obisnuita, doar daca se agraveaza trebuie vizitat doctorul. A trebuit sa ajung la serviciu in ultimele zile de gripa, dar m-am tinut la distanta de colegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Si eu am tusit. Din toti rarunchii! Aveam senzatia ca tusea-mi reverbereaza pana in creier.
Eu am luat Tylenol cu codeina de la farmacie. (Nu trebuie prescriptie pentru asta) Numai noaptea fiindca da somnolenta. Asa am reusit sa ma odihnesc cat de cat.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Le meilleur moyen de réaliser ses ręves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Apropo de vaccinare contra acestui virus,postez citeva articole care au facut vilva :

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,656028,00.html

Medicina clasei de rând. Cetatenii germani, nemultumiti de vaccinul alternativ împotriva gripei porcine pentru politicieni

Germania este în mare framântare din pricina vaccinarii planificate împotriva gripei porcine. Limitarea pagubelor se numeste jocul de la Berlin de luni, în care politicienii se grabesc sa nege ca beneficiaza de un vaccin mai bun si mai sigur, în comparatie cu restul populatiei. Primele 50 milioane de doze au ajuns luni în Germania.
S-ar putea crede ca sosirea în Germania a primelor 50 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine poate fi motiv de sarbatoare. Dar dupa stirile de ultima ora din week-end, cum ca oficialilor guvernamentali de prim rang de la Berlin li se va administra un vaccin alternativ – considerat în general ca fiind mai sigur – s-a iscat o dezbatere despre un presupus sistem medical pe doua categorii.
SPIEGEL a relatat în week-end ca Angela Merkel, cancelar, o serie de ministri si alti oficiali guvernamentali vor beneficia de un vaccin produs de compania farmaceutica Baxter – acelasi vaccin pentru care a optat armata germana dupa cum s-a relatat saptamâna trecuta.
Tabloidul de larga circulatie Bild a zugravit toata povestea pe prima pagina de luni, asigurându-si cititorii ca „specialistii acuza guvernul” de oferirea germanilor de rând a unui tip de „medicina pentru clasa de rând”.

Febra si dureri de cap

Controversa se axeaza pe un aditiv inclus în vaccinul produs de gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline. Aditivul include o tulpina inactiva a întregului virus gripal, spre deosebire de fragmente de virus. Criticii spun ca aditivul poate creste riscul de reactii adverse la vaccinul gripal, cum ar fi febra si dureri de cap.
Dimpotriva sustinatorii sustin ca aditivul este sigur, iar utilizarea sa permite producatorului de medicamente sa fabrice rapid mai multe doze de vaccin. Articolul din SPIEGEL a mentionat ca vaccinul GlaxoSmithKline, cu aditiv, a fost supus mai multor teste decât versiunea Baxter.
Un purtator de cuvânt al Ministerului de Interne a relatat pentru SPIEGEL ca vaccinul Baxter a fost comandat pentru toate ministerele si alte agentii, precum si pentru angajatii Institutului Paul Ehrlich, autoritatea responsabila pentru aprobarea vaccinurilor.

Purtatorul de cuvânt al dnei Merkel, Ulrich Wilhelm, a negat luni ca acesteia i s-ar fi administrat un vaccin diferit de cel disponibil pentru populatia de rând. El a declarat ca vaccinul Baxter a fost comandat acum patru luni, ca parte a unui acord încheiat în urmacu un an si nu are nimic de-a face cu preocuparile recente legate de vaccinul GlaxoSmithKline.

Medicina pentru clasa de rând

Cu toate acestea, s-au ridicat unele voci. Potrivit specialistului medical al Partidului Verde, Biggi Bender, vaccinurile separate înseamna
„riscuri mari pentru oameni, riscuri reduse pentru guvern. Nu e posibil ca într-o democratie sa existe acest tip de medicina pentru clasa de rând”.
si medicii de frunte s-au plâns de vaccinarea planificata Seful Institutului de IgienA; Si Sanatate Publica de la Universitatea din Bonn, Martin Exner, a declarat:
„Faptul ca politicienii si functionarii publici de prim rang din ministere vor fi vaccinati cu un alt vaccin decât ceilalti oameni este un semn înspaimântator. Politicienii trebuie sa primeasca si ei ceea ce recomanda”.
Virusologul Alexander Kekulé Hall de la Spitalul Universitar a declarat ca
„vaccinarea cu un alt vaccin a membrilor Guvernului Federal si a autoritatilor este scandaloasa
La rândul sau, si Ministerul de Interne a respins criticile acide. Un purtator de cuvânt al ministrului de Interne, Wolfgang Schäuble, a subliniat ca la vremea când s-a comandat vaccinul Baxter, diferentele dintre cele doua vaccinuri înca nu reprezentau o problema.Institutul Paul Ehrlich si-a sustinut în repetate rânduri decizia de a oferi populatiei versiunea GlaxoSmithKline, cunoscuta sub numele de Pandemrix.

„Presupusa amenintare”

Germania nu este singurul guvern care încearca sa stapâneasca un posibil focar de gripa porcina – numele raspândit, desi inexact pentru virusul gripal H1N1. În ultimele sa;ptamâni, Marea Britanie a înregistrat o crestere a numarului de cazuri. Prin urmare, tara a achizitionat 60 milioane de doze de Pandemrix. De la aparitia gripei porcine, au murit mai multi oameni din SUA care prezentau simptome specifice, determinând guvernul sa achizitioneze 251 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine de la diversi producatori. Agentia Europeana pentru Medicamente a aprobat recent utilizarea vaccinului Pandemrix, pe fondul îngrijorarii pentru sezonul de iarna care se apropie si cresterea prevazuta a cazurilor de gripa porcina.

Unii politicieni germani s-au alaturat cancelarului Merkel, declarând ca nu opteaza pentru vaccinul alternativ. Ministrul Sanatatii, Ulla Schmidt, a declarat în Bild, „Eu ma voi vaccina cu acelasi vaccin ca restul populatiei. Este exact ca celalalt vaccin aprobat, sigur si eficient”.
Scandalul din week-end a înabusit o a doua dezbatere, dezlantuita în ultimele saptamâni în Statele Unite si care a avut ecou si aici, în Germania: daca un astfel de program masiv de vaccinare este în primul rând necesar sau nu.
Potrivit lui Wolf-Dieter Ludwig, presedintele Comisiei pentru medicamente din Asociatia medicala germana, campania de vaccinare este un „scandal”.
„Autoritatile medicale au cazut în cursa unei campanii facute de companiile farmaceutice, care pur si simplu vor sa câstige bani de pe urma unei asa-zise amenintari”, a declarat acesta pentru SPIEGEL.



http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1151%3Afired-swedish-doctor-qcorruption-at-the-highest-levels-of-whoq&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105&lang=en

Doctorita suedeza concediata din cauza impotrivirii fata de vaccinarea “noua” denunta: “CORUPTIE LA NIVEL INALT IN OMS!”
Fired Swedish doctor: "Corruption at the highest levels of WHO!"

Binecunoscuta doctorita suedeza, Annika Dahlqvist, a fost concediata saptamana trecuta in urma declaratiilor ei legate de vaccinarea in masa in Suedia. Ea a declarat ca nu se va vaccina si ca sunt cai mai bune pentru a te proteja impotriva virusului. A mai declarat de asemenea ca pe ea personal nu o intereseaza mamografia si testele “cell”. Este insa clar ca pozitia ei fata de vaccinarea in masa a facut-o sa-si piarda locul de munca.
In articolul publicat de Newsmill, „Adevarul este ca vaccinul antigripal contine mercur in cantitati periculoase” ea scrie:
„Deoarece vaccinul contine substante potential periculoase in forma de mercur si scqualena, cred ca trebuie facut voluntar si nu trebuie facuta nici un fel de propaganda in idea ca noi ar trebui sa ne vaccinam din solidaritate cu ceilalti“. „A avea o opinie despre vaccinarea in masa nu poate fi interzis intr-un mod rezonabil. Suntem multi impotriva vaccinarii in masa”
Articolul original: http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/18/sanningen-ar-att-influensavaccinet-innehaller-farliga-mangder-kvicksilver
Intr-un articol din Expressen, unul din cele patru mari ziare suedeze, ea spune:
„se poate foarte bine ca efectele negative (cauzate de vaccin) sa fie mai rele decat gripa in sine. Suspectez ca Agentia pentru Produse Medicale (läkemedelsverket) este influentata de producatorii de vaccine. Aici sunt interese financiare enorme in joc”.
Si continua:
„Nu vreau sa am aceea otrava in corpul meu”. „A declara ca este o pandemie cand de fapt nu e nici una, este absurd.” „Se poate foarte bine sa fie de fapt coruptie la nivele superioare ale OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii)”.

.....si pentru cei care stiu suedeza:
http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/18/sanningen-ar-att-influensavaccinet-innehaller-farliga-mangder-kvicksilver
si:
http://www.expressen.se/halsa/1.1748005/fettdoktorn-i-nytt-brak-om-vaccineringen



SA FIM SANATOSI!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Anca, giani, ce ma bucur ca ati scapat cu bine!

Ma enerveaza ca febra nu e obligatorie asa cum se credea. Mi se pare greu de recunoscut in conditiile astea.
Cat dureaza pana obtii rezultatul testului? Unii vorbesc de 15 minute, altii de cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai e simplu.
in alte tari 15 min, in Ro citeva zile

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

haha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Anca, incerc sa inteleg ceva... Tamiflu nu este un vaccin? Si daca este vaccin nu se presupune ca are niste tulpini de virusuri? Vii sau moarte dar totusi tulpini de virusuri.

In general se spune ca vaccinul NU se face unei persoane bolnave. Din experienta ta inteleg ca acest vaccin in particular se face totusi celor diagnosticati deja cu gripa?

Multam de lamuriri si multa sanatate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

anca tusea e seaca? cu un zgomot puternic asa ca un latrat?

eliza eu stiu ca tamiflu nu e vaccin, e un medicament antigripal atata tot

roxana 19+ arturo si ivan (2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput