Jocuri pentru copii

Jocuri pentru copii | Autor: MLDiana

Link direct la acest mesaj

Stiti jocuri pentru copii de 2 ani ~?.Gen" batistuta imparfumata"."Sorecele si pisica?"
Eu am uitat regulile si cintecele.Voi vi le mai aduceti aminte?

Lidia ,Tiara si David D.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Lidia,io imi amintesc de jocul "Batistutza" la care stateam citziva copii intr-un cerc shi cintam batind din palme:
Am pierdut o batistutza,ma bate mamica
Cine-o are sa mi-o deie,ii sarut guritza.
Batista parfumata,
Se afla la o fata,
La o fata frumoasa,
Pe care o iubesc shi o indragesc."
In acest timp,un alt copil se invirtea tzopaind cind pe un picior cind pe celalalt,in jurul cercului,cu o batistutza fluturind in minutza iar cind se termina cintecelul,totzi copii din cerc se lasau pe vine cu capul pe genunki,acoperindu-shi okii shi cel ce avea batistutza o asheza ushor pe capul unuia dintre cei aplecatzi.Acuma vine partea cea mai meseriasha:nu-mi mai amintesc ce urma sa facem dupa dar sper sa vina vreo mamica,cu amintiri mai multe shi completarea.
Mai era shi jocul acela la care se cinta:
Deskide urekea bine,sa vedem ghiceshti ori ba?
Cine te-a strigat pe tine,hai ghiceshte,nu mai sta!
Shi la asta parca se intorcea cu spatele un copil iar un altul din grup il striga pe diferite tonuri,ca apoi cel strigat sa afle cine l-a strigat.Hai ca m-am repetat cu strigatul asta...
Uff shi cite jocuri mai shtiam dar acuma,imi treb'e ceva timp sa ma intorc putzin in copilarie.Oricum,cind imi mai amintesc ceva,vin shi scriu.
la voi,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Multumesc Eddy,nici eu nu mai stiu continuarea de la batistuta...IAr despre celalat joc habar nu aveam.Sunt multe jocuri pentru copii ,pacat ca nu-mi mai aduc aminte exact cu ce se maninca fiecare.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Pai cel care primea batistuta trebuia sa-l fugareasca pe cel care a pus-o si sa-l prinda. Daca il prinde inainte ca acesta sa se aseze in locul lui il sterge cu batista pe fata, daca nu, cred ca ramane el sa puna batista mai departe.Ideea e ca cel urmarit trebuie sa se miste repede si sa stie locul unde trebuie sa se aseze.
Cam asta tin eu minte,
Pupici,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Multumesc Gabriela.
Ma asteptam la mai multe raspunsuri ,dar se pare ca toti am uitat cum ne jucam cind eram mici.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

am intrat nepregatita in discutie dar promit ca
ma interesez imi notez si vin cu vesti noi.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

dar podul de piatra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

uite aici o adresa utila pe care a da-to unul din mebrii comunitatii cu ceva timp in urma!
Pupici si sa va jucati cu placere!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Aici,UNDE,Adina ?

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

La Podul de piatra erau doi copii care isi alegeau sa fie ceva;luna sau soare, lingura sau furculita, trandafir sau garoafa, etc...(dar numai ei doi stiu). Apoi un sir de copii trec pe sub pod si canta:"Podul de piatra/S-a daramat/A venit apa/Si l-a luat/Vom face altul /Pe rau in jos/Altul mai trainic /Si mai frumos...Si in mom acela prind un copil, apoi il iau deoparte si il intreaba ce alege, luna sau soarele(etc).In functie de ce a ales se aseaza in spatele copilului respectiv. Si faza se repeta pana se termina copiii, apoi copiii sunt in doua echipe, dupa ceea ce au ales si se trag de maini pana una din echipe reuseste sa o traga pe cealalta peste ea.Si astfel castiga o echipa. Acum nu mai stiu cum se aleg urmatorii, dar cred ca pot alege prin joculetele aceleacu versuri scurte, gen: "din Oceanul Pacific a iesit un peste mic si pe coada lui scria, 'Iesi afara dumneata", etc...
Pupici,
Gabriela si baietii

PS. Nu-mi vine sa cred ce mai tin minte, probabil din cauza ca am lucrat un an intr-o gradinita

Mergi la inceput