Fulgusori de nov-dec 2009 (150)-Hai Dana n.!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianeAli spune:

nu draga Ramona,apa nu are nici o legatura,tocmai ca se recomanda foarte multe lichide dupa nastere si pentru alaptare.

dar trebuie sa mananci si ceva consistent-nu cereale si iaurturi- ci proteine si carbohidrati, trebuie sa mananci in plus pe zi intre 300 si 500 de calorii deoarece tu oricum pierzi 300 prin alaptare.

deci se poate sa mai pui pe tine si nu sa slabesti.ceea ce e si normal-dietele de slabit doar dupa 6-8 luni pot intra in viata noastra.

multe mamici nu vor sa alapteze chiar daca au lapte, numai ca sa nu manance si sa nu se ingrase dupa nastere. deci muuult papa Ramonica!

33+ Lorin Edward

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Si eu am poftit la sarmale si piftii si noroc ca am apucat sa mananc cu doua zile inainte sa nasc...ca acuma baloseam pe aici.
CU raceala aia, se poate sa ai dreptate. Si eu umblu tare dezbracata, ca in continuare mor de cald. Picioarele tot umflate le am, burta e la fel de mare, parca nici nu as fi nascut .

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Aha...merci mult dragelor. Cetit si articol si sfaturi.
Cica nu e voie ceapa si usturoi. Oare nici ceapa din ciorba nu e buna?
Sau fasolea verde e voie? Voi ce credeti?

Ramona,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

de ceapa din ciorba nush ce sa-ti spun...dar fasolica..provoaca sigur balonari...si..alte alea ..chiar daac e verde

socra-miu are un oarece secret....cand gateste mazare/fasole verde...pune si un cartof in mancare, sa fiarba...cica trage toate cele din legume, care provoaca..."altele alea" ...acu'....eu stiu daca o fi doar efect psihologic sau chiar merge chestia asta??..ca nu i-am intrebat niciodata

Citat:
citat din mesajul lui RamonaCopot

Aha...merci mult dragelor. Cetit si articol si sfaturi.
Cica nu e voie ceapa si usturoi. Oare nici ceapa din ciorba nu e buna?
Sau fasolea verde e voie? Voi ce credeti?

Ramona,

krelia 38+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Ceau RamonaC,

Bun venit acasa si pe forum. Noua ni s-a spus la cursul de puericultura ca in primele 15 zile pana isi regleaza bebe tranzitul intestinal dieta trebuie sa fie stricta:
- legume nu e voie decat radacinoase
- cafea deloc
- ciocolata sau alte ducliuri concentrate (inclusiv miere) deloc
- fructe doar mar si banana
- 2 cani de lapte pe zi (sau echivalent in lactate) -nu mai putin ca avem nevoie de calciu, dar nici mult mai mult, pt ca poate da colici la bebe
- cereale si paste fainoase
- carnita cat mai multa, dar fara grasimi
- minim 2 l de apa plata/zi (fara sucuri si in special fara carbogazoase) - nu a zis nimic de vreun maxim

Dupa cele 15 zile, se introduc pe rand si alte alimente (pe rand pentru a putea identifica daca bebe face colici de la ceva ce mancam noi), dar de preferat sa evitam dulciurile si cafeaua pe toata perioada cat alaptam. De asemenea sunt de evitat alimentele ce baloneaza, alimentele cu gust puternic (daca nu le-ai consumat in perioada sarcinii si bebele s-a obisnuit cu gustul de la lichidul amniotic).

Maria 33+ cu Miruna
http://bd.lilypie.com/dYPop3.png

Mergi la inceput

Am reusit sa fac un album nou. Nu stiu daca o sa reusesc sa pun si link, dar acum incarc ceva poze, asa ca in curand puteti vedea si broscoiul meu.
Deja au trecut 3 ore, asa ca ma pregatesc sa sar cu tzitzile la gurita lui. Sper sa apuc sa intru si mai tarziu, desi ar cam trebui sa dorm, ca azi noapte nu am dormit decat 2 ore in total. Totusi au fost bune si insomniile mele din timpul sarcinii, ca mi-au obisnuit organismul si se satura si cu 2 ore de somn la 24, asa ca pana acuma nu ma plang.

Ramona,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Citat:

Am reusit sa fac un album nou. Nu stiu daca o sa reusesc sa pun si link, dar acum incarc ceva poze, asa ca in curand puteti vedea si broscoiul meu.

E un scump! Sa iti creasca mare, frumos si destept! Felicitari inca o data!

Maria 33+ cu Miruna
http://bd.lilypie.com/dYPop3.png

Mergi la inceput

Uite cum ma salveaza fetele mele cu raspunsuri.
Ma gandeam eu ca apa nu are cum sa faca rau, da nah....sa ii arat si la mama in scris sa ma lase in pace cu ale ei .
Asa ma gandisem si eu ca e prea devreme sa inecrc si alte alimente, ca bebe are abia 6 zile, mai astept si eu. O sa incerc cu laptele, desi mi-e tare teama de el, ca pe perioada sarcinii organismul meu l-a respins si mi-e cam frica, dar incerc doar dimineata o cana si daac e ceva, il las si pe ala deoparte.

Ramona,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
Ce pui dulce ai dospit tu acolo, cu umorul tau! Felicitari mamico Va pup de noapte buna, burtici si mamici. 34+ Chiara Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonette

Citat:
citat din mesajul lui rgagapie

Nu stiu cum stati voi la capitolul susu, dar eu cand trebiue sa merg undeva tre sa merg de cel putin 2 ori, odata inainte sa ma imbrac si apoi chiar inainte sa ies pe usa . Bine ca de obicei plec mai repede de acasa .

EXACT!!! La fel sunt si eu...si cand ajung jos deja mi se pare ca fac pe mine!

Si eu de abia mai ajung la destinatie. Ma scol la 6:15, ma duc la toaleta, apoi inainte de plecare ma duc la toaleta la 6:45. Ajung la scoala, pe la 7:45 pe ultima suta de metri. Mi s-a intamplat sa las copii singuri in clasa si sa fug pt ca nu ma mai puteam tine. Uneori se aseaza pe vezica si nu fuge de acolo, neam. Cred ca e ca o pernuta pt ea.

33+ moi si Cezara Maria
AMR 6+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.

Mergi la inceput