Fulgusori de nov-dec 2009 (150)-Hai Dana n.!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Iote, cum se vorbi de mancare, cum aparura cucuietele
Daca stiam, nu va scriam eu despre minunatii inca de la pranz?

RamonaC - o ai pe mama ta la tine? Super! Pai roag-o pe ea sa-ti mai faca ceva de papa... din ce am tot citit cica varza si fasole nu, restul merg, in cantitati moderate si mai ales la experiment. Daca vezi ca ceva nu e ok la bebelus, maine nu mai papi... Zic si eu... sa vedem ce zic si fetele

monis cu poze de azi
ultima saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Celor care avea temeri de clisma le pot spune ca nu doare deloc. Eu nici macar nu am simtit cand a intrat toata apa aia acolo, numai ca nu am fost in stare sa o tin nici 1 minut, ca deja aveam contractii la 3 min cand mi-au facut-o. Daca se face din timp este f utila si in timpul nasterii ca are bebe mai mult loc si nici nu risti sa iese cand esti pe masa si te ajuta si dupa ce ai nascut ca nu e scaunul asa tare sa te chinui cu eliminatul lui.
La mine nu a avut nici un efect clisma, ca imediat am si sarit pe wc. Iar in timpul travaliului si expulziei stiu sigur ca au iesit si excremente ca statea tanti asistenta cu furtunasul cu apa calda si ma spala imediat. Dedesupt era o tavita, asa ca nu mi-am mai facut probleme si cu asta, desi credeam ca o sa mor de rusine in momentul ala.

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

da...mama era la mine cu Denisa (nepoata), iar cand am nascut a venit fratele meu si a luat fetita si a ramas mama sa aiba grija de mine. Altfel faceam si foamea la spital. Acum ma ajuta cu bebe, dar ea vrea sa il tina mult in brate, sa il legene...si eu parca nu as vrea sa il obisnuiesc asa, sau sunt geloasa??? Cred ca sunt geloasa pe ea, parca nu imi vine sa dau bebelul din bratele mele la nimeni, dar ma gandesc ca orice mama simte asta. Ma topesc de dragul lui.
E o adevarata lupta la noi la ora de papa, adica oricand vrea Dominic sa pape. Eu il tin cu o mana, cu cealalata tin mana si mama cu o mana se chinuie sa ii bage sfarcul in gura . Si cu toate astea, tot nu reusim, mai ales cand e el mai agitat si atunci ma mulg si recurg la biberon ca mi-e mila de el sa nu ii dau imediat sa pape.

Ramona,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Ramo, despre ce sa mananci cat alaptezi mai stiu si eu asa: fara ceapa si usturoi! Si fara dulciuri multe.
O cunostinta a descoperit ca de la cerealele cu lapte de dimineata facea colici bb! A inlocuit cu iaurt laptele.
Dar cum zice si monis, trebuie introdus cate ceva zilnic si urmarit reactiile lui bb.
Sa ne tii la curent cu ce merge!
Pup pe mami si pe bb!

35+ cu Ingrid Alexandra AMR 3 saptamani sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Am citit pe undeva ca ziceati ca nu mai e loc pe picassa de poze, asa ca o sa incerc sa trimit un mail pe gmail, ca vad ca yahoo nu vrea sa le ataseze. Sper sa reusesc.

Ramona,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Ramon, eu stiam ca in general, cand alaptezi, sunt interzise cam toate alimentele ce provoaca aciditate, cele care baloneaza, cele picante, laxative..

ia zii, cu necazu' asta de fimoza...ce ti-a zis pediatra ca e de facut?

krelia 38+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput

Parca imi e frica sa mai introduc si altceva in alimentatie ca deja are dureri de burtica si plus ca face scaun fff moale. Dr de familie a zis ca e normal, dar parca nu-mi place cum iese asa zeama. Azi in 2 ore a umplut un pampers si i-a iesit si prin 2 perechi de pantalonasi si a murdarit si sacul de dormit. Nu stiu de unde a scos atata.

Dar de maine o sa incerc si altceva sa vedem cum merge, ca numai cu supa nu cred ca e bine sa stau.
Bai..si s-a pus o sete pe mine de zici ca nu e adevarat. Beau aproape 4 l de apa. Mama tot zice ca e prea mult, ca ea crede ca de la atata apa de dilueaza laptele meu si de aia suge Dominic asa mult. Oare o fi adevarat? Voi ce ziceti, sa ma abtin sa nu mai beau asa multa apa?

Ramona,

Mergi la inceput

Cu fimoza cica sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza, dar cica e rost de bisturiu. Daca nu o avea deja, se putea face decalotarea la baita...si poate poate scapam netaiati, dar eu una nu cred ca sunt in stare sa o fac. Are o putulica asa mica...cum sa trag de ea??? Abia i-o ating cand il schimb de frica sa nu ii fac ceva rau pe acolo, apai sa mai trag de ea??? Nu e de mine asta...

Ramona,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

RAMONA,nu cred ca faptul ca bei multa apa are legatura cu laptele tau...daca ti-e asa de sete,poate te paste vreo raceala.ai grija...
stiti ce implace la voi fetelor?.tot vorbiti de mancare,eu una nu am avut pofte pe tim#537;pul sarcinii...din fericire,insa poate sunt pe aici pofticioase #537;i parca presimt ca unele vor fierbe sarmale...in noaptea asta.mie una,mi-a adus socrela......si racituri....sau piftie...cum se spun in restul tarii

alina 35 saptamani marie rebecca ayanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

asa...la o cautare rapida....

Statistic vorbind, s-a observant ca printre alimentele cel mai putin agreate de catre cei mici in perioada alaptarii se numara usturoiul, chili, mancarurile picante si condimentate, legumele care baloneaza (mazarea, varza), fructele cu efect laxativ- prune, cirese, ciocolata.

Poate ca din rutina ta matinala nu trebuie sa lipseasca o cafea buna- este permisa o cescuta de cafea dimineata, dar ai grija, prea multa cofeina il poate face mai agitat pe micut, chiar poate sa ii afecteaze somnul.

Din cand in cand poti sa bei si un pahar de bautura alcoolica, dar nu mai mult de unul, deoarece acestea vor creste nivelul alcoolemiei si alcoolul va trece astfel prin lapte in organismul bebelusului, il va face mai iritat si agitat, il va afecta somnul si va creste pofta de mancare . Daca ai baut un pahar, ar trebui sa astepti minim 2 ore pana sa-l alaptezi pe ingerasul tau. Consumul excesiv de bauturi alcoolice este strict interzis in perioada de alaptare, deoarece acesta poate face rau nu numai sugarului, ci si tie!

Daca esti fumatoare, ar fi cel mai bine pentru toata lumnea sa renunti. In cazul in care nu poti sa faci acest lucru, macar fumeaza mai putin. S-a observat ca fumatul a mai mult de 20 de tigarete pe zi ar putea avea efecte drastice asupra micutului, chiar pana la moarte subita, sindrom care este destul de frecvent la bebelusii nascuti din mame fumatoare.

O dieta sanatoasa si un stil de viata echilibrat sunt absolut necesare, deoarece alimentatia lui bebe se bazeaza exclusiv pe laptele matern, iar calitatea acestuia este influentata de ceea ce mananca mama.

Se spune ca alaptatul ar functiona ca o “dieta” pentru organismul matern, deoarece daca bebelusul este maricel si mananca mult lapte, organismul mamei consuma mai multa energie pentru a produce o cantitate suficienta pentru hranirea micutului, astfel ca tesutul adipos acumulat in timpul sarcinii va scadea in dimensiuni.

Dieta pe care ar trebui sa o ai in timpul alaptarii trebuie sa fie hipercalorica, nu foarte diferita de cea din timpul sarcinii. Incearca sa mananci cate putin din toate, pentru a beneficia de toate substantele nutritive- mamicile malnutrite produc un lapte care este sarac in vitaminele B6, B12, A, D

Dar, inainte sa incepi sa renunti complet la unele alimente din dieta, ar trebui sa te sfatuiesti cu doctorul. Daca omiti unele alimente importante poti crea dezechilibre nutritionale. Medicul iti va spune ce alimente sa eviti, cu ce alte alimente sa le inlocuiesti pentru a-ti lua aceeasi cantitate de vitamine si minerale si ce suplimente ar trebui sa mai iei.

Unele alimente foarte aromate pot schimba gustul laptelui, astfel ca unii bebelusi pot deveni iritati si agitati in timpul alaptarii dupa ce mama a consumat anumite alimente, in schimb altii pot aprecia varietatea de diferite gusturi ale laptelui. Daca observi ca micutul se agita, e semn ca ii displace gustul laptelui si evita sa mai mananci respectivul aliment cat timp alaptezi.

"Cel mai indicat e sa maninci supe, carne ca e nevoie, ai pierdut multa energie, lactate, fructe, dar nu portocale ca ii faci aciditate, pere, mere, banana, sa bei multe lichide ca sa ai lactatie, eu beam ceai de chimen si anason cam 2 l pe zi, si e bun si ca stimulent al lactatiei cit si pt colicii lui bebe ca se transmite in lapte. Sa nu bei cafea, cola, alcool, sa nu maninci ceapa, usturoi, condimentat, vinete, fasole, varza, mazare, cam tot ce are bob, ca ii face flatulenta si implicit colici. Ai nevoie de liniste si sa nu fii stresata ca iti piere lapticul"

krelia 38+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput