Gravidute&Mamici de IASI (106)
Raspunsuri - Pagina 7
inutsa spune:
mihharo, aly
!
celia
! M-am amuzat teribil cu "amenintarea" 
Si la voi e suspiciune de gripa?!!! Lacra are colega cu gripa, la voi profesoara
. Oare cand o sa se termine tot tambalaul cu gripa asta, ca mi-e si frica sa merg la scoala?

---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 3 luni
bebelusha din burtica
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
Celia spune:
Kriss, imi pare rau, dar poate totusi faci parte din regula...speranta e ultima...
mami de www.onetruemedia.com/shared?p=4f08eb051f8799a2dda132&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andreea(30.09.2007) si www.onetruemedia.com/shared?p=4f518706fd1f0403459951&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei(12.10.1998)
poze
intalnire DC Iasi
6 luni
foto2009
iulia-stefy spune:
Ani, tort la Miha.... ea e experta in forme si gusturi... Noi tot i-am zis sa-si deschida cofetarie... dar ea... Incearca la Select sau la cofetaria Ana
Emma, multa sanatate la tot familionul...
Inutsa, ea e doar racita, dar acum medicii orice simpla raceala o izoleaza... e mare nebunie cu gripa asta... Ea s-a dus la medic pentru ca o ustura gatul...
Tu ai grija ca poti lua virusul de la facultate, din autobuz... Pediatra noastra a recomandat intai de toate spalat pe maini cat mai des si sa incercam sa intram cat mai putin in aglomeratie...
mihharo, eu pentru dureri de gat imi pun seara la gat o ora o batista cu otet de mere si infasurat gatul intr-un fular gros. Multa sanatate la amandoi.
Eu sirop natural ii dau sirop de muguri de pin facut in casa...
I-am mai dat si Plantusin... e tot cu muguri de brad...
Kriss, drum bun. Capul sus.
Celia, miere amestecata cu zeama de lamaie a-ti incercat? La noi chiar a facut minuni. Multa sanatate si voua...
Si Stefy are ceva mucisori, dar nu multi. Noi bem seara ceai cu multa miere si lamaie. Mai tuseste si ea putin... Si ii mai dau si in nasuc si in gatut spray Bioparox...
M-am saturat de studiat gripa asta... si tot indecisa sunt.. si tot refuz vaccinarea....
Lacramioara si
Stefania Iulia
Bazar pentru SEBI
Celia spune:
La multi ani fericiti impreuna, Miha! Sa fiti sanatosi, fericiti si sa va bucurati de minunile voastre !
mami de www.onetruemedia.com/shared?p=4f08eb051f8799a2dda132&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andreea(30.09.2007) si www.onetruemedia.com/shared?p=4f518706fd1f0403459951&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei(12.10.1998)
poze
intalnire DC Iasi
6 luni
foto2009
iulia-stefy spune:
Citeam azi undeva ca ar fi mai periculoasa la un sistem imunitar sanatos... sunt multe de zis.... nici nu stiu de unde sa incep, am citit nenumarate pagini zilele astea.
"Vaccinul despre care am citit si care se face in Canada se numeste Arepanrix, informatii guvernamentale www.hc-sc.gc.ca/dhp-mps/prodpharma/legislation/interimorders-arretesurgence/prodinfo-vaccin-eng.php#a371" target="_blank">aici.
Concluzia la care am ajuns citind, e ca riscurile de a pati ceva serios din cauza gripei sunt mai mari decat de a pati ceva serios din cauza vaccinului.
Apoi, gripa asta e mai contagioasa pentru ca noi ca populatie nu avem imunitate generala la ea, n-am avut ani la rand in care sa fim expusi acestui virus, asa cum a fost cazul gripei obisnuite. Si tocmai de aici sansele mai mari sa o facem.
Apoi faptul ca un sistem imunitar puternic nu e neaparat necesar o garantie a protectiei fata de boala, ci poate sa fie ceva care iti face mai mult rau... vorbesc aici de furtuna de citokine, cytokine storm in engleza, uite info de pe wikipedia.
Citokinele sunt niste substante produse in mod normal de catre sistemul imunitar atunci cand organismul se confrunta cu un microb. In unele cazuri, aceasta reactie de aparare este exacerbata, ceea ce face ca prea multe citokine sa fie produse intr-un anume loc din organism. Furtuna de citokine are potentialul de a face multe daune in tesuturi si organe. Daca se produce in plamani, de exemplu, celule imunitare si lichide se pot acumula si in final blocheaza caile respiratorii, ceea ce poate avea drept efect moartea. (am tradus pe scurt un paragraf din articol)
"It is believed that cytokine storms were responsible for many of the deaths during the 1918 influenza pandemic, which killed a disproportionate number of young adults. In this case, a healthy immune system may have been a liability rather than an asset" - se crede ca furtunile de citokine au fost responsabile de multe morti in timpul pandemiei de gripa din 1918, cand au murit un numar disproportionat de mare de adulti tineri. In acest caz, un sistem imunitar sanatos ar putea sa fie mai degraba un minus decat un plus.
Deci... un sistem imunitar slabit poate sa insemne ca ai risc crescut de a face gripa, cu complicatiile ei, iar un sistem imunitar prea puternic poate sa insemne ca nu esti ferit de complicatii... dar de alta natura. Asa ca pusa intre chestiile astea, plus cateva cazuri de decesuri inexplicabile prin partile noastre, am hotarat ca vaccinul ar putea sa fie raul mai mic."
Lacramioara si
Stefania Iulia
Bazar pentru SEBI
Celia spune:
Lacra , merci. Ceva proportii la amestec?
Eu una ma ingrozesc de toate cate se scriu....
poze
intalnire DC Iasi
6 luni
foto2009
crissintibun spune:
Salutare tuturor!
Alina, multumesc mult ca te gandesti la noi
. Suntem bine sanatosi toti 4, am scapat fara nici o raceala de la inceputul lunii trecute cand ne-am confruntat cu laringita la Ami.La cat e de activa in burtica Alessia nu pot sa nu o socotesc si pe ea
.
Azi am fost in vizita la o prietena si Ami s-a jucat f frumos cu doua fetite, intre care este diferenta exact cat o sa fie intre fetele mele. M-a impresionat cata grija are cea mare, la 3 ani jumate de cea mica. Apoi am venit acasa si am pregatit un bors de cartofi dres cu smantana, pe care l-am apreciat toti de numa, ca nu am mai facut de luni de zile.
Kriss, imi pare tare rau ca nu sunt vesti bune. Intru in fiecare zi sa va citesc si din ultimele postari ziceam ca o sa iasa soarele pe strada voastra, la fel ca si Celia.
Eu de cand cu amploarea care a luat-o aceasta gripa nu mai am curaj sa o duc pe Ami in supermarket, de mall nici nu mai vorbesc. Si nu e vorba doar de gripa asta infricosatoare,dar sunt si tare multe viroze urate. Asa ca depind de socri si cumnat, care vin in vizita saptamanal sa putem merge si noi la cumparaturi. Ei ii lipsesc jucariile alea de la intrarea in Carref, cand mai trecem prin fata isi aminteste mereu.
Multa sanatate tuturor bolnaviorilor!
Mami de Ami(15.10.2007) si
18 +
Alessia Stefania
aeperju spune:
Alynta eu fac injectiile cu genta. Andrei ia siropel antibiotic.
Emma si Andrei (21.09.2007)
iulia-stefy spune:
Va ofer o
si un laptic....
Celia, eu le amestec si le gust, sa fie dulcel... ca daca e prea acru nu vrea, dar in rest.... nu m-am gandit la proportii....
crissintibun, ma bucur ca sunteti bine.
Eu azi am mers cu autobuzul si m-am speriat de cati oameni tuseau si stranutau... Oare nu sunt constienti ca ii imbolnavesc si pe ceilalti?
Lacramioara si
Stefania Iulia
Bazar pentru SEBI
Anilansa spune:
buna dimineata
iulia mersi de cafea
.. azi ii iau locul inutsei si beai eu mai multa
Aly... Darius e dejale la tv.. cand ne uitam si noi la stiri, muzica.. si lui nu ii place ori schimba canalele de la telecomanda, ori de la tv... ori il inchide.. in cele mai multe cazuri... dulapuri, seltare usi nici nu mai zic ca nu scapa deloc nici una sa nu fie deschisa in fiecare zi ... mai noi a intrat calculatorul la rand.
Kriss, unde vine biserica?...si vreau si eu comanda ceva la hainutze
ma uit azi si iti zic
... drum bun si sper sa vina soarele si pe strada voastra
Fetelor multumesc mult pt laudele aduse lui Darius
eu una sunt ingrijorata rau de tot....
sotul intra in contact cu multe persoane .. de asera a inceput sa aiba dureri in gat si durere de cap ... iam dat paracetamol si un sirop pt gat ( alte sintome nu are momentan), a purtat masca toata seara cat a fost darius in preajma si a dormit separat.Darius asera sa foit toata noaptea... acum ca o fi de la dinti si e si un pic caldut ... eu nu am dormit deloc
.. deja sunt pusa serios pe ganduri
Alina
cu
Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa