Transferul de bani din US in Romanaia
Stie cineva care este cea mai ieftina modalitate de a trimite bani din US in Romania? Ma refer la sume peste 10 000$. Am nevoie urgenta de ajutor
Olivia Badoiu
Raspunsuri
clau07 spune:
Noi am trimis recent bani acasa si am facut-o prin transfer bancar. Ai mei au deschis un cont in dolari pe numele lor si noi am facut transferul din contul nostru. Pe noi ne-a costat 25 de dolari Canadieni. La ridicarea banilor se percepe un comision si de banca din Romania. Dar iasa mai ieftin decat cu Western Union sau cu Money Gram. La sume mari este mai rentabil.
Binenteles ca cel mai ieftin ar fi sa-i trimiti printr-o persoana, dar daca nu cunosti pe nimeni care pleaca in perioada asta....cu banca este mai sigur
Claudia
clau07 spune:
Am uitat sa apun ca 25$ este taxa fixa pina la 10000 de dolari(la banca noastra). Trebuie sa intrebi la banca unde ai cont care sunt conditiile in USA.
Claudia
kim222 spune:
quote:
Originally posted by clau07
Am uitat sa apun ca 25$ este taxa fixa pina la 10000 de dolari(la banca noastra). Trebuie sa intrebi la banca unde ai cont care sunt conditiile in USA.
Claudia
Multumesc, Claudia , asa ne gindisem si noi sa face. Cu Western Union m-ar costa comisionul 415 $ la 10 000 trimisi. ENORM!
Numai bine.
Olivia Badoiu
petra spune:
Da, dar sa intrebe si parintii tai ce comision au acolo la banca pentru suma asta ca si acolo poate fii destul de mare, si mai este ceva cu sumele de peste 10.000 $!Nu stiu exact ce! Informarea acolo ca si aici este ce-a mai buna!
elena2001 spune:
Si noi am trimis de curand bani in Romania; dar am preferat sa ii trimitem in mai multe transe, suma cea mai mare fiind de 10 mii.
Am inteles ca atunci cand suma e mai mare de 10 mii te intreaba motivul pt. care ii trimiti. Nu stiu daca e adevarat sau nu...
Am trimis de la banca Americii in contul tatalui meu din Romania, cont deschis la Banc Post si am platit $45; asta este taxa pe care o platesti indiferent de suma. Cand am trimis la banca Transilvaniei au ajuns cu doi dolari mai putin pentru ca Banca Americii nu era corespondent cu Banca Transilvaniei....
liliana csaki spune:
transfer bancar,cel mai ieftin si cel mai sigur, de la voi comisionul de transfer nu e mare iar aici la retragere comisionul la majoritatea bancilor e de 0,5%. Si-aici daca primesti sume mai mari de 10.000 s-ar putea sa-ntrebe banca ce reprezinta banii(pentru oficiul de prevenire a spalarii banilor) si daca retragi sume mai mari de 10.000 te mai intreaba de ce? dar in rest e ok.
kim222 spune:
quote:
Originally posted by liliana csaki
transfer bancar,cel mai ieftin si cel mai sigur, de la voi comisionul de transfer nu e mare iar aici la retragere comisionul la majoritatea bancilor e de 0,5%. Si-aici daca primesti sume mai mari de 10.000 s-ar putea sa-ntrebe banca ce reprezinta banii(pentru oficiul de prevenire a spalarii banilor) si daca retragi sume mai mari de 10.000 te mai intreaba de ce? dar in rest e ok.
Multumesc pentru raspunsuri. Asa este , cel mai ieftin mod este sa trimit de la banca la care am cont intr-un alt cont din Romania.
Aici transferul este 40-45$ (difera de la banca la banca) iar in Ro 0,5% din tranzactie.
Stii cumva daca la sume foarte mari ar putea fi o problema pentru soacra-mea la ridicarea lor?
Numai bine,
Olivia
elena2001 spune:
daca banii sunt pentru cumpararea unui imobil am auzit ca banca Transilvania nu-ti opreste cei 0.5% iar dovada o faci cu actul de vanzare-cumparare . merita intrebat.
Sau , puteti deschide un cont pe numele persoanei de la care vreti sa cumparati imobilul si sa-i trimiti banii direct in contul lui dar sa blocati contul si sa-l dezactivati cand se incheie contractul de vanzare-cumparare.
liliana csaki spune:
Nu sunt alte probleme decat cele pe care ti le-am relatat si cu siguranta daca vrea o suma mai mare de 10.000 odata trebuie sa-si faca o programare la banca si intr-o zi-doua ia banii.Cred, asa era cel putin dar sa-ntrebe,la Banc Post comisionul e 0,33%