Mamici de fulgusori (148) - HAI CAMY !!!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Ancutz..eu am folosit pe mr. "Orbit" ...desi..cu toata oglinda mea de pensat..care mareste...sunt convinsa ca nu ma facui bine ...da' macar am mai scapat de uratii de acolo...

alte metode..nush daca or fi prielnice...crema are compusii aia..care nah...cien stie cat de oportuni or fi in zona respectiva..la situatia noastra...cu epilatorul risti sa dai in altele..cu ceara la fel....so..

krelia 38+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rgagapie

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

RGAGAPIE...POTI INCERCA PRACTIC..IN BUCUATARIE..SI ACOLO GASESTI CE RETETE VREI TU...DAR CU NUCA POTI FACE O ...NEGRESA...E PRACTICA..SE FACE REPEDE...

alina 35 saptamani marie rebecca ayanna

Nu ma refeream la retele cu nuci, ci la praji nuci (forme care se coc si apoi se umplu cu crema d nuci), numa mie imi trebe sa duc la primarie si tre sa fie ceva mai speciale. Aici p la Arad se fac tot felu de specialitati d praji d casa .
Soacra mea stie , dar sunt ceva probleme in familie si nu pot sa apelez la ea.

Zambeste, maine poate va fi mai rau.
Ramona +36 Maya Paula
AMR 4 SAPTAMANI !!!!!!!!

1.13000 Vizite | Scor: 4.51
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru aluat ai nevoie de: 3 oua, 250 g zahar, 250 ml ulei, 1 pachet de margarina, drojdie cat o nuca, sare, faina cat cuprinde
Pentru crema ai nevoie de: 200 g nuca, 100 g zahar, esenta de rom sau vanilie, 50 ml lapte

Mod de preparare:
Aluatul: Se face un aluat potrivit din ingredientele de mai sus, din care se fac bile cat o nuca. Acestea se pun in forma speciala de nuci si se coc. Ies aproximativ 240 de coji, din care, unindu-le, se obtin 120 de nuci umplute.

Crema: Se amesteca nucile cu zaharul, esenta si laptele, dupa care se umplu cojile de nuci, care se unesc.

Se servesc reci, date prin zahar pudra.
2.Nuci umplute
-180 g faina

-120 g margarina sau unt

-40 g zahar pudra

-1 pachetel vanilie

Crema:
-100 g zahar pudra

-100 g unt
-100 g nuca macinata
-5 linguri finetti
-esenta de rom
Cu mixerul se amesteca untul cu zaharul si se bate pana devine spumos. Se adauga crema finetti, nucile macinate si romul.. Cu aceasta crema se umple cojile de nuci, se lipesc cate doua si se dau prin zahar pudra.

Din aceste ingrediente se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc.
Formele se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte in bilute si cu ajutorul degetelor se preseaza in forme. Formele se pun intr-o tava si se introduc in cuptor 15-20 min la foc mic. Nu trebuie sa stea mult, trebuie sa capete o culoare aurie.

Cand s-au copt, se scot foarte usor din forme, sa nu se sfarame.

Crema:

-100 g zahar pudra
-100 g unt
-100 g nuca macinata
-5 linguri finetti
-esenta de rom
Cu mixerul se amesteca untul cu zaharul si se bate pana devine spumos. Se adauga crema finetti, nucile macinate si romul.. Cu aceasta crema se umple cojile de nuci, se lipesc cate doua si se dau prin zahar pudra.

Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla chiar si doua saptamani la loc racoros. Ideal e sa stea totusi o zi-doua inainte de a se consuma, pentru ca astfel cojile se fragezesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ancutza_Bro

si eu am zis initial ca-l las pana in momentul x ... da' vad ca zuza mea mica nu vrea sa iasa la lumina si cat sa mai stau cu el asa? ca nu-l mai suport si mi-e si jena de sot de-acuma ca il agat cu crengile ... ar mai fi solutia, vb ta, sa iau lama cu mine la spital si mai vad eu atunci... ufff... merci de raspuns

edit: daca se anunta maine bebe de ancutza_bro sa stiti ca e de la epilator

Anca 38+ Sabina Ioana

ASTEPT SA-MI DESCOPAR

POZE

BAGA LAMA MAMA, NU TE MAI STRESA
Am vazut gravide in travaliu cracite chiar langa mine , si aveau "padure fratee"....da nu le-a zis nimeni nimic, si nici nu le-a ras vreo moasa

fericita Maya Andreea

www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rgagapie spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

rgagapie i-a vezi aici daca gasesti ceva

http://www.reteta.ro/cauta/practic+in+bucatarie.html

fericita Maya Andreea

www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

MULTUMESC , azi tre sa ma decid c sa fac si maine sa merg la cumparaturi pentru ingrediente.

Zambeste, maine poate va fi mai rau.
Ramona +36 Maya Paula
AMR 4 SAPTAMANI !!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

ancutza eu in perioada asta folosesc gillette fusion...cu trei lamele...,,rashcheteaza bine.ma tine 4 maxim 5 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
BAGA LAMA MAMA, NU TE MAI STRESA
Am vazut gravide in travaliu cracite chiar langa mine , si aveau "padure fratee"....da nu le-a zis nimeni nimic, si nici nu le-a ras vreo moasa

Really?
Vreau si eu. Ca deloc nu m-as baga sa ma hacuiasca vreuna pe acolo fara rabdare... - tot ce-mi "doresc" e o lama peste alta lama data de mine acum 2 zile, sa fac vreo iritatie sa-mi para toate celelate dureri parfum de mar - dar tot citisem ca vai, ca nu te lasa, ca te aia, ca te ailalta....
Hmmmm...
Vroiam si io sa te intreb ceva Simi, cum ai facut cu banii la spital? Ca mie nu de par mi-e groaza, ci de faza cu spaga... ca incerc sa fiu asa de impotriva, ca pur si simplu nu stiu sa dau. Dar pana la dat, vorba e, unde i-ai tinut? i-ai luat de la inceput cu tine? zi si tu niste detalii pls... Si zi si cat a fost la nea Secara cezariana

monis cu poze
sapt 39 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

mi-am adus aminte de nucile umplute facute de mama cand eram copii (da nu mai are forma) sau de biscuitii aia facuti la masina , trasi prin forme, sau de ciocalatelele alea mici -mici invelite un staniol auriu

fericita Maya Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

exeeemplaarrr

btw...sa stii ca mi-am facut temele, gata...si le-am si transmis la hazband ..care mi-a zis ca avea si el o lista salvata..da' je i-am spus ca asta e mult mai buna decat orice altceva avea el

Citat:

Am vazut gravide in travaliu cracite chiar langa mine , si aveau "padure fratee"....

krelia 38+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui krelia

Ancutz..eu am folosit pe mr. "Orbit" ...desi..cu toata oglinda mea de pensat..care mareste...sunt convinsa ca nu ma facui bine ...da' macar am mai scapat de uratii de acolo...

alte metode..nush daca or fi prielnice...crema are compusii aia..care nah...cien stie cat de oportuni or fi in zona respectiva..la situatia noastra...cu epilatorul risti sa dai in altele..cu ceara la fel....so..

mama ei de oglinda care mareste, ca nu-i buna de nik, am incercat deja, mi-ar mai trebui niste maini...crema nu folosesc, e degeaba, chiar de nu ar avea atati a compusi chimici tot nu m-ar ajuta, sunt mai "brunetica" (ps: ai PM)

simina merci de incurajare dar mi-ar fi jena sa ma prezint cu padurea tropicala dupa mine , eu nu le inteleg pe femeile alea, sincer, ma depaseste

Anca 38+ Sabina Ioana

ASTEPT SA-MI DESCOPAR

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

ancutza eu in perioada asta folosesc gillette fusion...cu trei lamele...,,rashcheteaza bine.ma tine 4 maxim 5 zile.

in cazul lamei, la mine nu cred ca ar conta neaparat marca, modelul...tot in 3 zile creste...asa mi-e felul

Anca 38+ Sabina Ioana

ASTEPT SA-MI DESCOPAR

POZE

Mergi la inceput