Sfecla rosie

Sfecla rosie | Autor: makydenis

Link direct la acest mesaj

Buna, cum gatesc sfecla rosie?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu o prepar coapta
se spala, se pune in cuptor pana intra furculita in ea usor, se curata de coaja se taie cubulete/felii sau se da pe razatoare,se sareaza
si apoi se poate pune hrean sau se poate acri putin cu lamaie sau otet
mult mai rapid se fierbe si apoi acelasi mod de preparare insa coapta este mult mai buna
aaa...si am mai facut-o o singura data parca si cu niste cubulete din piept de pui fiert si amestecate cu aceasta salata de sfecla

Salata de sfecla fiarta
Salata de sfecla coapta

apoi am mai preparat-o murata
am curatat-o, am taiat-o felii si am pus-o impreuna cu buchete de conopida intr-un borcan(un rand de sfecla, unul de conopida) apoi se face o saramura (1 l de apa+1 lingura de sare) si se pune saramura peste ele in borcan. se adauga 1 lingura de otet la 1 l de saramura pusa in borcan. bete de cimbru uscat sau marar, boabe de piper, usturoi
conopida prinde o culoare superba
iata Aici



monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se curata de coaja si se taie bucati mari. Conteaza insa soiul de sfecla eu cumpar un soi mai subtire si alungit il prefer fata de cel rotund. O fierb in oala sub presiune unde pun apa care sa acopere bine bucatile de sfecla in apa am pus si sare ( nu exagerat de multa). Apa nu se arunca dupa fierbere o voi folosi apoi exact la sfecla.
Dupa ce fierbe se scoat bucatile de sfecala se taie felii rotunde si se pun intr-un brocan sau in ce vrei tu sa le tii. Apa in care au fiert se scoate si eu pun zahar(5 linguri) si otet de mere(8 linguri) 1 lingura de sare si se mai poate pune chimen pt gust. Aceasta solutie trebuie sa fie concentrata adica sa se simta bine si zaharul si sarea si otetul pentru ca va intra in sfecla taiata felii. Se toarna solutia peste sfecla si se lasa sa stea macar de pe o zi pe alta apoi se tine la rece. Atentie ca dupa 3 zile daca nu s-a consumat sa o tineti la frigider unde se conserva destul de bine altfel fermenteaza;

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

O intrebuintare oarecum inedita a sfeclei:

http://floridecires7.blogspot.com/2008/11/chec-cu-sfecla-rosie-si-ciocolata.html




“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

noua ne place tare mult sfecla rosie. Toamna facem suc din ea la storcatorul de fructe, amestecat cu morcovi si alte legume/fructe, sau o fierbem si o facem salata ca celalate fete. Si foarte des facem borsh rusesc, cu varza, sfecla, morcovi, cartofi. Daca vrei reteta sa imi zici. Rusii mai fac un fel de borsh rece cu sfecla, in care pun cubulete de ou fiert, castravete, ceapa verde, si acrit cu zeama de lamaie, etc. E delicios mai ales vara, ca se mananca rece.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Multumesc mult de idei!
Criss imi poti da reteta de borsh rusesc. Suna f .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Sigur ca-ti dau reteta. Deci, borsh rusesc ca la soacra acasa:
Ai nevoie de:
2 sfecle, 2 morcovi, o ceapa, 2 catei de usturoi, 2 cartofi, o jumatate de varza si 2 linguri de pasta de tomate. Poti sa il faci cu carne, pui carnea( de orice fel, eu am facut si cu miel, pui, vita, sau numai oase)la fiert in apa, si in functie de ce fel de carne e o fierbi in apa cu sare, iei spuma de deasupra. Vita o fierb cam o ora inainte sa ma ating de legume, puiul doar 20 de minute, mielul cam juma de ora...depinde.
RAzi pe razatoarea mare sfecla si morcovul( sau le tai cubulete), tai ceapa marunt si la fel si usturoiul, calesti in putin ulei ceapa cu usturoiul, apoi adaugi sfecla rosie si morcovul rase, le tii in tigaie cam 5 min, dupa care le rastorni ori in apa clocotita- daca o faci vegetariana, ori in supa de carne. Optional mai poti taia cubulete si jumate de ardei gras si ceva telina. TAi cartofii cubulete, varza fashii subtiri, le trantesti pe toate in supa, adaugi sare, piper, pasta de rosii, eu mai pun marar uscat si cimbru. IEse o zeama mai groasa de care nu te poti satura. Eu o acresc putin cu bors magic, dar e buna si mai dulceaga( adica rusii o mananca mai dulce, fara borsh) E buna tare cu smatana in farfurie. Eu o fac in Mongolia aproape la 2 saptamani ca aici nu se gasesc alte legume decat alea de borsh....da nu ne plangem ca ne place tare. Spune-mi daca ti-a iesit

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Multumesc mult, maine ma aprovizionez cu sfecla si ma pun pe actiune!
Te tin la curent!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

O intrebuintare oarecum inedita a sfeclei:

http://floridecires7.blogspot.com/2008/11/chec-cu-sfecla-rosie-si-ciocolata.html




“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Am s-o incerc si pe asta, arata super in poze!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

monica-elisabet imi place reteta ta de sfecla murata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

www.bucataras.ro/retete/2148/salata_de_sfecla_cu_hrean.html" target="_blank">Salata de sfecla cu hrean

www.bucataras.ro/retete/1721/bors_taranesc_cu_fasole_boabe_si_sfecla.html" target="_blank">Bors taranesc cu fasole si sfecla


www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput