placinte tataresti suberek
Buna seara
am rugamintea pt cine stie - mai degraba doamnele din comunitatea turca sau tatareasca - daca puteti sa impartasiti secretul retetei de suberek ( nu stiu daca am scris corect )
sunt delicioase - doar ca in bucuresti nu am gasit nicaieri de unde sa iau si nici un restaurant turcesc cu asa ceva nu am gasit
va rog daca stie cineva si are timp sa raspunda
multumesc frumos
Raspunsuri
Olina87 spune:
reteta de pe saitul tatarilor din Ro, in josul paginii e in limba romana:
http://www.tatar.ro/retete_tataresti.php
marius spune:
Clar fac in weekend....
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
monica-elizabet spune:
vreti sa ma omorati?
trebuie sa le incerc si eu...desi stiu de mult reteta uitasem de ea...
iata si Aici o reteta pas cu pas
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
Mik spune:
Mey, care e adevarata reteta pentru aluat : intr-o parte se zice numai de faina cu apa, sare si zahar, in alta parte se vorbeste de un ou si in alt site de aluat facut cu delikat si usturoi uscat.
Fetele care au facut reteta va astept sa ne spuneti ce fel de aluat ati facut.
(Principiul e acelasi si umplutura de aceeasi in linii mari.)
monica-elizabet spune:
nici eu nu stiu pe care sa o fac...cred totusi ca pun si ou poate iese mai frageda
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
monica-elizabet spune:
ei acum pot sa va zic cum sunt placintele astea
BESTIALE
eu le-am facut din carne de pui ca nu mai aveam chef de mers la magazin
la aluat am gasit atatea variante ca pana la urma am ales o "combinata"
am pus asa:
250 ml apa
5 linguri de ulei
1 lingurita de sare
2 lingurite rase de zahar
1 ou
1 lingura de drojdie uscata/sau cat o nuca din cea proaspata
faina aproximativ 450 gr
(se poate si fara ou si fara drojdie)
apa+sare+zahar+uleiul se pun putin la incalzit, se pune drojdia si se lasa cateva minute se adauga oul batut si apoi putin cate putin faina pana se obtine un aluat scrie nici prea vartos nici f moale
imediat se indind foi rotunde, subtiri, se pune umplutura am facut-o pe cea de pe tatar.ro(450 gr carne tocata, 3 cepe uscate, 1 ou sare piper...eu am pus cam 2 linguri in fiecare) doar pe jumatate din rotund se unesc(le-am apasat cu furculita pe margini) si se prajesc in ulei incins pe ambele parti
dupa ce se scurg (le-am pus pe servete din hartie) se pun intr-un vas din inox si se acopera sa se inmoaie(nu stiu daca mai apuca sa se inmoaie fiindca deja sunt destul de moi si oricum dispar pe masura ce sunt prajite)
Iata Aici dovada si o Sectiune
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post