placinte tataresti suberek
Raspunsuri - Pagina 2
b.nica spune:
Ehehei fetelor, stiti voi cum am luat rapid kg-e intr-o vara?
Am mancat pe nesaturate varianta italiana:adica nu prajiti ci fierti,ravioli cu carne si smantana.
Incercati mai pe romaneste(avem si d'astia,),coltunasi cu carne si smantana!
Faceti o coca de coltunasi fierti in care puneti compozitia de Suberek,ii fierbeti si ii serviti cu smantana,.
Vorbim dupa aceea cu martorul( cantarul) din baie!
monica-elizabet spune:
b.nica...vrei sa ma bagi la 2 ture de alergare in plus?
reteta pliz
cred ca sunt bestiali ravioli facuti in casa...
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet b.nica...vrei sa ma bagi la 2 ture de alergare in plus? reteta pliz cred ca sunt bestiali ravioli facuti in casa... monica |
Monica,eu fac coca de aluat din:
-500 g faina,00;
-2 oua;
-50 ml apa(mama spunea ca atat cat intra apa in oua);
-1\4 lingurita sare.
Eu pun la robot si fac aluatul;il las 60 min. la frigider;am masina de taitei si il trec de 2-3 ori prin partea de intins;
-dupa ce a fost intins si are cam 2-3 mm il tai in patrate in care pun umplutura,ung cu apa marginile si le lipesc;
-daca se doreste o forma frumoasa se taie aluatul cu rotita de taiat pizza(aia zimtata).
Compozitia este inspiratia fiecarei bucatarese:usturoi si ceapa multa inabusita in ulei si carne tocata(de manzat folosesc eu) cu arome(piper,boia,cimbru,etc.),sare.
Coltunasii se fierb in apa cu sare si cand revin la suprafata sunt gata,se servesc calzi cu smantana.
monica-elizabet spune:
multumesc mult pentru reteta...o incerc in curand(abia astept)
oricum e mai light decat suberek-ul sper sa reusesc sa tin pe loc acul cantarului
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
b.nica spune:
Monica, ai grije,eu si fiica mea am facut o pasiune;este dementiala combinatia!
Daca lasi putin din zeama in care au fiert coltunasii esti pierduta!
Mik spune:
Monica si b.nica am pus mina si amnotat amindoua retetele.
noroc ca am mincat ca altfel intram in boale de pofta.
fac si va povestesc ce si cum.
P&ANA spune:
scriu scurt :la umplutura de carne nu se pune ou ,doar carnita tocata fin (vitel) ,ceapa ,piper ,patrunjel tocat marunt (optional) si apa -2-3 lg .
aluatul e fara drojdie -
monica-elizabet spune:
adela, mai bine asa la cuptor
alina, si aluatul si umplutura le gasesti pe net cu mici modificari ba cu ou, ba fara...ba cu drojdie...ba fara...eu pe tatar.ro care l-au dat fetele am gasit cu ou la umplutura
uite de buna ideea cu mararul multumesc
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
andira spune:
Am si eu o intrebare, va rog sa ma luminati : eu pana acum nu am folosit carnea de vitel decat la placinta (am o reteta buna), insa am fiert la ea vreo ora de fiecare data, ca sa fiu sigura ca e bine facuta. Asa scria si in reteta.
Acum, daca doar o prajesc cateva minute pe fiecare parte, sigur o sa fie facuta?