Strumfi de iul-aug 2007 (161)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Gina, toti baietii duc mana la cuc, Vlad s-a decalotat la varsta de 2 ani Doar ca nu trebuie nici incurajati dar nici lasati sa se joace. In general eu ii dau mana la o parte si daca insista ii distrag atentia. Asta daca o face in vazul tau. Eu am fost ferm convinsa ca e usor sa fii mama de baieti dar mi-a povestit mama prin cate etape a trecut ea cu frate-miu si cat l-a pazit de diverse chestii de am luat-o razna. Si sincer mi s-a parut corect tot ce mi-a zis doar ca nu am banuit-o niciodata asa de "inteleapta". Tot mama, saraca, e cea mai neindreptatita de noi, mereu, mereu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

jadi, n-am nimik deosebit. cred ca doar o apatie legata de vreme.
bei greierash, te bat la funduletz, daca mai vorbesti prostii....cat despre "problema" cu cuculetzu cred ca isi dezvolta deja o afinitate vis-a-vis de extremitatea asta, afinitate care se va transforma treptat in veneratie si care la varsta adulta a posesorului va deveni obsesie! o va flutura, o va cauta in fiecare dimineata sa vaza daca e la locul ei.....asa ca eu cred ca e un fenomen normal la kinderu tau ...face pate din fenomenul de maturizare

*Daca cineva rade - razi cu el impreuna!
Daca cineva canta - canta cu el impreuna!
Daca cineva lucreaza -

lasa-l sa lucreze! !*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nici eu nu exagerez cu protectia. Ma spal pe maini normal insa de haine nu ma schimb ramburs ca nu am cum fie-mea urla daca nu o iau in brate si stam asa juma de ora.

Cand eram in Romania eram si eu mai stricta insa vazand atitudinea de aici intital am blamat-o apoi m-am informat putin si am aflat lucruri bune. De ex nu sunt aici copii cu febra la gradi. Insa daca ii curg mucii de orice culoare nu inseamna neaparat ca e contagios. Fie-mea e de obicei mucoasa din noiembrie pana in februarie si n-are nimic altceva in rest.

Si cum as putea eu sa-i protejez? Fiu-miu merge la scoala, 150 copii unii aduc virusi altii iau si tot asa. Iar el aduce acasa si imparte frateste.

Sotul lucreaza cu 250 angajati intr-o cladire. Eu cu vreo 40. Lumea pe strada tuseste in magazine la fel. Uite eu am observat ca desi nu ii protejez extrem (sigura protectie a fost sa nu-mi vizitez prietena cu gripa porcina) totusi rar se imbolnavesc.

Aici asa e situatia si functioneaza. Copiii cu febra se tin acasa, copiii cu muci nu. |Pentru ca doar pentru ca au muci nu inseamna ca sunt contagiosi.

Ori eu iar sunt de acord cu Jadi ca sistemul imunitar trebuie format, ori fara imbolnaviri nu vor exista nici anticorpi.

In fine parerea mea stricta. Fiecare face cum vrea.

A si inca ceva: eu nu tin copiii in casa in functie de vreme, aici ploua din noiembrie pana in martie (exagerez putin) pai daca ii tin in casa nu mai vad aer curat pana la primavara. Pelerina, cizmele de cauciuc si la sarit in balti cu noi. Asta fac si la scoala si la gradi, vinerea o iau si intreb ce au facut mi se zice ca s-au plimbat prin ploaie.

Cred ca trebuie sa ne adaptam tarii si climatului, asa ca e bine sa iesim afara in orice vreme.

Sper sa nu o luati personal, e doar parerea mea.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Jadi , in legatura cu gradi, respectiv colectivitatea ai fost foarte clara, cel putin eu care sunt si stan patitu' am inteles perfect. Toti parinti de copii care merg la gradi pot spune asta: in primul an , la gradi e jale! Si asa este! Eu de ex, l-am dat din iulie. Vreau sa va spun ca erau 14 copii in toata gradinita. Nu a avut nimic pana la jumatea lui septembrie, cum s-a umplut gradinita, cum a racit, si de atunci mereu avem cate ceva.... diverse.. nici nu vreti sa stiti... dar stiti oricum ca asta e!
Cu cucu cred ca aveti dreptate, inca nu e ingriojorator, dar na, ziceam sa vad si la altii cum e...Si tot in legatura cu "subiectu'" in cauza, seara la baie, cand imi mai aduc aminte, il mai decalotez.... in una din seri.. am vrut sa fac operatiunea(care de obicei o fac fara ca el sa ii dea prea mare importanta)...si el, imi da mana la o parte si a inceput sa traga el de penis...asa cum trebuia sa o faca...Deci.....
Mychy, cat adevar graiesti!

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Multumesc pentru grija si urari, vad ca le-am stabilizat pe amandoua la 37.4-37.5 si antitermic nu le-am mai dat de aseara.
Mychy, esti tare, ca de obicei
Oanamada, , si eu am gandit la fel. Din pacate (sa-mi fie invatatura de minte) nu am plecat de cand am vazut prima oara copiii tusind, m-am gandit ca nu e contagios, ca nu poate fi cineva atat de ignorant incat sa-si aduca virusii sa-i imparta, copiii pot tusi din multe cauze si nu toate contagioase. Asta e, am fost prea credula, e vina mea. Si-acum imi amintesc cum acei parinti ii indemnau pe acei copii sa o pupe pe Larisa .
Luna, la noi in spitale se ia temperatura doar in fundulet, am intrebat de termometrele pentru ureche/frunte si au zis ca nu sunt fidele. Eu nu stiu ce sa zic, dar folosesc din acela digital, fara mercur. Cu teama de ace stiu exact ce spui, in cateva randuri am scapat de perfuzii doar pe semnatura. Cred ca te-a enervat la culme faza aceea, imi dau seama cum as fi facut eu.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Luna cred ca si eu as fi suparata sa aud ca la gradinitza le ia temperatura in fundulet asa mari fiind... banuiesc ca ai nostri copilasi pot sa stea cuminti si la alte metode acum; dar ca sa ii dezbrace si sa inceapa "analiza"... pe Adeluta parca o si vad cum se agita si plange si striga dupa ajutor! si acolo cine s-o mai scoata din ghiara lupului? nu, nu sunt nici eu de acord cu asa o verificare; sa faca asta de fata cu mine si mai ales cu acordul meu, nu asa cand copilul nu se poate apara in niciun fel. Dar cine stie ce ne mai asteapta si pe noi cu gradinita asta...

Mychy o glumitza de vreme rea nu stii? fa o oare'shce parafrazare macar "fie vremea cat de rea tot mai bine-n gasca mea!" ... tare comica ai fost oricum cu explicatiile despre cuculet!

vis-a-vis de cum se iau virusii va povestesc si eu cum cred ca i-a luat Adeluta care a avut niscaiva muci de luni pana mai aseara.... de pe geam! adica am lasat geamul deschis juma' de ora luni dimineata si gata a inceput sa stranute si sa ii curga mucii... deci nu pot sa banuiesc decat ca mi-au intrat virusii pe geam! nici pe usa, nici de pe haine, nici din vizita, nici de la supermarket etc... stiti cum e, e suficient sa stranute un om pe strada fara sa-si duca batista la gura si esti gata molipsit daca e sa ii prinzi virusii... oricum noi nu ne prea ferim de nimic; intr-adevar nici cand era mica nu ezitam sa merg in supermarket cu ea dar ne-a ferit norocu' de imbolnaviri grave!

Sanatate multa Carla fetelor tale si tuturor copilasilor cu febra si alte probleme!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

eu cu scosul afara am o problema: soacra nu-l scoate cand e vreme naspa.....si cum eu seara nu mai am timp......sta in casa de vreo 3 zile! oricum nici vremea n-a tinut cu noi

Daca cineva lucreaza -

lasa-l sa lucreze! !*

Mergi la inceput

Dupa 25 de ani de casatorie, într-o zi mi-am privit sotia si i-am spus:
- Iubito, acum 25 de ani stateam cu chirie, aveam o masina ieftina dormeam pe o canapea si ne uitam la un televizor cu ecran de 14" alb-negru, dar în fiecare noapte adormeam alaturi de o blonda sexy de 25 de ani. Acum avem o casa mare, o masina buna, un pat mare, un TV color cu plasma. Dar dorm cu o femeie de 50 de ani! Draga mea, cred ca ai o problema

Sotia mi-a raspuns:
- Tu du-te si cauta-ti o blonda sexy, de 25 de ani, ca eu m#259; voi ocupa ca tu sa stai din nou cu chirie, sa conduci o masina ieftina si sa dormi pe o canapea!

Daca cineva lucreaza -

lasa-l sa lucreze! !*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Incasari
Vine primul fiu acasa:

- Tata, da-mi cinci milioane ca am lasat-o pe una gravida”.

Vine si al doilea fiu:

- Tata, da-mi sapte milioane ca am lasat-o pe una gravida”.

Vine si fiica:

- Tata, am ramas gravida”.

Tatal:

- In sfarsit se mai si incaseaza!”

Inspectia

Inspectie la scoala. Un tigan sta in penultima banca.
Inspectorii se aseaza in spatele lui, in ultima banca.
Profesoara pune intrebari, tiganul tot cu mana pe sus.
In sfarsit il pune si pe el sa raspunda.
- Doamna, sa mor io, ce picioare si tatze misto haveti !!!.
- Nesimtitule, cum iti permiti?Ai nota 2 si iesi afara, magarule!
In timp ce se ridica din banca, se intoarce la inspectori:
- Ba, astia cu inspectia, nu mai soptiti, minca-v-as, daca nu stiti!

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

primul simptom al gripei porcine

Daca cineva lucreaza -

lasa-l sa lucreze! !*

Mergi la inceput