Clubul BRASOVENCELOR - Sa vina primavara!! (10)
Raspunsuri - Pagina 7
Pico spune:
Diuna, eu am crescut f. independenta.Si mi-a prins f. bine.
Nu stiu ce va fi.Deocamdata sunt cam tematoare.Mi-e frica.Sunt atatia dezaxati...si cum la noi nu intervine nimeni...brr...
Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)
diuna spune:
@Pico, relax, fetele sunt mici inca...Stai sa vezi cand or creste...Si, cum ziceam, depinde mult si de copil.
Noi ne-am mutat in Brasov cand fata avea 5 ani. Pana atunci am locuit langa Brasov, intro localitate in care ne cunostea toata lumea si nu i s-ar fi putut intampla( aproape) nimic rau. Normal, temerile noastre legate de oras au fost mari, incepand de la faptul ca aici avem balcon si stam la etaj pana la faptul ca ea era un copil increzator si iubitor de oameni. Ca prim avertisment am invatat-o sa tipe. Daca i se pare ceva in neregula, daca cineva incearca sa o ia, sa o determine sa faca ceva ce nu i se pare corect, sa tipe ca din gura de sarpe! Fara oprire! Asta mai degraba ca sa sperie agresorul, nu ca i-ar fi sarit cineva in ajutor...Asaaaa...Intro dimineata o ducea tati la gradi. Au urcat in masina, tati si-a adus aminte sa-mi lase acasa caruciorul celui mic din potbagaj, lasa fata in masina, in fata blocului, intra in scara unde avem la parter o camera de carucioare, biciclete etc. Intre timp un tip deschide portiera masinii, o intreaba zambitor pe fi-mea "Ce faci, papusa?", ia borseta lui tati si pleaca. Copila realizeaza ca ceva nu s-a potrivit si fuge la usa blocului, inchisa, cu interfon, urland si batand din picioruse de au iesit, in 10 secunde, toti vecinii care erau acasa. Bietul tat-su, care tocmai incuia camera, a tras o sperietura...Nu ca n-ar fi meritat, comisese greseala dupa greseala, de am zis pana la urma ca bine ca a furat borseta, nu fata...Cert e ca m-am convins: copila intelesese mesajul...
Asta asa, rasu'-plansu', ne-a adus brusc si noua aminte cum se traieste la oras, ca in 10 ani cat am stat la tara nu am incuiat niciodata masina, indiferent unde o lasam...Gata, ca iar ma intind, si vad ca numa' io vorbesc p-aici
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
Nicoleta spune:
Diuna, eu te citesc . Mie mi-e asa teama de lumea in care traim... Nu as avea curaj sa las copilul nici acum singur pana la magazin... Sper sa fiu exagerata...
diuna spune:
Ups! A mea la 7 ani mergea singura la scoala. De la Magnolia la sc. 25. Dar sunt multi copii pe strada la ora aia( of course, vara), si multi bunici, copii de gradinita, am urmarit-o o vreme apoi...asta e...trebuie sa zboare...Dar e de felul ei foarte atenta, constiincioasa, traversa strada cu multa atentie si exact conform indicatiilor mele, responsabila...Asa e ea, nu e meritul meu. Acum, ca e un pic domnisoara, am mai multe temeri si ganduri.
Tu nici acolo nu-l lasi pana la magazinul din colt? Nici cu vreun prieten de varsta lui, vecin, ceva?
Nicoleta spune:
Diuna, aici nu avem prieteni (romanii sunt un fel de ciumati, ce daca stam intr-un cartier cu chirii mari si nu sub pod?), deci exclus deocamdata sa mearga la magazin, mai ales ca ar trebui sa treaca printr-o intersectie destul de aglomerata... In Bv stam langa gradinita Martinica... nu stiu daca as fi avut curajul sa-l las singur la scoala...
diuna spune:
Vei avea curaj...ohooo...si ce mandra vei fi!
Fug la servici!
Pico spune:
Diuna, chestia cu tipatul este o idee super.O sa o invat si eu pe Ioana.Eu le-am spus doar sa nu vb cu strainii sau sa nu plece cu cineva necunoscut nici daca ii promite cine stie ce minunatii.Sa nu deschida poarta(noi locuim la curte)etc.
Felicitari pentru fetita ta!
Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)
ildyqo spune:
Salutare Tuturoe,
Am revenit si eu si am vazut ca sunteti vorbarete foc. Am citit o multime din urma dar am ajuns la zi.
Nu am avut timp si calculator ca sa va pot povesti despre printisorul meu de 2 luni. S-a nascut pe 7 nov. si acum doarme dus asa ca am profitat de ocazie sa va citesc din urma.
Tocmai ma laudam ca am timp, dar a venit Blanca de gradi si gata cu linistea. Cand mai am timp , promit ca mai intru si va mai povestesc.
Ildy Blanca Andreea (16.06.06) si Raul Felix (7.11.2009)
dianabv spune:
salutare
diuna, ti/am trimis mp
nicoleta, deocamdata nu am poze, am facut numai la primul curs, nu prea am timp sa ii mai si pozez... desi chiar ca ar trebui. acum o sa incep si ceva cursuri ptr adulti printr/un magazin de hobby.
cand veniti acasa vorbim! daca vrei poti sa intri pe blogul meu unde sunt cateva din lcururile pe care le fac eu, in general ii invat cam tot ce stiu eu, ca si tehnici, dar la nivelul lor. blogul meu este www.diastudiocreativ.blogspot.com.
ce/mi place ca esti asa curajoasa, diuna! eu nu prea ii las, desi acum stam la sat si ar trebui sa fiu mai increzatoare... asta/vara theo a mers cu ceva prieteni din cartier prin tot satul, cu bicicletele, dar eu nu eram prea linistita...
pupici