Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (38)
Raspunsuri - Pagina 5
ramonaradu79 spune:
Buna,
Bine ai revenit printre noi lillyka!
Mainile umflate si picioarele sunt un simptom frecvent in sarcina,poate fi grav sau nu.Pb minore se trateaza cu dormit/stat numai stanga, min 2l de apa pe zi,mai nesarat,picioare ridicate, masaj si monitorizarea tensiunii.Pb ma grave cum ar fi trombofilia (larisel are mai multe detalii) si simptom de preeclampsie se depisteaza pe baza a mai multi factori si analize si sunt tratabile.Asta e ce stiu eu.Parerea mea e ca doar o retentie locala de lichid.Sanatate multa orice ar fi.
Ofe 27 nici eu nu am luat biberoane pt ca sper din tot sufletul sa alaptez, dar m-am interesat sa stiu ce vreau in caz de nevoie (Dr.Brown sau Avent).Si pt o prima urgenta le am pe cele 2 care le-am primit la pompa de san Avent.Eu banii m-am gandit sa ii dau inainte sa stie omul pe ce lucreaza , sper doar sa fie multumit si sa fie totul bine(eu fac cezariana).La noi in oras nu e f. mare diferenta ca bani intre cezariana si naturala daca vrei sa aiba dr. grija de tine mai multa la naturala.Ce pacat ca dr. astia au uitat sa fie oameni si ajungem sa platim un serviciu care oricum e gratuit si pt care oricum majoritatea am cotizat ani grei la stat.Dar asta e Romania.
Tanaion cu placenta din cate stiu eu pana la 3 e in regula, asa ca relax.Ecografiile pot fi foarte inselatoare in privinta placentei.Eu am avut 1spre 2, apoi iar 1 (sarcina mai mare), deci....
31+ Alexandru
alicredo spune:
Beatrice1982 imi place cum gandesti! si eu as fii procedat la fel.mai bine privat si fara spaga , decat la stat si cu spaga.macar ai o suma de dat si numai trebuie ca sa imparti in stanga si in dreapta .si daca stai sa te gandesti...nastere=> bani, medic,moasa, asistenta, portar, anestezist,etc => bani...tot pe la 1500 ajungi.
eu am fost ieri la spital din cauza la durerile de burtica.credeam ca sunt de la efort, se pare ca am iar o infectie.a doua
prima a trecut ...acum iar sunt pe antibiotice 7 zile.saracutu bb cat tre sa suporte!
va pup
25+
lillyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonaradu79 Buna, Bine ai revenit printre noi lillyka! Mainile umflate si picioarele sunt un simptom frecvent in sarcina,poate fi grav sau nu.Pb minore se trateaza cu dormit/stat numai stanga, min 2l de apa pe zi,mai nesarat,picioare ridicate, masaj si monitorizarea tensiunii.Pb ma grave cum ar fi trombofilia (larisel are mai multe detalii) si simptom de preeclampsie se depisteaza pe baza a mai multi factori si analize si sunt tratabile.Asta e ce stiu eu.Parerea mea e ca doar o retentie locala de lichid.Sanatate multa orice ar fi. Ofe 27 nici eu nu am luat biberoane pt ca sper din tot sufletul sa alaptez, dar m-am interesat sa stiu ce vreau in caz de nevoie (Dr.Brown sau Avent).Si pt o prima urgenta le am pe cele 2 care le-am primit la pompa de san Avent.Eu banii m-am gandit sa ii dau inainte sa stie omul pe ce lucreaza , sper doar sa fie multumit si sa fie totul bine(eu fac cezariana).La noi in oras nu e f. mare diferenta ca bani intre cezariana si naturala daca vrei sa aiba dr. grija de tine mai multa la naturala.Ce pacat ca dr. astia au uitat sa fie oameni si ajungem sa platim un serviciu care oricum e gratuit si pt care oricum majoritatea am cotizat ani grei la stat.Dar asta e Romania. Tanaion cu placenta din cate stiu eu pana la 3 e in regula, asa ca relax.Ecografiile pot fi foarte inselatoare in privinta placentei.Eu am avut 1spre 2, apoi iar 1 (sarcina mai mare), deci.... 31+ Alexandru |
Multumesc de sfaturi...numai ca mie mi se umfla doar mainile...asta e...cica trece dupa nastere si apar bubele la sani...si uite asa numai bucurii ...dar important e sa alaptam si bebele sa fie sanatos...ca in rest picioare sau maini umflate putem trai cu ele mai ales ca sunt doar pentru o perioada.
Asa ...
Acuma sa va zic si eu ce am achizitionat.
Deoarece sunt o maniaca cu achizitiile si imi place enorm sa ma documentez si sa ma ocup de achizitii in general de orice fel, mi-am dorit eu sa imi cumpar tot spre disperarea rudelor ca nu o sa mai aiba ce cumpara.
31+ Luca Alexandru
lillyka spune:
si acuma sa va povestesc ce am achizitionat:
-pompa san avent cu 2 biberoane
-sterilizator electric avent dar nu iq
-incalzitor biberoane iq avent
-set nou nascut biberoane avent
- baby phone avent...
Stiu toate de la avent...dar asa am inteles ca sunt detul de bunute si am avut ocazia sa mearga cineva in germania si mi le-a luat la super preturi fata de romania
31+ Luca Alexandru
alicredo spune:
te duci la ''contul meu'', ''profil personal'' acolo aunde ai semnatura, si mai pui pe langa si [ baietel ] fara spatiu intre paranteze.sper ca ai inteles
25+
lillyka spune:
dupa care am dat comanda pentru camera lui bebe pentru un dulap, comoda de infasat si un raft cu 6 sertare cu 3 culori: crem, bleu si verde. Patutul l-am primit imprumut de la cineva si e un patut leganut mic si frumusel in care se spune ca poate sta pana pe la 8-9 luni.
Caruciorul l-am luat de la baby comfort dupa indelungi cautari pe net si documentari il cheama tako si e pe la 2000 ron cu totul...inclusiv umbreluta
Am mai primit un scaun de masina si un termos, multe hainute de la bebelusi mai mari.
Am mai achizitionat un balansoar cu muzica si viteze si lumini...imi vine sa ma urc eu in el :) si inca un pat de voiaj in caz ca vrem sa evadam si sa il lasam bunicilor sau sa il luam cu noi
31+ Luca Alexandru
lillyka spune:
si era sa uit...o cadita, un termometru, un cos de rufe, un cos de gunoi...si cand mai imi aduc aminte va mai zic.
Sper ca am actualizat semnatura si cu baietel.
Altceva pot sa va mai povestesc ca la sfarsitul celor 30 saptamani, dr recomanda niste analize de sange, calciu, magneziu, tgo,tgp, de coagulare si urina. Iar la 32 sapt ne mai ia o secretie de col sa vada ca e totul ok.
Noi suntem bine. Si imi doresc acelasi lucru pentur toate.
31+ Luca Alexandru
lillyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alicredo te duci la ''contul meu'', ''profil personal'' acolo aunde ai semnatura, si mai pui pe langa si [ baietel ] fara spatiu intre paranteze.sper ca ai inteles 25+ |
Iti multumesc mult. Se pare ca am reusit.
31+ Luca Alexandru
lillyka spune:
cat despre mancare..va invit la un pui pe sticla ca abia l-am scos din cuptor si e auriu ca am impartit o bere fara alcool cu el si bebe.
31+ Luca Alexandru