Probleme dupa cezariana
A trecut o luna jumate de la cezariana si de 3 zile mi-a aparut ,pe linia operatiei o gaurica(cea de la fir) prin care curge un lichid galben.
E vorba probabil de reactia organismului la un fir care nu s-a resorbit complet.
Intrebarea e daca iese singur sau va fi nevoie de o noua incizie?
Raspunsuri
adita spune:
am patit ceva asemanator dupa o operatie, iesea putin puroi si un firisor, pe urma se inchidea gaura si se forma alta, in dreptul altui fir
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Burtocika spune:
Du-te la dermatolog, cred ca el e cel mai in masura sa isi dea seama despre ce e vorba si sa curete locul. La o luna jumate, nu cred ca e vorba de ceva mai profund, cred ca e doar o problema la nivelul pielii.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
CorinaDani spune:
e psoibil sa fie de la un fir de par, care a inceput sa creasca sub piele, pe linia inciziei.
dar nu inteleg prea bine cum stau lucrurile : eu am avut (probabil) cusaturi cu fir resorbabil (am inteles ca se cos 4 straturi de tesut, muschi, etc), iar ultima cusatura (cea de siguranta, a zis medicul) a fost facuta cu un fir de nylon, de culoare mov, la care medicul a lasat cate 3-4 cm la capete, restul era sub piele (nu radeti de mine, l-am pastrat amintire, alaturi de bratarile de identificare din spital). acest fir l-am tras/scos singura, la recomandarea medicului, la 10 zile dupa operatie. este adevarat ca mi-au crescut cateva fire de par sub cicatrice, dar s-a format un fel de cos si s-a eliminat firul de par cu tot cu radacina.
mergi, totusi, la un dermatolog. pana atunci poti tampona zona cu putin rivanol sau alcool farmaceutic (de 90).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
XIO spune:
Nu are nici o treaba dermatologul , ce descrii tu este probabil o reactie la un fir de la operatie , adica un granulom de fir.
Organismul isi da seama ca firul nu este al lui si face in jurul firului un tesut inflamator ca sa il elimine si sa mentina "infectia" acolo.
daca este vorba despre asta se rezolva chirurgical. Se face acolo anestezie si se extrage firul , se curata zona.
Du-te la ginecologul care ti-a facut operatia sau la un chirurg.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html