ce si cum ne jucam cu copilul

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

mi-am adus aminte, de cum ne jucam cu finger painting.
cand cumparam prea mult iaurt, si imi ramanea in frigider, atunci cand expira, in loc sa il arunc la gunoi, il amestecam cu culoare alimentara, si ne jucam amestecand culorile, cu mainile, pe o rama de sticla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

cum sa ii explic de ce solidul este tare, de ce apa curge, si de ce norul din sticla pe care l-a admirat si cu care s-a jucat, incercand sa il atinga, este atat de usor, si dispare atat de repede.
asa ca am cautat prin cartile pe care le am si am gasit modalitatea de a ne juca si de a ne imagina, in acelasi timp, cam cum arata un solid, lichid si gaz;
materiale: capac de la o cutie de carton(de pantofi mai mica, de alimente, etc); bilute (marbles)
am luat un capac de cutie de pantofi; cutie micuta. am umplut capacul cu margele de sticla(aveam o punga generoasa de margele). am umplut capacul cu margele asezate una langa alta,intr-un strat uniform pana am acoperit suprafata capacului; i-am cerut sa miste capacul, sa il scuture. margelele erau, si ramaneau la locul lor. si i-am explicat ca un solid este tare pentru ca particelele mici care il formeaza arata ca niste bilute, ca cele din cutie, ce sunt atat de indesate, incat nu au cum sa se miste. ele formeaza o stare solida.
apoi am scos de acolo cateva bilute; chiar daca stateau in cutie, erau mai mobile unele fata de altele, cand miscam capacul dintr-o parte in alta. i-am spus si am vazut ca spatiul este mult mai mare dintre bilute si ele pot alerga dintr-o parte in alta al containerului. la fel ca si lichidele, si incotro le indreptam,ocupa forma spatiului , obiectului.
am dat mai multe bilute la o parte , au ramas cateva, am facut si taieturi in marginea capacului; am inceput sa scuturam capacul, dreapta, stanga, inainte inapoi. bilele se miscau haotic si foarte rapid, si mai mult, scapau si printre marginile taiate. i-am spus ca asa arata particelele care compun aerul. unde au loc liber, scapa si alearga haotic peste tot.
i-a placut experimentul, si s-a jucat cu bilutele cam vreo 2 ore.
sper sa incante si alti micuti!
numai bine

maine ne ducem la science time! tema: oul si gaina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

am facut o felicitare:
daca nu ai nici o pensula in casa pentru pictat, exista o alta varianta foarte haioasa ...
am umplut 3 baloane cu apa, pana s-au rotunjit putin. le-am legat la capat foarte bine.
am pus in cateva capace, culoare de pictat, pe un burete absorbant.
am dat copilului sa foloseasca balonasele umplute cu apa, pentru a se juca cu culorile, si a face amprente cu baloanele pe hartie.
asa a pictat peste tot si cum a vrut.
dupa ce s-a uscat, i-am dat un texter de a desenat ce a vrut.
a iesit super!
am pregatit un plic, am pus timbru si am fost la cutia postala si am postat plicul. era o vedere pentru noi! a ajuns la a doua zi.
atentie parinti, este fun si mess in acelasi timp! dar cu siguranta va incanta copilul!

numai bine si have fun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

" a child's mind...
not a vessel to be filled,
but a fire to be ignited"

asa mi-a placut, ca nu m-am putut abtine sa nu scriu. este din "fun science for young minds", learning activities pentru prescholari.

cartea se poate gasi pe scribd,sub aceeasi prezentare ca titlul, sau carti similare si mai multe decat cea descoperita pe scribd, pe adresa:
www.mahobe.co.nz

have fun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

back in business!

astazi a fost o zi ploioasa. si m-am gandit sa facem ceva experimente, si apoi sa diversificam imaginatia.

curentul de apa cald se deplaseaza in sus.iar cel de apa rece se deplaseaza in jos. cum asa?
ne-am pregatit materialele. un vas de sticla mare. doua pahare, doua baloane, unul rosu si unul albastru, colorant rosu si colorant albastru, apa rece cu gheata si apa calda, foarfeca.

am pus apa rece de la gheata intr-un pahar si apa calda in alt pahar. am umplutvasul larg cu apa, in mod normal, incat nivelul apei din vas sa fie mult mai mare de inaltimea paharelor.
am colorat apa rece cu colorant albastru. si apa calda cu colorant rosu. ca sa vedem in apa, cum curentii de apa rece si cald circula in apa din vasul mare.pentru ca nu am vrut sa irosesc nici o oportunitate de a ii arata cate ceva din tot, in loc de a turna cu sticulutele culoarea din sticla mica de colorant, am luat un pai de baut, l-am introdus in colorant, l-am astupat la un capat cu un deget, si am ridicat paiul si l-am transferat in apa din pahar. asa am colorat apa din pahare, transferand colorantl ajutandu-ne de presiunea aerului din pai. cand am lasat paiul in colorant, colorantul s-a ridicat in pat, la nivelul lichidului din sticla. cand am astupat celalalt capat al paiului, presiunea de aer din pai a tinut colorantul in pai, si nu i-a dat voie sa curga. (sigur, ca pe urma am incercat sa bem sucul cu paiul folosind presiunea aerului; bineinteles, ne-am murdarit peste tot).

am taiat baloanele la capatul prin care se umfla, in asa fel incat membraba ramasa este mult mai usor maleabila, si usor de intins cu mainile ca sa acopar o suprafata paharului. asa ca, am intins membraba de plastic deasupra paharelor. balonul albastru pentru apa rece, si balonul rosu pentru paharul cu apa calda. membrana de la balon deasupra paharului sa nu fie prea intinsa. am facut doua gauri mici in fiecare menbrana care acopera paharele(printr-o gaura sa intre apa, si prin cealalta gaura sa poata iesi apa din pahar, ca sa asigure un curent continu.

usor am pus paharele in vasul mare transparent cu apa curata.apa din paharul rosu a inceput sa curga in sus, iar apa albastra in paharul cu apa rece a incepu sa iasa putin din pahar dar curgand in jos. apa calda a format un strat rosu la suprafata apei din vasul mare. iar apa rece s-a dat la fundul vasului mare. apa calda a continuat sa se ridice mult timp. si curentii de apa calda erau usor de vazut prin vasul transparent.

pentru ca fun doar a inceput, am mai taiat cateva baloane la capat si am intins membrabele pe o cutie de plastic, pe un bol de metal, pe in pahar, pe un borcand e plastic mai mare. si am facut...ta! ta! tobe! apoi, ca sa fie distractia si mai mare, am facut tot felul de sunete in membraba...si am descoperit cum cutia acoporita de membrana a funtionat ca un amplificator al sunetului, si cutia noastra s-a transformat in mocrofon. vocea era amplificata! am ras, am cantat silly words, doar de dragul sunetului.

am mai descoperit ceva, cand tineam in maini un vas de metal(din bucatarie, si faceam sunete pri nmembrana, am sesizat cum metalul vibreaza la sunt. mainile erau "gadilate" de sunetul amplificat de galetusa transformata in toba.

asadar, intr-o zi de inspiratie am:
-transportat lichidul dintr-un cointainer in altul folosind presiunea aerului;
-am vazut cum curentii de aer rece si cald circula
-am facut drums, tobe cu membrana de la baloane
-am descoperit cum containerul amplificat sunetul
si cum sunetul facea aerul sa vibreze si sa "gadile" mana care tinea containerul.

sper sa va inspire si sa va aduca un moment de "quality time" impreuna, descoperind natura, firescul lucrurilor.

numai bine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:


de la nastere pana dupa 5 ani:

http://www.scribd.com/doc/100461740/1001-Fun-Ways-to-Play

pentru ca orice inspiratie este binevenita, am adaugat acest link, care sper sa fie de folos. se poate citi online.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

pe mine ma-nvata zilnic fiica-mea despre cum si ce putem sa ne jucam cu copilul. Momentan suntem la virsta de trei ani; imi pare rau, da nu pot sa pun linkul

PS: nu sunt sigura ca am postat la topicul potrivit, daca nu-i asa imi cer scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui 3x3


de la nastere pana dupa 5 ani:

http://www.scribd.com/doc/100461740/1001-Fun-Ways-to-Play

pentru ca orice inspiratie este binevenita, am adaugat acest link, care sper sa fie de folos. se poate citi online.




Ooooo, multzam de link!

Mergi la inceput