ce si cum ne jucam cu copilul

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

am facut o pauza mare, ietare. am facu tmulte, foarte multe alte activitati.

la play group s-a sarbatorit ziua armoniei, si am facut un mobil , de care am agatat cuvinte ca pace, multumesc, si simboluri din diferite culturi.

am avut nevoie pentru mobil de o farfurie de plastic de unica folosinta, sau de carton. am facut o gaura in mijloc, si am perforat pe amrginea farfuriei atatea gauri cate decoratii aveam de gand sa punem in mobilul nostrul. si am facut 4 gauri. am zis ca este suficient.
am taiat, decupat mesajele de pace scrise in diferite limbi, si scris, mare, in forma de dreptunghiuri, si un dragon. am legat aceste decoratii in parte fiecare de o bucata de fundulita din plastic, si am atasat la marginea farfuriei, fiecare ata, in cate o gaura facuta in farfuria de carton. in mijloc am facut o gaura mica, am luat o scobitoare pe care am colorat=o si am legat o ata pe care am trecut-o prin orificiul de mijloc ca sa putem agata mobilul de crengile unui copac, in fata casei.

am mai lipit decoratii, diverse, si ta-ta! mobilul este gata!

am mai facut mobil cu planete, si am colorat cartoane in forma de cerculete, pe care le-am numit. si am mai desenat si decupat racheta.

am mai facut un alt mobil de sfantul Patrik, si am desenat , colorat si agatat un elf, un vas plin cu galbeni, rainbow, si unicorn.

a fost fun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

alta activitate, a fost crearea unei panze de paianjen, in care am lipit diverse gaze.

cum am procedat.
am cumparat o placuta de lemn, subtire, ca cea de traforaj. si am luat niste cuisoare micute. am batut pe fiecare latura, cate trei. i-am dat niste ata colorata sa faca netul de paianjen, dintr-un colt in altul, de la un cui la altul, pana obtine o panza pe toata suprafata bucatelei de lemn.
am desenat gase, buburuza, albina,le-am decupat, si am ales sa lipim in mijlocul panzei de paianjen gata facuta,gaza.

a iesit grozav.
a fost fun!
apoi ne-am uitat pe poze de paianjen, si alte gaze si am vazut cate picioare au insectele, si am vorbit despre paianjeni, cine este periculos, etc. deci a fost fun educativ in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

cand primesc cadouri cu hartii dragute, le pastrez, le tai in fasii micute, si le folosim ca decoratii pentru orice tip de craft.
cand facem soare, am facut lipit pe o farfurie de carton, fasii de hartie creponata. apoi am lipit soarele nostru de un betisor.

sortam, pentru o eventuala activitate, si avem la indemana aproape orice, din propiile resurse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

aici ne ducem la QUESTACON, unde avem science time. este o cladire, cu 7 galerii imense, in care sunt expozitii despre natura, biologie, activitati, de toate genurile, pentru a stimula curiozitatea si creativitatea la copii.

la activitatile de muzica, am incercat coat hanger walkman. nu am stiut despre asa ceva. fiecare asaca paote experimenta despre sunet cu aceasta mauzanta jucarie. si anume, legam o ata, de fiecare capat al unui cuieras de metal.fiecare ata, se ataseaza de un deget, la mana stanga si dreapta. se pun degetele in ureche cu cuierasul agatat de ate, si lovim cuierasul de masa, sau scaun. vibratia si sunetul se transmite foarte ciudat prin cuierasul de metal , prin ata, si deget.
fun!
am mai facut chitara din elastic de cauciuc. elastice micute, le-am infasurat pe o cutie de pantofi veche si am facut un fel de strings.i-am explicat ca asta produce vibratia si apoi sunetul este preluat de cutia de carton, si devine rezonator.

ne-am mai jucat cu un pahar de plastic, la capatul caruia a fost atasat un arc lung destul de maleabil, elastic. si miscam in sus si in jos ca arcul sa se miste, si loveasca in paharul de carton.

am mai facut un instrument. din doua betisoare de la inchetata, le-am pus una langa alta cu cate o bucatica de pai de baut de plastic la capete. am legat fiecare capat acolo unde era atasat paiul mic, rubber band. la fel la celalalt capat. si am suflat printre cele doua piese de lemn subtire. aerul cu viteza mare, suflat intre cele doua placute, face ca placutele sa vibreze si sa scoata un sunet.

ne-am mai jucat cu musical glasses. am ales niste pahar de aceeasi marime, si le-am umplut cu apa la diferite nivele. am luat o lingura de lemn, si am cantat la pahare! a auzit si experimentat cum cantitati mari de apa in pahar au scos sunete joase, pentru ca apa a vibrat mai putin, creind un sunt larg, in timp ce cantitatile mici de apa din pahar au scos sunete inalte.pentru ca cantitatea mica de apa a vibrat mai repede.

si uite cum i-am aratat depsre vibratii. am pus mana pe gat si am facut sunete. am pus un castron gros cu apa si l-am lovit cu o lingura. la questacon aveau un vas de metal mare cu manere largi pe care in frecai mainile si apa facea cercuri concentrice, atunci cand mainile se frecau de manere.
pentru cine vrea sa experimenteze despre muzica si sunte, sa intre pe siteul unde noi ne ducem:
puteti vedea o demonstratie video; ai nevoie de un castron mare, acoperit cu o folie transparenta(plastic wrap), pe care punem boabe de orez.si batem intr-o cratita sau in toba aproape de castronul cu orez, si copilul descopera ca in ciuda faptului ca toba nu atinge orezul, orezul totusi vibreaza. si atunci i-am explicat ca sunetul calatoreste prin aer.ca nu il poate vedea, dar in poate auzi si vedea efectul acestei miscari de sunet, de la toba la castronul de orez.
www.questacon.edu.au

sau activitati epntru copii pe siteul de la NEW YORK PHILHARMONIC
www.nyphilkids.org/main.phtml

canta la pian online la
www.tinyurl.com/yscrcw

sau canta la tobe

www.ababasoft.com/music/drum_machine.html


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

activitatile si joaca a implicat tema MISCAREA
am fost la science time la questacon, si am vazut cum diverse jucarii se misca.
am avut la indemana diverse jucarii, de exemplu, mingiute, titirez, masina jucarie, jucarii care merg daca se intoarce un surubel in spate.
am mai avut bilute si mingiute pe care le-am pus sa se rostogoleasca pe o bucata de scandura.

si a observat
-cum se misca un obiect (mingea se rostogoleste, insa cubul de lemn nu s-a rostogolit)
-ce anume se misca ( si am impins o masinuta, si a vauzt ca rotile se misca; insa am impins o barcuta, si a vazut ca nu prea se misca singura, daca nu o mai impinge; asadar, rotile au ajutat sa se miste mai mult, decat barcuta pe uscat).
ce miscare determina ceva sa se miste (de exemplu impinge)

si am experimentat cu impins, tras, rotit.
a mai vazut cum micarea de rotatie da o miscare in sus jos. adica miscarile intr-un sens pot determina miscari in alte directii.

am vazut cum o mingie se paote roti:
-am rostogolit-o
am aruncat-o
am rotit-o in jurul axei ei

apoi am miscat propiile noastre maini, picioare, tot corpul, dansul.

am descoperit ca obiecte de diferite forme se misca diferit. ca mingia s-a rotogolit pe panta facuta din bucata de lemn. insa nu si un cub de lemn.
ca si idee ni s-a spus ca putem face jucarii ca avioane din hartie, barcute, puppets.

cand mergem in parc, observam si experimentam cum alunecam pe tobogan, cum ne invartim pe round about, cum ne miscam sus si jos pe seesaw.


iata niste linkuri pe care le-am primit de la questacon, in care putem descoperi cum diferite jucarii se misca (peste 30 videouri):
www.vam.ac.uk/moc/collections/toys/moving/index.html

tot aici, se poate construi online jucarii, si se misca prin labirint
www.vam.ac.uk/moc/kids_pages/things_to_do/index.html

have fun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

s-a lasat frigul aici. asa ca, fiind zile mohorate, am hotarat sa facem un nor in sticla de plastic! ca pe cei de afara in vedem in fiecare zi!

am luat pompa de la bicileta, am pus doua linguri de apa intr-o sticla de plastic de apa potabila, am fixat furtunul de la pompa la gura sticlei si am dat 4-5 pompe de aer. am generat presiune in sticla de plastic. am detasat rapid de gatul sticlei, furtunul de la pompa si in interior, s-a format un nor, ce a fost studiat cu mare curiozitate de ingeras.
aerul sub presiune a ridicat din apa ce era pe fundul sticlei, si a transformat-o in norisor.waw! nor intr-o sticla!

asa s-a amuzat, si era usor de observat!

acum o saptamana am facut un vulcan!
am luat o farfurie de plastic,adanca, de unica folosinta, din acelea foarte subtire. am luat un pahar de unica folosinta de plastic, si am decupat marimea cercului mare in centrul farfuriei . am introdus paharul prin adancitura facuta si l-am fixat cu hartie de lipit.am acoperit totul, de la gura paharului pana jos, la poalele farfuriei cu foaie de aluminiu de la bucatarie.
am pus bicarbonat de soda pe fundul paharului, care era mijlocul "vulcanului", si am lasat puiul sa puna otetul colorat cu rosu, culoare alimentara.
bicarbonatul de sodiu alimentar cu otetul a facut o spuma care s-a ridicat si revarsat peste vulcanul facut din farfurie si pahar.

am mai construit un vulcan, dintr-o farfurie de hartie, pe care am taiat-o pe raza. am rotit-o in forma de con cu o deschidere mica la varf. am lipit laturile, ca conul sa fie stabil. am atasat 2 fasii de hartie creponata la exteriorul conului, in varf, si dedesubt, in con am lipit un pai de baut. cand sufla in pai, hartia creponata flutura la suprafata conului "vulcan" de hartie!

am vorbit despre vulcani, am cautat pe you tube niste filme care sa arate eruptia unui vilcan,cum arata... uite asa ne-am mai distrat si invatat cate ceva.
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

multumesc:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

-ma jucam cu propriile degete de la maini pe suprafata paturicii, cam ca in Tom si Jerry daca va aduceti aminte...si spuneam ba: goanga, goanga un' te duci, la sven ca sa-l apuci:)) sau d-astea, ba ma apropiam si ii atingeam, ba fugeam cu degetele...fii mea la 5 ani si 10 luni si inca rade tare la fazele cu degete, care ba se suie pe masa, ba pe burtica unuia dintre ei, ba se ascund.



ha, nici adultii nu cred ca rezista jocului asta fara sa rada.
Sunt 2 versiuni, una cu goanga:
"Goanga, goanga, un'te duci...la [numele copilului]....[suspans!....pauza ]...SA-L MANAAANCI! [gadilat, chiuieli]"
si una cu mosul
"umbla mosul prin salon si apasa...peee...butoooon! tiiiit1 tiiit! " Butonul e nasucul copilului :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Citat:
citat din mesajul lui ilse

-ma jucam cu propriile degete de la maini pe suprafata paturicii, cam ca in Tom si Jerry daca va aduceti aminte...si spuneam ba: goanga, goanga un' te duci, la sven ca sa-l apuci:)) sau d-astea, ba ma apropiam si ii atingeam, ba fugeam cu degetele...fii mea la 5 ani si 10 luni si inca rade tare la fazele cu degete, care ba se suie pe masa, ba pe burtica unuia dintre ei, ba se ascund.



ha, nici adultii nu cred ca rezista jocului asta fara sa rada.
Sunt 2 versiuni, una cu goanga:
"Goanga, goanga, un'te duci...la [numele copilului]....[suspans!....pauza ]...SA-L MANAAANCI! [gadilat, chiuieli]"
si una cu mosul
"umbla mosul prin salon si apasa...peee...butoooon! tiiiit1 tiiit! " Butonul e nasucul copilului :)


"merge matza pe perete si ... te prinde de ureche, nas, etc."

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

am uitat sa spun despre o activitate care este fun, de la varste faorte mici: face painting!
crema de machiat pentru copil, ca sa desenam diverse, pe fata,(fluture, catel, clovn..fiecare dupa pricepere). o fac din urmatoarele:
amestec o lingurita de amidon cu jumatate de lingurita de apa, si jumatate de lingurita de crema (orice crema in casa de fata, sau maini). dupa care adaug colorant alimentar.
folosesc o pensula micuta pentru a desena diferite desene pe fata copilului. aceasta crema de pictat pe fata se va spala foarte usor cu apa si sapun.

Mergi la inceput