Maple-syrup babies (6) Bun venit Sophia!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Merci Laura si Simonna, ii transmit...in gand nu stiu tre sa ma invat si eu sa mai raspund, imi face al meu toba capul ca eu de nu zic aia si ailalta, dar pe bune cand ii aud parca nu-mi vine sa cred ca sunt in stare sa zica asa ceva si amutesc:(

si eu am baut ceai de fenicul la greu in primele 6 luni, imi faceam 2 litri de ceai pe zi si-i beam pana seara. Bafta!

Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Simonna, multumesc pentru raspuns; o sa nasc la Sacre Coeur in Mntl;
Si eu stiu tot de fenicul anason chimen; am primit acum din Ro un ceai ptr stimularea lactatiei, ma uit pe el ce plante mai are si iti zic.

Bafta la vaccin Laura!

Magdone, dar colegul ala al tau e in toate mintile?
Ce fel de om o putea sa zica asa?

Voi ati folosit scutecele din bumbac? Mie mi se par si f scumpe si f mari...

O seara frumoasa tuturor,

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Magdone si eu a trecut printr-o chestie asemanatoare la serviciul meu cand i-am anuntat ca sunt insarcinata, incat mi-a lasat un gust amar de tot si nici nu concep sa a mai intorc la ei. Am inceput sa-mi caut altceva. Magarii naibii! Eu le-a pus compania pe picioare si acum fara mine sunt aproape falimentari . Asa le trebuie!
Cred ca numai oamenii complexati si invidiosi, fara nici-un dumnezeu pot scoate perle din astea! Ignora-i cu superioritate!

Mergi la inceput

Simonna, uite ce contine ceaiul de care ziceam:
fructe de anason, fructe de fenicul, fructe de chimion, urzica, roinita, cimbrisor, menta.
"ingredientele nu provoaca nici un disconfort bebelusului; subst active care trec in lapte favorizeaza calmarea tulburarilor digestive ale micutului precum colicile, crampele sau durerile abdominale"

Deci tot anasonul, fenicului si chimionul sunt baza.

Ioana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

magdone si io m-am nerfat! Mey cum nu mi se intampla mie de-astea, ca nu-i iert... intreaba-l daca e singur la parinti, spune-i "pacat" oricare ar fi raspunsul.

Unei prietene i-a zis sefa cand a anuntat-o ca il da spre adoptie? Pt ca mai are unul si e diferenta mare. Ca fata ei mare incearca de mult. Zic: nu mi se-ntampla mie de-astea, ca mi-as rezolva contul in banca!

Simonna, nu cred cu laptele. Ca daca e asa, isi regleaza singura productia, doar pune-o la san cat de des. La RCS au un ceai lunar eclipse. Dar daca ai dubii baga imediat pastile de fenugreek si blessed thistle. La unii merge de minune (la mine, da, am facut 2 cure pana acum). No problemo cu colacul, gasim noi n motive sa ne topim. Sun luni.

Si eu am primit cu multa bucurie bulendrele lor de spital care n-au ba fata ba spate. M-am primenit a doua zi, eram ca noua.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ce colacel, mai draga? ce se face cu el? luminati-ma si pe mine ca lu' ala micu tare-i place in apa si in cadita deloc nu e loc. La topit e libeeeeer
Ieri am fost la controlul de patru luni, copilul e slabut si lung dar "perfect" (imi place de dr in continuare), asa ca am iesit fericiti si ne-am distrat toata ziua intrucat a avut si ta-su liber. Ne-a dat liber la bumbo chair si mi-a zis ca de la anul societatea de pediatrie va schimba recomandarile la 800 unitati vit D/zi si asa am sa ii dau. Cica au facut ei studii si ca la doza asta scade incidenta bolilor autoimune, MS si astm; asa o fi.
Si eu pt mine iau pastile nu stau sa ma chinui, faza cu asta micu e ca (sa nu vorbesc nustiucum) pana acum n-a facut febra si deci nu i-am dat nimic niciodata, cand sunt probleme intru in fibrilatii (citat colegu) si ma tot gandesc si razgandesc si mi-e teama sa nu aiba alergie de ex; sper sa ma tina ratiunea sa-i dau tailenol din prima daca va fi cazul.
Eu am nascut in a hell hole de spital si psihic hainele mele m-au ajutat foarte mult, nu suport sa fiu in pat mai ales daca nu-s bolnava. Pentru procedurile de inducere si nasterea in sine au fost mai bune hainele lor, ei au acces, tu nu ti le strici pe ale tale, daca se murdaresc iei altele; chilotii de plasa foarte practici. Am nascut la 5 dimineata si la 10 am facut dus si m-am imbracat in hainele mele si m-am simtit fiinta umana din nou. Copilul l-am lasat in ale lor pana inainte sa plecam acasa (o zi), erau foarte practice si calduroase, frig ca naiba in spital.
Pupam si week end placut

Mergi la inceput

Laura, felicitari pentru control si mai ales ca sunteti sanatosi.

Voi vorbiti aici de pastile ptr alaptat sau nu m-a trezit eu inca si nu pricep?

Noi am gasit o clinica de pediatrie pe Decarie si o sa duc acolo copii si ptr "medic de familie" ptr ca unde il avem noi nu e nici pediatru si nu e nici accesibila clinca atunci cand ii apuca pe cei mici durerea de ureche sau mai stiu eu ce. Partea buna e ca e noua clinica, nu e aglomerata si primesc pacienti.

O sa il intreb pe 23 cand merg la dr la control cum e cu hainele si ce alt bagaj; cezariana fac sigur (ca mai am una plus placenta praevia).

Un weekend frumos

Ioana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Arturicii
Eu din experienta proprie iti spun ca nu trebuie sa te duci cu ditamai bagajul cand nasti. Strictl necesar ar fi:O camase de noapte pentru tine, asta dupa ce nasti, sapun,pasta de dinti si alte cosmeticale , chilotei,multe tampoane (din alea super long),papuci, scutece si si cateva hainute pentru bebe,si nu uita cand iesi din spital scaun de masina pentru bebe.Cam asta ar fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

arturicii, pastilele de care spuneam eu sunt pentru lactatie.
in paralel fetele vorbesc de administrarea de antitermice pentru bebei. Real big mess, vorbim tare incrucisat.

Inca o chestie cu bagajul. Eu am avut doua bagaje. Unul pre-natal si unul post-natal. Cand m-am dus sa nasc am luat doar primul bagaj. Abia dupa ce-am nascut si m-au mutat in rezerva de mama si copil mi-a adus din masina a doua, unde erau si hainute, chestii de bebe si a dus-o prima acasa.

Apropos de tylenol, sa nu-mi uit vorba. Sunt niste studii nu foarte magulitoare legate de tylenol. S-ar parea ca nu-i chiar asa inofensiv cum se crede. Una din bube ar fi legatura intre administrarea in bebelusi si posibilul astm ulterior dezvoltat. Mie mi-a atras atentia prima data Carmen de la americance si am citit un pic. Asa ca eu prefer impachetarile la scaderea febrei moderate.

Apoi, pediatrul lui O mi-a specificat apasat sa nu-i dau antitermice preventiv sau la febra mica, pt ca scade eficacitatea vaccinului. Preventiv n-am dat niciodata dupa vaccin.

Noh, am zis ca-mpart si cu voi informatia...

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Arturico, scuze ca te-am zapacit cu pastilele

Cumatra-mea are o vorba filosofica de-a dreptul apropo de crescut copii, "ce merge, merge"...nu iubesc chimicalele in mod deosebit dar nici nu le consider the source of all evil si nici nu ma tem de ele ar fi si culmea In general incerc sa ma educ din surse profesionale si sa citesc si scrisul mic, adica ce doze s-au folosit, pe ce populatii, pe cat timp (un titlu la tv gen cercetatorii britanici leaga cutare substanta de cutare efect nu ma impresioneaza prea mult). Pentru ca pe de o parte viata cum o stim noi nu ar fi posibila fara chimicale, pe de alta parte la ce vorbim noi acum preventiv inseamna placebo si nu-s de acord cu bagatul de chimicale in copil daca nu e nevoie Daca e nevoie se schimba povestea. In fine; asta-i un exemplu de fibrilatie, mititelul a fost viteaz si-a trecut cu bine data trecuta, speram sa fie si acum la fel.
O duminica placuta va doresc (avem o vreme taare frumoasa, maxime in jur de 0, soare).

Mergi la inceput