Bobocei de sep-oct IN SARBATOARE (208)
Raspunsuri - Pagina 12
Nerantula spune:
In legatura cu vaccinul, cel mai greu a fost sa ne hotaram noi ... dar in cazul Priorixului, fiind vorba de riscuri mai mari decat beneficiile, am decis asa. La medic am scris o declaratie de mana cum ca am luat decizia si ne asumam raspunderea pentru ea, ne-a intrebat de ce, am zis ca nu avem nimic impotriva celor 3 boli, ca preferam imunitatea naturala pentru ele, care e pe viata, in schimb ne sperie virusii vii din vaccin si eventualele bonusuri (germeni, etc) pe care il poate lua copilul in pachet si, mai ales, faptul ca imunitatea poate fi muuuult si iremediabil deteriorata dupa administrare.
Gruia, farama de steluta
dyanira spune:
In alta ordine de idei acum am aflat maine vine socrosenia

Nici nu am indraznit sa intreb cat sta ca deja m-au luat caldurile offf offf . mai, mai
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Neata fetele Intru repede cu o rugaminte mare de tot: cum faceti supa de rosii la pitici.Ca eu supa de rosii pt noi o fac ca la Ardeal cu carnatii si oua etc ceea ce nu merge la piti.Dati-mi va rog o reteta ca intru in bucatarie.Sa imi spuneti daca faceti cu taitei sau cu galuste? Merci ![]() Incerc sa citesc si eu din urma sa vad ce s-a mai intamplat. Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
Io iti spui numai daca-mi spui si tu cum se face asta ca la ardeal ca-mi ploua-n gura

Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008b de la bebe, blog...
dyanira spune:
Ramo pai se prajaste asa un pic de ceapa pana devine aurie apoi se pune putina boia de ardei si un picut de faina se stinge cu apa si in zeama asta se pun morcov ardei si rosii blenduite, condimente etc.se lasa sa fiarba si apoi se pune bucatele de carnat de casa afumat si cam cu 10 minute inainte se sparg oua intregi cand zeama da in clocot.Se mai pune verdeata si se drege cu smantana in farfurie.Cam asta la mine in BH se pune boia iute ca se gateste mai ungureste asa acolo langa Salonta.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
300 spune:
Felicia, mersi, asa ma gandeam si eu dar voiam sa ma inarmez cu argumente in caz ca insista. Cat zici c-a costat "casa" ta? ![]()
Claudinna cum ma faci tu sa ma intorc la capitolul tecut
puteai sa re-postezi raspunsul ca unele mamici mai au si cenzor si nu pot butona linistite nimic pe calculato fara verificare/aprobare. Iar aprobarea mea imi baga calculatorul in standby din taste, si cand incerc sa citesc cu ea prin preajma sunt redirectionata la tickerul vreuneia din voi sau scrisul se misca mult prea repede asa ca ma las pagubasa si ma duc la joaca.
Nocom, Laureta pai bine, asa va prezentati? Multa sanatate puilor!
laura imi pare rau ca se chinuie gaza mica. Masajul se cere, nu se asteapta
ca asa nu vine enam.
Dia acum ca am pauza iti scriu
supa crema de rosii
o ceapa, albitura, ardei, morcov se bldenduiesc si se pun la fiert. Se adauga cartofi taiati bucati si rosiile date la blender (cartofii si rosiile la ochi in functie de cantitatea de supa. Odata fierte, se drede de sare, piper si se adauga verdeata (de care ai). Se ia de pe foc, se blenduieste bine cat este inca fierbinte iar cand se serveste merge cu smantana, verdeata si crutoane. Se poate servi si rece, vara e super. Cred ca in loc de cartof poti fierbe orez ca agent de ingrosare. Eu nu folosesc niciodata vegeta.
Am ma mancat supa de rosii facuta ca o supa deasa de zarzavat cu orez dar mie aia nu-mi place neam.
edit: eu am un maruntitor la blender si de cand l-am achizionat nu mai stiu toca legume de mana. Deaia am zis ca morcovetele se blenduieste. Se pot lasa si intregi dar fierb mai greu.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
babymom75 spune:
Nerantula, mi-am verificat mesajul, pt. ca am crezut ca s-a strecurat o gresala de redactare, dar nu. Am verificat si cartea dr. Sears si chiar asa scrie: "...an infant should average 50 calories per day ( about 23 calories per kg). For example, the average 20-pound one-year-old needs around 1,000 calories per day. Some day he may eat 700 calories, on other days 1,300."
Se prea poate ca greseala sa fie la ei; habar n-am cu e cu transformarea unitatilor de masura englezesti. Sincer pana nu mi-ai atras tu atentia nu mi-am dat seama ca pt. un copil de 10kg., de ex., cele 23 cal./zi inseamna 230cal./zi, ceea ce e tare departe de 1000-1300 cal./zi.
Poate-mi scapa mie ceva, ca de cand m-am orientat spre medicina tare rau stau cu matematicile
. Se stie ca medicii nu stiu calcula
.
Daca-o deslusheshti, lumineaza-ma si pe mine.
Lavinia mama lui
Dragos si a lui
Victor
claudinna spune:
300, tot din cauza de lipsa de timp si posibilitate n-am mai mutat raspunsul:P
CD, ma bucur ca azi e bine! la noi a functionat de fiecare data mucilagiu de orez
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=3" target="_blank">Razvan la concursul Klorane! daca vreti, aici ne puteti vota! c1.jpg
blog cu basca
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
300 spune:
pe mine caluculul caloriilor ma tampeste, niciodata n-am reusit sa-mi dau seama cat mananc.
Si ma mai innebuneste calculatorul de calorii arse de la bicicleta mea, pai alerg de-mi ies ochii si ard doar 70 de calorii? Pe care le mananc intr-un minut????
Ramona,
b de la bebe, blog...
300 spune:
Inca una si ma duc sa-mi dichisesc burta cu niste zatz de caffea. Ange te vaitai ca ai adormit-o pe Crina abia la 11? Pai anda cam atunci adoarme indiferent ce-i fac eu. Exemplu: facem baie la 9, ii e sete, suge, la un momenmt dat isi da seama ca n-a mers destul si ca undeva e e pejosul. Se duce spre marginea patului, maraie si se coboara cu capul in jos, la care eu sunt pe faza, o iau, o pun la san, ea ma impinge si face mmmm, mmm. Se duce iar spre pejos si o pun sa mearga, ce sa-i mai zic? Si patruleaza asa o vreme, apoi daca dispar din raza vizuala sa zicem la baie urla cu sughituri pana reapar, o pun in pat, tzorcaneste putin, iar vrea la pejos...
.
Ieri am adormit-o pe la 1.30 dupa ce a si urlat de oboseala sau dinti, cine s-o mai inteleaga? Asa ca pliz nu ma face sa ma inverzesc de invidie pe-aici. A, sa nu uit, supt pe la 4 si apoi nu-mi amintesc, cred ca au mai fost vreo 3 pana la 10 cand s-a trezit.
La 11 (cred) am mancat o miniportie de cereale milupa cu iaurt si fructe (zic cu mana pe inima ca-s bune, probabil Andei ii era inca somn de nu le-a vrut - s-o fi mahmurit pe la disco si i-ar fi trebuit poate supa de rosii, nah acum ce sa-i fac, n-aveam). Si le tot doarme de atat de multa vreme incat eu nu-mi dau seama ce sa fac cu timpul asta liber si fredonez tastatura in loc sa fac curat si bucate ca o mu iere gospodina ce ma prefac ca sunt. Mi-e asaaa somn si am terminat cafeaua.
edit: si-mi dau seama ca daca avea doi copii nici n-aveam periioada asta de relax baby si imi cadeau okii in gura alergand dupa funduletul aluia care nu doarme.
Ramona,
b de la bebe, blog...
ratonelu spune:
nocom, nu pot sa va vad acum.
sper sa va treaca raceala
diana, multumim ca te-ai gandit la noi.
in leg cu socrosenia, vezi....mai bien k la noi ...ca nici samb la mot nu s-a deranjta sa vina?desi restaurantul era la mai putin de un km de ea.![]()
ram, mi-am dat cu sol...si degeaba! cred ca de la masea este...iar cu stomacul, oricum eu il am varza...decie k!(crede-ma...la ce dureri am...m-as da cu capul de perete...de mi-ar trece
didi, va spun.promit.dar sa plec...sa fiu o lady pan la sf...si-apoi iti spun. in leg cu sefa ta....ce pot sa spun....
piolica, noi am fost pe bancuta...si se mai inghesuiau multi p-acolo
cred c-ati discutat de vaccin....si eu n-am fost p-aci!ca ma bag si eu acum s aintreb de ce atat de inversunate imptriva acestui vaccin
ce bomba sunt
laura....as pleca eu...dar n-am unde.
oricum....
maine nu sunt la birou(primul an cand nu sarbatoresc cu colegii)...iar acasa de azi nu mai am laptop si trebuie sa incerc a gasesc un loc calculatorului...sa-l punem iar in functiune...ca de cand s-a nascut sasha am fol numai laptopul din lispa de....spatiu!
babymom