Sezatoarea canadiana (159)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Donia, asa e, ai dreptate, si eu am remarcat ca la sfirsit a bagat in fata medicina alternativa. Dar stii ceva? Mie mi-e frica si de metodele astea daca nu sint testate. Uite, de exemplu, in afara de siropurile de brad, catina, afine, alea clasice, ieftine de la Plafar sau si mai bine, facute acasa... nu am dat nici ceai copiilor, mai ales cit au fost mici. Natura trebuie respectata, plantele au efecte benefice asupra organismului, dar daca nu le cunosti puterea, le poti foarte usor intoarce impotriva ta. Am doua exemple: bunica mea si o chinezoaica cunoscuta in parc. Bunica mea era un fel de vraci al satului, in sensul ca stia puterea plantelor, cunostinte mostenite de la bunica ei, care la rindul ei le mostenise de la strabuni... Se scula in anumite zile ale anului si mergea cu bunica-meu numai ei stiau pe unde pentru a culege anumite plante, le usca in feluri diferite, iar felul in care le utiliza sau ii sfatuia pe altii sa le utilizeze era diferit de la planta la planta. Chinezoaica din parc mi-a spus cam aceleasi lucruri, v-am mai spus eu despre ea, intuitiv sint de acord cu ele... de exemplu, mi-a spus ca la copiii foarte mici sint foarte putine plante care se pot folosi cu efecte clare, cunoscute, si, in general, pentru uz extern, nu intern. Era impotriva ceaiului ca bautura la gravide (in exces) si la bebelusi (deloc), ca si bunica mea, de altfel. Cind spun imunizare naturala, nu ma gindesc la tratamente alternative, pentru ca si acestea umbla la sistemul imunitar si nu sint cercetate insuficient ca sa se vada in ce fel. Ba merg pina acolo incit sa spun ca mi-e mai frica de plante, utilizate fara cunostinte solide, decit de chimicale. Legume si fructe proaspete si daca se poate cit mai naturale, mincare sanatoasa, somn suficient, sport, plimbari, stat cit mai mult in aer curat, da... dar cind sint impotriva vaccinurilor, nu inseamna ca sint pentru metodele medicinii alternative... si in primul caz si in al doilea, trebuie respectat corpul uman, in el am incredere, mai ales in cel al copiilor.

In concluzie, daca un homeopat vine si-mi spune: nu fa vaccinul, uite, ia din astea, ca sint naturale si bune, nu ca otrava de vaccin... ei, bine, l-as trimite frumusel la plimbare pentru ca scopul lui nu este cel de a ma tine sanatoasa, ci de a-si vinde marfa sau ideologia la care a aderat (si, de ce nu, din care isi plateste facturile). Totul trebuie facut cu cap, totul trebuie testat, analizat si folosit atunci cind reduci la minim riscurile. Sint pline farmaciile si magazinele de produse naturiste si oamenii, speriati de mafia farmaceutica si medicala in general, ma refer la corporatii, nu la persoane individuale, cad in extrema cealalta, in plasa celor care cred ca daca au pus radacina natur in fata, au gasit solutii miraculoase.

Si nu cred ca avem de ce ne certa, gripa a lovit Sezatoarea la nivel de dezbatere, dar de data asta, cearta nu-si are rostul pentru ca si daca il faci si daca nu il faci, raspunderea de 100% revine persoanei si nu altcuiva. Faci vaccinul si devii responsabila pentru tine si copiii tai (nimeni nu ti-l recomanda strict, nici un medic, nici un farmacist, ramine sa hotarasti tu - pentru ca nu cunosc efectele lui si nu-si pot lua o raspundere atit de mare), nu faci - exact acelasi lucru, daca te imbolnavesti, se vor gasi destui sa-ti spuna: aha, eu ti-am spus sa-l faci (lucru fals, nu prea spune nimeni dupa cum vedeti), dar tu nimic... oricum ai intoarce-o, stam ca in filmuletul de mai jos:

Am mai gasit niste articole interesante, mai ales cel despre vitamina D (eu oricum le dau copiilor din septembrie pina prin martie): http://www.naturalnews.com/027231_Vitamin_D_immune_system_vaccines.html

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ta ra!!! Am aparut pe ecrane
Va multumesc tare mult de ganduri.
Sunt bine, am ajuns acasa si acu ma odihnesc si eu nitel.
M-ati dat gata cate ganduri bune si frumoase. N-am fost niciodata asa de alintata si complimentata:))
Am citit pe sarite asa, deci multam mult Lia si Rocs ca le-ati tinut pe fete la curent.
DanaP tu arati traznet si cu silicoane si fara;)Si s anu ai emotii cu op. Noi tinem pumnii.
Pucku sanatate multa. Poate sta bb la caldurica, dar cred ca ar fi ok oricum nu?
Laura scoatem pompoanele?
De acum iti dam voiektrinel tare rau imi pare. Dar lasa ca sigur vin ani mai buni. Am auzit mai multe persoane care nu au un an stralucit anul asta. Si la mine incepuse asa de bine cu venirea lui bb
Oh, well. Las ca vin si altii.
Cam atat mi-am amintit
Da revin eu indata
Va dorim toate cele bune si inca o data multe multumiri pt sustinere.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Dana (Daiopri) Bine ai revenit!!! Ce ma bucur ca te "vad" din nou...
Eu tocmai ce am revenit de la doctor: control pe masa, cica capul lui bebelina e ca un dop, si ea e foaaarte jos. Sa vedem daca faptul ca ca scarpinat-o pe crestet nu o convinge sa iasa

Laura

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

daiopri bine ai revenit!

laura scoatem majoretele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMaria spune:

Dani, bine ai revenit!
Sa ai grija de tine auzi? Odihna multa si zimbete cit cuprinde

Laura deci nu scoatem pampoanele inca... ok... mai rezistam putin!

Multa sanatate la toate fetele bolnavioare!

Lia

Rugati-va pentru Diana
http://dianadumitru.netfirms.com/
http://www3.telus.net/goldsilver/diana/Diana.mp4

Asa a venit pe lume printesa mea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105962

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nelia, desi seamna tare bine cu realitatea

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

[quote]citat din mesajul lui Diana2007

Pe mine, ca de obicei, Daiopri ma impresioneaza si ma face sa ma simt deosebita numai pentru ca o cunosc, fie chiar si virtual. Imi vine sa ridic capul cu mai multa mindrie ca in orice alta zi, de parca un strop din curajul ei s-ar fi transmis si la mine. Ca si atunci cind ma gindesc la Laura B, cind ma gindesc la Daipri ma trec fiori. Reci, pentru ca, sincer - desi as putea sa nu scriu asta, dar e un fel de egoism care nu ma lasa sa evit - nu sint capabila sa ma pun in locul niciuneia si nu cred ca as fi capabila sa ma ridic nici pina la genunchiul vreuneia in caz de. Calzi pentru ca amindoua sint atit de puternice si pentru ca ma rog ca Dumnezeu sa gaseasca calea pe care ele sa ajunga sa imbatrineasca vazindu-si copiii sanatosi pe viata. Daiopri, Laura...

Cu drag,
Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Ce frumos ai scris !
Am citit mesajul tau in timp ce ascultam melodia asta

si m-au trecut niste fiori...

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

cine vorbeste cu pucku? suna intr-una ocupat
da-ne vesti aici despre ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am vorbit mai de dimineata, pe la 11, era bine, nu mai avea dureri, am inchis ca urma vizita, deci acum s-ar putea sa stie mai multe. Vineri are o ecografie sa vada ce s-a mai intimplat saptamina asta de cind sta in pat si s-ar putea sa-i dea drumul acasa. Avea o voce destul de in regula, mie asa mi s-a parut, acum, ce e in sufletelul ei, numai ea stie.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamaana

cine vorbeste cu pucku? suna intr-una ocupat
da-ne vesti aici despre ea

Musca pe caciula...

Acum am inchis telefonul, ca tocmai a sosit fetita ei in vizita. Revin in cateva minute mai pe larg

Laura

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

Mergi la inceput