Sezatoarea canadiana (159)
Raspunsuri - Pagina 17
columbiana spune:
Ktrinelule , e bine ca ai umor si moral ridicat, vezi ce face tineretea :))
eu zic sa tot discutam despre gripa numai sa nu ne certam:)) sunt numai ochi su urechi in domeniu pentru ca tot nu sunt sigura ce vom face; barbatu-meu e hotarit oricum sa-si faca vaccinul, raminem eu si Tudor, si e nasol pentru ca un <nu> pentru copil inseamna hotarirea mea 100%; sa ma mai minunez de certurile politice cind noi suntem trei si intotdeauna avem opinii total diferite in chestiile importante pentru familie :((
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
khristin spune:
Simi, dar nu m-ai ofensat deloc, chiar ziceam ca mi-a placut gluma , nu stiu de unde ai inteles exact contrariul...jeez se vede ca e lumea stresata de swine flu asta . In fine, de fapt se spune ca orice gripa actuala intra in categoria H1N1 deoarece nu bantuie nici o alta gripa momentan. Important e ca se supravietuieste, noi sintem invadati de elevi si profi cu asa ceva . Culmea e ca din ce in ce mai putini fac vaccinul. Asa ca sanatate multa tuturor
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
monicutza_bb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simi DanaP. Khristin, pur si simplu a fost o gluma! Ma scuzati daca v-am ofensat! |
Eu sa stii ca chiar am ras gandindu-ma la cat de gol se facea in jurul tau cand te apuca "tusea"
Pe alta parte, sambata in statia de metrou Berri-UQAM am intalnit o fata cu masca pe fata, tusea groaznic, avea nasul rosu si ochii injectati de boala... instinctiv, m-am indepartat de ea, in asa fel incat sa nu fim in acelasi vagon, si mi-am dus mana la fata, de parca asta ma proteja in vreun fel (apoi mi-am dat seama cat de stupida sunt, m-a bufnit rasul cand am vazut si ceilalti oameni facand la fel... si m-am relaxat).
Teama este mare, teama de necunoscut, teama de fatalitate... dar eu refuz sa o las sa ma conduca. Intotdeauna vor fi 2 tabere, intotdeauna vor fi interese si intotdeauna vor fi victime colaterale. In final, nu prea mai conteaza de care parte a baricadei ai fost. Daca ai fost puternic, ai supravietuit. Daca nu,...
Asta este parerea mea. Si nu, noi nu ne vaccinam. Nu suntem in grupa de risc (mai putin bebelica, dar tot are 2 ani si jumatate). Spalam pe maini la greu, dezinfectant, multe legume si fructe, multe cocktailuri cu fructe si miere, ceva vitamine la copii si multa odihna
Dana (Daiopri) esti in gandurile mele
DanaP curaj, sunt sigura ca totul va fi bine.
Ktrinel pe emploiquebec sunt o gramada de joburi de finantisti.
Bafta!
Asa am chef de o terapie/intalnireee... mai nasol ca tot am teme de facut vineri seara pentru nesuferitul asta de curs de sambata (dar se umfla pipota in mine de cate ori imi spune profesoara ca sunt "almost native like speaker" )
Aaa, am si eu vesti bune: mari-ul din dotare a fost acceptat la un certificat de franceza scris la UQAM. S-ar putea sa mai face un curs-doua inainte, sa ajunga la nivelul de franceza cerut. Incepe in ianuarie (intre timp isi tot cauta un job pt urmatoarele 2 luni)
fetele
Donia spune:
khristin, e firesc sa fie tot mai putini la vaccin, asta dupa primele zile in care coada era de cateva ore. In plus acum nu au acces decat grupurile prioritare, si chiar si asa, dupa 5 zile de vaccinare, ieri se vaccina lumea pe banda, erau vreo 12 statii de vaccinare si nimeni nu soma
Dintre oamenii cu care am vorbit eu, cam in proportie de 75% se vor vaccina, asta daca n-o sa faca gripa intre timp... asteapta doar sa aiba acces la vaccin. As mai mentiona ca nu sunt spalati pe creier si nici actionari la compania farmaceutica
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
maru spune:
mai, iar ii dati cu vaccinul ala1 ma faceti sa vad numai ace si seringi cand inchid ochii, de parca nu vad oricum si cu ochii deschisi, toata ziua, da de, sunt simulari
Pe mine ma ademenesc astia sa ma vaccinez, imi dau si biomboane suc si tylenol, gratis, da eu ma eschivez cat pot de mult, ca mi-i asa frica de ace!!! si am avut parte de intepaturi serioase la viata mea, ca eu la boala sunt cam...oitza! stau si nici macar nu behai, pardon, protestez
deci cum ziceam, facem vreo manastire pi aci prin Canada, macar asa de weekend?
columbiana spune:
Donia, tu ai vorbit cu colegii tai care au joburi cu risc bag de seama (spitale, gradinite); se vede ca nu aveti quebsi pe acolo:)), astia pe care i-am chestionat au spus 99% nu, dar ei spun in general nu la ce vine din partea statului canadian:))
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ica 1975 spune:
Dana, succes! sa dea Domnul sa nu mai fie nimic acolo!
Daipri, recuperare rapida si multi
Pucku-le, sa treaca repede timpul si sa stea acolo pana la 40 de sapt dupa care sa iasa repede si usor
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Ktrinel spune:
si eu pe cine intreb, 99% zic ca nu fac vaccinul...
pe mine, in nici un caz profiturile companiilor farmaceutice nu ma streseaza..
maru, vin si eu la manastire...
Ione81 spune:
Ceau fetelor,
Am incercat sa citesc, dar nu prea mult am retinut....
Vindecare rapida pt Daiopri! Si sanatate tuturora!
Va impartasesc gandurile de swine flu asta, ca avem amandoi! (Laurajr, nu sunteti singurii!!)
Duminica dimineata am plecat la urgente la spitalul evreiesc ca sotul avea febra si tusea de rasuna imobilul. Plus durere de cap si peste tot in corp, nu se putea ridica din pat. Dupa 5 ore la spital, timp in care i-au facu o radiografie sa fie siguri sa nu e nimic la plamani ne-au trimis acasa cu diagnostic - most probably gripa porcina! Ne-au zis sa ia tylenol sau advil si sa bea multe lichide, plus miere. Si sa stam separati. Nu va zic ce am vazut la urgente, ca era strigator la cer... in fine.
Eu luni m-am dus la munca dar incepea sa ma ia si pe mine.
Asa ca luni seara m-au luat niste friguri si tremurat, febra, tuse, eram ca o carpa, nu puteam sta nici pe scaun nici in picioare, doar la orizontala... marti am vomitat, in continuare friguri, stat la orizontala... cred ca am stat 48h alungita.... nu m-am mai simtit asa nasol de 10 ani!!! Mi-am dat eu singura diagnostic - gripa porcina de la sot - ca in nici un caz nu ma mai duc la spital sa stau 5 ore la urgente... Azi ma simt mai bine, pot sa ma ridic, dar pesista tusea si durerile musculare!
Si mai o treaba, doar ca pura observatie, la spital nu am vazut nici un cadru medical sa isi faca vaccinul (ca erau pe la toate etajele, il faceau la cine vroia). Numai imigrantii, sau cei care nu erau doctori si-l faceau. Era tipa la receptie care spunea (nu prea politically corect) - ce, 'eu am fatza de facut vaccin'?
Si doctorul nu ne-a recomandat nici macar un sirop de tuse, a zis ca mai bine bei un ceai cu miere, ca are acelasi efect, formeaza o pelicula calmanta, decat sa iei siropul pt acealsi efect plus alti ingredienti nepoftiti...
Asta a fost experienta noastra, vroiam sa v-o impartasesc.
Ca o parere personala, cred ca decat sa ne injecteze pe toti, mai bine ne-ar da masti sa purtam toti!
Va pup, aveti grija de voi, ma duc la... pat :)