Albinutze de Mai-Iunie 2009(30)
Raspunsuri - Pagina 7
dicirstea spune:
Cartoful dulce este considerat cel mai sanatos aliment
Numiti in america si Yam, datorita gustului delicios, cartofii dulci pot deopotriva fi consumati ca si desert sau preparati pentru a obtine un fel de mancare principal.
Pe langa amidonul pe care il contin, cartofii dulci sunt bogati in carbohidrati complexi, fibra dietetica, betacaroten (un nutrient echivalent vitaminei A), vitamina C si vitamina B6.
In anul 1992, Center for Science in the Public Interest, a comparat valorile nutrititive ale cartofilor dulci cu ale celorlalte legume. Considerand continutul fibros, carbohidratii, proteinele, vitamina A si C, fierul si calciul, cartoful dulce a fost catalogat ca avand cea mai consistenta valoare nutritiva. Tinand cont de aceste criterii, cartoful dulce a obtinut 184 de puncte, cu 100 de puncte mai mult decat urmatoarea leguma din lista.
In ciuda numelui de #65533;dulce#65533;, cartoful dulce poate fi un aliment benefic si pentru diabetici deoarece studiile realizate pana in prezent au relevat faptul ca ajuta la stabilizarea nivelului optim de zahar din sange si la diminuarea rezistentei la insulina.
Sursa: http://en.wikipedia.org
Cartofii dulci sunt extrem de sanatosi. Ei contin glutation, un compus care intareste sistemul imunitar si intervine in diferite etape ale metabolismului.
Consumand un cartof dulce pe zi, vei tine la distanta boli precum Parkinson, Alzhaimer sau cancere de tot felul. Chiar daca se cheama 'dulce', acest cartof previne diabetul.
Factori Antinutri#355;ionali
Cartofii dulci con#355;in rafinose, unul dintre zaharurile responsabile pentru flatulen#355;#259;. Trei dintre zaharurile care se g#259;sesc în #355;esuturile plantei, rafinoz#259;, stachioz#259; #351;i verbascoz#259; nu sunt digerate în tractul digestiv superior, #351;i astfel sunt fermentate de bacteriile din colon pentru a produce gaze, hidrogenul #351;i dioxidul de carbon. Nivelul prezent de rafinoase depinde de specie. În unele p#259;r#355;i ale Africii soiurile folosite sunt considerate prea dulci #351;i cauzeaz#259; gaze. A fost stabilit c#259; cartofii dulci au o activitate inhibatoare a tripsinei (TIA) variind între 90% inhibare la unele soiuri #351;i 20% la altele. Este o legatur#259; semnificativ#259; între con#355;inutul inhibator de tripsin#259; #351;i con#355;inutul de proteine a soiurilor de cartofi dulci. Înc#259;lzirea la 90°C pentru câteva minute dezactiveaz#259; efectul inhibator al tripsinei.
Utilizare #351;i Procesare
Cartofii dulci pot fi mânca#355;i fier#355;i, frip#355;i sau pr#259;ji#355;i. Când feliile se usuc#259; în soare #351;i pe p#259;mânt, se d#259; o arom#259; care r#259;mâne în condi#355;ii bune o perioad#259; îndelungat#259; de timp. În Indonezia, cartofii dulci sunt înmuia#355;i în ap#259; s#259;rat#259; pentru aproape o or#259; pentru a inhiba cre#351;terea microbian#259; înaintea usc#259;rii. F#259;ina este folosit#259; ca o coc#259; în coacerea pâinii #351;i ca stabilizator în industria înghe#355;atei.
si e si un medicament care il are la baza:
Phyto-Carrots
Cocktail-ul Fito-morcov
Este un produs calitativ bazat pe suc concentrat de morcov proaspat, cartofi dulci si extracte din boabe de soia.
Cocktail-ul este recomandat in:
alimentatia deficitara in substante nutritive
insuficienta cardiaca
ateroscleroza, cardiopatie ischemica
afectiuni oculare
carenta vitaminei A asociata cu tulburarea acuitatii vizuale si cu distrofia epiteliala
ca fortifiant
in tratamentul complex al cancerului bronhopul-monar, intestinal, gastric
in profilaxia virozelor respiratorii.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
alynta27 spune:
Deci.........multumim de documenntare! Vad ca fata ta e nascuta cu o zi inaintea mezinului meu!
Phlip............ti-am mai spus ca mor dupa tepii lui Nicholas...E asa scump! Vad ca au aceleasi "apucaturi" ca ai mei: unul pe burta ,cel mare il mangaie pe spate..
Beca...........sa-i fie de bine cina Sarei! Si al meu dupa ce i-am bagat alimente face kk compact sau chiar "graunte" ,dar nu consider ca ar fi constipat, deoarece face de 2-3 ori pe zi! Si eu il pun 5-10 min in "mergareata"! Se misca mai mult in spate si lateral!
Noapte buna!
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
alynta27 spune:
Buna dimineata si daca tot sunt prima va ofer o
!
Matei a luat cafeaua cu mine si taicasau la 7! Mai inainte maraiala mare! Credeam ca ii e foame! I-am preparat cartof dulce piure cu branzica calcica! M-a scuipat bine si apoi de suparare a luat somn! Cred ca era putin obosit omuletul!
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
Cum a aparut Printul!
Relusha spune:
Buna dimineata,
Alynta,
multumim de cafea.... tare buna facuta de altcineva....
LA MULTE LUNITE inainte cu sanatate, fericire si tot binele din lume pentru albinutele sarbatorite azi....
Karina Elena, bebe de annkkaa 
Miruna Alexandra, bebe de Cris_82
draga noastra terorista, brotacel mic, maimutica si nu-mai-stiu-cum o alinta mamica ei.... va pupam pe amandoua si sa aveti azi o zi superba si plina de peripetii...![]()

si pentru bondarelul nostru...
Darius Stefan, bebe de Anaela
Mirela, mamica fericita de
RADU-DEIAN (07.06.2009)
Relusha spune:
Alynta, cam asa a fost si la noi in dimineata asta....s-a trezit la 7, s-a jucat cu tacsu pana pe la 7,30 si apoi a papat printre bulbuci si chiuituri, i-atrebuit jumate de ora sa pape 100 ml de laptic, apoi a mai chiuit pana pe la 845 si apoi am adormit amandoi pana la ora 11....asa ca te inteleg....acuma doarme iar, la noi e aproape ora 15...
dici,
multumim de documentare...esti o draguta....tare replica ta pentru BebeBeca cum ca Sara e berbecuta .... ![]()
![]()
![]()
alic, waw....al treilea dintisor....sa iasa fara durere si repede...
pe Natalia...
yuppi,
bine ati venit in stupul nostru
felcitari ca inca alaptezi
felicitari si la Sabinuta pentru dintisor 
philip,
pentru ajutorul cel care troneaza in cosul de rufe...![]()
BebeBeca,
printesa din premergator....eu ma bucur ca aici in afara de radio Zu, ascultat pe net, altceva nu am si ma bucur ca si eu dau apa la soareci repede.... multumi de detalii referitoare la diversificare....
clodyac,
multumim ca esti atenta tot timpul cu schimbatul capitolului,
tie si lui Razvanel... eu il ridic de manute si il tin un pic in fundic, cum zic si fetele, vezi cand se cere el sa stea in fundic...nici Radu nu sta fara ajutor...
ana_micu83,
sa nu doara azi vaccinul si sa treaca cu bine peste intepatura....
Carla,
mai a treburi de rezolvat...?
asteptam cuminti poze...
, esti o draguta cu "comentariile" tale legate de diversificare si nu numai....
Cris,
ce bine sa ai in gradina ta de toate....
Laura,
multumim de filmuletul cu frumoasa Maya, foarte bun, super exercitiile...
pentru dolofanica Maya....
Picky_toto,
super bine punctata problema cu produsele bio...
nusy, 
strunfita,
super tare Bogdanel.... cum se simte Andreea cu ochisorii...?
va pupam si sa aveti o zi buna....Radoze da semne de trezire....
RADU-DEIAN (07.06.2009)
Relusha spune:
sunt asa de fericita ca trebuie sa va spun si voua....s-a trezit Radoze... s-a chinuit sa se intoarca pe burtica, dar nu a reusit si daca a vazut ca nu merg la el a inceput sa maraie si asa m-am dus la el si cand m-a vazut a marait "ma-ma!" si s-a luminat la fata cand m-a vazut.... stiu ca nu stie el ce a zis, dar eu sunt in al noua-lea cer.....

RADU-DEIAN (07.06.2009)
alynta27 spune:
Relusha..............felicitari pentru "mama"! Trece timpul, copii cresc!
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
Cum a aparut Printul!
nusy spune:
pentru bebeii nascuti pe 29,multa sanatate si la multe lunite:
bebe Karina Elena de Annkkaa
bebe Miruna Alexandra de Cris82
bebe Darius Stefan de Anaela
nusy spune:
Relusha:
ma bucur pentru tine,ma-ma!!!
Ana_micu:
sa nu doara vaccinul si sa nu aveti efecte secundare deloc!
Cris: ce faceti?Sarbatoriti de nu dati niciun semn???
Ioana:
pe Sara,care sta in premergator
Dici: multumim pentru datele despre cartoful dulce..chiar nu stiam asta...eu intelesesem de la fete ca e bun cartoful dulce,spre deosebire de cel normal,pentru ca nu da dureri de burtica...acum ca am aflat si cat de bun este...e super!!!
Fetelor,multumesc pentru raspunsuri,cred ca asa o sa fac,dupa ce voi termina cerealele de la Nestle,o sa-i le dau si pe cele de la Milupa,dar am sa incep cu cate putin,sa vad daca nu o deranjeaza.
badriana spune:
neatza!
Hop si io dupa 3 zile de lipsa net. mai am de recuperat din urma. Nu stiu ce fel de raceala e asta dar pot sa va spun ca trece tare greu cu toate homeopatele pe care le iau. Andrei a ramas cu o tuse care nu ii trece, ma gandesc sa incerc cu niste sare calda pusa pe piept ca nu stiu ce sa ii mai fac altceva. Acum am inceput sa ii dau septilin, poate o fi mai bine cu asta.
In rest Irina mea se agatza de hainele mele si vrea sa se ridice in fund, pe burta sta ce sta si rontzaie la jucari si la un mom dat se plictiseste si incepe sa planga. Si dai si plimba-te prin casa cu ea timp in care vine fra'su si mi se agatza de pantaloni ca puiu de tzigan ca vrea si el in bratze, ca sa o tzin pe ea cu o mana si pe el cu cealalta....Nici in carucior nu mai stam mai mult de 10 min si cum suntem acum imbracate amandoua imi rupe bratzele.
Noi mancam cereale cu linguritza si nitzica supa. Am vazut ca se vorbeste de cartof dulce, cu ce se mai poate combina? O sa incerc si eu dar ma gandesc sa raman doar la supa pana la 6 luni.
Felicitari sarbatoritzilor de azi si
de la noi.
adriana + irina +andrei