Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(92)*
Raspunsuri - Pagina 7
anca_nicolae spune:
Ayla, in legatura cu metodele invazive, am citit ca doresti un sfat de genul: "eu as fi facut asa". Uite, cred ca sunt in masura sa iti scriu pentru ca, la 37 de ani, riscul de bb cu probleme este marisor [down si multe altele]. Prin sapta 14 cand am facut prima eco mai amanuntita am discutat cu medicul despre amniocenteza si altele. Eu personal eram tentata sa fac amnio, si atentie, NU pentru ca mi-era frica de greutatea de a creste un copil cu probleme CI pentru frica de a UMBRI viata celorlalti doi copii ai mei traind alaturi de un copil fara copilarie... Medicul mi-a explicat, pe langa riscul de avort, faptul ca o ecografie morfo FOARTE atent facuta coroborata cu un triplu test bun duc la un procent ffff mare de bb sanatos, fara probleme. Mai mult, a recunoscut ca nici o analiza nu poate garanta sanatatea lui bb 100%, si ca exista si un procent de credinta in dumnezeu. M-a mirat ca el, ca medic, deci un om tehnic, are si aceasta latura credincioasa, insa, cu atat mai mult mi-am dat seama ca nu incearca sa ma imbete cu apa rece, nici sa se laude el cu performante peste limitele umane actuale. Prin urmare, el mi-a micsorat gandul de amnio si iata ca am facut FB ca m-am incredintat in el, bb3 e sanatos! E adevarat ca am stat cateva luni de sarcina cu ingrijorare, insa au trecut, si de cum l-am vazut pe bb in sala de ceza am fost fericita. Iti doresc sa ai un medic in care sa ai incredere, si dc nu ai, spune-ne.
Stiu ca asteptai "mai multa sustinere" de la noi INSA si tu, si noi, si toti stim foarte clar ca certitudinea nu ti-o poate oferi nimeni, doar dragoste si sugestii iti putem oferi...
Eu te inteleg foarte bine ca dupa atatea necazuri si probleme, ti-ai dori un ajutor mare si sigur spre fericire... dar cred ca doar ajutorul divin poate fi atat de mare si sigur, noi suntem doar niste furnicute pe langa el... furnicute mici, dar totusi, SUNTEM aici .
Sa iti traiasca Luana!
Cu gandul la Alma, ti-as strange mana, acea mana cu care ai mangaiat, "doar pentru o data", capsorul Almei, cu care azi aprinzi o lumanare, acea mana ce asterne flori la mormant si care sterge o lacrima ce vine dupa alta...
Noi te iubim, Ayla.
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 5 luni
Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zsuzsu am vazut ca ati dat brocolo la bb cum l-ati preparat |
Fiert la un loc cu celelalte legume. I-am dat si cu carnitza (broccoli fiert + carnitza fiarta separat)
PetraTudor sa inteleg ca iti iei avant pt o noua odisee?
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
pisigri spune:
Va rog care aveti si copii mai mari lamuriti-ma cu ceva.
Pe ce topicuri citesc, dau peste...bakugani. Ce-s aia??? Stiu, is din desene animate, da ce fac ei de felul lor? Si sint si niste jucarii de se cheama la fel: ce fac ele? Ca am cautat pe google si am gasit 2 feluri de poze: niste bile si niste...crocozauri. Deci va rog lamuriti-ma si pe mine careva, ca sa nu ramin proasta...
Ilinca, imi pare rau de aventura prietenei tale. Mie mi-e tare teama de convulsiile febrile. Din ce am citit eu pot aparea fie la febra f mare, fie anuntind un puseu de crestere brusca a temperaturii. Si daca poti sa pazesti copilul sa nu lasi sa faca 41, nu stiu cum ai putea sa previi ceva care änunta febra"...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Monnvas spune:
citat din mesajul lui zsuzsu am uitat sa urez LA MULTI ANI!!! sarbatoritilor:Luana si Dragos si pt Alma deIulia Petra(29.03.2009) si de Daniel(05.03.2006) poze cu noi |
La multi ani si de la noi. O stransa pt Monica si Provista.
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
zsuzsu spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Zsuzsu, eu acum am vazut ce frumoasa s-a facut Julia si are exact ochii tai! Cica baietii seamana cu mamele si fetele cu tatii...la voi e invers Dar Daniel are acum ochii caprui si cand era bebelus ii avea albastri? Parca asa se vede in poze...cand i s-au schimbat? (am o obsesie, stiu) mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 6luni |
da la noi e invers deocamdata
dani e tot tata sau si fata seamana mai mult cu mine si mama mea
la dani asa pe la 6-7 luni i s-a schimbat culoarea ochilor.dar Julia cred ca-i va pastra ca i-s asa de albastrii de numa
nu e chiar culoarea ochilor mei- eu ii am verzi, dar seamana mai mult decat capruii.fratele meu are asa albastrii ca si julia
deIulia Petra(29.03.2009) si de Daniel(05.03.2006)
poze cu noi
anca_nicolae spune:
Pisigri, cum m-ai lovit in "inima creierului", daca o fi asa ceva... Pai bine fratele meu, asta sa fie soarta mea? SI aici tot cu bakugani sa ma ciocnesc? . Sunt niste "jucarii la moda", OPUSE cu pisicuta galbena a lui Ilinca [stiu ca se zice Ilincai, dar nu-mi place, sic!], si sunt niste mici creaturi [intre dinozauri si robotei] din plastic care se arunca pe o tablita mica usor magnetica, se deschid "aripile" si arata niste numere, adica intensitatea "PUTERII".... ca ASTA e problema, copiii din prezent doar asta joaca o vor: care sa fie mai puternic, sa cucereasca lumea... Si de aici, crede-ma, as putea deschide un intreg subiect de sine statator pe forum, subiect foarte controversat, despre CE VISEAZA COPIII DE AZI CAND SE JOACA? Bascularea intre placerile frumoase, naturale, nepericuloase de alta data si "sporirea imaginatiei" sf sau ne-sf, mai mult sau mai putin dictatoriale/imperialiste/americane pe de alta parte...
pentru toate mamicile de viitori bakugani
dyana27 spune:
citat din mesajul lui petrean Petra..nu prea..pai dc stiu ca plangea de foame..cum sa ma abtin sa o spun?mai nou..mi-am descoperit o noua latura..aceea de medium |
vai da' ce-am ras dimineatza cand mi-ai zis ca urla de foame, nu-ti imaginezi ; mare zapacita mai esti, m-ai binedispus la prima ora; poate te crede lumea ca am tinut copilu' nemancat
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume
anca_nicolae spune:
FEBRA MARE - da, risc de convulsie :(
Am mai scris despre asta, insa repet pt ca abia acum incep cu adevarat mamicile sa se ciocneasca de subiect...
Cand un copil e bolnavior sau dupa vaccin, un parinte TREBUIE sa fie DEJA in garda, ca si cum orice ar putea prevesti o febra mare, indiferent de cauza medicala. De aceea, copilul trebuie monitorizat de febra, si sunt niste intervale de interventie in functie de febra rectala, rog mamicile medic sa ma completeze/corecteze:
- < 38,5: se da alternativ paracetamol/nurofen, nurofenul e 1 idee mai tare decat paracetamolul.
- 38,5 - 39,5 novocalmin
- > 39,5 impachetari cu prosop umezit cu apa de la chiuveta potrivit spre recisoara, dar nu gheata, desitin + diclogesic [cel de convulsie e optional, dupa severitatea situatiei].
Atentie la convulsie, inainte se dadea luminal/fenobarbital, dar DOAR dc suspectati convulsia. Asta inseamna sa vedeti ca febra nu cedeaza, din contra, urca, fata devine palida usor mov pe langa gurita, copilul pare ametit spre inconstient, unii delireaza, NU va panicati, suna "spectaculos" DAR nu este chiar asa, convulsiile dureaza cateva minute, deci ESTE timp de actionare, nu se zdruncina copilul pt a-si reveni ci se impacheteaza cu prosopul, NU se lasa copilul sa adoarma la febra mare, hidratatre permanenta cu apa plata sau suc de porto, pastrati-va calmul, si daca nimic de sus nu scade febra si trece de 40, plecat urgent la spitalul de copii, unde se vor pune perfuzii specializate...
Va doresc sa NU fie cazul la nici un bebelus.
Si ca o speranta, riscul convulsiilor e doar pana la 3-4 ani, dupa asta copiii STIU sa se exprime bine, sa colaboreze, si NU se mai ajunge la febra asa mare...
MULTA SANATATE!
anca_nicolae spune:
Si am uitat sa ma laud: AVEM UN ZIMTISOR!
Monnvas spune:
Multumim pt aprecierile legat de foto. Am SUTE de poze de cand eram copil, a trebuit sa fac o selectie atenta ca sa-mi dau seama care ar fi mai relevanta. Tata avea aparat si developa singur pozele in baie (astupa aerisirea, punea o lampa rosie, baga hartia in substante). Inutil sa va zic cat de fascinata eram de tot procesul, nu?
Si nu, mie nu mi se pare ca am aceleasi trasaturi. Noroc ca sora-mea e neschimbata si o iau prin eliminare ca sa stiu cine-i in poza
Ca sa ma lungesc - asta fiindca am luat lunch-ul cu hasbanul si mi-a tunrat un pahar de vin, evident ca dupa 1 an jumate de abstinenta iar is manga, sper sa nu scap copilul din brate cand s-o trezi - io m-am schimbat fizic enorm de cand l-am cunoscut pe mon mari. Pentru ca stiam ca e amor orb si interzis, am suferit f tare cand m-am indragostit de el. Cateva zile mi-a fost atat de rau ca nu am mancat decat supa de conopida. Si in max o saptamana m-am tras la fatza - inainte aveam fatza rotunda, dupa era "triunghiulara". Cred ca ajunsesem pe la 46-47 kg.
Scuze ca m-am intins, da' asa vorbeste omu' la betie.
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!