Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (39)
Raspunsuri - Pagina 7
freedelia spune:
Honey -- eu nu am avut wrap la John dar nici cosmonaut nu am folosit pana in iarna, cand avea 10-11 luni. Dar, incape sigur in wrap, wrapul este imens si poti duce si gemeni in el, asa ca un copil mai grasan (de la cosmonaut) incape sigur. De asemenea, noi am purtat copilul pe sub hainele noastre adesea, pur si simplu il imbracam ca pe noi si apoi puneam haina peste amandoi si pe spatele lui o esarfa groasa. Wrap-ul si slingul sunt de baza, poti umbla cu bebe atasat toata ziua fara sa il simti.
Copiii mei sunt foarte incantati de bebe, mereu il pupa, vorbesc de el, intreaba daca misca, etc. Dar in acelasi timp, au regresatsi plang mult mai des, sunt mult mai mamosi, mai irascibili, mai nesiguri pe ei. Incerc sa fac cat mai multe lucruri interesante cu ei acum si le spun mereu ca le facem acum, ca sunt pentru copii mari, iar cand vine bebe, o sa trebuiasca sa facem un timp lucruri pentru bebelusi. Noroc ca pe aici, cel putin in comunitatea de straini, adica 90% din locurile pe unde mergem, nu este absolut nici o problema sa alaptezi absolut oriunde, exista locuri speciale sa schimbi copilul iar lumea este foate inclinata sa te ajute -- de exemplu la restaurante, cand era Jodie mica, se ofereau sa o tina in brate pana terminam de mancat. Asa ceva nu am intalnit nici in Romania, nici in America. Deci, teoretic, nu o sa fim condamnati la stat in casa, dar cel putin o luna, pana ma refac complet, nu cred ca o sa putem avea acelasi program de acum. Asa ca profit de timpul frumos, sa facem cat mai multe impreuna, desi sunt intr-o stare fizica foarte proasta si obosesc dupa 3 pasi...
Asta e, va pup, noi plecam in parc, e aici un parc gem Oraselul Copiilor, unde trebuie sa mergem de fiecare data cand venim la mama. E locul lor preferat.
Va pup!
20+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
honeybaby spune:
Roxana, Ivan e un copilas tare cuminte.Chiar ma intrebam cum de nu te plangi niciodata de prostioare facute de el.
Ce dragut e el cum isi iubeste fratiorul
.
Asa sa mai tot faci vreo 3-4![]()
Denisa,
17 + cu bebel-mititel
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
marsy_baby spune:
Castelana- talie de viespe n-am avut nici inainte de sarcina, asa ca nu ma pot astepta k dupa nastere sa fiu supla
...bebic sanatos sa ai iar tie sarcina usoara
Andira- ms, deocamdata eu la asta m-am gandit,,,,dar cine stie ce o sa cumpar pana la urma![]()
Babyangel- chiar dak am burtik "micutza" sa sti k si yo ma km obosesc (am tare mult de mers pana l servici, iar pe cand ajung suflu ca o locomotiva
)...
Honey- si mie tare mult imi place verdele
cred ca si de asta l-am ales...deocamdata pana nu gasesc altul![]()
DARIA 22+
http://www.flickr.com/photos/marse_covaci/
honeybaby spune:
Andira- ma refer la un carut fara landou, dar la care se lasa spatarul drept. Nu ma gandeam ca-l pui pe bebe in fund de la nastere.
Freedelia te mai bat un pic la cap. Cu ce il scoteai imbracat afara in martie ??
Nu ma gandeam neaparat ca nu incape in wrap. Mi-e mai mult teama sa nu fie sufocat acolo in cosmonaut si wrap.
Ma gandesc sa renunt la landou si sa iau un carut sport la care se poate lasa spatarul drept. Imi plac alea care se leagana.
Bebe ar merge in prima luna in wrap afara si dupa aia in carut .
Landoul ma incanta asa cum am mai zis pt ca-l tine pe bebe ferit de curent. Cum noi pe plimbam destul de des in weekend ( practic vara nu stam acasa in weekend) cred ca ar sta mai bine in landou decat in carut. Plus ca l-as folosi pe post de patul in primele luni.
Denisa,
17 + cu bebel-mititel
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
andira spune:
Honey - da, fara landou. Ceva de genul asta http://w w w.carucioare-copii.ro/carucior-chipolino-allegra-p-78.html.
Daca ma ajuta Dayanara
, are ea un link (am uitat cum se numesc) cu unele tare frumoase, si care mi-ar fi placut si mie.
Eu n-am luat landou din simplu motiv ca nu puteam sa-l leg cu centura in masina. Iar acum oricum nu mai are loc, intre celelalte 2 scaune de masina.
kossir spune:
Buna dimineata,
Si eu cu cafeluta, dupa ce am luat un mic dejun destul de copios
.
Castelana, ma bucur ca esti bine si ai activitati interesante
. Ai grija de voi. Cred ca o sa ai un bebel tare linistit si cumintel, daca e sa fie dupa starea ta de spirit.
Freedelia 
. Pupic blonzilor 
.
Vad ca sunt conversatii aprinse despre biberoane, colici.
Eu cred ca alaptatul natural e ideal si cel mai comod pentru noi. Pai cum e mai simplu sa te scoli noaptea, sa prepari laptele, ai grija de temperatura, ai uitat sa pui apa calda, etc., sau sa-i introduci sanul in gura si gata?
Dar, un biberon in casa este indispensabil, pe langa urgentele de rigoare, Doamne fereste, dar orice copil trebuie sa bea apa. Laptele nu tine loc de apa, decat pentru putin timp.
Eu imi amintesc ca-i dadeam ceai cu miere, apa, trebuie sa bea.
Cat despre colici, m-a ferit Dumnezeu. Mihai nu a avut decat o noapte, in toata copilaria lui. Si in noaptea aia am fost disperata si am rezolvat cu scutecel cald pus pe burtica. Ceaiul a fost apa de ploaie. Dar eu am fost o norocoasa si nu indraznesc sa sper ca se mai repeta asa ceva si a doua oara. Adica eu am dormit absolut totate noptile, cu exceptia celei mentionate. Mihai nici n-a mancat noaptea, decat prima luna. Apoi nu l-am mai trezit eu si el nici atat, nu a cerut.
De aceea sunt foarte atenta la ce spuneti voi referitor la ceaiurile de colici.
Cat despre metoda alaptatului, sunt niste linkuri foarte bune, dar eu va spun ca nu mi-a aratat nimeni cum sa fac si cu toate astea am stiut. De fapt, a fost el expert
. Iar am avut noroc, sau organism bun, nu stiu, ca am avut atata lapte ca la un san manca Mihai, iar la celalalt tineam pompita ca altfel curgea pe mine. Si umpleam doua pompite la un supt
. Iar Mihai manca asa de mult, ca apoi voma de trebuia sa-l schimb si pe el si pe mine, dupa care dormea trei, patru ore, si daca nu-l trezeam eu sa-i dau sa manance, nus tiu cand se trezea.
Ma rog, am fost o fericita. Eu inca mai sper si a doua oara sa fie asa, dar.......
Marsy, ai o burtica tare frumusica 
. Sarcina usoara in continuare si la termen
.
Fetelor mai citesc si revin
Carmen mami de Mihai 24.8.99 si
22+ sapt
http://community.webshots.com/user/kosscar
andira spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kossir Dar, un biberon in casa este indispensabil, pe langa urgentele de rigoare, Doamne fereste, dar orice copil trebuie sa bea apa. Laptele nu tine loc de apa, decat pentru putin timp. |
Kossir - laptele matern tine si de sete, nu numai de foame

Vara o alaptam pe Irina si mai des de 3h, pt simplu motiv ca ii putea fi sete, iar eu vroiam sa fie hidratata. Se vedea si la pampers, facea pisu' des.
Apa si ceaiul ii umfla burtica fara nici un aport nutritiv, plus ca le dai cu biberonul (pe care il pot accepta sau nu) care trebuie sterilizat etc.
De-asta am spus ca vreau sa alaptez exclusiv pana la 6 luni, asta inseamna fara ceai, apa sau alte cele. Dupa care incepem diversificarea, iar alaptatul va ramane probabil dimineata si seara.
Iar mierea din cate stiu e interzisa inaintea varstei de 1 an, poate da botulism.
miria_cristina spune:
ROXANA - Cu solutia de sterilizat se umplu biberoanele ca altfel plutesc si nici nu se sterilizeaza in interior.
Cristina +13
si Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
dayanara spune:
andira uite aici
http://www.concord.de/es/#/productos/moving/buggys/neo
intr.adevar asta are si landou si scoica dar se vinde si separat, e un carcuior foarte bun, foarte usor de manevrat si de calitate si eu as pune bebe in el de la inceput, eu pe bebe il tin inclinat nu indoit e cu totul altceva dar inclinat e chiar ok
denisa, andra si eu sper sa.l tina si dupa ce vine bebe, ori incepe gelozia dar asta depinde de mine sa i.o ameliorez ori va sta gramada pe el toata ziua si vrea el sa faca de toate, mai degraba ultima varianta
mai ales ca ivan cand vede un bebelus sau catel pe strada zice: un bebe sau catelus si.i tremura vocea de emotie, se duce si.i mangaie pe picioare etc iar la catelusi rade de se sparge
aici se alapteaza in public fara nici.o jena, cel putin din cate am vazut eu, si clar ca bine fac, am vazut in restaurant in bar in parc nu mai zic, in statii, in centre comerciale peste tot
roxana
18+
arturo si
ivan (2.12.2006)
POZE
adina_bulina spune:
Multumim din suflet Irenei care ne-a cedat programarea ei la dr. Pop.
Doamne ajuta!
26+
Maria