alocatia de stat pentru copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

OK, Natasa... sa-si tina cei 42 de lei amarati ca nu de ei e vorba... Dar sa-mi dea deducere la impozit asa cum se da in alte parti... Si pe ala tot asa sa-l dea... proportional cu impozitul pe care il platesc...

Deducerea personala exista si in Romania incepand din 2004.Daca te uiti mai atent pe fluturas vei vedea asta.
Conform Codului Fiscal inca in vigoare in Ro deducerea personala se acorda la salariul obtinut din activitatea de baza pentru salarii pana in 3000 lei,pe transe de venituri si in functie de numarul de persoane in intretinere.Aceasta deducere poate varia intre 10 si 650 lei pe criteriile de mai sus.
Era doar o precizare,daca nu ai declarat nr.de persoane in intretinere du-te repede la departamentul de salarizare.
Deocamdata atata poate sa suporte o tara precum Romania.Poate peste ani vom avea mai multe deduceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne

Exact cum spunea cineva mai inainte decat sa dea 40RON la toata lumea mai bine celor in nevoie sa le revina o suma mai consistenta. Normal ca este f. greu de diferentiat, dar parintii cu salarii peste X lei ($ etc) nu primesc si gata.

Aici in US se dau f. greu bani pt. copil sau alte "nevoi" etc, si numai daca venitul/familie este sub un nivel extrem de mic.
Noi am platit aproape 11000$/2008 pt. gradinita fetei si am avut reducere la taxe de 600$. Si nu avem niste super venituri, iar gradinita nu este ceva special, dar asta-i pretul cel putin in suburbiile de langa noi.
Cumnata mea locuieste chiar in Chicago si va plati cresa 1500$/luna pentru copil de 3 luni si nu va avea nici o deducere la taxe.
V-am dat exemplele astea ca sa vedeti ca in alte parti nu primesti mai nimic.
Off topic: iar un stat care de abia isi acopera gaurile din buget promite in stanga si in dreapa ca va plati 500$/copil la nastere???? (asa am citit recent o stire, imi cer scuze daca gresesc) Mie mi se pare o aberatie iar astia sunt bani luati tot din taxele pe care oamenii le patesc.
Dar se pare ca banii bugetului sunt impartiti dupa cum bate campania electorala sau interesul politicienilor...

Numai bine,

Carolyne

pai cum asa carolyne...hilde care sta tot in US spune ca ai la deduceri de nu stii ce sa faci cu ele...citeste si tu ce spune....3500 USD standard...plus alte cite 10% cite 20 %...etc etc.
poate ca tu nu stii prea bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

OK, poate si din vina mea, s-a deviat destul de rau de la ideea initiala...

Nu ati inteles supararea mea... nu sufar dupa diferenta aia infima de 10-12 lei ci pentru ca, asa cum am spus, amarata asta de alocatie este singura forma de bunavointa din partea Statului. vis-a-vis de mine, de copilul meu, de familia mea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:

OK, Natasa... sa-si tina cei 42 de lei amarati ca nu de ei e vorba... Dar sa-mi dea deducere la impozit asa cum se da in alte parti... Si pe ala tot asa sa-l dea... proportional cu impozitul pe care il platesc...

Deducerea personala exista si in Romania incepand din 2004.Daca te uiti mai atent pe fluturas vei vedea asta.
Conform Codului Fiscal inca in vigoare in Ro deducerea personala se acorda la salariul obtinut din activitatea de baza pentru salarii pana in 3000 lei,pe transe de venituri si in functie de numarul de persoane in intretinere.Aceasta deducere poate varia intre 10 si 650 lei pe criteriile de mai sus.
Era doar o precizare,daca nu ai declarat nr.de persoane in intretinere du-te repede la departamentul de salarizare.
Deocamdata atata poate sa suporte o tara precum Romania.Poate peste ani vom avea mai multe deduceri.

Lori, am spus din capul locului... sunt propriul meu angajat si chiar nu mi-ar fi greu sa fac asta. Multumesc...
Da, stiu ca tara asta atat poate suporta... dar revolta mea tocmai din asta s-a iscat... nu am cerut niciodata nimic iar acum vor sa ne ia si din singurul putin pe care l-am primit vreodata...

Mergi la inceput

Off topic: iar un stat care de abia isi acopera gaurile din buget promite in stanga si in dreapa ca va plati 500$/copil la nastere???? (asa am citit recent o stire, imi cer scuze daca gresesc) Mie mi se pare o aberatie iar astia sunt bani luati tot din taxele pe care oamenii le patesc.
Dar se pare ca banii bugetului sunt impartiti dupa cum bate campania electorala sau interesul politicienilor...

Numai bine,

Carolyne
[/quote]

Da... si tot statul asta amarat care se vaita toata ziua este printre putinele care isi permite sa tina 2 ani acasa mamele dupa nastere... dar s-a trezit acum ca cei 10eur/luna pe care ii luau copii unora ca mine sunt o suma mult prea mare si trebuie sa mai taie din ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:

Nu ati inteles supararea mea... nu sufar dupa diferenta aia infima de 10-12 lei ci pentru ca, asa cum am spus, amarata asta de alocatie este singura forma de bunavointa din partea Statului. vis-a-vis de mine, de copilul meu, de familia mea...

pai cum e domle unica forma de bunavointa...politia pe strazi...scoala care e gratis...armata care te apara.....caldura care e subventionata....alea nu sint forme de bunavointa? sau tu vezi doar ce primesti cash?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

PsichoMom - ieri la radio am auzit ca de fapt pentru familiile cu venituri de peste 6000 lei nivelul alocatiei va ramane cel actual, adica 40 lei.
Si mie mi se parea aiurea ca dupa ce ca suma e f mica, sa mai si ia 10 lei din ea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:

pai cum e domle unica forma de bunavointa...politia pe strazi...scoala care e gratis...armata care te apara.....caldura care e subventionata....alea nu sint forme de bunavointa? sau tu vezi doar ce primesti cash?

Politia si armata fiind bugetari, tot din impozitele platie de noi se cheama ca isi iau leafa... deci nu-mi face nimeni un favor... Gradinita (pentru ca la nivelul ala suntem inca), mi-o platesc la privat... desi grupa pregatitoare e obligatorie iar la Stat nu mi l-au primit, ca na, nu sunt locuri... Caldura??? Da, e subventionata pentru unii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Pai si alocatia tot din impozite e platita, ca si politia si armata si sistemul de invatamant, nu? :)
Discutiile n-au cum sa ajunga la un numitor comun. Parerile sunt diferite pentru ca percepem diferit notiunea de alocatie pentru copii. De exemplu si eu cred ca ar trebui ca alocatia sa fie un ajutor social si nu ceea ce e acum, adica un drept al copilului.
Exemplul ala cu operatia de 100000 de euro vs. aspirina mi se pare cel mai bun exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Campanie electorala,inainte de ultima votare promiteau ceva dascalilor,acu promit marirea alocatiei.........masura disperata.
Si Ceausescu striga asta cu marirea alocatiei in 89 din celebrul balcon....poate voi sunteti mai mici eu insa l-am auzit la radio in acele momente.

Mergi la inceput