alocatia de stat pentru copii

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui cait

In Franta iti garantez ca fiecare copil are alocatie indiferent de veniturile parintilor si iti pot spune ca am vazut familii cu un venit de 12000e pe luna care au cerut si obtinut alocatia.Este un drept al copilului de care beneficiaza fiecare familie.De ce statul ar trebui sa-i trateze diferit pe copii doar pe baza veniturilor familiei.
Oricum mie noua lege mi se pare ca incurajeaza natalitatea celor care asteapta ajutoare de la stat.

Cait
Home is where heart is...

Cait, cei care obtinut alocatiile aveau mai mult de un copil. Pentru un singur copil in Franta nu exista alocatie indiferent de venituri :
www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af" target="_blank">http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af
Cei cu venituri mici mai primesc un complement la aceste alocatii :
http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/cf

Nope, nu ai dreptate, vorbesc in cunostinta de cauza! Cumnatii mei au avut alocatie pentru primul copil, singurul copil, timp de 5 ani si jumatate (pentru ca de cateva saptamani au si al doilea copil, deci acum au alocatii pentru doi copii)!

Iubita, eu am stat in Franta foarte mult timp si copii sunt francezi, stiu perfect despre ce vorbesc.
Alocatiile in Franta (cele date de Caisse d'Allocations Familiales) se dau in functie de venituri, cu exceptia unei singure alocatii care se da incepind cu al doilea copil.
Veniturile care se iau in calcul sunt cele pentru anul N-2.
Citeste cu atentie linkul pus.

Alocatiile care se dau in functie de venituri sunt destul de multe si unele sunt cumulative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

desi vad ca se vorbeste despre altceva referitor la alocatii, dar subiectul nou mi-a fost inchis, intreb aici :

nu mai intra alocatiile? Cred ca la noi nu au venit de vreo 2 luni( vin pe card si nu mai stiu exact ca am mai scos bani etc dar maine voi lua extras de cont de la banca). La voi au venit alocatiile in ultimele 2 luni?

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cait

In Franta iti garantez ca fiecare copil are alocatie indiferent de veniturile parintilor si iti pot spune ca am vazut familii cu un venit de 12000e pe luna care au cerut si obtinut alocatia.Este un drept al copilului de care beneficiaza fiecare familie.De ce statul ar trebui sa-i trateze diferit pe copii doar pe baza veniturilor familiei.
Oricum mie noua lege mi se pare ca incurajeaza natalitatea celor care asteapta ajutoare de la stat.

Cait
Home is where heart is...

Cait, cei care obtinut alocatiile aveau mai mult de un copil. Pentru un singur copil in Franta nu exista alocatie indiferent de venituri :
www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af" target="_blank">http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af
Cei cu venituri mici mai primesc un complement la aceste alocatii :
http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/cf

Mik.

Nope, nu ai dreptate, vorbesc in cunostinta de cauza! Cumnatii mei au avut alocatie pentru primul copil, singurul copil, timp de 5 ani si jumatate (pentru ca de cateva saptamani au si al doilea copil, deci acum au alocatii pentru doi copii)!

Iubita, eu am stat in Franta foarte mult timp si copii sunt francezi, stiu perfect despre ce vorbesc.
Alocatiile in Franta (cele date de Caisse d'Allocations Familiales) se dau in functie de venituri, cu exceptia unei singure alocatii care se da incepind cu al doilea copil.
Veniturile care se iau in calcul sunt cele pentru anul N-2.
Citeste cu atentie linkul pus.

Alocatiile care se dau in functie de venituri sunt destul de multe si unele sunt cumulative.

Mik.

In Fr, asa cum spune si Mik - alocatia ptr copil (indiferent daca e nr1 sau nr 12) - este de 177€ si se da IN FUNCTIE DE VENITURI. Copilul primeste aceasta alocatie pana implineste varsta de 3 ANI. Apoi - pauza!
Daca ai - 2 copii cu varsta mai mica de 3 ani - nu primesti decat O SINGURA ALOCATIE de 177€. Pe langa asta primesti si alocatia de 120€ care este indiferent de venituri si se acorda pana primul copil implineste varsta de 18 ani.

DACA! ai venituri ce depasesc un anumit plafon, chiar daca ai un singur copil NU IEI NIMIC. Pana in 2004 aceasta alocatie se dadea asa cum spune si Cait - INDIFERENT de venitul parintilor.
Dupa 2004 legea s-a schimbat.

Acum - am inteles ca se discuta ca si acei 120€ sa se dea in functie de venit.
So - de cele mai multe ori, parintii pot avea venituri care sa depaseasca si cu 100€ plafonul si sa nu pupe nimic. Pe cand cei care sunt in limita, sa ia acei bani de alocatie, si sa depaseasca lejer suma celor cu venituri peste plafon.

Voila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Spic, poti sa-mi zici si plafoanele, te rog? Sau un link spre legislatia in vigoare? (ca sa fiu sigura ca nu gasesc cu google ceva depasit)
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui karula

Spic, poti sa-mi zici si plafoanele, te rog? Sau un link spre legislatia in vigoare? (ca sa fiu sigura ca nu gasesc cu google ceva depasit)
Multumesc!

Karula, te conectezi pe www.caf.fr" target="_blank">http://www.caf.fr apoi navighezi la rubrica Particuliers -> Toutes les prestations si te uiti acolo. Plafoanele se schimba de 2 ori pe an si alocatiile se recalculeaza si ele in functie de schimbari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Multumesc, Mik!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

desi vad ca se vorbeste despre altceva referitor la alocatii, dar subiectul nou mi-a fost inchis, intreb aici :

nu mai intra alocatiile? Cred ca la noi nu au venit de vreo 2 luni( vin pe card si nu mai stiu exact ca am mai scos bani etc dar maine voi lua extras de cont de la banca). La voi au venit alocatiile in ultimele 2 luni?

Da, chiar ieri mi-au intrat banii in cont. Nu a fost nici un fel de intrerupere in ultimele luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MP spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Buna! Nici la noi nu au mai intrat alocatiile pe card de vreo doua luni. Noi avem card la Bcr...Trebuie sa vad ce se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, la noi erau neintrati banii de 4 luni!! si o prietena a mea a patit la fel. a fost sotul pe Hambarului, a facut cerere...cica sunt o gramada in situatia asta, nu stiu ce program de calc a dat totul peste cap. Banii de abia in ianuarie vor intra ( din iulie nu au mai venit! )> Halal!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Baietelul meu s-a nascut pe 01.10..2009,si alocatia mi-a intrat in cont in decembrie,dar pe o luna... Este normal? Nu trebuia sa imi intre pe 2 luni?

Mergi la inceput